Kas ir koronavīruss Covid-19? Kādas pazīmes? Kā izsargāties? Tagad arī Latvijā

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Kāpēc tik traka ņemšanās ap koronavīrusu Covid-19? Cik tas ir bīstams!

 
650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Melot, kungi, melot būs jāmācās (vai jāatcerās/kā- vecās iemaņas jāatsārtvaidzina), kā nu kuram.Neviens cits mūs neglābs,pašiem sev nāksies samelot.Kam bērni vēl mazi un/vai kurš nebrauc ar velo, būs grūti.Bat ok,nekas, ar laiku pieradīsim.

Intersant, ka tas tur resnais smerdīgais afroīds,kuŗš pirms 2d tur sludināja vakcīnas nelaikā/tapšanu, ir kkur pazudis.Ok. Tā kā parādās aplinkus ziņas, ka T-ps ir gatavs nodot lietas itin mierīgā veidā, tad varbūt tomēr kāda cerība ir.Mums, Lohiem, ir pat pagodinoši, ka tāda augsta ranga "kolēģis" mums pievienojies.Jā.Hm..

msh Reģ.: 16.04.2007
3 0 Atbildēt

GB12 rakstīja: "neaizmirsti, ka termins "covidiots" var tikt lietots..." neaizmirstu. So what?

Ja par vēršanos - šeit ļoti aktīvi vēršas arī pret tiem, kas it kā viņuprāt "satraucas" (šis gan būtu diskutabls jēdziens, jo, kā redzams, daži, kuri apgalvo, ka nesatraucas, katru dienu tepat raksta, kā viņus kaut kas besī, un jau sāk uzbudināties kā bullis uz sarkanu lupatu, ieraugot pāris cilvēkus maskās uz ielas). Kas attiecas uz +10, +20... kaut kā neesmu redzējis, ka šādu pārkāpumu dēļ (pieļauju, ka biji domājis ārpus pilsētas) būtu daudz sakropļotu vai bojā gājušu cilvēku ar draudu uzkarināt veselības aprūpes sistēmu un iespējas man saņemt palīdzību vajadzības gadījumā. Bez tam, vismaz šeit nav manīts, ka kāds par spīdidiotiem sauktu tos, kas punkuāli ievēro satiksmes noteikumus un nebrauc ne par vienu km/h ātrāk. Jā, tas var nepatikt, īpaši, uz šosejām, bet cilvēks to vnk ievēro un nevienam neko sliktu ar to nedara. Neesmu arī manījis, ka kāds te aģitētu par to, ka, kam lemts, avārijās apsprāgs, galvenais, lai ļauj man lidot ar tādu ātrumu, kādu vēlos, un neierobežo. Bet "tie, kas par covidu neuztraucas", ļoti lielā mērā var ietekmēt (un, visticamāk, ietekmē) arī manu ikdienas dzīvi un ir vismaz daļējs cēlonis šībrīža ierobežojumiem, kurus nākas "izbaudīt" arī man.

"šis gan būtu diskutabls jēdziens" - tu laikam nesaproti atšķirību - ja cilvēks [piemēram kasiņš] saka ka viņš nesatraucas par kovidu, tas nozīmē ka viņš neuztraucas par visur izbazūnēto slimību - tajā pašā laikā kovidioti viņam ir kā sarkana lupata, jo tak ZAJEBAL ka visu laiku kāds ar piečurātām biskēm bļauj "ŠAUSMAS, ĀRPRĀTS, KOVIDS NĀK, TŪLĪT MIRSIM, AAARGHHH...".

Tavā piemērā par ātrumu - iztēlojies kā būtu ja sāktu šitā visur bazūnēt par ātruma pārsniegšanas pandēmiju, veiktu visādus ierobežojumus, biedētu cilvēkus ka ja atļauto ātrumu pārsniedz vairāk par +5 kmph, tā pizģec būs utt...

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 1 Atbildēt

Piemērs par ātrumu būtu atbilstošs, ja tā būtu infekcijas slimība.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 1 Atbildēt

Tikai starpība ir tāda, ka tavas izpratnes "kovidioti" ar savām "ŠAUSMAS, ĀRPRĀTS, KOVIDS NĀK, TŪLĪT MIRSIM, AAARGHHH..." nevienam īpaši neko sliktu nedara. Ja nepatīk, neklausies. Ja tādi ir kā sarkana lupata, tad problēma ir pašā. Un tas jau te nesen arī parādījās - cilvēks sāk uzvilkties, ieraugot pāris ģimjus maskā. Bet manas izpratnes kovidioti, kuri klausa Gobzemu un liek mīksto, rada riskus pārējiem sabiedrības locekļiem.

Bet vispār, gods kam gods, kasiņš vismaz ir domāšanā progresējis - vairs nesauc covidu par neeksistējošu, nesaka, ka neviens viņu nepiespiedīs ievērot ierobežojumus, un neiesaka lasīt Vasiļevski... Tā jau ir evolūcija domāšanā.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
5 1 Atbildēt

tādus bļāvējus ka kāds ar piemīstām biksēm bļautu ka kovids nāk, neredzu.

Redzu tādus, kas ar piemīstām biksēm bļauj, ka kaut kur esot tādi, kas bļaujot, ka kovids nākot.

msh Reģ.: 16.04.2007
2 8 Atbildēt

Neredzi? Slikti skaties - viņu ir daudz, jo propagandas kanāli cītīgi viņus vairo. Tā jau cenšos to saturu nepatērēt, bet tāpat krīt uz nerviem - kad gadās dzirdēt LR1 ziņas, liekas ka Zemes virzienā ir notēmēts asteroīds kas drīz ietrieksies Zemē...

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
6 1 Atbildēt

Laikam klausos citas ziņas. nekādu psaules galu tajās nedzidru.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 2 Atbildēt

Acīmredzot - LR1 ziņās kovids uz aci varētu būt trešā daļa no satura.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
3 0 Atbildēt

500 klāt.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
23 6 Atbildēt

Nekāda prieka no dzīves patlaban. Tie ir manas mātes (65) vārdi nupat. Viņai vairs nav iespēju baudīt kultūras dzīvi, piemēram, teātri vai operu, ko viņa apmeklēja regulāri. Viņai vairs nav tik biežu tikšanos ar saviem mazbērniem. Drīzāk mēs esam piesardzīgi, nevis vecākiem bail. Noteikti nē. Un viņi neraustās, iedomājieties? Martā-aprīlī baidījās. Nupat vairs nē, masu mediji panākuši pretēju efektu - tuvu vienaldzībai... Inficētos kaut tūkstoti ikdienas. Un tik un tā tēvs iet uz veikalu, brauc uz tirgu, smēķē utt. Un viņi uzskata, ka katram savs laiks dzīvei ir lemts, neatkarīgi no pasaules ažiotāžām vai politikas. Jā, kam būs lemts, tas aizies. Kam būs lemts dzīvot - tas dzīvos. Kā Igaunijā 100 gadus veca kundze, kura atveseļojās no Covid. Vai otrādi, Latvijā 34 gadīgā sieviete...

Nav nekādas jēgas nogalināt ekonomiku, slēgt biznesus, ierobežot cilvēku izklaides vai varbūt darāmos darbus (amatus), tam nav pilnīgi nekādas jēgas. Vīruss nav uzvarams. Samierinieties!

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
6 5 Atbildēt

Dramatizē tu un tādi kā tu.

iciks Reģ.: 29.05.2013
4 4 Atbildēt

Jā, ir izveidojusies situācija, ka gādīgie bērni/mazbērni ar saukli "mums rūp" izdomā, ka vecākus un vecvecākus neapciemos, jo viņi var saslimt un nomirt. Tajā pašā laikā nevienam neienāk prātā pajautāt to vecāku vai vecvecāku viedokli.

Par to vienalīdzību vai vismaz savādāku uztveri Tev taisnība. Ja pirmās karantīnas laikā uz ielām nebija ne cilvēku, ne mašīnu, ne veikalos pircēju, tad tagad ir gan vieni, gan otri, gan trešie. Jauni, veci, riska grupas, nemirstīgo grupas, visi.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
6 2 Atbildēt

Un tāpēc ir 500 slimo dienā

GB12 Reģ.: 29.03.2011
4 4 Atbildēt

Tev nešķiet, ka tas ir egoisms no to opju un omju puses? Labi, viņiem pofig, savu dzīvi nodzīvojuši, noguruši varbūt... bet, ja bērns, tobiš, mazbērns, kas ir inficējies, aizies pie tā opja/omes, pielaidīs viņam un šams aizies plēvē koka penālī, kam visu mūžu būs jāsadzīvo ar to, ka de facto ir nogalinājis omsi? Pašam omsim jau būs vienalga, viņa dēls/meita to mazbērnu tāpat mīlēs, jo atvase tak, pie tam, pats atļāva. Tam mazbērnam ar to būs visu dzīvi jādzīvo. Es negribētu dzīvot ar apziņu, ka manas rīcības (pat ja ne apzinātas) kāds ir aizgājis bojā.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
15 6 Atbildēt

Esmu pilnīgi pārliecināts, tajā ir daudz bullshita. Man kaimiņos jau martā-aprīlī vecvecmamma ņēmās ar saviem mazmazbērniem, kopā brīvdienās kopā sanāca un arī sanāks turpmāk... 4 paaudzes. Kundzei ir brīnišķīga veselība, ko arī viņai novēlu vnm Viņa nemīž no Covid nepavisam atšķirībā no daža laba

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 3 Atbildēt

A ja kāds no mazmazbērniem būtu inficēts? Tāpēc jau saku - omsis egoists. Vai omsim to diži var pārmest, nu, tas diskutējams jautājums...

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
7 4 Atbildēt

Viņa vismaz STARO no laimes, ka ap viņu spieto cilvēki. Kādas izjūtas lielākajai sabiedrības daļai, kuri klausās mediju ziņas, lai katrs pats domā atbildi...

iciks Reģ.: 29.05.2013
3 1 Atbildēt

Ja apciemotāju pusē ir šāda problēma, tad var izvēlēties to nedarīt. Bet ja abas puses uzskata, ka tas ir pieņemams variants, tad nevajag sevi nepamatoti šaustīt.

Tu parunā ar tādiem vecākiem cilvēkiem. Ir daļa, kas gluži labi apzinās, ka ir pieklājīgā vecumā un kas zina, cik atlicis bez visādiem tur vēl covidiem - tāds fatālisms dzīves uztverē. Kas lemts - tas lemts. Mana vecmāmiņa nez vai būtu gribējusi tapat izolēta vismaz uz kādu pusgadu, jo es ar bērniem tur drošības pēc neierastos. Tā viņa ir arī teikusi - man nav lielāka prieka par to, ka jūs ierodaties.

eidis Reģ.: 07.11.2001
5 1 Atbildēt

Šis ir hinduistu karmātiskais sprieduma modelis.

Nākamais solis ir braukt uz 250 pa centru un pretējo joslu (jo katram savs laiks ir lemts un ja nolemts, tad miršu, ja nē, tad nē).

Tas tomēr ir bezatbildīgi. Gan pret sevi, gan citiem. Tā vismaz no kristīgās ticības izrietošā morāle saka.

Cita lieta, ka man arī trūkst pacietības. Citus gadus tumšajā novembrī parasti aizdevos uz gaišākām zemēm. Tgd tāda iespundēta sajūta un neizdodas gaismas jautājumu līdz galam sarisināt. Varbūt ar laiku arī pievērsīšos hiduisma dogmām.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
6 1 Atbildēt

Jā, man arī laikam pirms diviem gadiem iedibinātā tradīcija - jauno gadu sagaidīt kādā citā zemē - šoreiz izpaliks... nu, neko darīt. Kā ir, tā ir... tāpēc jau neiešu sev nervus bendēt.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
6 4 Atbildēt

Vatikāns ir vienīgā valsts, kur viss atļauts. Tiesa gan, kā tur nokļūt bez arī Itālijas apmeklēšanas, grūti

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Nu no Kipras reportēja, ka mierīgi uz turieni var lidināies ar Kovida pasi - karantīnā nav jāsēž. Ņemot vērā, ka šonedēļ aizlūza ES uz augšu ejošās saslimstības līknes, es vēl grābekli zemē nemetu. Novembris gan nesanāk, bet ZSv + JG viss var arī sanākt

GB12 Reģ.: 29.03.2011
5 18 Atbildēt

Kasiņ, aizej pie psihoterapeita. Tiešām, pa draugam iesaku.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
8 4 Atbildēt

Kas tad atkal nepatika? Man nekur nav jāiet.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
4 0 Atbildēt

Tava atbilde ir pirmā pazīme, ka ir jāiet

Kas "nepatika"? Nu, šis, piemēram - "Nekāda prieka no dzīves patlaban..." Plus, visa retorika kopš C19 sākuma, domu maiņas, garīgā maiņas - no "back to normal life soon" līdz "vissirslikti.lv"...

GB12 Reģ.: 29.03.2011
4 15 Atbildēt

He, uz šo es uzrakstīju, nemaz neizlasot to sviestu, ko zemāk sarakstīji. Tagad vēl vairāk esmu pārliecināts, ka ar tavu nervu sistēmu kaut kas nav... bet, nu, jā, arī alkāns un sievu sitējs reti kurš atzīst, ka viņam palīdzību vajag.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Jā.Domāju pirms iet gulēt,vaig drusku iegugolēt.Kā tad veicas brālīgajām tautām.Lapsanews pirms 7h publicējis daudzsološu virsrakstu, ka,neskatoties uz visu,'You'll hear from the president at the right moment'.Ok.

Anglijā kāds džentlmenis saņēmis 13k sodu par nepareizu parkošanos.Šajā sakarā viņš ar savu auto ietriecies vietējajājā policijas iecirkņa ēkā,dāsni aplējis visu apkārtni ar degšķidrumu un to aizdedzinājis.Pašā atbildīgākajā momentā likumsargi to labi iecerēto pasākumu tomēr iztraucējuši un esot paspējis aizdegties tikai assfalts uz tās ielas.Tāteikt, kādā pādesmit kv.m platībā.Ok.

Tg24 ziņo, ka Ķīnas zinātņu akadēmija beidzamajās diennaktīs saspringti veikusi kāda assteroīda izsekošanu, taču tas (tomēr) nav attaisnojis Cerības un esot palidojis (mums) garām akkurāt 4,48milj km ttālumā.Distancējies, tāteikt.Ok.

Kaut kādi diabēta pētnieki esot nopietni pievērsušies ķermenī implantējama sensora izstrādei.Tas domāts,tāteikt, Datu pārraidei sakarā ar cukura līmeni organismā.Pēc plānotās misijas beigām tas pats no sevis bioloģiski sadalīšoties...Taču (nenosauktas valsts) zinātnieki kāda Čeng k-ga vadībā tagad vēl papildus pētīs, vai tas objekts varot (varbūt) vēl arī kādus Citus datus nolasīt un uz kaut/kurieni kādam pārraidīt.Iespējams, ar laiku pārraidīšana būšot divvirzienu.Gan uz/, gan no.Jā.

Kāds slavens Romas karikatūrists 12jājā nov. esot laidis klajā Z-svētku Grāmatu.Par,tāteikt,11eur/gab.Kuras nosaukumā teikts, ka "Z-vecītis" esot pagalam.

Turklāt, situācija esot tāda, ka pat itāļu iecienītā būtne Befana (kura,lidodama uz slotaskāta, ik gadu 5.janv vakarā ber māju skursteņos Dāvanas...),šosezon tikšot nodrošināta "ar stingru apsardzi".Jā..lūk viņi Abi:

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 0 Atbildēt

Tev vajag padomāt par rakstnieka karjeru.

Nopietni.

Noveles, stāsti, miniatūras, pasakas bērniem?

Ierosmei

www.goodreads.com/book/show/50279621-superblusas

egramatas.com/2015/11/09/andrejs-skailis-superblusas/

650 Reģ.: 25.01.2017
3 0 Atbildēt

Jā.Vecos laikos reiz bijis tā.Pēcpusdien sulainis, no visa spēka at/spēries, ēdamistabā uz lielā galda jāj Lielmāti.Bet tā itin nekādi nerereaģē uz notiekošo procesu un tik skatās pa logu laukā.Pēc laba laiciņa šis neesot izturējis un pajautājis- Cienītā,vai jums neliekas,ka jūs p/iš?

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
5 6 Atbildēt

Vēl absolūti neticu šiem it kā 7k+ testiem ikdienas. Reāls Covidšovs, nekā vairāk. Un to zina pat mediķi, ka nav tāda 100% tieši Covid testa. Tādējādi, būs slimie tik, cik vajadzēs.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
5 4 Atbildēt

Nu gan dziļi smel. Kas tad notiek, tie 7000 cilvēki nekādas analīzes netaisa?

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
7 7 Atbildēt

Ok, lai būtu analīžu skaits (tomēr visas slimīcas, varbūt arī pansionāti utt. kopā salasa tādu skaitu), taču tas gan ir 100% fakts - nav tādu precīzi Covid analīžu, vienkārši NAV

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
5 2 Atbildēt

Un? Ko tad viņi analīzē?

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 4 Atbildēt

Es pačukstēšu - precīzu analīžu VISPĀR NAV UZ PASAULES.

Ja tev piem asinsanalīze rāda šausmas, vnk ej un pārtaisi. Otrādi gan sekas ir bēdīgākas

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
4 0 Atbildēt

Jā, tā būs gan. Bet tapec analīzēm neticēt vispār?

650 Reģ.: 25.01.2017
0 2 Atbildēt

Drirsēji iedalās vairākās kategorijās.Ar pāris "augstāko" kategoriju pārstāvjiem cilvēcīga saruna nav iespējama.Vadošie santehniķi vienmēr visu zin labāk par assteroīdu pētniekiem un patogēnu sekvencētājiem. Prottams,ka jebkurš (aizvakar steigā izgudrotais) dibena urbināmais puļķis ir 609% nekļūdīgs. Apliecinošo materiālu skaits aug ar katru jaunu dienu.Tāpat kā atejas papīra maskas ar 99% aizsardzību pret LOHIEM.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
7 5 Atbildēt

"Tāpat kā atejas papīra maskas ar 99% aizsardzību pret LOHIEM" - atkal trāpi 10-niekā

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Kurš apgalvo, ka "atejas papīra maskas 99% aizsargā pret lohiem"? Es saprotu, ka ar lohiem bija domāti Covid inficētie, vai ne?

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Visas ažiotāžas aizkadrā notiek dažādas lietas, par kurām garāmgājējam nav un nevar būt vispār pat priekšstata.Palasiet pavasara materiālus.Ievests tika tonnām dažādu atklātā textā suudu.Ir tūkstošiem jurid un privāt personu, kuras visā šajā laikā mēģinājušas importēt maskas,cimdus, brilles un vēl vvz ko..Tas, ar kādiem dokiem tika noformēts slavenais delfos aprakstītais sūtījums- neviena "cita" ne jurid ne priv persona "no malas" ar tādiem papīriem pat ne tuvumā netiktu izlaišanai apgrozībā.Tāpat visas tās pārgudrās runas, kad deficīta apstākļos tika dziedāta viena dziesma (ka nav kritiski) bet lūk vispārējas pieejamības laikā tā kļuva diametrāli pretēja.Tagad ir vēl papildus cita epopeja- pamēģini ko ko tādu te importēt "šodien".Kad tipa "ir" un kad nefig vairs vest- jo jā(iz)lieto ir to, kas jau ir uz vietas.Jā.

Tāpat kaut vai populārais viedoklis- visvieglāk esmot inficēties liftā.Jo tur var kāds sliktais būt/braucis 1min.Okej.Bet ne pabliskajā attejā, kur iepriekšējais nēsātājs sēdējis 3,5min uz apmiiztas brilles un pa visiem galiem stenēdams un spļaudīdamies no sevis visu to labo tur izdalījis un izšļakstījis..Jā.Lielveikalā ar granīta grīdu un sportalaukuma izmēru ir infekcija.Bet viņas nav nedz būvveikalā, nedz tml citur- kur preces krīt uz galvas un pircēji 1m platajā ejā var izmainīties vienīgi pārkāpjot viens/otram pāri pa galvu.Jā.

Tāpat pārpildītā maršrutniekā piebezdētā gaisā un 1reisa laikā apmainoties desmitiem pasažieru- nee, tur neko nevar dabūt.Brauciet veseli.Iecavas autobussa passažierus tagd meklē ar uguni, bet rīgas maršrutnieki sip uz urrā- pamēģini vel izstāvi rindu un taj suudā iekāp.Tāpat pavasarī lidostas passažieri no turienes pa taisno sipa uz tuvāko rimi,tas arī ir ok.Bet Tagad uz brīvdabas tirgu ir jāvelk kosmonauta skafandrs.Bet,(c) "cimdiem nav nozīmes" *TM.Jā.

ps- es šodien mazgāju Rokas vismaz 10x.Un Jūs??

arba Reģ.: 16.12.2002
5 3 Atbildēt

gribētu rekomndēt visiem neticīgajiem nevis gudri d...., bet aiziet kā brīvprātīgajiem pstrādāt vienu dienu infekciju slimnīcā, gaiļezera uzņemšanā vai kādā laboratorijas pieņemšanas punktā !

un pēc tam uzrakstīt atskaiti kā tur gāja, kas tur ir feiks, kas nav

citādi tāda gudra d... vien sanāk

Es neticu, jo neesmu redzējis !

p.s. tikai idioti mācās no savām kļūdām un savas pieredzes !

650 Reģ.: 25.01.2017
1 4 Atbildēt

Kuri tad konkrēti te ir Neticīgie? Un ko konkrēti viņi drirš? Kam konkrēti viņi netic? Par maz mums ir algoto darbinieku un ordeņoto drirsējdiplomātu, ka vēl brīvprātīgajiem uz turieni būtu jāiet?? Kāds vispār sakars meliem un demagoģijai ar stāvokli uzņemšanas nodaļā?

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
5 0 Atbildēt

nu, viens te melš, ka Kovids esot bulšits, un jams 'neticot' 7000 analīzēm, kas vispār nemaz neesot analīzes. Tā kaut kā.

650 Reģ.: 25.01.2017
2 1 Atbildēt

Nav laika meklēt- bet ir pilns internets ar šo te "diagnostikas" puļķu aprakstiem un sekojošajiem loģiskajiem jautājumiem.Es personīgi nedomāju, ne ka kovida nav, ne arī ka būtu jāmudina uz ierobežojumu neievērošanu.Bet IR (pārāk daudz!) to neatbildēto jautājumu.Tas nav normāli, ka jebkurš jautājuma uzdevējs tiek automātā pataisīts par dalbaēbu un viņam tiek "atbildēts" vienīgi ar vairākiem pretjautājumiem.Ja kāds svēti tic "specālistiem", kuri te par tavu (manu) lohnaudu pirka ind/aizs. līdzekļus un kuri darīja ALGOTU "darbu" situācijas pētīšanā un prognozēšanā paāajušajā ziemā- atvainojiet, es e-bal shitādu ievirzi.Palasi topika sākumu, kas te tika rakstīts martā- ko kurš te drirsa, ieskaitot visas algotās,atbildīgās un diplomētās personas.Man piem ģimenē ir "medicīnas darbinieki" ar 50+ gadu stāžu,un "redzēts" ir daudz kas, bet Lohiem nekad neesmu ticējis.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Slimnīcas uzņemšanas nodaļu varēji labāk neieteikt - lasīts tas variants - pavecu sievieti, hvz kas par slimību vai traumu, aizved uz slimnīcu, un viņa tur var uzņemšanā mocīties 7 stundas kamēr atnāk kovida testa rezultāti...

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 6 Atbildēt

Kur lasīts - Gobzema laika līnijā?

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
17 5 Atbildēt

Es tā no malas. Nekad neesmu bijies no gripas, nekad neesmu potējies pret gripu un visticamāk - arī negrasos ne es, ne mana ģimene to darīt. Jā, nepatīkami. Jā, gadījies arī jaunu (zem 40) kolēģi no gripas apglabāt. Bet nekādu sūda ierobežojumu ne bērēs, ne citādi taču nav bijis. Arī pret gripu taču neesot ideāli piemērotu zāļu.

Identiski ir ar Covidiādi. Grasos dzīvot, kā līdz šim. Izņēmums šobrīd, uzlieku to lupatu uz sejas,kad eju veikalā. Lai jau varai prieks. Nebaidos no brrrrriesmīgā vīrusa. No kā mirst cilvēki. Jā. Tas bēdīgi, bet tas arī viss.

eidis Reģ.: 07.11.2001
4 3 Atbildēt

Ir viena nianse - kovids ar sauli neapstājās (atšķirībā no gripas), kas savukārt potenciāli var aizsist ciet ar pieaugošu intensitāti lokālās reanimācijas. Un tad gan būs līķu kaudzes kā IT.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
5 3 Atbildēt

Vispār jau cilvēki vakcinējas un diezgan bieži tā vakcīna ir tieši tāda, kā vajag.

Pie tam pastāv krustiskā imunitāte.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 4 Atbildēt

Tg24,nupat.Austrijas Kanclers sasaucis sēdi, tuvākajās stundās tikšot lemts par Jauniem Būtiskiem ierobežojumiem..

Toties, (c)..... izpilddirektors Elons Musks,.., darīja zināmu, ka viņam ceturtdien, 12. novembrī, tika veikti četri Covid-19 testi un divi bija pozitīvi, bet pārējie divi bija negatīvi. Amerikāņu magnāts piebilda, ka viņam ir “tipiskas saaukstēšanās simptomi...(Pagaidām) nekas neparasts " tg24.sky.it/mondo/2020/11/13/elon-musk-covid?itm_source=parsely-api ...Jā.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
4 0 Atbildēt

Musk's initial tests were rapid antigen tests, which the Food and Drug Administration says have a "higher chance of false negatives."

650 Reģ.: 25.01.2017
0 2 Atbildēt

Par TO jau ir tā runa- ka teju katrs šodien izmanto savas iespējas nākt klajā ar sensāciju un tādējādi (iespējams) pabīdīt kādas savas intereses vai vispār novērst uzmanību no kāda svarīgāka procesa.Bet Lohiem tas nedraud- jo tie jebkuru (C) kapīpeizd atreferējumu uzskatīs par paša atreferētāja "viedokli un nostāju".Mazāk zināt ir labāk,labāk miegs nāks.Jā.

ps- lūk vēl variants,ko šajās dienās perina pats T-mps.Vakar tika ziņots- no prezidenta dzirdēsiet "īstajā laikā"... (interesesanti, ka netika smalkāk iztirzāts- kas teorētiski varētu būt Tas, ko būs iespēja "uzdzirdēt"... thehill.com/opinion/white-house/525845-prediction-trump-will-resign-pence-will-pardon-him

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
2 0 Atbildēt

turpat tajā lapā dienu iepriekš publicēts gandrīz pretējais - ka neko T-mps nemuks asti kājstarpē ierāvis, bet ka grasās kandidēt jau 24, tas ja nu tomēr Džo būs tomēr prezi-elect. Pagaidām Džo ir tikai media-elect, oficiāļi visi vēl klusē...

thehill.com/homenews/campaign/525802-trump-told-advisers-he-would-announce-2024-bid-shortly-after-certification

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Līdzīgi kā citās lapās- aktuālā info mainās pa stundām.Ar "oficiāļu kavēšanos" drošvien jāsaprot, ka katrs izrāda sev izdevīgu šībrīža nostāju.Lohsaukļu laiks beidzies, tagd jādomā ar galvu.Džo esot izsenis zināms kā prasmīgs starppartiju sarunu vedējs.Gan jau sekos kāda vienošanās- kam/kas.Es īsti nesaredzu, kā Tmps šobrīd reāli varētu ko saglābt.Mazāk vajadzēja par hloru/kafijā jokot un pēc slimnīcas apmeklējuma Betmenu piesaukt.Vēl taču nāks cits Jautājums- kas notiks tajās pavalstīs,kur Tmps bij teorētiski "garantēts".Ja viņi tur tagd vienkārši truli neļaus cits citam strādāt un ja būs reāls bardaks- tas nav izdevīgi nevienam.Reku jau ir viens truluma piemērs- publiski spriedelēt, ka "T-laikā" tapusī vakcīna un ar to saistītie pētījumi neesot radušies pareizajā vietā un veidā.

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
1 0 Atbildēt

Diezgan aktīvi lasu aizjūras forumus sev interesējošās tēmās. Piemēram, makšķernieks var būt gan demokrāts, gan republikānis, bet viņu forumā tiešām nospiedošais vairākums tomēr uzskata ka vēlēšanas ir nozagtas. Un te neiet runa par Trampu, bet gan par demokrātiju kā tādu - jēga no vēlēšanām, ja trijos naktī ar busiņu var pievest pareizos biļetenus, vai kompju glitch ir tikai un vienīgi par labu Džo. Jūtams, ka tauta cepjās un uzvelkās. Kā tur vēl viss risināsies, tiešām grūti ko prognozēt.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Ja(ja..) tas tā ir, "man" 1kārt interesētu,kapc netiek mestas kārtis galdā.Maz ticams, ka nenotiek sarunas un ka pie šāda puse uz pusi spēku samēra kādu no pusēm varētu bez šaubīšanās nosaukt par lohiem.Runas par "pievedumu" cirkulē jau vairākas dienas.Līdz pat tam, ka bezmaz jau esot kādi liecinieki īpaši jāsaudzē.Bet kur reālie pierādījumi? Rēķini kā gribi- izskatās, ka ir vēl kāds "trešais" spēks,kurš beigu beigās visu šo "saskaņos".Kurš tad diez ir tas, kas šobrīd šajā pasaulē tiesīgs sevi neuzskatīt par lohu...

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
22 6 Atbildēt

Atklāti sakot, laikam man patīk atsevišķu personāžu reakcijas uz manām domām šī mākslīgi radītā vīrusa pandēmijas rezultātā. Atklāju sev cilvēkus, kuru domāšana man nepieņemama, un ar kuriem vienā laivā nē un nē. Es teiktu, gluži kā lupatas, ne pieauguši vīri. Viens nesamīļos vairs bērnus, cits atkal sludinās absolūtu Covid apokalipsi, vēl kāds akli ticēs testu rezultātiem un 100% pakļausies varas diktātam. Kruta, vīri. Jūsu sievietēm tiešām būs prieks un lepnums par saviem vīriešiem. Jūsu bērni noteikti varēs gūt atbalstu aiz bezbailīgā tēva muguras utt.

Paldies par ieteikumu apmeklēt psihoterapeitu. Smieklīgi, ka to iesaka cilvēks, kura viedoklim tikai nepiekrītu un domāju citādi. Ka atklāti atzīstu, man riebjas šāda pasaule ar ierobežotu brīvību un bez izklaidēm. Ka neesmu ar primāta domāšanu un bez “gulēt-darbs-ēst” man prasību pret dzīvi stipri vairāk utt. Mēs šobrīd eksistējam, nevis dzīvojam. Man apkārtējie VISI tā uzskata. Tātad neesmu vienīgais. Un tāda uzskata cilvēku kļūst vairāk un vairāk, jo Covidiāde jau atklāti vairumam izabela

650 Reģ.: 25.01.2017
7 0 Atbildēt

Pārāk daudz ir tādu, kuriem šībrīža situācijā nav daudz ko zaudēt.Vai,gluži otrādi,kuri saredz garantiju nezaudēt,vai pat ir tieši tagad tikuši īstajā zirgā un vietā.Pareizi runājot un lieki nejautājot.Viņiem nesaprast tos, kuri pie šīs jezgas var pazaudēt savu nodarbi un iztikas avotu principā un neatgriezeniski.Viens gan skaidrs,- lielāka cerība ir tiem, kuri izturēs šo te ēst/darbs/gulēt periodu, nezaudējot savu seju.Sadzīvisko sarunu vieta laikam ir domāta,lai tomēr cits citu atbalstītu.Katrs lai savu iespēju robežās,jo savureiz katram var uznākt vajadzība parunāties.Dažkārt uzmundrināt savu bērnu vai savu sievieti arī prasa zināmu piepūli, bet visdrīzāk tieši Tas kādreiz atmaksāsies.

iciks Reģ.: 29.05.2013
3 0 Atbildēt

"Viens nesamīļos vairs bērnus" - tas ir kā kariķēts piemērs, jebšu tāds cilvēks TIEŠĀM ir zināms?

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
11 2 Atbildēt

Domāju, ka pārskatos, bet nē. Kādu lapu iepriekš viens pilnīgi nopietni rekomendē izvairīties apskaut un samīļot bērnu Ko es nedomājot darītu, pat, ja risks būtu dzīvības cena. Goda vārds.

iciks Reģ.: 29.05.2013
5 0 Atbildēt

Cilvēki ir sabiedēti, no daudz kā izvairās, bet nu šādu cilvēku varētu aprakstīt, lietotojot biedra 650 izteicienu "dalbaēbs".

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
11 4 Atbildēt

Mans coms šobrīd meklējas Bet ar attiecībām. Iepazīstas un staigā ārā, aukstumā un drēgnumā. Jo, nav nevienas kafejnīcas vai restorāna, kur pasēdēt un patērzēt ilgāk siltumā Wtf, vai tad uzreiz jāved pie sevis... Randiņos šobrīd nav, ko darīt un nav, kur iet. Stulbums kubā

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Mazpisānos tā jau 100 gadus ir. Un kas?

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
5 0 Atbildēt

Meklējas... Tā runā par dobermaņiem, ne čomiem. Kontingents: patērētāju sabiedrība. nav patēriņa, ir diskomforts.

Tak viesnīcas strādā.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
3 2 Atbildēt

Es ieliku rēcošo smaidiņu. Rakstīju taču, ka ar attiecībām. Viesnīcas nav vienīgais izklaides avots, bet sanāk, ka patlaban - ir gan

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
7 2 Atbildēt

Aizvērt brīvdienās DEPO, Senukai, IKEA u.c. - tam gan vajadzējis pautus

Kalvis99 Reģ.: 13.09.2017
3 0 Atbildēt

Nu varēs jau citos iet: Gaidāmajā nedēļas nogalē Covid-19 izplatības mazināšanai būs slēgti četri no deviņiem būvniecības preču tirdzniecības tīkla Depo veikaliem

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
5 0 Atbildēt

Šis citāts no Delfi raksta lai ir veltīts visiem tiem, kas domā, ka dažas ballītes vairāk viņem ir eksistenciālas, tāpat kā tiesības svētdienā nopirkt dārza šķēres un vēl vienu otu:

Čehijā, kur ir 10,7 miljoni iedzīvotāju, kopš oktobra beigām jauno Covid-19 nāves gadījumu skaits ir ap 200 dienā. Vidējais nāves gadījumu skaits dienā no visiem nāves cēloņiem Čehijā parasti ir bijis ap 300.

core Reģ.: 03.01.2017
3 1 Atbildēt

Tas, protams, izklausās briesmīgi,bet īsti neko vēl neizsaka. Cik daudzi no šiem cilvēkiem, ja nebūtu covid, būtu nomiruši no citām slimībām? Ļoti šaubos, ka tagad mirstība ir 300+200, domāju pat ne tuvu, kaut gan palielinājusies gan jau ir, tāpēc šeit svarīgi būtu zināt cik tagad ir kopējais cipars.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Jā, runājot par Čehiju, mani tīri interesēja kas tur notiek, jo Čehija ir pazudusi no ziņām...

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
1 5 Atbildēt

uzskatu ka pie mums Latvijā īstais cunami vilnis vēl ir tikai gaidāms....

VWfans Reģ.: 21.02.2004
5 0 Atbildēt

Domāju, ka nākamā nedēļa būs jau labāka, ar kaut drusku mazāku saslimušo skaitu kā šonedēļ. Šī nedēļa izrādīsies pīķis, tālāk ārkārtas situācijas ierobežojumu dēļ būs tikai labāk.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Polijā un R Eiropā jau pieaugums palēninās. Drīz arī mūs sasniegs. Domāju, ka kopējas pavasara scenārijs

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 4 Atbildēt

Toties te dažu labu piesauktajā kovidpolitikas etalonā Zviedrijā būtiski pieaug...

arba Reģ.: 16.12.2002
6 0 Atbildēt

Kamer diskusija ir par 200 cilvekiem čehijā vai 600 italija un pat 9 latvija, mes varam gudri d....

Bet kad nomirst 1 , bet tas mums ir tevs , omme vai vel slimtak dels, tad sakas pavisam cita saruna !

Tad vairs nepalidz - vins tapat sogad butu nomiris, vins bija vecs slims u.t.t

Tad pasaule klust vainiga - neierobezaja, nepasargaja, nearsteja , nediagnosticeja, neparveda utt

Tad mes sakam lamat valdibu , komkreto arstu , sistemu utt

core Reģ.: 03.01.2017
3 3 Atbildēt

Man kā reiz šogad nomira ome, viņai nebija covid, ko man vainot?

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
3 3 Atbildēt

Tev gribas kādu vainot?

Stulbs komentārs.

core Reģ.: 03.01.2017
3 3 Atbildēt

Man negribas, bet izlasot iepriekšējo komentāru izskatās ka vienmēr kāds ir jāvaino.

Nu Tavi arī ne visi te ir baigi gudri.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
7 5 Atbildēt

Apliecinājums tam, ka ģimenes ārsti akli tikai uz Covid testu nosūta. Divi zināmi cilvēki ar apaukstēšanās pazīmēm katrs savā Rīgas pusē griezās pie sava ĢĀ ar lūgumu izrakstīt zāles (piemēram, pret angīnu). Abi uzreiz saņēma nosūtījumu bāzt puļķi degunā Abiem tests negatīvs, bet ne par to - analīžu punktos BRĪVS no cilvēkiem, varēja gan laikus brīvi izvēlēties, gan pašus punktus. Hell, no - tādēļ noteikti neticu tiem 7k analīžu datiem ikdienas!

core Reģ.: 03.01.2017
5 0 Atbildēt

Ne visi, man meita ir covid kontaktpersona, un mēs ar sievu apaukstējušies (iesnas), mūsu ārste teica lai vēl sēžam mājās, pavērojam sevi, nevajagot bez vajadzības skriet uz analīzēm.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

smaidiigais rakstīja: Jā, tā būs gan. Bet tapec analīzēm neticēt vispār?

Nop. Vnk nešausmināties par iespējamu kļūdu

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Šodn pa ilgiem nezkādiem laikiem manā mašīnā tika Ēsts ;p Bet ok,nekādas vizuālas pēdas tumsā nemanīju.Tas tiem, kam tipa "nav kur".Kas vainas- var tak piebraukt jebkur,izvēlēties skatu pa logu,uzgriezt rādiō,uttt.Un kas traucē pie Ōmes lieku reizi kaut uz kapiem aizbraukt? Tas ir pat diži rekomendējams,īpaši ja tumsā.Pasēdi,padomā,atceries, parunājies ar Tumsu- pēc tam visu tumšo laiku redzēsi ko citi neredz.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
3 2 Atbildēt

Tumsa - jauniešu draugs. Bet, gadiem ejot sievietēm nepietiks ar pasēdēšanu auto vien Ok, man tas neaktuāli, forša ģimene rullē!

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 3 Atbildēt

Par testiem:

Es pats, konkrēti pazīstu 3 cilvēkus, kuriem pirmais tests bija pozitīvs, bet jau otrais - negatīvs. Tāpat, ir dzirdēts, ka tas nav nekas unikāls un tādi gadījumi ir bieži. Tad man ir 2 jautājumi:

1) Tie, kuriem pirmajā testā parādās + , covid inficēto statistikā uzrādās?

2) Tā ir kļūda, vai tie ir "ātrie slimotāji", kuri pieskaitāmi pie tiem bezsimptomu gadījumiem?

Interesanti būtu izveidot divas grupas. Vienā grupā 100 cilvēki sēž karantīnā 20 dienas, lai pilnībā izslēgtu viņu kontaktu ar covid. Otrajā grupā ir viens covid inficētais.

Un ar viņu neilgi kopā uzturas citi 100 cilvēki. Un tad, tiem 100 taisīt regulārus testus. Un salīdzināt to, cik biezi katrā grupā būs kļūdainie testi, kad pirmo reizi ir covid +, otrajā - covid -.

Ja es būtu zinātnieks, es noteikti tā izdarītu. Materiāla pietiekoši. Nesen no Sīrijas sabrauca.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 5 Atbildēt

kasinsh79 rakstīja: Atklāti sakot, laikam man patīk atsevišķu personāžu reakcijas uz manām domām šī mākslīgi radītā vīrusa pandēmijas rezultātā. Atklāju sev cilvēkus, kuru domāšana man nepieņemama, un ar kuriem vienā laivā nē un nē. Es teiktu, gluži kā lupatas, ne pieauguši vīri. Viens nesamīļos vairs bērnus, cits atkal sludinās absolūtu Covid apokalipsi, vēl kāds akli ticēs testu rezultātiem un 100% pakļausies varas diktātam. Kruta, vīri. Jūsu sievietēm tiešām būs prieks un lepnums par saviem vīriešiem. Jūsu bērni noteikti varēs gūt atbalstu aiz bezbailīgā tēva muguras utt.

Paldies par ieteikumu apmeklēt psihoterapeitu. Smieklīgi, ka to iesaka cilvēks, kura viedoklim tikai nepiekrītu un domāju citādi. Ka atklāti atzīstu, man riebjas šāda pasaule ar ierobežotu brīvību un bez izklaidēm. Ka neesmu ar primāta domāšanu un bez “gulēt-darbs-ēst” man prasību pret dzīvi stipri vairāk utt. Mēs šobrīd eksistējam, nevis dzīvojam. Man apkārtējie VISI tā uzskata. Tātad neesmu vienīgais. Un tāda uzskata cilvēku kļūst vairāk un vairāk, jo Covidiāde jau atklāti vairumam izabela

Ieteikums bija ne tāpēc, ka nevis "tikai nepiekrīti" viedoklim", bet gan... nu, labi, vienreiz jau paskaidroju, izlasi vēlreiz, ja neesi vēl nolaidies līdz pusija līmenim un spēj arī kaut cik uztvert rakstīto.

Bet, nu, protams, sievietes var lepoties ar "saviem bezbaidīgiem vīriešiem", kuriem dēļ kaut kāda vīrusa un salīdzinoši nelieliem satricinājumiem dzīvē "nav vairs prieka dzīvot", kurš panesas sazvērestības teorijām (starp citu, jebkurš psihologs pateiks, ka tas notiek baiļu, nedrošības un nepārliecinātības par sevi iespaidā"), kuram interesē tikai paša labums un "izklaides", pārējie, kuriem lemts, lai sprāgst nost. O jā, izcils īsta vīrieša paraugs... Ja tevi šitāds sūds tā sit no līdzsvara ārā, ko tu kara laikā darītu? Vīrietis, jopcik

Bet tu vari, protams, tikai eksistēt un turpināt īdēt internetā vissirslikti.lv stilā, kā, acīmredzot, tavupāt, dara īsti vīrieši. Es gan, lielos vilcienos, turpinu dzīvot - strādāju, mācos, tiekos ar draugiem, eju uz randiņiem, nododos hobijiem utt. Jā, ir lietas, kas šobrīd ierobežo, bet tikpat labi tās varētu ierobežot finanšu krīze, veselības kaites vai kas cits... pie tam, esmu diezgan pārliecināts, ka viss šis sūds ir uz apm. gadu-diviem, pēc tam jau lietas sāks atkal nostāties savās vietās.

"Man apkārtējie VISI tā uzskata"

Tev apkārt visi tādi īdētāji? Nē, nu, tāds jau tādu atrod... Bet, nu, jā, es arī ar tādu vienā laivā negribētu būt...

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
5 1 Atbildēt

Forši, arī labprāt tevi pasūtītu tālāk

Es arī nesēžu mājās - nupat no Zoo ar bērniem un māsas ģimeni Mežaparkā. Kā adekvāti simti citu vecāku utt.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti