Kas ir koronavīruss Covid-19? Kādas pazīmes? Kā izsargāties? Tagad arī Latvijā

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Kāpēc tik traka ņemšanās ap koronavīrusu Covid-19? Cik tas ir bīstams!

 
Conqueror Reģ.: 15.10.2002
1 0 Atbildēt

Situācija ar Covid-19 izplatību Latvijā kļūst arvien nopietnāka - pagājušajā nedēļā, salīdzinot ar nedēļu iepriekš, fiksēts 57,4% jaunatklāto gadījumu pieaugums, ko Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs vērtēja kā ļoti strauju pieaugumu. Epidemiologs preses konferencē arī aicinājis sabiedrību netikties ar cilvēkiem no citām mājsaimniecībām un draugiem.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Jāpaskatās drošvien arī uz to, kas/kā "citur" notiek.Itālijā reku tāda smuka/gudra izglītības ministre Lūcija Azzolina (Ozoliņa?;),tā nupat pa Rai3 teikusi:

"Mūsu ... skolēniem ir tiesības (skolu) apmeklēt klātienē un droši doties uz skolu. Itālija ir vienīgā valsts, kas dod maskas visiem skolēniem un skolas darbiniekiem. Skola ir vairāk kontrolēta vide, nekā (bērniem) iepirkšanās centri, kā redzēju...uz ielas...reģionos, kur ir... (skolā/neiešana..). Bērniem jāiet skolā, un mātēm jābūt tiesībām iet uz darbu...

...ja bērns ir slims, mums tas jāzina, pirms viņš dodas pārpildītā autobusā. Mājās temperatūra jāmēra. Mums ir skolas ar 3000 skolēniem trīs kilometru attālumā. Bet neviens nav aizliedzis izmantot termoskenerus”...

...“Šovasar liels darbs ir paveikts pie skolu ēkām. Ar 660 miljoniem mēs esam atvēruši 12 tūkstošus būvlaukumu un pārliecinājušies, ka skolās varētu būt par 40 tūkstošiem vairāk klases. Skolā mēs visu vasaru gatavojāmies otrajam vilnim"...

-bet slēpotājiem un svaiga gaisa entuziastiem tur šoziem laikam nekas skaists nespīd,jo nupat teikts, ka (amatieru..) pacēlāji tūliņ tikšot likti mierā un to varēšot mainīt tikai ar īpašu Rīkojumu..

uupis Reģ.: 13.01.2004
1 2 Atbildēt

Juhūūū!!!

Žīgimants Krēsliņš rullē!!!

Otrais vilnis ir? Lokauta nav! Un nebūs! Zviedri rullē!

Tagad būs Zviedrijas modelis – biznesu nebloķēs (kāpostu nodokļos kurš maksā?).

Tagad būs maskas, komandanta stunda, ierobežojumi, bet nebūs aizliegumi tirgot un būvēt, ravēt un stādīt (tas pavasarī). Priecīga vēsts slēpotājiem – ja būs sniegs, tad maskās varēs apmeklēt Riekstu kalnu, Žagarkalnu un pārējās Zviedru cepures, Rāmkalnus un Milzkalnus. Tā kā lietotājs 650 kļūdās (neinformēts pesimists).

Ok - varat pieņemt vai nē - jūsu lieta. Es domāju, ka (kā prognozēja) otrais vilnis būs smagāks un ilgāks. Šitā zaraza plosīsies līdz 22. gada martam un tad pāries tādā pat kategorijā kā gripa - regulāri paņems savu artavu. Bet šogad otrais vilnis pārbaudīs mūsu veselības sistēmu (tiks galā vai nē) un tāds pats rezultāts būs pavasarī un pēc tam kā Zviedrijā...

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 1 Atbildēt

Igauņiem esam priekšā un ar leišu izaugsmes iespējām - aatishb.com/covidtrends/?scale=linear&location=Estonia&location=Latvia&location=Lithuania

P.S. Šoreiz grafiks lineārā skalā speciāli 1ekspertam.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Es Tevi konkrēti taču neuzrunāju un arī Tavai uzrunai epitetus nepiešķiršu, Ok ? Vienkārši cilvēkiem pateicu TO, ko nupat reāli uzzināju.Tā ka pacifisti var visu sev droši iebāzt atpakaļ tajā pat (savā) galā, pa kuru tas viss viņiem šovakar ir nekontrolēti izlīdis.Man mežs ir 20m no mājas,vienīgais par ko redzu pamatu skaitīt Pātarus, lai vispār būtu Ziema.

Bet, kad/ja viņa mūs uz pāris dienām būs apmeklējusi, tad Riekstu,Milzu un Žagaru apkakkātāji aiz-rīdamies neka-vējoties visļaunākajā nozīmē izbērs savus izejproduktus uz jebko,kas vispār kustās.Jā.

Pirms 2dienām bija šādi: tg24.sky.it/cronaca/2020/10/24/covid-cervinia-sci

Bet ŠODIEN ir tā: www.tt.com/artikel/30759392/skipisten-geschlossen-bangen-um-wintersaison-in-italien

Spešal kapī-peizdt priekš mutes Lieltirgotājiem :

Pēdējais atjauninājums: Pirmdiena, 2020. gada 26. oktobris, pulksten 17:39--->

Slēpošanas sezona Itālijā ir beigusies tikai pēc divām dienām. Sākotnēji visas sabiedriskās dzīves ierobežojumi ir spēkā līdz 24. novembrim....

Nedēļas pirms sezonas sākuma slēpošanas apgabalu operatori meklēja veidus, kā piedāvāt slēpošanas prieku, kuru normatīvie akti pēc iespējas neuztrauca, neskatoties uz koronāro pandēmiju. Bet jaunais valdības regulējums ar papildu aizsardzības pasākumiem tos izjauca. "Slēpošanas zonu slēgšana ir dramatisks uzbrukums kalnu reģioniem," kritizēja Luigi Bertschy, Aostas ielejas Alpu reģiona viceprezidents pie Francijas robežas. Slēpošanas kūrortu apsaimniekotāji tagad cer uz sarunām starp reģioniem un valdību, lai ... atkal atvērtu slēpošanas trases.

Jaunie valdības noteiktie ierobežojumi ir smags trieciens tūrismam kalnu apgabalos. Pēc vasaras, kurā mēs spējām daļēji ierobežot pirmās bloķēšanas zaudējumus pavasarī, tagad mums atkal ir jāaizveras, sūdzējās Filippo Džerards, Aostas ielejas Viesnīcu īpašnieku asociācijas prezidents.

Cīņā pret strauji pieaugošo infekciju skaitu Itālija ir nolēmusi vēl vairāk ierobežot sabiedrisko dzīvi. No šīs pirmdienas bāriem un restorāniem jāaizveras plkst. 18.00. Kinoteātri, teātri, pasāžas, klubi, publiskās sporta iespējas un peldbaseini tiks pilnībā slēgti. Itāļi tiek aicināti, ja iespējams, neiet ārā un ierobežot kontaktus ar cilvēkiem ārpus savas ģimenes mājas. Pasākumi sākotnēji ir spēkā līdz 24. novembrim.

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
3 6 Atbildēt

jā, te viens otrs uztraucas, ka vai tad nedrīkst apmīļot savus bērnus. nu kas man, mīļojiet, cik gribiet, tikai ņemiet vērā, ka viņi ir perfekti covid-19 pārnēsātāji, izdaudzījušies, izburzījušies savā starpā, paši neslimos, bet skolotājus, vecākus, vecvecākus utt aplaidīs...

tāpēc pareizi dara Itālijā, tur arī bērni valkā maskas, pirms ieiešanas skolā temperatūras pārbaude u.c. pasākumi

bet mums vēl skolas direktore (!) mierīgi organizē vecāko klašu kopīgu teātra izrādes apmeklējumu un ziņās publiski žēlojas ka no ministrijas, redz, piezvanīja, un palūdza atcelt šo pulcēšanās pasākumu....

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 1 Atbildēt
Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Vai zini, kas neraisa uzticību, ka tāds rītakafjas apraksts ir īsts? Tas, ka esmu pieredzējis smagu respiratoro slimošanu - ar visiem Covid simptomiem, tikai 3 gadus atpakaļ. Attiecīgi ne simptomi pārleicina, ka tas ir tieši Covid, ne sajūtas slimojot ir tādas, lai sēdētu pie datora un tādu sūdu sacerētu...

iciks Reģ.: 29.05.2013
2 1 Atbildēt

Žēl gan, ka ir tikai 1 puses stāsti.

Kāpēc nav, piemēram, pašnodarbinātā Mareka stāsta par to, ka viņš uzzinājis, ka ir covidu izslimojis, vien nav īsti pamanījis, kad tas bijis?

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
1 1 Atbildēt

Blogere Zane Eniņa ir reāls cilvēks, kuru pazīstu, viņai gan es ticu. Un viņa patlaban stāsta katras Covid slimības dienas sajūtas utt.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Kā ir? Lasi arī vēžinieku, depresijas un gripas slimnieku dienasgrāmatas?

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

-vajdzēt viņu uzaizcināt uz iA tiešaistes pasākumu.Varētu vēl spiritvainā kādu viņķeli paņemt garāmbraucot.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 1 Atbildēt

Es personīgi pazīstu tikai vienu cilvēku, kas ir nomiris, un nevis no pašas slimības, bet no komplikācijām. Secinu, ka valdība un ārsti melo, prese arī melo, un visi tracina sabiedrību, lai varētu iekāst vairāk piķa, un noslēpt skeletus skapī.

Ā, es domāju vēzi!

Sarkasms, ja kāds nesaprata.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Sūdīgs sarkasms. Nespēj pat saprast ka iebildums ir par vienas slimības specifisku izcelšanu uz pārējo fona, jo pats izdari tieši to pašu un saskati tajā sarkasmu.

Tad, kad ar covid inficēta vēžinieka nāvi pieskaitīs vēža, nevis covid statistikai, tavs sarkasms būs vietā.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Cik zinu, šādu gadījumu pieskaitītu abiem. Cilvēks miris ar Covid, bet bija arī onkoloģija. Nāves cēlonis ne vienmēr tiek norādīts viens.

Bet, ja vēzis būtu kaut kas pasaulē jauns un strauji, nekontrolēti uzliesmojošs, savukārt, kovids - gadsimtiem plosošs, tad izveltu vēzi, un tu būtu pirmais bļāvējs, kāpēc netiek ārstēti kovidnieki. Nu, labi, tas nav lipīgs, bet, nu, ideju, cerams, saprati.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Sūdigi zini. Statistikā nav tādas ailītes "abi" un divreiz vienu mirušo arī nepieskaita.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Kur, lūdzu, var iepazīties ar šo statistiku?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt
kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 1 Atbildēt

Nelasu, vien esam bijuši kolēģi, tā arī viņu pazīstu kā reālu būtni.

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
2 2 Atbildēt

ja kas, nelasu nekādus blogus, man pietiek ar iAuto

darklight Reģ.: 29.10.2013
1 0 Atbildēt

Nu... Tā kā man pazīstamā ģimenē divi cilvēki ar Covid pašlaik atrodas slimnīcā, bet trešais klepo mājās, man smiekli īpaši nenāk. Ak jā - nepazīstu nevienu, kurš būtu nonācis slimnīcā ar gripu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Ir paziņu lokā gan slimnīcā ar gripu pabijuši, gan tādi, kurus gripa diemžēl ir izsvītrojusi no paziņu loka. Ar Covid tieši pretēji. Sanāk, ka ar šādu argumentāciju mums ir jāpieņem pretēji viedokļi, kas abi ir vienlīdz pamatoti. Tā kā tas bez dubultdomas nav iespējams, piedāvāju atzīt, ka arguments neiztur kritiku viedokļa pamatošanai.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Bet tavs gan iztur, kā vienmēr, vai ne?

Bet tūlīt te ies vaļā mērīšanās ar krāniņiem, cik kurš kovidniekus pazīst...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Kurš mans?

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Redz, es jau neapšaubu to, ka ar gripu nokļūst slimnīcā un dažs labs pārceļas uz labākiem medību laukiem. Es vienkārši ironizēju par bieži dzirdamo argumentu: nepazīstu nevienu, kas saslimis ar Covid, tātad tas ir izdomāts!

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Diemžēl vairāk ir to, kas šo argumentu izmanto, lai dalītos ar bēdu stāstiem, cik traki ir slimot ar Covid, vienmēr pievienojot, ka šo cilvēku pazīst un šis cilvēks noteikti nemelo. Bet tas, ko neesmu redzējis NEKAD - dalīšanos soctīklos ar bēdu stāstiem, cik grūti ir gripas slimniekiem.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Kaut kā pārāk viegli tu mētājies ar vārdiņiem 'vienmēr', un 'nekad'

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Kaut kā pārāk labi tu zini, ko es esmu vai neesmu sastapis personīgajā pieredzē.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Ārkārtas situācijai visdrīzāk būs būt.Mērķis ir jājāsasniedz. Iespējas ir jāizmanto.Atpalikt nedrīkst.Domājams smiekli nāks mazāk ar katru reizi, kad to cyku atkal un atkal redzēsim ekraānā.

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt
650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Šodien dzirdu atkārtoti, ka ir cilvēki, kuriem masku nēsāšana ir apgrūtinoša kādu individuālu elpceļu īpatnību dēļ.Kādam rodas iesnas apkures sezonā no sausa gaisa,citam ziemā no auksta gaisa, bet daudziem rodas nepatīkamas sajūtas maskas noņemšanas brīdī.Itin īpaši, ja tā lietota telpās/transportā un tiek noņemta pēc iziešanas svaigā/aukstā gaisā no sasmakušas/siltas telpas.

Jo lielāka temperatūras starpība, jo reālāka iespēja papildus saaukstēties.

Savukārt, no pieejamo masku klāsta vairums ir tādas, kuru (kvalitatīvais,testētais, uz/ģīmja likt īpaši ļoti piemērotais,,) audums pat neelpojot rada papildus karstumu un tam sekojošo kondensātu.Interesanti, ka par šo NEviens tas citkārt mutīgais augstākās proves specaĀlists mums nav no sevis izprirdis itin neviena ne pušplēsta vārda.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Esmu ļoti daudz dzirdējis (un arī no malas redzējis, kā tas izpaužas) no briļļainajiem, ka maskas valkāšana ir gandrīz neiespējama, lai kaut ko saredzētu, īpaši vēl dēļ temperatūras starpības, jo maska tiek uzvilkta ieejot siltā veikalā no aukstas ielas.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Man ir brilles. Un maska. Problēmu neredzu, brilles tāpat mēdz svīst.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Brilles svīst pašas par sevi.Tās īsti neiespaido izjūtas,kas rodas atšķirīgas temperatūras gaisu ievelkot degunā.Ja istabā uzvilkt uz deguna un dažas sekundes elpot caur džempera vai krekla apkakli,to novelkot,būs sajūta ka istabā ir auksts gaiss.Ja minūti elpot zem segas un pēc tam momentā pieskriet pie mīnus grādos ziemā atvērta loga- iesnas ir garantētas praktiski jebkuram.

Tieši tāpat, kā pārpildītā transportā elpot caur sasvīdušu audumu un ar visu to silto puņķu kondensātu pēkšņi izkāpt ārā, aukstā gaisā.

Liekulības un demagoģijas kalngals- kad veikalos un sportazālēs mēram 2metrus, bet reku pārpildītā maršrutniekā guļ cits citām klēpī un kājāsstāvošie sēdošajiem pirž pa taisno sejā.Jo tur NAV iespējams izkontrolēt.

Izkontrolēt (visos laikos) ir bijis iespējams galvenokārt tikai daudzmaz apzinīgos un kontrolei labprātīgi pakļāvušos, "saprotošos un lojālos" (L....).

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Man liekas, ka šim tomēr prūfu vajag.

Domāju, ka paelpojot zem segas un pie loga ziemā, 99% nenotiks pilnīgi nekas.

Tas sasutums + vēss gaiss attiecas uz rumpi un pamatā beidzas ar ādai tuvu nervu galu iekaisumu - starpribu nervi/ muguras muskuļi.

Maskas sasutums + auksts gaiss domājams ka beigtos ar sejas ādas mikroapsaldējumiem un secīgām pinnēm. Viss

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

"paelpojot zem segas un pie loga ziemā" neapšaubāmi palielinās "saaukstēšanās" (t.i. respiratorās vīrusa infekcijas risks. Iespējams - pat vairākus desmitus reižu. Problēma ir tajā risku neizpratnē. Protams, ka 99% nenotiks nekas. Ne tikai 99%, bet arī 99,9%.

Piemēram, virsraksts "251 jauns Covid inficēšanās gadījums" ir lasāms arī kā "99,997% iedzīvotāju nav konstatēta jauna Covid inficēšanās".

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Var lasīt arī tā - 160 ir zināms inficēšanās veids un apzināti kontakti un pārējiem - nav zināms.

Dažādi var lasīt.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

-bet var arī vispār neko Nelasīt ;p

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
2 1 Atbildēt

jātur siltā kabatā otras brilles....

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Maskas un citi ierobežojumi ir domāti tikai, lai veselības aizsardzības institūcijas nepārpludinātu ar pārāk daudz saslimušajiem uzreiz.

To vīrusu dabūs ikviens agri vai vēlu. To atzīst arī infektologi. Vai kādi bija jeb ir jau inficējušies, tikai paši to nezin. Varbūt pavasarī saslima ar elpošanas ceļu infekciju vai kaut ko gripveidīgu, bet faktiski tas bija Covid. Ķīna:"Testēšana, kas sākusies sestdien, skar visus 4,7 miljonus Kašgaras iedzīvotājus un līdz šim izdevies atklāt vēl 138 asimptomātiskus inficētos." ( asimptomātisks, tas ir tie, kuriem nav saslimšanas pazīmju )

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Paskatamies elementāru info un redzam, ka melo tā ka ausis nekust.

www.delfi.lv/news/arzemes/covid-19-kina-pec-viena-gadijuma-teste-pilnigi-visu-pilsetu-4-7-miljonus.d?id=52597193

Kašgaras pilsētā ir tikai 0.5 miljoni iedzīvotāju, vai 1 miljons, ieskaitot aglomerāciju. Minētie 4.7 miljoni savukārt apmēram atbilst visas Kašgaras provinces iedzīvotāju skaitam.

Un pavisam dīvainā kārtā Kašgaras pilsēta ir Kašgaras provincē, savukārt rakstā minētajā Cjinhai provincē tādas Kašgaras nemaz nav.

Kurš te melo? Ķīnas komunistu valdība vai tomēr vietējie Delfu skribenti?

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Around 4.7m people in Kashgar are being tested, with 138 asymptomatic cases found so far. tas ir no BBC arī. Jā, Tie 4.7 milj. ir visā prefektūrā, ne pilsētā vien.

Šeit svarīgāk ir pozitīvie Covid testi cilvēkiem, kuri nav saslimuši. Pie kam vēl cilvēki bez simtomiem netiek ieskaitīti kopējā statistiskā. Asimtomātiskie cilvēki ir apliecinājums tam, ka cilvēka reakciju uz Covid nosaka galvenokārt iedzimtība, resp, gēni.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Delfi skribenti apgalvo, ka testi 4.7 miljoniem ir veikti "Cjinhai provinces Kašgaras pilsētā". Lūdzu iedod šīs pilsētas koordinātes un iedzīvotāju skaitu, ja uzskati, ka tie nav meli.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Tev laikam ir problēmas atšķirt prastas kļūdas no tīšiem meliem?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Tagad ir pieņemts visu saukt par meliem. Tieši tie propagandas skribenti visus citus sauc par meļiem, tadēļ nav pelnījuši nekādas pielaides savas rīcības vērtējumā.

Un iespējamība, ka tā ir nevis kļūda, bet apzināta maldināšana ar mērķi apgrūtināt izplatītās panikas celšanas informācijas patiesuma pārbaudi, nebūt nav izslēdzama.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

tad tu, apgalvojot, ka konkrētais raksts ir meli esi vismaz tāds pats melis. Jo nevar izslēgt, ka kļūdies tieši tu.

Resp, visam, ko raksti, pieraksti klāt - iespējams, ka meli.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Par ko kļūdos? Un ko piedāvā izslēgt?

Kašgaru no Kašgaras provinces? Ja tā - tad tev ne pie manis - vērsies pie ķīniešu varas iestādēm, lai nodrošina tavas mīļotās propagandas atbilstību patiesībai.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Tu esi tikpat 'gudrs', kā tas programmētājs, ko sūta pēc piena ar vārdiem - Nopērc vienu pienu. Un, ja ir mana mīļā baltmaize, atnes divas. Šams atnes divus pienus. Loģiski.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

iciks rakstīja: Žēl gan, ka ir tikai 1 puses stāsti.

Kāpēc nav, piemēram, pašnodarbinātā Mareka stāsta par to, ka viņš uzzinājis, ka ir covidu izslimojis, vien nav īsti pamanījis, kad tas bijis?

Ar otras puses "stāstiem" ir feisbuks.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Linkus studijā.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Tas ir loģiski "For COVID-19, data to date suggest that 80% of infections are mild or asymptomatic". 4/5 nesaslimst smagi vai vispār. Vairums cilvēku šādos gadījumos pie ārsta negriežas un testu vieglas saslimšanas gadījumā neveic.

Un tur nav jābūt pašnodarbinātam. Mūsdienās slimības lapas var pieteikt un noslēgt attālināti, ja laba saprašanās ar ģ.ā. Un nedomāju, ka būs daudz to, kuri pēc vieglas saslimšanas vēl gribēs, lai viņiem degunā un rīklē iebāž "rudzu salmu".

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Nu, covideniāļiem ir grūtāk gvelzt par vīrusa nekaitīgumu, ja tviterī kaut ko citu vēsta vecis slimnīcas gultā.

Nesen ievietota bilde - 2 veči ar elpošanas maskām un skābekļa baloniem.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Kādēļ grūtāk? Pirmkārt - veči ar elpošanas maskām un skābekļa baloniem ir eksistējuši, kopš izdomāja un medicinā sāka lietot elpošanas maskas un skābekļa balonus. Otrkārt - tādus pašus bēdu stāstus var pastāstīt arī par citām slimībām. Treškārt - tieši nevienlīdzīgā attieksme liek arvien vairāk apšaubīt, ka par Covid teiktais ir patiesība.

Pats redzēju kaut kādu fotogaleriju - bildē novājējis seniors slimnīcas gultā ar zilumiem un šuvēm. Tas Covid tipa tā kā piekauj? Vai par ko stāsts?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Nu, vispirms jau sabiedriskajā diskusiju vidē jāpierāda, ka COVID-19 vispār ir un ar to nopietni slimo.

Tas nu ir pierādīts.

Sociālo tīklu vidē.

twitter.com/atheist_from_lv

boot.ritakafija.lv/forums/index.php?/topic/177886-esmu-covid-pozit%C4%ABvs/&tab=comments#comment-2262854

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 0 Atbildēt

Un kā tas ir pierādīts? Es nevienu "cietu" pierādījumu neesmu redzējis - t.i. pierādījumu, kas neapšaubāmi sasaistītu Covid infekciju ar aprakstīto slimības gaitu.

Neviens godīgs mediķis nenoliegs, ka jebkurš elpceļu iekaisums ir papildus riska faktors vīrusa infekcijai. Attiecīgi teorētiski iespējams ir scenārijs, kurā ar ārkārtīgi infekciozu un pavisam nekaitīgu Covid aplipinās jebkurš, kam ir cita izraisītāja radīts elpceļu iekaisums, tādejādu uzrādot augstu smagas slimības gaitas un Covid pozitīva testa korelāciju.

P.S. Tā ir tikai interpretācija par to, ko iespējams secināt no sociālajā vidē atrodama bēdu stāsta ar Covid pozitīvām analīzēm, nevis mans viedoklis par šī vīrusa patieso dabu. Gluži vienkārši tu kārtējo reizi pierādi, ka nespēj atšķirt korelāciju no cēloņsakarības.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Nu, šis jau gan nebūs pareizi.

Patērētājiem jau nepietiek ar parastiem standarta pierādījumiem, tiem vajag bildi ar skaņu.

Tiešām domā, ka tas džeks neslimo ar COVID-19?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Tiešām domāju, ka tu nemāki lasīt.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Nu, te jau ir 2 piemēri.

Tātad, vai te ir COVID-19 vīruss?

wons Reģ.: 26.07.2017
0 0 Atbildēt

Tie kas saslimuši lietoja maskas vai nelietoja? Ir tāda statistika?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

tam jau nav nekāda sakara, tās maskas ko tev iesaka valkāt nekā neitekmē vīrusa "uzņemšanas" procesu tev, tās tikai aizkavē vīrusa izplatību gadijumā ja "pacients" neapzinās ka ir slims, un piešķauda veikalu, plauktus un visus apkārtējos ... maska vienkārši samazina to cik tālu "šķaudiens" var aizšaut izdalītos pilienus...

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Interesanti, vai likumsargi sāks reāli sodīt masku nenēsātājus? Tas gan būs jautri, jo tādu ikdienā redzu visai daudz (veikalos - teju katru reizi, garāmbraucošajā sabiedriskajā - tāpat).

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 1 Atbildēt

Kad sāks sodīt, tad to kļūs stipri mazāk. Bet jā - pagājušajā vīkendā biju Liepājā. Tur vispār, pat tirdzniecības centros, labi ja katram trešajam bija maska.

Vakar ziņās teica, ka it kā no 20.11. sākšot. Bet pie nosacījuma, ka maznodrošinātos varēs aprīkot ar bezmaksas maskām.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
1 0 Atbildēt

Bezmaksas? Vispirms vajadzēja noteikt valstij masku pārdošanas cenas slieksni. Par 70 centi 1x lietojamo masku pirkt pat viens otrs turīgais atteiksies. Masku, kuru iepērk par 7 centi, nerunājot nemaz, kāda viņai ir pašizmaksa.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Kādam tas ir bizness, pie tam - neslikts, pieprasīts. Nu jau vairākos veikalos manīta bezmaksu dalīšana, tā tam būtu jābūt

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Pagpag,vai tad ražotājs (pārdevējs) ķīnā veica "bezmaksas" pārdošanu/atsūtīsanu (ziedojumu) LV pircējam? Varbūt to visu izdales matteriālu kāds LV Privātuzņēmējs par savu naudu nopirka/atsū..tīja labdarībai?

-ā, un tur tas 11/20 ir kkāda "programmētā deformācija", vai ko? Kapc tieši 20., nevis piem 11-ais un/vai 18-tais???

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Arī vakar manīju pilnīgi vienu pašu auto galīgi saspiedušos dāmu pie stūres MASKĀ Žēl, ka nav emocijikona ar rādītājpirkstu pie deniņiem.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Kā tu zini ka cilvēks nav vienkārši apzinīgs braucot ar darba vai nomas auto, kuru koplieto vairāki ???

Aizspriedumaini esam drusku nevietā !!!

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Tu nopietni? Šobrīd ņemot nomas auto, bet braucot vienam - nemūžam nevilktu masku auto

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Domā, ka dāma to masku uzvilka, lai nākamo braucēju pasargātu no saviem baciļiem?

Jautājums Wala

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Oi, es jau pāris šādus kadrus esmu manījis. Pirmo pirms kādas nedēļas jau. Dīvaiņi, ko lai saka. Tad vēl ir tādas jocīgas tantes, kas parkā ar saviem šuneļiem staigā maskā.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Parīzē atkal ne pa jokam: "Cilvēki drīkst pamest savas mājas tikai neatliekamu darbu vai medicīnisku iemeslu dēļ, un pirms iziešanas no mājas tiem būs jāizpilda īpaša veidlapa par iemesliem, kāpēc viņi atrodas ārpus mājas." tā bija jau pavasarī, tagad atkal.

Francijas mediji ziņo, ka daudzi parīzieši pamet galvaspilsētu, lai stingro ierobežojumu periodu pārlaistu ārpus tās.

šajā sakarībā bija milzu sastrēgumi:

www.bbc.com/news/world-europe-54742795

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

pirmkārt jau dvieļgalvju dēļ. viņiem atkal čečenu galvgriezēji parādījušies.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Labi ka Rīgā nav pilnīgi neviena šis kareivīgās valsts pārstāvja.Jo tie parasti visu paši atrod un "uzprasa atbildēt par tirgu".

wons Reģ.: 26.07.2017
0 0 Atbildēt

Latvijā mega liels pieprasījums pēc lauku mājām

Cilvēki grib pamukt no pilsētas un mēra laikos kas savā dārzā izaudzēts ar nav peļams.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Jā jā. Un tad tu savā lauku mājā iecērt kājā un ātrie vnk pie tevis nebrauc. Jo nevar aizbraukt pa tavu izdangāto granteni.

Visu laiku šķiet, ka tie lauku māju pircēji tādi prātu izkūkojuši senili romatiķi. Jau pirms kovida šos dzirdēju.

Kā viens paziņa teica, lauku māju vajag pirkt pēc tajā nodzīvota Novembra

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Prātu izkūkojuši, senili romantiķi? Nē - tie ir cilvēki kam nepatīk dzīvot kaut kādā tur dižbedrē un kuri kaut ko dara lietas labā. Bet nu tev laikam patīk tie, kas ir apmēram tādi paši, tikai neko nedara - nu tie "pilsēta cilvēkiem" pajoliņi, viņu līdzskrējēji un atbalstītāji - jo, kā jau tu redzi no tā ko viņi stumj, viņiem tāpat kā "prātu izkūkojušajiem romantiķiem" nepatīk dzīvot dižajā pilsētā...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Ceru, ka Covid atstās pozitīvas sekas ilgtermiņā nesamērīgajā urbanizācijā un apgrūtinās visādu "Pilsēta cilvēkiem" idiotu konceptu, ka jāsadzen visus uz bruģa un pēc tam tajā bruģī jāsēj kastītēs dilles.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Kas labs no laukiem? Tas ir solis uz atpakaļu. Es labāk dzīvošu ar masku pilsētā, nekā bez maskas - laukos.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 0 Atbildēt

Uz priekšu. Tikai nesludini, ka pēc tam, kad esi ievācies pilsētā, to pilsētu jāpārvērš par laukiem.

Un kādā ziņā lauki ir "solis uz atpakaļu"? Man itin labi patīk attālinātais darbs no laukiem, kur darba dienas beigās varu pa pliko nopeldēties un vakarā padarīt kaut ko fizisku un noderīgu, nevis iet paskriet pa slīdošo lentu kaut kādā sporta klubā.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Nekad to neesmu teicis. Tieši otrādi. Pilsēta ir cilvēkiem. Tie kas grib ekoloģiju, lai iet uz mežu.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Visi cilvēces sasniegumi ir saistīti ar pilsētu.

Pat lauksaimniecības modernizācija ir saistīta ar to, lai pabarotu pilsētu.

Tāpēc - pārvākšanās uz laukiem ir regress.

wons Reģ.: 26.07.2017
0 0 Atbildēt

regress ir arī masku nēsāšana savulaik mēra laikos tādas nēsāja un tajā "mēru" maskas knābi ielika piesūcinātu lupatu, ko kā toreiz gaišie prāti teica neitralizējā mēra bacili Nekur tālu neesam tikuši sienam marles lupatiņas ap seju arī tagad

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 1 Atbildēt

Un lauki tev patīk tāpēc, ka tu tur nedzīvo pastāvīgi. Ja tu izaugtu, un visu mūžu dzīvotu laukos, sapņotu par pilsētu.

Protams ir izņēmumi. Atkarīgs arī kādi lauki, ar ko tu tur dzīvo, utt.

iciks Reģ.: 29.05.2013
1 0 Atbildēt

Vispār jau Tev pilnīga taisnība. Ja Bradypus laukos nodarbotos ikdienā ar kartupeļu/cūku audzēšanu, tad droši vien tas neliktos tik rožaini, kā attālinātais darbs, sēžot pie kompja.

Un taisnība ir arī Bradypus - pilsēta ir pilsēta un par laukiem pārtaisīt to nevajag.

Tā ka vidusmēra latvietim laikam gluži labi der klasiskais variants - pa nedēļu pilsētā, brīvdienās - laukos.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Bradypus ir arī traktorista tiesības un pieredze govju slaukšanā. Tā ka PN.

Un tas, ka kāt kādā brīdī urbanizācija bija progresa nepieciešamība, ir absurdi transformējies ierēdņa dienišķā braucienā no guļamciemata uz Rīgu, lai atsēdētu dienu pie datora, sūdzoties, cik Rīgā viss ir slikti.

wons Reģ.: 26.07.2017
0 0 Atbildēt

vel jau viss ir mierīgi lauki tā pa lietu noderēs, ka iesipīs rihtīg

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Saki, kartupeļu audzēšana ir tik ļoti slikta? Pastāsti - ar ko tā ir sliktāka par strādāšanu fabrikā? Cūku audzēšanai ir savas sliktās nianses, bet tad atkal - var arī dzīvot pilsētā, kur viss ir tik forši un rožaini, un strādāt atkritumu šķirošanā vai arī kaut kādā darbā kas saistīts ar kanalizāciju...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Cilvēks vienkārši nav aptvēris mūsdienu realitāti un dzīvo 19.gs beigu izpratnē par pilsētas nozīmi ekonomikā.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 2 Atbildēt

Ar to, ka lielākā daļa lietu, kas padara kartupeļu audzēšanu labu, top pilsētā. Piem traktors, to rezerves daļas, degviela, minerālmēsli, darbarīki, elektrība utt.

Bez pilsētas kartupeļu audzēšana ir ārprātīgas mokas.

Attiecīgi senilie vientieši pavadīt jūliju laukos var tikai pateicoties darbam fabrikā. Beigsies fabrika, beigsies lauki

msh Reģ.: 16.04.2007
2 0 Atbildēt

Man liekas ka tas vientiesis esi tu... Traktors, rezerves daļas un darbarīki tiešām rodas pilsētā, bet tikai tāpēc ka tur ir vairāk cilvēku priekš fabrīķa [savācot to pašu cilvēku skaitu laukos, rezultātā sanāk pilsēta...]; ja samestu uz pilsētām atombumbas, to pašu izdarītu laukos. Par degvielu, minerālmēsliem un elektrību sasmējos - ja kādi šo lietu ražotāji arī atrodas pilsētās, tad bieži vien pilsētas ir blakusprodukts, nevis sākums; uzskatāms piemērs - Aizkraukle; HESu tur uzcēla nevis tāpēc ka tur bija pilsēta, bet pilsētu uzcēla lai būtu kur HESa darbiniekiem dzīvot.

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
1 0 Atbildēt

bišķi uzpūsta ir tā Rīga un apkārtējās piepilsētas, salīdzinot ar kopējo cilvēku skaitu Latvijā, kaut kur bija teikts ka Latvija ir pilsētvalsts, nu, viena liela dižpilsēta un apkārt visi tie puslauki, puspilsētas

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Šis nav taisnība. Jo lielāka pilsēta, jo bagātāka . Postsovoka daļā gan tas vēl nav sasniegts. Arī LV. Bet paraugus iespējams redzēt - NYC, Londona.

Un laukiem jābūt tukšiem - tik lielsaimnieki, cik tur ir, ir pilnīgi pietiekami. Pārējie tur vng nosit laiku

msh Reģ.: 16.04.2007
1 1 Atbildēt

Kas tev kur nav sasniegts? Tā bagātība ir nevis absolūtos ciparos, bet gan relatīvos, attiecībā pret apkārtējo vidi, un kā reiz austrumeiropā tas ir ļoti izteikts - tas ka tu to neesi pamanījis liecina ka tev mašīna ir domāta tikai lai piedirstu lielpilsētas gaisu. Tu pats arī esi šīs bagātās lielpilsētas blakusprodukts - dzīvojot Latvijā tāda smadzeņu trauma kā Japāņu Jūsmiņš izveidoties nevarētu, jo tu vienkārši nevarētu atļauties pieliet bāku savam 15 gadus vecajam, sapuvušajam akordam un to regulāri metināt, kamēr dzīvojot lielpilsētā tu vari atļauties izbraukt no salona jaunu japāņu lēto desu un aiz sajūsmas piečurāt bikses.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Ko tu ļurini? kādi relatīvie cipari? Šajā sacīkstē nav mērīšanās pret Papes plukatu, bet skaidri un gaiši - cik Milj ir tava aktīvu vērtība.

Es saku, ka 1 milj. iedzīvotāju pilsēta varēja labāk. Un iedzīvotāju skaits ir naturāls tramplīns, kas ļautu iekabināt Tallinai un Viļņai.

Un es nebraucu ar Akordu. Būsi kautko sajaucis

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Protams ka varēja labāk - bet varēja arī sliktāk. Jebkurā gadījumā, tā miljona pilsēta sekmīgi ir panākusi nopietnu ienākumu nevienlīdzību kā arī dažādu pakalpojumu sakoncentrēšanos sevī; salīdzinājumam var paņemt lietuvu, kur nav viena liela ūdensgalva, un tāpēc trešajā lielākajā pilsētā ir daudz plašāks dažādu pakalpojumu klāsts nekā latvijas trešajā lielākajā pilsētā, lai arī šī pilsēta no galvaspilsētas atrodas strēķīti tālāk nekā mūsējā - kaut gan ar mašīnu noteikti abos gadījumos var aizbraukt vienlīdz ātri, par cik tur ir autostrāde bet pie mums ne.

Abet akords ir vienkārši atsauce uz noteikta japāņu ražotāja vienu no diviem reālajā dzīvē redzamajiem modeļiem...

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

bišķi uzpūsta ir tā Rīga un apkārtējās piepilsētas, - Nu, mēs visi labi zinām, kāpēc tā ir, un kāpēc Rīgas pirmo migrorajonu dēvēja par Pufaikciemu.

Dzīvei dzīvoklī ir viens liels mīnuss - cilvēki neko neiemācīsies darīt ar rokām, jo sevišķi tie, kurus audzina sievietes. Piebāztā dzīvoklī, pastrādā drusku ar virpu ( mazo, saprotams, amatieru darbiem, ne jau tonnīgu beņķi )- 45 minūtes tīri skaidas, pastrādā drusku ar lentas slīmašīnu - vienu stundu tīri putekļus. Saprotams, prātīgi cilvēki neko tādu dzīvoklī nedara.

Daudzi izgudrojumi ir tapuši garāžās, vietās, kur iespējams pastrādāt ar instrumentiem.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Kāpēc lai man vajadzētu mācēt strādāt ar virpu vai lentas slīpmašīnu?

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
1 0 Atbildēt

Ja tavi hobiji to neparedz, tad tev to nah nekad nevajag. Bet cilvēki ir dažādi, par ko arī bija piemērs, vismaz tā es to saprotu.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Hobiji ;) Ja tu strādā intelektuālu darbu datu centrā, un tev pēkšņi vajag ievietot nestandarta iekārtu standarta skapī, kura tur nelien iekšā, tad, ja tev ir sajēga kā lietot fleksi, zāģi, vīli, urbjmašīnu, tu pats to vari izdarīt pusotras stundas laikā.

Ja tu proti tikai masēt telefonu vai bīdīt peli, tad tev vajag meklēt citus cilvēkus vai firmu, kas to izdara tavā vietā. Starpību redzi ?

Telefona masētāju paaudze kļūst arvien vairāk atkarīga no proletāriešiem, turklāt bieži no zema līmeņa proletāriešiem.

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
0 0 Atbildēt

Es starpību redzu. Es tik GB piemēru devu, ka dzīvoklī, visdrīzāk, būs dikti grūši izkalt nazi, norūdīt, izslīpēt, ielikt paša taisītā rokturī, un uzasināt pieklājīgi. Dzīvoklī no tā visa var tikai uzasināt, viss pārējais jau prasa garāžu/privātmāju. Tas tik kā piemērs, ko cilvēkiem patīk darīt brīvajā laikā.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

> imzz

Nu, ja man būtu tāda nepieciešamība (es gan nevaru iedomāties, kas tā būtu par nestandarta lietu skapī, kurai nevarētu atrast citu vietu bet, nu, lai būtu), man šķiet, ka ērtāk (un varbūt pat lētāk) būtu tas manā vietā izdarītājs. Es daru savu darbu un ar savu nopelnīto dodu iespēju nopelnīt tam, kurš man tur safleksēs, savīlēs un ko tur vēl izdarīs... Pie tam, nevajadzēs man vēl meklēt instrumentus, kuri ievajagas labi ja reizi līdz divas gadā, pārējā laikā tikai krāj putekļus.

P.S. PIrms kāds sāk braukt man virsū par nekā nemācēšanu - maisītāju nomainīt, pielikt plauktu vai lampu, apstrādāt reģipsi u.tml. darbi problēmas nesagādā...

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Tieši manas domas.

Vēl nepieskaitīji klāt laiku. Nostrādājis darbā, mājās vajag veltīt laiku ģimenei, atpūsties.

Plus, kad taisīt pats, var sanāk pārmaksāt ( jo nopērc instrumentus, kuri tev nekad to neatpelnīs, pārpalikumi, atkārtotas veikalu apmeklēšanas, utt.).

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

"kas tā tā būtu par nestandarta lietu skapī. Tu laikam nepamanīji vārdu salikumu "datu centrs". Skapji ir piem. 19 collu telekomunikāciju vai serveru skapji:

en.wikipedia.org/wiki/19-inch_rack

Ja tev jāievieto 21 collu vai arī Eiropas standarta iekārtu 19 collu skapī, tad atstatums starp caurumiem iekārtas atlokos neatbildīs atstatumiem starp caurumiem skapja metāla profilos.

Ja tu organizēsi kādu citu, kas to izdara, tad tev būs vēl jāsaskaņo viņa un viņa bulku vāģa ierašanās ar apsardzi, un, ja vēl būs kļūda pases datu vai auto numura atbilstībā sarakstam, tad apsardze viņu nelaidīs iekšā. Un vēl jātaisa kāda skice vai rasējums, lai ieskaidrotu tam cilvēkam, kas tieši viņam darāms. Kopumā vismaz 10x laika zaudējums, salīdzinot ar gadījumu, ja to darbu darītu pats.

Kopumā es šo penteri uzrakstīju tikai tāpēc, lai pateiktu, ka hobija instrumentus tiešām lieto reti, bet prasme tos lietot var noderēt tiešajā "maizes darbā".

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Nē, nu, noderēt var... 8.martā man darbā noderēja tas, ka protu spēlēt klavieres... varēja čaļi dāmām koncertu uzorganizēt

Kāda apsardze? Kādi serveru skapji un rasējumi? Tu to nopietni?

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Pilnīgi nopietni. Serveru skapji ir, piemēram, Lattelecom, tagad TET, LMT, BITE, TELE2, VID, VSAA, LVRTC, DEAC, SWEDBANK utt. daži nosaukumi varētu būt tev pazīstami. Apsardze pastāv. Lai pārbaudītu, iesaku VID ēkā mēģināt ieiet tur, kur paredzēts personālam. Bet apsardze nav galvenā problēma valsts vai lielam kantorim, galvenā ir dabūt naudu tam, kas plānā nav paredzēts ;)

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Es nestrādāju nevienā no šiem uzņēmumiem. Un man ir portatīvais. Bez tam, šajos uzņēmumos, domāju, ka visos, ir štata saimniecības pārziņi, kas ar šādām lietām nodarbojas.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Tas, ka cilvēki ir dažādi, ir OK. Tas, ko es nesapratu, kāpēc tas tiek pieskaitīts kā kaut kāds mīnuss?

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
1 2 Atbildēt

Kad atkāpsies Covid-19?

Zintnieks brīdina par 12 gadiem un nāves deju

Kocēnietis zintnieks un rīkstnieks Totis (Jānis Neibergs) ir pārliecinājies, ka šī saslimšana veidojas cilvēkiem, kuri guļ vai sēž uz āderēm. Smagākā formā ar kovidinfekciju saslimst cilvēki, kuri ilgstoši uzturas lūzuma zonu (caur tām izlādējas Zemes spriegums) tuvumā. Toties nav saslimis neviens, kam māja celta uz uguns āderes. Viņš aizrāda, ka pašreiz «kovida» uzliesmojumu veicina arī «Jerusalema» deja, kas ir «programmēta kā nāves deja». «Kādēļ to tagad dejot? Nevajag,» saka Totis.

Viņš lēš: ja pasaules visgudrākie prāti apvienosies, lai apkarotu šo slimību, tad divu gadu laikā situācija uzlabosies, ja ne, tad ar «kovidu» būs jāsadzīvo 12 gadus vai 24 un vairāk gadu. Totis uzskata, ka «pretkovida» līdzeklis varētu rasties kādā austrumu valstī. Zintnieks neslēpj, ka «kovida» cikliskumu viņš vēl nav līdz galam sapratis, bet, modelējot situāciju, pievērsis uzmanību skaitlim 19. Salīdzinot ar onkoloģiskām slimībām, «kovida» smagās formas attīstās 19 reižu ātrāk, organisms sabrūk nedēļas laikā.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
2 0 Atbildēt

Kad ir rīta stienis, vajag ieraut kulakā un ar to, apsēkloto roku sasveicināties ar vienpadsmit cilvēkiem. Ja tā visi darīs, 4.2 mēnešu laikā covid pazudīs. Tikai nedrīkst sveicināties es ar tiem, kuri dzimuši laikā, kad Plutons bija zenītā. Jo tad covid būs vēl + 52 dienas. ...

P.s.

Nezinu kurš ir lielāks stulbenis - tas zintnieks, vai tie, kuri tādus marasmus lasa.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Āderu šarlatānus un zintniekus par murgu izplatīšanu protams būtu jāpakar pie staba.

Bet par cikliskumu runājot nevar jau zināt vai spāņu gripa maz bija gripa, bet ja nebija gripa tad nez vai izzuda.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

"Āderu šarlatānus un zintniekus par murgu izplatīšanu protams būtu jāpakar pie staba."

Un numerologus, zīlniekus un... un...

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Āderu entuziasti savus apsvērumus ēterā izplata paši,personīgi un 1personiski.Nav itin neviena (badu cietošā) mēdītāja, kuri viņiem piepalīdzētu.Prottams, ka pirmais mērķis ir jebkuru oponentu pataisīt par kretīnu- tā, lai neviens vairs nevarētu atšķirt reāli neatbildamus jautājums no atklātā textā h-ujņas.Katrs jautājuma uzdevējs ir p-ass, tāpēc jautājumiem būs nebūt principā.

Vadošie polittehnologi nekautrējas piemineet reālos datus par gripu- 17/18g 95 mirušie (no stacionētajiem!), 18/19g 87, abett 19/20g vairs tikai 26.Šobrīd esam Diženās Uzvaras priekšvakarā,20/21g sezonā mūs apmeklēs Vižiōn Zēro,jo kovids nogalināja grippu.Pirms 40g tāda dziesma bija, ka video esot nogalinājis rādio.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
4 0 Atbildēt

Un apdrošināšanas brokerus

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Es arī ieliku plusu, he-he...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

eidis rakstīja: Ar to, ka lielākā daļa lietu, kas padara kartupeļu audzēšanu labu, top pilsētā. Piem traktors, to rezerves daļas, degviela, minerālmēsli, darbarīki, elektrība utt.

Bez pilsētas kartupeļu audzēšana ir ārprātīgas mokas.

Attiecīgi senilie vientieši pavadīt jūliju laukos var tikai pateicoties darbam fabrikā. Beigsies fabrika, beigsies lauki

Pilsētā. Pilsētā. Pilsētā. Bet kà izrādās - fabrikā. Kas teica, ka fabrikai jābūt pilsētā? 19. gadsimta loģistika.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Tāpēc ka laukos nevar atrast fabrīķim vajadzīgos 32 kvalificētos lodētājus, 3 tig metinātājus un 8 ādas izstrādātājus. No pilsētas vest neatmaksājas - jāmaksā pilsētas alga + jāpiemaksā par transportu. Nesanāk šis

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Jā, nešaubīgi. Tieši mūsdienās visi dzīvo blakus fabrīķim un uz darbu iet ar kājām. Guļamrajoni ir pasakas un sastrēgumi ir izdomāti. Un pavisam nešaubīgi - viss Rīgas centrs ir pilns ar fabrīķiem, kur mellām mutēm raujas lodētāji, tig metinātāji un ādas izstrādātāji...

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Mazpisānos arī šo fabrīķu nav. Un iemesls ir drusku cits, ne darbaspēks un Rīgas centrs.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Laikam jau tomēr tev būs taisnība. Nesaprotu tik, kā pamuļķis Muskis savu gigafabrīķi laukos uzblieza, aizmirstot tev padomu paprasīt.

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
2 0 Atbildēt

nu re. jaunos fabriķus, loģistikas centrus, noliktavas - visu būvē būtībā laukos, nevis vecrīgā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Urā. Kāds ir tomēr pamanījis, ka nedzīvojam vairs 19. gadsimtā.

darklight Reģ.: 29.10.2013
1 0 Atbildēt

A nafig vīrusa topikā tiek diskutēts par rūpnīcu celšanu, virpošanu dzīvoklī un pašrocīgi kaltiem nažiem? :-/

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Iespējams, Covid simptomi.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti