Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Kas ir koronavīruss Covid-19? Kādas pazīmes? Kā izsargāties? Tagad arī Latvijā

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Kāpēc tik traka ņemšanās ap koronavīrusu Covid-19? Cik tas ir bīstams!

Kalvis99 Reģ.: 13.09.2017
1 0 Atbildēt

Tendence pēdējos 20.g ir diezgan skarba, ka Rīgas centrā ir samazinājies iedzīvotāju skaits par ~40%. Nākotnes perspektīva tāpat: www.rdpad.lv/veikts-petijums-demografiskas-prognozes-riga-tas-apkaimes-un-rigas-metropoles-iekseja-telpa/

Arī es esmu viens no tiem, kas dzīvoja centrā, kas bija labi līdz nebija bērnu. Tad pārcēlāmies uz guļamrajonu un nu jau esam "lauķi", jo āpus Rīgas robežām. Kovid laikā būtiski izmainījusies cilvēku vēlme un iespējas būt cieši kopā kā pilsētā un vairāk novērtē iespējas būt individuālajā mājā. Kaut kāda taisnība ir arī komentārā par praktisko iemaiņu trūkumu jauniešiem.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 1 Atbildēt

Kādi, konkrēti, iemesli bija tavam lēmumam?

Rīgā nedzīvo pat miljons, bet visi no turienes bēg.

2 0 Atbildēt

Grūti pieejams bērnudārzs gan privātais gan valsts. Pie mājas nebija autostāvvietas, attiecīgi rati,kulba iepirkumi utt. stiepšana pa trepēm, jo cara laika ēkā nebija lifta. Pļavniekos bija nedaudz labāk kā centrā auto ziņā. Kā arī riteņu mazgāšana,uzglabāšana u.c. hobiji prasīja garāžu. Lifta šahtā bija šļirces, arī bērnu laukumiņos vakara maiņā šļirces un pudeles sasistas, kaimiņu trokšņi dzīvoklī. Maz piedāvājumu mājām dārzciemā, dreiliņos zem 200k. Iespējams atgriezīsiemies dzīvoklī, kad bērni izaugs.

650 Reģ.: 25.01.2017
2 0 Atbildēt

Dzīvot centrā laikam ir no tās pašas sērijas,kad auto jāuzskata par pakaļas pārvietotāju un principā visu dzīvei nepieciešamo vajadzētu nomāt.Šodienas (un jo vairāk nākotnes) cilvēkam jādzīvo ir tikai dēļ tā, lai varētu strādāt (ātri sasniegt darbu) un kādam par kaut/ko visu laiku justies parādā.Iespējams, sievietes un bērni arīdzan drīzvien būs (jau ir..) pieejami nomā.Jā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 0 Atbildēt

Vēl labāk būtu, ja tie 40% būtu paņēmusi līdzi arī darbu, nevis stumdītos ikdienas korķos. Un pavisam labi - ja tos 40% nebūtu aizstājuši hipsteri, kas ir atskrejuši uz dižo pilsētu, "aizmirsuši" deklarēties, bet vēlas pilsētu pārvērst par laukiem.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Precīzi. Pie kam atskrējušie velk augšā dzīvokļu īres cenas. Dzīvokļi pa 200€ mēnesī vairs nekur nav, jo atskrējušie par tādu pašu gatavi maksāt 350€ mēnesī un vairāk. Ņemt slotu... Pie reizes valsts iestādes jāizsēdina pa lielākajām pilsētām. Lai silda ekonomiku tur. Internets tagad darbojas, lai taisa sapulces Zoom.

iciks Reģ.: 29.05.2013
3 0 Atbildēt

Varu saprast cilvēku vēlmes pēc mājas, bet nevaru saprast domu īstenojumu. 50 m2 mājele citu tādu pašu būdiņu ielenkumā, kur līdz tuvākajai ir 4 metri. Citam atkal agrākā dārza māja, kas kaut cik ar kaut ko apšūta, lai ziemā nenosaltu. Graustu un būdeļu ielenkumā.

Ja māju, tad ne gluži 2 istabu un tā, lai apkārt ir arī kāds zemes pleķis un privātums. Ja tas ir par dārgu, tad kāpēc neturpināt dzīvot dzīvoklī? Būs lētāks, nebūs mazāks, privātuma nebūs mazāk.

Nemaz jau nerunājot par satiksmes problēmu.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 0 Atbildēt

Es esmu viens no tiem, kas no Pierīgas pārvācās uz centru (pirms 3 gadiem). Ir savi plusi, savi mīnusi. Galvenais pluss, ka līdz darbam un skolai pusstundas gājiens ar kājām. Mīnuss - trokšņi, nevar normāli naktī turēt logu vaļā. Nu, un šaura sēta - ne vienmēr ir, kur auto atstāt. Bet arvien vairāk sāku ilgoties pēdējā laikā pēc Pierīgas tomēr...

0 0 Atbildēt

Jā vibrāciju no trolejbusa vai smagajiem jūt. Jau 5 sākas troksis. Vasarā reāli karsti un putekļi fasādes pusē.

Protams varbūt var iztikt vispār bez auto, jo viss tuvu un sabiedriskais transports pieejams.

0 0 Atbildēt

Nē, nevar iztikt bez auto. Jo ir arī citas vajadzības ārpus ikdienas darba/skolas maršrutiem. Bet labā lieta ir tieši iespēja nesēdēt dienišķajos stūķos. BET, dzīvojot pilsēta, gribu, lai man ir auto un iela pa kuru no tās pilsētas izbraukt, nevis kājāmgājēju paradīze, kurā jāuzturas nepārtruakti.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

ES GRIBU!

1 0 Atbildēt

Tā pateici itkā slēgtā Tērbatas iela un mazdārziņi sporta pils teritorijā ir eksistenciālas vajadzības.

0 0 Atbildēt

Vide mēdz mainīties, ja nespēj to pieņemt, tad ir jàmaina dzīves vieta.

PN. Kas vainas dārzam būvbedres vietā?

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

VAR un VAJAG iztikt bez auto centrā. Zinu 3 pilsoņus, kas aizstājuši privāto auto ar taksi, koplietošanas vai nomas auto (atkarībā no plāna tajā brīdī).

Visi trīs ir sarēķinājuši, ka šāds risinājums ir gandrīz uz pusi lētāks finansiāli un 100% lētāks hemoroidāli (stāvvieta, mazgāšana, eļļas maiņa, riepas, apskate etc). Un šis risinājums ir spēkā gandrīz visiem rīdziniekiem. Es gan pgdm nevaru saņemties šādam.

1 0 Atbildēt

Tad tomēr tā, ka centrā dzīvojot obligāts nosacījums ir attiekšanās, piemēram, no ceļošanas. Bet tam, kurš auto pērk, lai ikdienā braukātu ar to no guļamrajona uz centru, tas ir pamatoti?

0 0 Atbildēt

Klau nu beidz murgot. Kur bija teikts, ka jāatsakās no ceļošanas?

Viens no tiem kadriem ceļo (ja) regulāri. Ņema nomas auto. Atkarībā no mērķa nomāja kemperi/ busiņu/ pasātu/ etc.

Un iznāca vienalga uz pusi lētāk kā pašam uzturēt + milzu iespējas pielāgot izmēru un formātu. Nevis jāties ar kasti uz jumta vai dzenāt tukšu busu.

Bet gan jau 2x nedēļā uz Ventspili ekskursijā viņš nebraukāja. Taisnības labad es arī ne. Nav interesanti. Man gan auto vajadzīgs hobija dēļ. Un tas arī viss

4 0 Atbildēt

Es brīvdienas ar retiem izņēmumiem pavadu ārpus Rīgas. Gribētu redzēt to nomas auto, ko uz katru nedēļas nogali varētu dabūt lētāk, kā uzturēt savējo. Plus vēl laiks tā nomas auto dabūšanai un nodošanai. Risks nedabūt to, ko vajag tad, kad vajag. Un tad vēl jāpieskaita takša / īstermiņa nomas izmaksas tajās reizēs, kad arī darba dienās vajag auto... Plus vēl tas, ka nav ne mazākā vēlme vienmēr visu stiept uz to nomas auto - piemēram, sīcim skrejritenis pēc definīcijas stāv bagažniekā visu laiku.

0 0 Atbildēt

Dzīve nekur nav bez garoziņas.

2 0 Atbildēt

Man garoziņai pilnīgi pietiek ar nepieciešamību maksāt par stāvvietu, kura nebūt nav pie durvīm. Un uzskatu par pilnīgu idiotismu idejas, ka man ir jāatsakās no sava auto vispār, lai netruacētu viesstrādniekiem no saviem guļamciematiem braukāt uz darbu.

0 0 Atbildēt

Tev kāds to uzspiež?

2 0 Atbildēt

Jā. Aizklapē ielu pie mājām satiksmei, kas sajūsmina visstrādniekus un bruģs tusēšanas fanus un apgalvo, ka man arī par to ir jābūt sajūsmā. Un plāno vēl visādas cēlas idejas kā man uzspiest savu domāšanas veidu, paziņojot, ka tie, kam ir mašīnas, nav cilvēki.

1 0 Atbildēt

Aizklapē ielu nenozīmē, ka uzspiež visur skriet ar kājām. Kā jau minēju, dzīve un vide mainās, bet tu puksti savā sulā kā tāds vecs perdelis.

0 0 Atbildēt

Tā viņš ir. Man līdz darbam ir 3 minūtes kājām, taču no auto tāpēc atteikties netaisos. Lai aizvestu mantas, ar ģimeni aizbrauktu uz māju laukos, kur autobuss brauc 2x dienā un laiku pa laikam aizbrauktu nodarboties ar hobiju, nomas auto neder. Vismaz manā gadījumā nē.

0 1 Atbildēt

Jau teicu, tur vnk vajag apņēmību. Tie čaļi arī pavada ārpus mājas. Bet ar velo. Vilciens + velo, dažos virzienos ir autobuss + velo. Savukārt vnk vizināties ar auto arī man jau ir apriebies. Auto + velo savuk;ārt tevi nolocko atgriezties vienmēr sākumpunktā. Vilciens un autobuss nē.

Pers auto loma ir stipri pārspīlēta

1 0 Atbildēt

Apņēmību? Pastāsti man draudziņ, kā tu ar apņēmību un velo aizbrauksi paslēpot? Vai kā kaut vai uz tām pašām dabas takām aizbrauksi ar velo un bērnu, kam arī ir savs velo?

Un ne ar kādu apņēmību ar vevlo nevar vakarā pēc darba aizbraukt ar ģimeni uz Pērnavas akvaparku. Kādēļ Pērnavas? Tādēļ, ka mūsu muļķu zemē bērniem nekas nav atļauts.

0 0 Atbildēt

Pārcelies pats uz Pērnavu. Tur taču zāle ir zaļāka, un kovida arī droši vien nav.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 1 Atbildēt

Es, kā lielākoties, pamatā piekrītu tavām domām, bet te tu esi ierāvis bik par lielās auzās. Tātad, par dabas takām un bērnu kam ir savs velosipēds - abet kāpēc tam bērnam ir SAVS velosipēds?! Vai tāpēc ka lai cik džips būtu liels un ērts, tajā, vai uz tā, var uzlikt tikai parasta izmēra velosipēdus, skrejriteņus vai salieķus, bet ne ko lielāku? Rietumu veloentuziasti ir nedaudz radošāki - vai, drīzāk, vienkārši ar plašāku skatījumu uz šo problēmu - viens variants ir šāds:

, respektīvi, visa ģimene uz viena velosipēda, [kas tiešām ir retāks un radošāks variants] - parastāks variants šāda izmēra veloentuziastu ģimenēm ir divi tandēmi, priekšā vecāks, aizmugurē bērns. Tātad, kur ir problēma četru - piecu cilvēku ģimenei ar vilcienu un diviem tandēmiem doties uz dabas takām? Akvaparks un slēpošana - gaumes jautājums; pazīstu cilvēkus kas abus ir darījuši, bet nepazīstu nevienu kam nevarēšana regulāri doties uz vienu vai otru sagādātu problēmas.

Šajā gadījumā gan ir tā niansīte ka Eidis, ļoti iespējams, domā tavos rāmjos, galu galā viņš mums ir dolāru cilvēks, cilvēks kas panākumus dzīvē rēķina naudā, un tāpēc bērnu esamība, iespējams, nav plānā ierēķināta...

2 0 Atbildēt

"abet kāpēc tam bērnam ir SAVS velosipēds" - neienāk prātā, ka tādēļ, ka tas bērns grib braukt ar SAVU velosipēdu?

Un jā - ir cilvēki, kam nevarēšana nekur doties nesagadā problēmas. Un jā - šādi cilvēki nesagādā problēmas varnešiem, jo paklausīgi brīvo laiku pavada pie propagandas TV.

0 0 Atbildēt

Savādā kārtā rietumu veloentuziastu bērniem šāda gribēšana nav, lasīt - nav problēmu sēdēt uz vecāka pilotēta tandēma un mīties - tavējajiem vienkārši acīmredzot nav sanācis šo variantu izmēģināt. Ak jā - kaut kad lasīju par tādu draņķīgāku variantu, velosipēda "piekabe", principā bērna velosipēda pakaļa, kas piekabinās velosipēdam un tur aizmugurē bērns sēžas un savā nodabā minas - vai neminas - pie apraksta bija teksts ka lai interesenti ir gatavi ka bērns pēc izmēģināšanas gribēs lai to nopērk - savādi, ne?

P.N. Es kā reiz pirms dažām dienām sāku būvēt tandēmu - un kā reiz viens maziņš iemesls kāpēc tas beidzot notiek - velosipēds šoziem varētu sniegt tādu pārvietošanās brīvību kādu mašīna, domājams, nespēs sniegt.

P.P.N. Varēšana doties tālākos attālumos ar velosipēdu ir tīri atkarīga no tehnikas un minējiem.

1 0 Atbildēt

Var vairāk personīgo pieredzi, kā to tandēmu pa vilciena trepēm izgrozīt? Man ir "aste" velo, nav ne vainas, kad grib pamin, kad ne pārtrauc. Velo piekabes tomēr cik man ir sanācis vilkt grūti kur ir apmales, stabi un grantene. Veloceliņš labi, šoseja arī, tikai bīstami uz šosejas ar tiem apdzinējiem, kad nāk pretī, stumj grāvī.

1 0 Atbildēt

Man nemaz doma nebija mēģināt tandēmu iedabūt vilcienā, jeb, pareizāk sakot, to domu ātri atmetu.

Vilcienos var iedabūt iekšā tikai dažus velosipēdus. Ne tur infrastruktūra uz perona atļauj, ne vagona izmēri. Siguldā nereti varu novērot kādu grupiņu, kas nesaprašanā vēro pasākumu, pāris reižu esmu palīdzējis viegli apjukušiem ārzemju jauniešiuem dabūt iekšā/ārā.

Resp, kā satiksmes veicināšanas pasākums sabiedriskais+velo pašlaik smagi klibo. Der tikai pāris reižu gadā, izklaidei.

2 0 Atbildēt

Jā, rietumos bērni mēdz sēdēt līdz 6 gadu vecumam atmuguriskajā bērnu sēdeklītī, jo tā ir drošāk. Mans no 4 gadu vecuma stūrē, jo tā ir interesantāk. Un neesmu veloentuziasts, kam gribas ar to doties tālākos attālumos. Visnotaļ patīk tālāko attālumu paveikt ar auto un galā nocelt no tā velo. Ar vilcienu un velo ir sanācis pamēģināt "vecpuišu" pasākumu - jā reizi gadā ar čomiem hohmas pēc var, kopā ar pietiekamu daudzumu alkohola. Bet tas nav veids atpūtai ar ģimeni.

0 0 Atbildēt

Nē, to kāreiz nejūt. Jūt tos tizlos čoperistus ar puršķainajām kanalizācijām, un dragreisistus, kas uzskata Brīvībeni par krāniņa mērīšanās vietu. Nu, un tad vēl visādi operatīvie...

Iztikt jau varētu it kā.. manam dzīves stilam pat lētāk, man šķiet, būtu nomāt auto, bet, nu, psiholoģiski no privātā transporta atteikties galīgi neesmu gatavs.

3 0 Atbildēt

Lētāk ir nekur nebraukt un to laiku, kamēr nepelni valsts kasei nodokļus, pavadīt pie propagandas TV.

1 0 Atbildēt

Atteikties no auto var, ja sanāk pa pilsētu vizināties šad tad. Noteikti taksis/velosipēds sanāk lētāk un nav jādomā, kur novietot.

Ja Bradypus/mans variants, kad regulāri sanāk vizināties garākus gabalus, tad nav variantu - vajag to auto. Eida piedāvātais stāsts par velo + vilcienu nav pat īsti smieklīgs. Tā var kāds iemīlējies pāris romantiski vizināties uz kaut kurieni, vai arī entuziasti, kam patīk vairākas h mīties slapju muguru. Varēt var jau visu, mīties 100 km sniegputenī vai salā, bet nedomāju, ka to vajag izvirzīt par pašmērķi.

Piebilde: es tā īsti nesaprotu, kur es dzīvoklī novietotu 4 velosipēdus.

0 0 Atbildēt

Mēs likām pie sienas uz āķiem pamīšus

1 0 Atbildēt

Es droši vien arī liktu, ja nebūtu variantu, bet, jāatzīst, nevarētu apgalvot, ka man mājās gribas vēl šādu elementu, kas aizņem vietu. Neņemot vērā, ka uz 5. stāvu tie visi jāaiznes. Lietainā laikā visi notašķīti.

Esmu kādreiz dažas reizes veļļuku šādi nēsājis un pēc tam nolēmu, ka man nekas tāds nav vajadzīgs.

0 0 Atbildēt

Nez cik lielam koridoram dzīvoklī jābūt, lai šādi izvērstos. Plus likt dubļainus veļļukus pie baltām sienām.... nu nu.

No otras puses saprotu - jauno projektu dzīvokļos barigas "attīstītāji" pēc noklusējuma nav ieplānojuši velonovietnes un personīgo mantu glabāšanas telpas. Vai arī par tām kāš bargu naudu. Par to vēl nelaiķis Ķibilds cepās.

0 0 Atbildēt

Jap. Tam skandināvu variantam vienmēr nāk līdzi šķūnītis, kur visu šo var salikt. Ja es dzīvotu dzīvoklī, es nemēģinātu nemaz tos veļikus kkā stiprināt tur, bet rajonā meklētu slēdzamu novietni.

0 0 Atbildēt

Es jau teicu - šausmīgi velo mīšana izskatās no malas.

Kautkad kādā nesenā sniegainā ziemā vēl redzēju bārdainu hipsteri uz velo ar 2 sīkajiem sēdeklīšos pa Rīgas ielām dragājam. Dzīvoja kaimiņos. Un neko - ne reizi neredzēju sīkos neapmierinātus.

Principā velošausmas ir tikai galvā.

Tavā gadījumā es vairāk vērstu uzmanību uz "regulāri garākus gabalus". Šis parasti ir sliktas organizācijas milzu laika un resursu ēdējs. No šī sīkie cieš vairāk, jo kamēr tu brauc "regulāri garākus gabalus", tu ar sīkajiem nodarbojies tikai sekundāri, sīkie tikai sēž un nekas nenotiek. Ja tas ir regulāri un tā ir rutīna, tad arī piedzīvojuma tur nav. Principā šie pasākumi sīko attīstību liek uz pauzes. Ar vai bez velo, es mēģinātu izvairīties no regulāriem garākiem gabaliem.

3 0 Atbildēt

Malacis. Klausīšu tevi un turpmāk bērnu nodarbināšu mājās pie TV vai uz Tērbatas ielas bruģa. Acīmredzot jāšana uz kamieļa, slēpošana, strausu fermas apmeklējums u.tml. nodarbes ir bērnam maz noderīgas un labāk viņu ir izklaidēt lielveikala bumbu baseinā, kamēr pats var netraucēti vazāties pa bodēm.

Bet varbūt tomēr - turpināšu uzskatīt, ka brauciens, piemēram, uz Tērvetes dabas parku bērnam ir vērtīgāk pavadīta diena, nekā "laba plānošana", atsakoties no šī brauciena. Un iespēja apmeklēt vecvecākus, iepazīstot dzīvniekus un lauku darbus, ir vērtīgāka par Netflix.

1 0 Atbildēt

Nu saki, Eidi, kā tad Tu tos bērnus izklaidē tajā ieekonomētajā laikā? Es tā saprotu, ka viss ir veiksmīgi izrēķināts ar tendenci uz bērnu veiksmīgu izaugsmi par investīciju baņķieriem?

P.S. Iesaku naktī mazāk gulēt, jo dziļā miega fāze ir būtiska, bet pārejais jau tā. Tas ir regulāri un tā ir rutīna, ko var izmantot daudz lietderīgāk.

1 0 Atbildēt

Nupat maskavu rādīja- metro, virszemes sabtransā,taksometros- visur obligāti maskas UN cimdi.Viņiem laikam galv eppidemogologs lielāks Lohs, nekā pie mums,kur (c)cimdiem "nav nozīmes". Kontrolieri trolejbusā izraksta sodus,menti cimdos iesperas restorānā, uzliek sodu par to, ka marķējums uz grīdas neesot savilkts.Pa daudzjoslu ielu visā platumā brauc vairākas lielas oranžas modernas cisternas un ar šampūnu plaši mazgā brauktuvi.Spiediens liekas moderns, jo visi uz ielas esošie meesli putt pa gaisu..Pa trotuāru braukā mazāki ,kvadrocikliem līdzīgi veidojumi, arī mazgā.Ar šampūnu.Drošvien pretblaugznu..pzdaaecs ir klātt...Jā.

0 0 Atbildēt

Savā ziņā labāk kā te, kur dažs labs pofigā ignorē visus aizsardzības pasākumus un par to vēl atklāti ņirdz.

2 0 Atbildēt

Es vienmēr esmu teicis, ka Rīgu vajag sadalīt.

Iznest no turienes galvaspilsētas statusu, un viss būs ok.

Uztaisīt galvaspilsētu par piemēram, Ogri, vai Jelgavu.

Iznest visas ministrijas, saemu, valsts iestāžu galvenos ofisus, un Rīgu nedaudz atslogot.

Rīgu atstāt kā ekonomisko un kultūras centru.

Plusi

+satiksme uzlabosies, jo nebūs tā, ka no rīta visi brauc uz Rīgu. Puse brauks ārā. Ar laiku varbūt vispār pārvāksies.

+ Attīstīsies arī cits reģions.

Mīnusi.

- Sasmakai vajadzēs līst arī citā pilsētā un tur taisīt grautiņus lai pārņemtu varu. ( Sasmaka Rīgā paņēma varu īstā sociāldemokrātu stilā - pēc 13.janvāra)

2 0 Atbildēt

Diezgan pareizi. Es pat teiktu - uzbūvēt valsts pārvaldes biroju kompleksu kaut kur pļavā - ne Ogre, ne Jelgava tos idiotus nav pelnījusi.

Bet par "sasmaku" laiks atmest ilūzijas un saprast, ka citi sociķu klani ir vēl ļaunāki. Un nekā cita jau nav.

Zemesgramata Reģ.: 14.08.2013
1 0 Atbildēt

NL neoficiāli ir trīs galvaspilsētas.

Vienā ir likumdošanas un izpildvaras institūcijas, otrajā Tiesu institūts, proķene. Trešā ir biznea centrs.

Amsterdama, Hāga un Roterdama.

Vernons Reģ.: 18.02.2014
1 0 Atbildēt

Un NL 17 miljoni iedzīvotāju uz 34 tūkstošiem kvadrātkilometriem sauszemes! Ar ūdeņiem, ierobežotiem ar dambjiem 44 tūkstoši kv/km!

wons Reģ.: 26.07.2017
1 0 Atbildēt

Zemkopības ministrija-Jelgava

Veselības ministrija-Jūrmala vai Sigulda

VARAM -Cēsis vai Talsi

Aizsardzības ministrija-Liepāja

IeM-Jēkabpils

Ārlietas-Rīga

Kultūras ministrija-Daugavpils vai Ventspils

Izglītības ministrija-Valmiera

Ekonomikas ministrija-Balvi

1 2 Atbildēt

Un cilvēkresurss ministrijās nokritīs līdz ķēkšas līmenim. Maz ticams, ka kāds par to priecāsies.

Šis ļoti izskatās pēc Govzema plāna. Tāteikt atriebties visiem. Ko pēc tam? Par to lai domā Puškins

wons Reģ.: 26.07.2017
3 0 Atbildēt

Vai tad tagad līmenis īpaši augstāks? Skatoties, kas notiek valstī, līmenis jau tagad tāds

0 0 Atbildēt

Nū nū. Vai nu tu sen neesi bijis Balvos, vai paklausījies kas notiek piem. Ekon. ministrijā. Nemaz tik daudz stulbu ļautiņu tur nav. Drusku vienaldzīgi, jā! Drusku savtīgi un korumpēti, jā. Bet ne neizglītoti

1 0 Atbildēt

Vēl jo vairāk. Lai brauc uz Balviem kultūru ieviest

Piebildīšu ka Latgales "ziedam" nav ko lekties un kačāt pravas par to kā viņus čiuļi apbižo. Viņiem bija 45 gadi, kuros tā vietā lai PSRS sniegto iespēju robežās mācītos, šie skrēja uz Rīgu par priekšniekiem. Vēl tagad pa kādam dinozauram var sastapt. Stulbums un dzeršana organizāciju vadībā - tas ir to laiku mantojums.

3 0 Atbildēt

Interesanti, kur vēl tas var nokrist, ja tam ierēdnim - ekspertam darba alga ir zem Lido pārdevējas algas un šis cilvēks uz darbu brauc no Ogers vai Siguldas.

cvvp.nva.gov.lv/#/pub/vakances/254499589

1 0 Atbildēt

Precīzi. Varētu paargumentēt par konkrētām ministrijām konkrētās pilsētās, taču ideja ir pareiza.

Sasmakai ielīst citos reģionos ārpus Latgales, precīzāk - Daugavpils un Rēzeknes - nebūs tik vienkārši. Tur priekšā jau sēž citi slaucēji ar siltākiem krēsliem un nav galvenais - krieviski runājošā elekt... beigsim izlikties - krieviski runājošo migrantu un viņu pēcteču ar sovoka mentalitāti vairākumā kā Rīgā šobrīd.

robchix Reģ.: 04.03.2002
3 1 Atbildēt

Reaali pieduros kaa kaads no vecaakiem stiepj sho gjimenes velosipeedu uz Purchika Kjiinas muura 8 staavu, Liftaa taads neiet.

0 0 Atbildēt

Gan jau ielocīs un vēl sejasgrāmatā lifta demolēšanas video ieliks

0 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Apņēmību? Pastāsti man draudziņ, kā tu ar apņēmību un velo aizbrauksi paslēpot? Vai kā kaut vai uz tām pašām dabas takām aizbrauksi ar velo un bērnu, kam arī ir savs velo?

Un ne ar kādu apņēmību ar vevlo nevar vakarā pēc darba aizbraukt ar ģimeni uz Pērnavas akvaparku. Kādēļ Pērnavas? Tādēļ, ka mūsu muļķu zemē bērniem nekas nav atļauts.

Paņem kalendārā sazīmē cik bieži tas notiek. Un sarēķini pēc Carguru izcenojumiem.

0 0 Atbildēt

Ar retiem izņēmumiem katru nedēļas nogali. Paņem CarGuru un sarēķini. Neaizmirsti pierēķināt aplauzienus, kad tas brīnums nav pieejams.

0 0 Atbildēt

Un kur tik lieliski var dragāt katru !!!!!! nedēļas nogali tur kur nevar ar vilcienu, velo vai aiziet kājām? Vai dzīvoklī vnk slikta apkure, ka auto jāsēž?

1 0 Atbildēt

Ja Tu paskatītos tālāk par dižās pilsētas robežām, tur arī kaut kas ir. Ar kājām vai velo nesasniedzami attālumi.

0 0 Atbildēt

Es visai bieži ar velo dodods stipri ārpus dižās pilsētas. Bieži daļu ceļa veicu ar vilcienu vai autobusu, atgriežos bez sab trans. Līdzi vai nu telts vai apmetos kādā viesnīcā. Atkarīgs no klimata stipri.

Man bērni pieauguši gan. Un šie stipri brīnās par šo. Bet paņēmiens ir: esmu pieradis velo aplūkot kā pirmo transporta opciju. Ja tas nesanāk, tad auto. Sanāk biežāk nekā varētu likties. + vasarā veicu pasākumus areāla palielināšanai.

1 0 Atbildēt

Mūsu paņēmieni atšķiras gan. Tavs ir - mēģināt izdomāt, kā to visu izdarīt ar velo. Mans - kā to izdarīt ērtāk.

0 0 Atbildēt

Tā ir. Es gan vispirms izvērtēju mērķi. Vai vispār ir jēga

1 0 Atbildēt

Visvieglākais par jebkuru mērķi ir pateikt, ka tam nav jēgas. Nu kāda gan var būt jēga vienā dienā bērnam nopeldēties Lielupē pie Bauskas un Jelgavā. Atšķirību starp brīvdabas dolomīta peļķi un makšķernieku taku gar kukurūzas lauka stūri un labiekārtotu smilšu pludmali var apgūt arī no grāmatas.

Un nezinu priekš kam esmu bērnu vedis uz frī muzeju Brigē, ja var taču tos vienkāŗši parādīt McDonaldā.

1 0 Atbildēt

Jāpiezīmē, ka ieteicams būtu rādīt,pieejot pie sveša ēdāju galda.Zin kā, lai nav kkādā tur uttainā rindā jāstāv un ģim budžets jāiespaido.

6 1 Atbildēt

Mani fascinē šī komunistu domāšana - visiem ir jādomā, jāuzskata un jādzīvo kā man. Ja es braucu visur ar velo, tad tev arī tā jādara. Ja es braucu ar vecu hlamu, tad tev arī tā jādara. Ja tu nedzīvo un nedomā, kā es, tad esi lohs...

0 0 Atbildēt

No vienas puses - tev ir taisnība. No otras puses - krīt uz nerviem klausīties [lasīt] cilvēkus, kuri lielās ar to, ko viņi NEVAR, jo aiz pārāk labas dzīves nav iemācījušies ka bez \m/ variantiem ir arī citi, piezemētāki varianti. Šeit notiek lielīšanās ar to, ko konkrētais indivīds nevar izdarīt ja viņam nav mašīna - kādā autoforumā atkal gadījies lasīt lielīšanos par to, ko konkrētais indivīds nav spējīgs izdarīt bez pacēlāja/siltas garāžas/whatever - un tā tālāk.

0 0 Atbildēt

Nu, ja tev "krīt uz nerviem", tam ir viens elementārs risinājums - nelasīt. Tik vienkārši.

0 0 Atbildēt

Pastāstīšu vēl vairāk. Nākas izvēlēties, no kā attiekties / kam atteikt - visur nevar paspēt. Sēdēšana dzīvoklī vienkārši nav veids, kā pavadīt dzīvi.

Neatceros, kad pēdējo reizi ir bijusi tada diena nedēļas nogalē, kad visa diena būtu pavadīta dzīvoklī. Pa retam gadās bez izbraukšanas no Rīgas.

2 0 Atbildēt

Neaizmirsti, ka ģimenei ar, teiksim, 2 maziem bērniem ir tie paši 2 bērnu krēsli. Visai lieli, visai neērti, nereti smagi. Stiepjam uz auto, sprādzējam, pēcāk stiepjam atkal augšā.

Bet nu ja par izmaksām. Es te tā ļoti aptuveni sarēķināju, ka ja es no mēnesī esošajām 4 brīvdienām trijās dodos kaut kur, tad man vajag to auto. Autonomu man sarēķināja uz šīm dienām ap 70 eur (degvielu nerēķinu, tā abos gadījumos jāpērk). 210 eur mēnesī. Pierēķinām potenciālos ikdienas izbraucienus ar carguru - tur vēl sava summiņa sanāks. Teiksim, kopā 250 eur.

Es tik daudz par autiņu neiztērēju. Tiesa, man nav jauns auto par 30, kam līzinga maksājums vien lielāks par šiem 250 eur.

Un, visai svarīgi, mans auto ļauj būt neatkarīgam. Neatbrauksi vakarā 20os, kā bija solīts, dabūsi samaksāt pa virsu. Ar savu autiņu vari pie tēvoča Žaņa pasēdēt arī kādu stundu pa virsu.

0 0 Atbildēt

Ar bērnu krēsliem, protams, sviests.

Es vairāk prātoju par tēmu, ka auto izvēle brīvdienām ir neobligāta izvēle, jo:

1. Lielu daļu distanču var pieveikt ar citiem līdzekļiem - velo, kājas, sab.tr. un tas auto tajās nav attaisnots;

2. Daļu nobraukto distanču ir neattaisnotas dēļ nelielā ieguvuma.

Klasisks auto bezjēdzīgas lietošanas paraugs ir vasarā uz Jūrmalu. Principā labā laikā (t.i. tieši tad, kad ar bērniem jādodas uz jūru) tur vienmēr ir korķis uz vismaz 1h. Dodoties ar auto tu 1h katrā virzienā vnk bezjēdzīgi nīksti piesmakušā kastē.

Tajā pašā laikā uz Jūrmalu ir veloceliņš, kuru pat ar bērniem pievarēsi 1h laikā. Svaigā gaisā, vingrinot sīkos, nenīkstot un visādi jauki pavadot silto laiku.

0 0 Atbildēt

Nav man tik bezjēdzīgu auto lietošanas paradumu, kā mēģināt ielīst piebāztā pludmalē, kur raujas pūļi. Toties reizēm nākas tos nejēgas, kas stāv rindā uz maksas aparātiem, apbraukt pa zemes ceļiem, lai nepazaudētu lieki laiku dēļ nobloķētas piekļuve Ventspils šosejai.

0 0 Atbildēt

Paklausies, kādā valodā tie Jūrmalas korķa taisītāji visvairāk runā. Tur masu veido publika, kura tālāk par "Buļduri, Dzintari, Majori" (oriģinālais akcents saglabāts) nezina. Citādi piekrītu - vasaras karstumā vēl tur korķēties ir tikai sev ieskādēt. Ja kas, korķi var apbraukt pa Liepājas šoseju un Kalnciema ceļu.

0 0 Atbildēt

Jau teicu - apbraucu pa gruntenēm un māku arī caur Jelgavu, ja ļoti sagribas. Bet tas, kas visvairāk tajā korķī sajūsmina - pirmkārt, nespēja masveidā izmantot Mobilly un tas, ka visi ir gatvi lamāt Rīgu un Ušakovu, bet tas, ka Jūrmala ar murgainu risinājumu bloķē Ventspils šoseju ir OK.

0 0 Atbildēt

Te vispār var piekrist. Jūrmalas virzienā aiz COOL un nobrauktuves no apvedceļa viadukta prasās labās puses joslu kaut kā nodalīt. Lai korķētāji korķējas pa vidu, ja viņiem tā gribas.

darklight Reģ.: 29.10.2013
1 0 Atbildēt

Jums no zelta tie bērnu krēsli, ka katru vakaru kaut kur jāstiepj? Es savējos izņēmu no autiņa tikai, kad kaut kas liels jāved un sēdekļi jānolaiž. Tagad jau tikai paliktnīši bez atzveltnēm - tos vispār neņemu ārā, nosviežu vienkārši uz grīdas.

3 0 Atbildēt

Tas ir atkarīgs no katra, konkrēta indivīda. Man vieni paziņas ar auto praktiski nebrauc un auto tikai rūsē pagalmā.

Bet man sanākt braukt katru dienu, vairākas reizes, un sab.trans. iet salīdzinoši reti, līdz tam patālu jāiet, un galvenie ceļamērķi arī neatrodas tuvu sab.transa maršrutam.

Tā ka, jūsu diskusija ir bezjēdzīga.

2 0 Atbildēt

Ir viena nianse - diemžēl tā otra puse grib savu viedokli uzspiest kā vienīgo pareizo. Mani tīri labi apmierinātu koncepts katram izvēlēties savu.

4 0 Atbildēt

Nenē, gluži otrādi, diskusija ir izdevusies, jo panākts ir gudri ieplānotais mērķis.Tagad ikkKatrs, kuram ir automašīna, jūtas dziļi vainīgs un ir gatavs taisnoties par savu nekaunīgo dzīvesveidu.Cerams, ka vistuvākajā nākotnē dabūs trūkties arī izlecoši izšķērdīgie sviesta un luksusšķirnes Baltmaizes iegādātāji.Jā.

0 0 Atbildēt

Nu vispār jau diskusija bija ievirzījusies vai ir iespējams Rīgas centrā dzīvot bez pers auto.

Tālāk, protams, kā visas pārējās diskusijas, sagāja sviestā Oriģinālo saturu man arī nācās meklēt

0 0 Atbildēt

Nē, nebūs taisnība.

Neviens neapšauba, ka tā dzīvot IR IESPĒJAMS.

Diskusija ir par to, vai tā dzīvot IR LABI UN PAREIZI.

2 0 Atbildēt

Bez personīgā auto ir iespējams dzīvot visur. Bet vai vajag?

4 0 Atbildēt

Tieši tā. Bez biksēm arī var dzīvot. Vasarā tak pavisam labi, paņemam dadža lapu un dzīvojam kā Ādams paradīzes dārzā. Bet kāda jēga tad cilvēkam pūlēties, izglītoties, meklēt labāku darbu, ja no visiem darba augļiem jāatsakās, jo tā esot labāk?

PSRS laikā šāda aplaimība taču bija. Mašīnu nebija, komunālie dzīvokļi, tukši veikali, brīnišķīgi kolchozi. Cilvēki dzīvoja, taču nezin kapēc neviens no man zināmiem, kas tajā laikā dzīvojuši, nealkst pēc tiem laikiem.

2 0 Atbildēt

Nav svarīgi par ko vispār bija saruna,bet svarīgi ir pierast atskaitīties un taisnoties par jebkādu savu individualitātes izpausmi.

Vispār būtu labāk, ja centrā neviens nedzīvotu un tiktu arī piespiesti izvākties tur esošie kantori un veikali.Tad vairs nebūtu vajadzības to rezervātu apmeklēt.Līdzīgi kā noticis uz Čakaielas.Laipni uzgaidām graustu un netīrītu skatlogu centralizēto ekspozīciju (iespējamajiem sx-touristiem par prieku),kā arī klaidoņu, narkomānu un bandītu pieplūdumu pamestajās terittorijās.

3 0 Atbildēt

Ne tikai Čaka. Nomaļajā centrā (apmēram tur, kur C zona stāvvietām) daudz kur neizdzīvo pat pakistāņu kebabnīcas. Jau divas stāv pamestas ar izdemolētu interjeru. Hipsteru Miera ielas republikā vispār virkne māju neapdzīvotas un Tallinas kvartāls biedē ar savu dzīvo graustmīlestību, kas acīmredzot ir jaunās paaudzes sapņu augstākais iemiesojums - sēdēt uz taras paletēm telpā ar apdrupušu apmetumu un sūkt lētu alu.

1 0 Atbildēt

Tak sen jau skaidrs- ka no biznessa "centrā" iegūst labi ja telpu iznomātājs (kamēr nomnieks spējīgs to maksu pavilkt).Ko vispār domā vietvalde,tas normālam garāmgājējam tiešām nav skaidrs.Tāda sajūta, ka svarīgi uzvārīties un atraut beidzamo iepuvušo kumāsu no jebkuras bezjēdzīgās darbības- kas maskēta ar ieviešanu un uzlabošanu.Šaubu nav, vislielāko nākotnes pienesumu (pievedumu) šajā pislētā mums dos pusdebilie skuuteristi un sasvīdušie lisapēdisti.

0 0 Atbildēt

Čaka iela u.c stagnē jau sen pirms pirmo hipsteru parādīšanās.

Es redzu korelāciju: autosatiksme palielinās, veikaliņi skaits pamazinās.

1 0 Atbildēt

Paskaties uzmanīgāk to korelāciju. Ja koncentrējamies uz tranzītu, atņemot iespēju apstāties, tad jā - autosatiksmes palielināšanās veicina veikaliņu slēgšanu. Kas Rīgā tiek darīts? Nepārtraukti uzlabota ielu caurlaidība, aizliedzot/sadārdzinot apstāšanos... Kad pārstās rūpēties par tranzītsatiksmi un viesstrādniekiem, tad atdzīvosies vietējā infrastruktūra.

1 0 Atbildēt

Prasās pēc vēstures ieskata...80/90tajos Čaka ielā satiksme strauji palielinājās sakarā ar oškaln/zemitāna tilta uzcelšanu 80to g vidū.Vismaz pīķa stundās izskatījās līdzīgi kā tagad.70tajos tā bija retāka dēļ tā, ka nebij šī tranzīttilta un mazākam iedzīvotāju procentam piederēja auto.Bet trolejbusi,autobusi un gruzaviki kursēja pietiekoši un arī māju pagalmos (nost no garāmgājēju acīm) slējās daudzas personīgās garāžas. ..60/70g mijā tur bija relatīvi kluss,ap to laiku pa visu ielu dziļi raka gāzesvadu.Toties paralēli tika būvēts Purvciems,sakarā ar ko plūsmas pieaugumu varēja manīt vēl krietni pirms zemitāntilta uzcelšanas.

Čakamarijas ielā visos laikos bijuši neskaitāmi veikali,kā arī skola,divarpus kinoteātri,pirts,apavu fabrika un sazin cik ēstuves un sīkpakalpojumu vietas.Neskaitot tuvējo sportapili un netālo saldumu fabriku otrā ielas pusē.Plus vēl bērnu pasaules veikalu turpat netālu.Ja kāds gāja kājām no stacijas uz bērnu pasauli, tad pa Čaka ielu, jo pa KrBarona ielu dārdēja tramvaji un tur īsti nebij ko redzēt.Ziedoņdārzs vienmēr bija pilns cilvēku,sākot ar smilšukastēm un nomas pedāļmašīnām,kājminamajiem samokatiem un beidzot ar ātri vien salauzto lohatrakciju parku.

Tāpat reti kurš "atceras" TO, ka krievulaikā un pat vēl 90/00tajos Rīgā uz ielas bija principā krietni lielāks kājāmgājēju un sabtransa pasažieru skaits, kuri visus šos iestādījumus ikdienā apmeklēja.Bet šodien grūti iedomāties,kāda vajadzība būtu vispār uz šīs ielas atrasties tiem, kuri tur nedzīvo.

2 0 Atbildēt

PSRS laikā pie mums jau bija ļoti liels sabtrana izmantotāju skaits. Kādā konferencē kāds ārzemnieks esot sajūsmā jautājis kādam funkcionāram, kā gan esot iespējams to izdarīt, ja ārzemēs, lai nu kā arī censtos, vienalga tauta nereti izmanto savu personīgo auto.

Funkcionārs esot kaut ko vispārīgu atmuldējis, jo nevarēja jau teikt patiesību, ka mūsējiem nav alternatīvas braukt ar savu auto, jo to savu auto vienkārši nebija.

1 0 Atbildēt

Pats jau arī pateici - 1970-80-jos Rīgā bija DAUDZ MAZĀK braucēju. Un centrs dēļ komunālajiem dzīvokļiem bija daudz biezāk apdzīvots. Tolaik pa centru vēl arī masveidā spaidījās no austrumu robežas puses iebraukušie PSRS migranti. Visi kopā spaidījās sabiedriskajā transportā, darba dienās rītos un vakaros ap 18 varēja novērot līdzīgas ainas kā Tokijas metro. Pašam vienu laiku skola bija otrā Rīgas pusē un braukšana uz Tehniķu staciju pēcpusdienā - biju spiests transporta tusiņus izbaudīt klātienē. Centrā pa ielām drasēja pūļi gandrīz kā pirmskovida Ņujorkā. Ja toreiz pēcpusdienas laikā Rīgā palaistu kādu letālu infekciju, ātri izmirtu 80% iedzīvotāju. Tagad nav brīnums ka centrs tukšs. Komunālais blūzs beidzies. Bijušās īres mājas pārpirktas un pārpārdotas un atlikušie iedzīvotāji izmesti laukā, gaidot nez kādus šeihus ar $$$$ (centra sētas īres mājā, LOL). Ielas malā veikalu darba laikā nekur vairs nevar apstāties, lai nenoplēstu $$$. Kādu veikalu klientu pieplūdumu viņi tur vēl grib? Braukt uz veikalu ar sabiedrisko transportu un stiept to visu pie rokas? Lai taču iet ..... kaut kur tālu. Nebrīnīšos ka drīz uz centra kino un teātriem arī vairs neies tā paša iemesla dēļ.

0 0 Atbildēt

Kas ir centra kino? Sen jau kino ir tikai lielveikalu kompleksos ar visām autostāvvietām.

0 0 Atbildēt

Splendid Palace piemēram. Un tur braucot, par maksas vietu ielas malā vēl jāpacīnās. Arī netālu Stockmann esošajā Forum Cinema "pievienotā" stāvvieta izmaksās vismaz 4€, kas kino apmeklēšanas gadījumā ir nonsenss.

0 0 Atbildēt

Tevi uztrauc +/- 4Eur pie kino cenas?! Laikam sen neesi bijis uz kino ar ģimeni...

Bet jā - par Splendid Palace piemirsu (laikam jau tādēļ, ka uz to nevar aizbraukt ar auto).

0 0 Atbildēt

Visvairāk uztrauc, ka par kino jau samaksāts pietiekami, lai vēl slauktu klientu par auto nolikšanu filmas laikā. Sovoku bizness ar norvēģu glazūru, fui.

Uz Splendid pa laikam tiek aiziets. Vieta, kur bez Holivudas vēl rāda ko citu no pasaules kino un aiz muguras negrauž popkornu. Visbiežāk sanāk līdzbraucēju atstāt pie kino un braukt kkur pa Dzirnaveni meklēt brīvu vietu. Un pēc seansa pretējā kārtībā.

1 0 Atbildēt

Pareizi te gandrīz visi saka, kājāmgājēju/auto attiecība bija citāda.Pat, 80/90 mijā,kad auto jau bija diezgan "daudz", joprojām augstais staigātāju skaits nodrošināja teju katras "točkas" darbību.70/80jos Rīgā bij 34 kinoteātri, labākajos no kuriem(Palladiumā,Rīgā,Dailē) 80jos vakarpusē lieku biļeti varēja dabūt labi ja "no rokas" par spekulatīvu cenu.Pat gaisma, lāčplēsis,aina un komjaunietis pie labas filmas bija pilni.Tas pat tāds business daudziem sīkākiem perdeļiem skaitījās.

Tagad ko- nu,ok, ja pat izīrēti tiktu visi esošie noputējušie skatlogi- nu kurš tur ko pirks,ja nav nedz apstāties, ne arī tur ko jēdzīgu pārdod.Restorātori/ēdnīcnieki arī- nu kurš tad aizpildīs to visu, kur dažs labs tas kebābs garšo kā no attejas izvilkts,salīdzinot ar vienu otru ne-centra ūķi.Un vispār, kurš stāsies centrā ko pirkt, kad perimetrā lielveikali cits citu ēd nost un vietas ir tūkstošiem auto.Atliek vien mazi ūķi, mazā skaitā,priekš apkārtnes namu īrniekiem.Velosipēdisti arī- nu vai tad viņi stāsies čaka ielā produktu maisu vai tur kādu mēteli/zābaku/ledusskapi iegādāties.Suvenīri, dizaina mode-nu kam tas,tak stokmans reku ir, un pa lielam pie mums atbrauc pielakties, nojaaties un pieminekļus apgānīt.

Reku tepat aizjūrmalas ciemos- nu labi, ja var sacīt, ka Šogad tur tauta grozījās pietiekami.Ok.Bet ar 90to ziedulaikiem tas nav salīdzināms.Lai ietu plusos jebkurš tāds business, taču vajadzīgs ir kupls apmekletāju skaits.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
1 1 Atbildēt

Aizrāvās te iauto biedri

www.apollo.lv/7099966/slovakija-diennakts-laika-veikusi-covid-19-testus-2-58-miljoniem-iedzivotaju

Interesants likās Slovākijas piemērs, notestējot lielāko daļu iedzīvotāju. Tā vienkārši, uzreiz skaidrība. Mums arī derētu kas tāds, nevis mūžīgās mokas un ierobežojumi.

1 0 Atbildēt

Vai tiešām tas "tests" ir tik kibernētiski/gudrs, ka uzrādīs arī potenciālos bezsimptomātiķus un tos, kuri aizvakar kontaktējušies/ar, bet slikti justies sāks tikai aizparīt (vai nekad)? Nebūtu vienkāršāk uz nedēļu ieslodzīt visus 100% ?

Kā (un kam??) šodien var ticēt vispābā un principā, ja meli atklājas pie jebkuras kaut minimāli "pārbaudošas" darbības? Nu piem, 3mio vērtie par lohnaudu iegādātie respimpirātori, pēc leģendas 95% efektīvi, bet reāli 26-50, kā izrādās? Varbūt tieši TAS ir viens no svarīgiem top-cēloņiem (kuru kāds izraisījis, bet par ko nevienam/nekad nebūs "jāatbild"..)?

1 1 Atbildēt

"Testēšana bija bezmaksas un brīvprātīga, taču valdība ir norādījusi, ka pret tiem, kuri testēšanā nepiedalīsies, tikšot vērsti ierobežojumi, piemēram, liegts apmeklēt darbu." - kā man patīk šāda brīvprātības definīcija

1 0 Atbildēt

Tālākais scenārijs pēc masveida testa - mājās sēž, maskās staigā vairs tikai INFICĒTIE. Pārējie dzīvo ierasto dzīvi bez ierobežojumiem.

1 0 Atbildēt

Stipri šaubos, vai notestētie negatīvie varētu turpināt dzīvi bez ierobežojumiem. Jā, varbūt gluži lokdauns nebūtu jāizsludina, bet, pIrmkārt, ceļot nedrīkstētu tāpat, jo risks ievazāt C-19 no ārzemēm ir augsts. Un SK blakus ir Čehija, kas C-19 ziņā ir īsta bēdu ieleja. Tāpat Polija... Otrkārt, visus SK iedzīvotājus vienā dienā nenotestēsi tāpat. Attiecīgi, vienā dienā tu vari būt vesels un staigāt apkārt "bez maskas", nākamajā jau saķert zarazu.

Bet kā ekspertiments, šis ir interesants. Redzēsim, kas no tā sanāks.

"Testēšana bija bezmaksas un brīvprātīga, taču valdība ir norādījusi, ka pret tiem, kuri testēšanā nepiedalīsies, tikšot vērsti ierobežojumi, piemēram, liegts apmeklēt darbu."

He-he, par šo daži aldieši ar Vadoni priekšgalā gan ceptos ne pa jokam... kā kāds varētu ierobežot Brīvību un likt testēties ar "bezjēdzīgu un neprecīzu" testu pret vīrusu, kurš neeksistē?

1 0 Atbildēt

Šis laikam pārāk triviāli un mehāniski bioloģiskiem procesiem. Domāju, ka pārāk riskanta prakse.

Es gan īsti arī nesaprotu jēgu tai pilnīgajai uzmērīšanai. Iepriekšējā piegājienā tādu izpildīja Kromvela UK, kur iemesls bija netipiski augsta mirstība, kas tika piekoriģēta 100% uzmērīšanas rezultātā.

Nortel Reģ.: 16.03.2007
0 1 Atbildēt

Pie atvērtām robežām visi ierobežojošie pasākumi ir stipri bezjēdzīgi. Ja mēs gribam apkarot šo sērgu, tad, pirmkārt, ir jāslēdz valsts robeža. Un otra lieta, kamēr te mūsējais cīnītājs mēģina atbrīvot vietas slimnīcās, krievi jau pirmā viļņa laikā sāka un līdz otrā viļņa sākumam (nepilnos 6 mēnešos) uzbūvēja covidniekiem iespējams lielāko slimnīcu Eiropā. Un tagad būvē vēlvienu.

1 0 Atbildēt

Var kaut visus iesēdināt uz nedēļu. Robežas taču neaizvērtas.

Indijā ar mietiem sita tos, kuri gāja ārā. Pirmo vilni tā arī nosēdēja. Bet tagad Indija ir otrajā vietā.

Cilvēki nesaprot, ka vīruss nekur nepazudīs. Visi slimie, vecie atdos galus, un viss būs labi. Dabiskā atlase.

0 0 Atbildēt

Manuprāt šeit lielākais risks ir uzrauties uz veselības aprūpes sist impotenci. Domāju, ka šeit vajag diezgan maz, lai ātrie ar pacientu diennakti gaidītu pie Stradiņu uzņemšanas

dubis Reģ.: 21.10.2019
3 1 Atbildēt

Nejūtos ne slims, ne vecs, bet tomēr negribētos, ka kovids pāragri atņemtu gan manu tēti, gan mammu, gan omītes, opji jau mūžībā, tāpat ir draugi un citi radi, kam ir gan ar plaušām saistītas kaites, gan arī citādas. Domāju, ka šāda situācija ir ļoti daudziem cilvēkiem. Tā kā ar veco un slimo galu atdošanu padomā pirms runā. Varbūt arī pašam pēc šādas dabiskās atlases nāksies apmeklēt vairāku tuvinieku bēres.

2 1 Atbildēt

Visi mirušie, kuriem konstatēja covid, kopā pa visu pasauli - 1.2 miljoni ( no covid mirušo - stipri mazāk).

Mirušie ceļu negadījumos - 1.35 miljoni.

Ja rūpējies par saviem radiniekiem, lai tie neatdotu galus pāragri, - atņem viņiem auto un aizliedz staigāt pa ielu.

Labāk, lai vispār, sēž mājās.

Lai gan, negadījumi mājās, ir liels procents...

2 0 Atbildēt

Tie ir klasiskie riski ar kuriem nekādi nevar cīnīties, nu vismaz lielu daļu, ar kovidu var. Turklāt visi tavi pieminētie ir vienlīdz bīstami visai populācijai, autoavārijas varbūt pat mazāk veciem cilvēkiem, kas tiešām biežāk sēž mājā, bet kovida risks vecajiem un slimajiem ir izteikti augstāks kā visiem pārējiem, līdz ar ko nav korekts salīdzinājums

torkjis Reģ.: 05.10.2013
2 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Interesanti, kur vēl tas var nokrist, ja tam ierēdnim - ekspertam darba alga ir zem Lido pārdevējas algas un šis cilvēks uz darbu brauc no Ogers vai Siguldas.

cvvp.nva.gov.lv/#/pub/vakances/254499589

Diezgan ironiski, ka šajā sludinājumā tiek prasīta auKstākā izglītība...

3 0 Atbildēt

Valsts iestādēs uz uzrādīto algu var mierīgi neiespringt. Lielākajā daļā algas cipars ir neliels, bet ir regulāras prēmijas. Gan ceturkšņa, gan gada, gan izcilības utt.

Tas tāpēc, ka tur ir gonka kurš uzrādīs mazāko algu. aka Populisms

0 0 Atbildēt

Reti kurā iestādē ir prēmijas. Tā alga ir tieši tāda, bez piemaksām. Un ziemassvētkos dāvanā pildspalva ar iestādes logo.

Nejauc ar valsts kapitāl sabiedrībām. Tur ir arī koplīgumi un prēmijas.

Ja liekas savādāk - droši piesakies darbā, vakances netrūkst.

0 0 Atbildēt

Laikam jau atbildi uz labu laimi?

Aptuveni mēnesi atpakaļ biju parunāties uz IESTĀDI. Sarunas par algu sākās tieši ar skaidrojumu par prēmijām un piemaksām.

Zinu gan arī tādu iestādi, kur strādā bez, bet tur nav šādas algas un tā ir speciāli ekskluzīva. Attiecīgi nav ar ko mērīties un mēnešalaga ir puslīdz normāla. Ir piemaksas par specuzdevumiem

0 0 Atbildēt

Nē. Piemērs, ko iekopēju, ir tieši uz iestādi, kur nav nekādu piemaksu - tieši tik, cik minēts sludinājumā, šajā amatā var saņemt.

0 0 Atbildēt

Ironiski tas nav. Diemžēl. Tā ir vienīgā iespēja tam darbiniekam piedāvāt vismaz šādu algu, jo, izņemot prasību pēc maģistra grāda, amata apraksts momentāni zaudē kategoriju un nokļūst vēl daudz zemākā.

3 0 Atbildēt

Tātad rīt atkal ārkārtas situācija, par 99,9% skaidrs jau tagad. Kas notiks ar LV budžetu, iedzīvotāju nodarbinātību, vairāku sfēru izdzīvošanu utt.? Cik reižu bezgalīgi aizņemsimies vēl un vēl miljardus, ibio?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Vai patērētājs var patērēt pakalpojumu vai preci bez COVIDa riskiem?

5 0 Atbildēt

Riski ir un būs mūžīgi, bet vai tagad katru rudeni mēs šo praktizēsim, WTF?

4 0 Atbildēt

Un pavasari.

1 1 Atbildēt

Kālija sāli var.

0 0 Atbildēt

A ko darīt? Uz šo jautājumu tā jēdzīgi vēl līdz šim neviens atbildējis nav...

0 0 Atbildēt

Iedarboties uz veciem cilvēkiem, kuri pat nestrādā un ir vienīgā riska grupa. Kamēr nauda ir, izveidot viņiem atsevišķas kases, atsevišķas palātas, izsniegt subsīdijas priekš dezinfekcijas līdzekļiem, maskām, utt.

Darīt var ĻOTI DAUDZ, bet NEKO nedara.

Bērni var inficeties kaut 100%, nekas viņiem nebūs. Un tas pats ar pārējiem.

0 0 Atbildēt

Vecie cilvēki nav vienīgā riska grupa. Tas pirmkārt. Kā mēs zinām, stacionēti tiek arī bērni, un tā nu gluži nav, ka viņiem nekā nav. Otrkārt, riska grupā ir arī tie, kam problēmas ar sirdi, kam ir diabēts, onkoloģija utt. utjp.

Izolēt vecus cilvēkus, protams, būtu viens no risinājumiem, ko varētu darīt, bet nedomāju, ka tas ļoti ietekmētu izplatību.

0 2 Atbildēt

Protams, bet 85.9% ir cilvēki virs 65 gadiem.

Latvijā "no covid" nomira 85 cilvēki. 73, bija tieši virs 65 gadiem. Cik paliek? 8 cilvēki? Viena bija ar lieko svaru ( respektīvi, jau slims cilvēks, kurš varēja nomirt no tromba, insulta, sirds mazspējas, utt tuvākajā laikā). Pārējos es nezinu.

Liela daļa vispār mirst no kaut kā cita, kovids bija tikai kā VIENS NO ierosinātājiem.

Un "izplatību" ierobežot, tā ir cīņa ar vējdzirnavām.. Ja mērķis ierobežot izplatību, tad jā. Var sēdēt karantīnā 2 reizes gadā, nekur nebraukt, nestrādāt un tā "dzīvot cietumā " visu mūžu. Un tādā diskusija protams, ka ir nevietā.

0 0 Atbildēt

Es protams, uzskatu, ka galvenais prioritātei ir jābūt - mirušo un smagi slimo skaita samazināšanai, nevis sagraut ekonomiku izolācijā un tad izmirt lielos daudzumos, jo nebūs ne preču un nebūs naudas glābt dzīvības smagiem pacientiem.

2 0 Atbildēt

Sāksim ar to, ka "ar covid", nevis "no covid". Tu tagad dari tieši to pašu, ko pārmet "žurnaļugām".

Pareizi tu saki - "liela daļa vispār mirst no kaut kā cita, kovids bija tikai kā VIENS NO ierosinātājiem". Tikai vairumā gadījumu tomēr ir zināms, ka, ja Covida nebūtu, cilvēks izdzīvotu.

Ja ar "viena ar lieko svaru" domāji 34 gadīgo sievieti no Talsiem, kāds trombs vai sirds mazspēja? Viņai plaušas bija pilnīgi čau. Un ne jau pirms tam.

1 0 Atbildēt

Es vilktu paralēles ar mēra epidēmiju piemēram. Bija traki, bija ilgi, bet beigās cilvēce šo atrisināja. Principā tika ieviesta higiēna, bez kuras ikdiena šodien nav iedomājama.

Tgd domājams, ka arī risinājums atradīsies, tikai stipri ātrāk kā 16gs, jo ir visādas zinātniskās pieejas un tehnoloģija.

0 0 Atbildēt

Man arī tā šķiet - protams, ka atradīs to risinājumu agrāk vai vēlāk, bet tas neatbild uz jautājumu - ko darīt šeit un tagad, kamēr tā risinājuma vēl nav?

0 0 Atbildēt

To pašu, ko mēra laikā Ampelēties ar maskām

Iemesli jau arī tieši tie paši - nav zināšanu. Attiecīgi neviens tev nevarēs atbildēt uz šo

0 0 Atbildēt

Nu re, un tad ir jautājums - ja jau neviens nevarēs atbildēt uz šo, tad kādas šiem "nevienam" ir tiesības kritizēt tos, kas kaut kādā veidā tomēr cīnās, lai C-19 ierobežotu? Es te nerunāju par pievienoto vērtību, kas nāk tam visam līdzi - miljardu izlietojumu, nodokļu izmaiņām u.tml. sūdiem, bet tīri no epidemioloģiskā skatu punkta...

1 0 Atbildēt

Btw der atcerēties, ka mēris deva būtisku pienesumu fanātiskas kristīgās ticības graušanā.

0 0 Atbildēt

Jā? Pastāsti sīkāk, saintriģēji - nianses, gaduskaitļus utt...

2 0 Atbildēt

Kādus gadu skaitļus? Vnk tika konstatēts, ka nomaļa vīna dzeršana labāk apkaro sērgu kā masveidīga dieva lūgšana baznīcā. Precīzāk - fanātiķi ātrāk saķer sērgu kā noklīdušie.

0 0 Atbildēt

Ā, tu par kaut kādiem kurioziem...

0 0 Atbildēt

Ja aizņemšanās notiek tirgus līderu rokām, tad tā ir devalvācija un nekas traks nenotiks. USD 100 g laikā pirktspēja kritusies kādas 300x un noticis tas tieši aizņemoties ar secīgu piedrukāšanu. Pamatā karošanas nolūkos.

1 1 Atbildēt

Neraudi.

Gan jau tavu poļu sieru kāds pirks.

0 0 Atbildēt

Maigi sakot, muļķīgs komentārs. Neredzēt plašāk par savu degungalu. Man būs viss labi (poļu sieru praktiski nav, vien vācu, itāļu, franču un spāņu), tomēr ārkārtīgi nepatīk depresīvais noskaņojums sabiedrībā ar visu no tā izrietošo. Cik nozarēm būs slikti? Cik cilvēku tajās strādā un pelna iztiku?

1 0 Atbildēt

Depresīvo noskaņojumu pats radi/pavairo ar čīkstēšanu www.

0 3 Atbildēt

"Neredzēt plašāk par savu degungalu"

Mjā, dīvaini šo lasīt no cilvēka, kurš vēl pirms pāris lappusēm rakstīja - kam būs lemts, tas nomirs. Mani tikai neierobežojiet...

1 0 Atbildēt

Kā gan citādi man uztvert pilnīgi lieku manis mierināšanu, ja man viss jau tagad darba jomā ir perfekti (rekorda gads uzņēmuma vēsturē), bet tik daudziem cilvēkiem - totāli sačakarētas dzīves piespiedu bezdarba dēļ, sfēras sagraušanas dēļ utt.?

0 0 Atbildēt

Tad vēlreiz jautājums - ko darīt? Tu tiešām naivi domā, ka tās dzīves nebūtu vēl vairāk "totāli sačakarētas bezdarba dēļ, sfēras sagraušanas dēļ", ja viss būtu laists pašplūsmā un netiktu ieviesti ierobežojumi?

0 0 Atbildēt

Es teiktu, ka sporta klubus nebija jāaiztiek vispār. Jā! Tieši tāpat neredzu pilnīgi neviena iemesla, piem., "Staro Rīga" atcelšanai, tas taču notiek brīvā dabā - ārā! Neredzu neviena argumenta pavasara bērnu laukumu slēgšanai. ĀRĀ, svaigā gaisā. Jūs taču saprotat, ka, apturot biznesu, cieš ļoti daudz cilvēku. Vai šķiet, ka valsts var mūžīgi sponsorēt pabalstus?

1 0 Atbildēt

Sporta klubus "aiztika" tāpēc, ka tajos inficējās cilvēki. Nav joprojām aizliegts sportot svaigā gaisā.

Staro Rīga ir visai diskutabls jautājums. Jā, it kā svaigā gaisā ir, bet, cik pāris reizes esmu pastaigājis, tur reizēm cilvēki spiežas kā siļķes mucā. Kas attiecīgi palielina iespējas inficēties.

Jā, apturot biznesu, cieš ļoti daudzi, to, protams, noliegt nevar. Bet, uzkarinot veselības aprūpes sistēmu, ciestu vēl vairāk. Un naivi ir iedomāties, ka biznesu/ekonomiku tādā veidā izdotos saglābt.

0 0 Atbildēt

Staro Rīga visdrīzāk to pašu iemeslu dēļ, kāpēc pavasarī Jūrmalā nebija ģērbtuves - organizatoriskais slinkums. Ģērbtuves novāca tamdēļ, ka bija slinkums norīkot virsmu apstrādātājus. Staro Rīga visdrīzāk arī - vajag lielu skaitu nedrūzmēšanās kontrolierus, bet bija sliņķītis organizēt brīvprātīgos.

0 0 Atbildēt

Pavasarī LV principā noslēdza no ārpuses - tūrisms utt apstājās ne jau mūsu dēļ.

Arī tagad - neviens jau neaizliedz visnīcām strādāt - tūristu vnk nav. Ko tur valdība var darīt?

0 0 Atbildēt

Ar tūrismu visur smagi, vairumā valstu līdzīga situācija. Žēl, patiešām.

0 0 Atbildēt

Viena atšķirība ar pavasari būs noteikti - nekāds “paliec mājās” vairs nē. Maksimālas pastaigas dabā, svaigā gaisā utt. Tur, kur saslimt teju neiespējami.

1 0 Atbildēt

Izskatās, ka aviokompānijas šonedēļ nopietni gatavojas otrajam reisu atcelšanas vilnim.Kuri knapi un mazā procentā,bet tomēr bija daļēji atjaunojušies.Preču sūtīšanas entuziasti var gatavoties kārtējajam kurjerpastu sponsorēšanas vilnim.Tiem pļaujaslaiks ir un būs vienmēr.

0 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Paskaties uzmanīgāk to korelāciju. Ja koncentrējamies uz tranzītu, atņemot iespēju apstāties, tad jā - autosatiksmes palielināšanās veicina veikaliņu slēgšanu. Kas Rīgā tiek darīts? Nepārtraukti uzlabota ielu caurlaidība, aizliedzot/sadārdzinot apstāšanos... Kad pārstās rūpēties par tranzītsatiksmi un viesstrādniekiem, tad atdzīvosies vietējā infrastruktūra.

Nubet rūpējas jau (kā nu prot un var pirms 150 gadiem radītajā ielu tīklā). Ja Čaka iela paliks neiteresanta tranītam (viena josla) tad tur brauks tie, kam tiešām vajag, pārējie kaut kur citur.

1 0 Atbildēt

Nav jau tā, ka būtu miljons citu variantu kur likties - Brīvībene, Barona un Krasta. Barona faktiski nav izmantojama, lai kkur nokļūtu, Krasta ir +- ok, ja vien negadās kāda avārija uz Dtilta, kas tur gadās ar apskaužamu regularitāti, Brīvības - caurlaidspēja arī iet uz galu un tāda stumdīšanās vien ir gan rītos, gan vakaros. Te jau tā lieta, ka, ja uztaisītu vienu jēdzīgu variantu kā nokļūt no Juglas Ziepniekkalnā, Imantā, varētu kaut visas 4 velojoslas uz Čakenes taisīt.

1 0 Atbildēt

Pēdējā laikā izvairos no Centra caur D tiltu, t.i, ja man no Siguldas vajag kaut ko Pārdaugavā. Par laimi man reti vajag kaut ko uz Z no Āgenskalna.

1 1 Atbildēt

msh rakstīja: No vienas puses - tev ir taisnība. No otras puses - krīt uz nerviem klausīties [lasīt] cilvēkus, kuri lielās ar to, ko viņi NEVAR, jo aiz pārāk labas dzīves nav iemācījušies ka bez \m/ variantiem ir arī citi, piezemētāki varianti. Šeit notiek lielīšanās ar to, ko konkrētais indivīds nevar izdarīt ja viņam nav mašīna - kādā autoforumā atkal gadījies lasīt lielīšanos par to, ko konkrētais indivīds nav spējīgs izdarīt bez pacēlāja/siltas garāžas/whatever - un tā tālāk.

Atkal ieslēdzās skaudība... Tikai neaizmirsti, ka "citi, piezemētāki varianti" ir eksistējuši vienmēr. Un ja nebūtu bijuši tie, kas nav piezemēti, tu joprojām sēdētu alā pie ugunskura, nevis klabinātu savu nicinājumu datorā, kuru ir radījuši cilvēki, kas nesamierinājās ar "piezemētāku variantu".

2 0 Atbildēt

... un nevarētu braukt ar savu 30+ gadīgo opja trusi, ja kādreiz kāds to nebūtu nopircis jaunu.

0 0 Atbildēt

Pirms 30 gadiem vismaz bija jēga pirkt jaunas mašīnas; tās pēc 5 gadiem neizjuka.

0 0 Atbildēt

Nu nez, es braucu ar 10 gadīgu auto. Izjucis nav un vismaz nav nekādu pazīmju par to. Ļoooooti daudz draugu, paziņu, kolēģu braukā ar 5-10 gadīgiem auto. Un ne tikai ar prēmiumiem - tāpat ir visādi nissani, opeļi, fordi, renaulti... un kādas šausmas! nu, nejūk ārā...

1 0 Atbildēt

Nu es nomainīju 20gadīgu pret 15gadīgu. Sievai 5gadīgs. Abi ne tuvu nav izjukuši.

1 0 Atbildēt

Ko man apskaust - vairāk vai mazāk bezjēdzīgu patēriņu? Jā, protams, visas tevis piesauktās lietas radīja negausīgi patērētāji, vai to dēļ... Ja es spētu kādu apskaust, tad es apskaustu to, kas man liekas saistošs - a te tu gribi lai es apskaužu tevi par braukalēšanu apkārt, pēc kā es piedūrienu tiešām nejūtu...

Nē nu nopietni - palasot tos tavus piemērus, es sāku nesaprast - nu pizģec, kā nu mani vecāki, vecvecāki utt spēja izaugt bez regulāriem akvaparku apmeklējumiem, bez peldes divās dažādās attālās upēs vienā dienā un kas tur vēl ne, nu tak pilnīgi tumsoņas - labi ka ir cilvēki, kurus akvaparks apgaismo...

2 0 Atbildēt

Jā, es ar nesaprotu. Kādēļ vispār vajadzēja līst ārā no alas? Kā spēja izaugt tavi senči, kuriem tavu vecāku un vecvecāku dīkdienīgā dzīve un izklaides nebija pieejama?

0 0 Atbildēt

Pareizi dari, pareizi. Neklausi tos dundukus, nekļūsti par masveida patērētāju kā viņi visi.

Ņem piemēru no pagrīdes miljonāra Koreiko (Ilfs, Petrovs, "Zelta teļš"). Viņš katru rītu ēda aukstu, vārītu olu un rāceni. Tādējādi viņš uzņēma visu organismam nepieciešamo, izvairoties no nevajadzīgām baudām, kas dārgi izmaksā.

0 0 Atbildēt

Un jēga Koreiko bija no tiem miljoniem? Cik sapratu, tā arī nosprāga, guļot uz naudas čupas. Ja NKVD viņu ātrāk neapraka kaut kur.

0 0 Atbildēt

Viņš tos neiztērēja nevajadzīgām izklaidēm, piemēram, akvaparkiem

Tas bija tā - ne visai nopietni domāts.

5 1 Atbildēt

Sāk jau besīt... Nezinu kā agrāk bija ar Kurzemes Vārdu, Kursas Laikam bija regulāri pirmajā lapā Tamrex reklāmas, dārgi tanki, kombinezoni, cimdi utt - tagad Kurzemes Vārdā viņi arī mēdz reklamēties - paņemu šodienas avīzi, a tur, BĻED, "Maksimāla aizsardzība pret VĪRUSIEM"; dārgi uzpurņi no Tamrex, pērciet

4 0 Atbildēt

Jau vienreiz ieteicu, pa draugam atkārtošos, ja nu palaidi garām - tam ir ļoti vienkāršs risinājums, kuru, kā redzam, tavas visai pavājās nervu sistēmas dēļ, vajadzētu izmantot. Nelasi to Kurzemes vārdu. Tik vienkārši. Citādi saiesi pagalam grīstē. Bet Nīcai tu esi vajadzīgs.

0 0 Atbildēt

Bet sāk jau zaje**** Cik tad var, nav tas nekāds mēris, kad pasaulē nekā cita aktuāla vairs nav.

0 0 Atbildēt

"nekā cita aktuāla vairs nav"

Vai tad ir?

par ko rakstīt? Par piedzimušiem koalām zoodārzā?

Cilvēks vienmēr, jau kopš pirmssākumiem, sevi lika centrā.

Te - Saule ap viņu riņķoja, te - dieva izredzētais, te - varenais klimata mainītājs, tagad - varenais ar covid cīnītājs.

Nekas nemainās.

1 0 Atbildēt

Nu, tev jau sen teicu, ka nevajag ziņas lasīt, tā nervu sistēma tev tāda pašvaka.

Bet kā ta' nav? Divi večuki ASV, kas cīnās par preža titulu, Kalnu Karabaha, BY... bet, ja nerakstītu par C19, tad tu, Gobzems un vēl daži bļaustītos, cik nopietna situācija, bet mediji/Kliķe/ilumināti klusē un "slēpj no sabiedrības".

0 0 Atbildēt

Izlasu, pasmejos un lasu pārējo. Tieši tā

1 0 Atbildēt

"Divi večuki ASV, kas cīnās par preža titulu, Kalnu Karabaha, BY"

Cik cilvēkus tas skar?

Bet covid - lūk, uz katra stūra uzglūn. Un teorētiski, var pat nomirt.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Cilvēki dažādi tiek galā ar trauksmi/riebumu pret COVID-19.

Daudzi veido burbuļus, kuros stāsta sev un citiem, ka tas tāds nieka augšējo elpošanas ceļu vīruss vien ir.

www.theguardian.com/environment/2020/nov/05/danish-covid-19-mink-variant-could-spark-new-pandemic-scientists-warn

#ParastsAECvīrusiņš

www.nytimes.com/2020/06/11/health/coronavirus-lung-transplant.html

Infectious diseases emerging from Chinese wet-markets: zoonotic origins of severe respiratory viral infections

www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7141584/

Post-COVID syndrome severely damages children's hearts'Immense inflammation' causing cardiac blood vessel dilation.

www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7141584/

0 0 Atbildēt

Lielāku jautrību neiedomāsies:

Mājinieki, kas dzīvo kopā ar kontaktpersonu, var turpināt ikdienas gaitas taču iespēju robežās arī viņiem ieteicams vienoties ar darba devēju par attālināto darbu līdz situācijas precizēšanai un ieteicams novērot veselību.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Nu un kas tur neloģisks? Kontaktpersona nav vēl slimnieks.

3 0 Atbildēt

Domāju, tas ir tikai loģiski novērot savu pašsajūtu ikdienas arī bez visādiem Covid.

5 4 Atbildēt

Manā mājā neviena valsts institūcija nediktēs, kā uzvesties. Ja saslims viens, viennozīmīgi izslimos visi. Labi, ka dzīvojam pilsētā un viss pieejams attālināti. Pilnīgi pie kājas tie simti inficēto ikdienas. Lai iet rekords, vajag 500+ inficēto dienā

5 2 Atbildēt

Tas ir pat pluss. Jo vairāk "izslimos", jo vairak cilvēki sapratīs, ka tās ir pupu mizas, nevis mēris vai Spāņu gripa.

1 0 Atbildēt

Latvju slimnīcu caurlaidība gan sasprindzina.

Jo var gadīties, ka tev sanāk nevienkāršais kovids. Jeb ir vajadzība atrisināt aklo zarnu, bet tur priekšā večuks ar kovidu cīnās tev paredzētajā gultā.

Tāpēc man nav vēlmes redzēt rekordus un nav pie kājas skaits. Bet nepanikoju, netrakoju, ievēroju minimālās normas

7 0 Atbildēt

Tādēļ kategoriski nepiekrītu pilnīgi visu pārējo slimību upurēšanu Covid dēļ. NĒ!

0 0 Atbildēt

Bet neupurē tak un cīnās (pareizi vai nepareizi, tas jau ir cits jautājums), lai nebūtu jāupurē... Ne vienai vien valstij, kuras pavasarī uz C19 lika mīksto, kā tu te vairākas reizes esi ierosinājis, nācās upurēt gan covidniekus, gan citus...

1 0 Atbildēt

Nosauc tās valstis, ar norādi uz konkrētiem cipariem, cik tad ir nācies ziedot.

0 0 Atbildēt

Tā pat Itālija un Spānija, piemēram.

0 0 Atbildēt

Labi, ka arī es ievēroju prasības, nepārkāpjot likumu. Miers.

0 0 Atbildēt

Un šī komenta rakstītājs pirms brīža pārmeta citam nekā neredzēšanu tālāk par savu degungalu...

1 0 Atbildēt

Tas bija tuvredzīgi, mani nevajag žēlot, manai nozarei viss bumbās.

1 0 Atbildēt

Kārtējais pierādījums, ka es esmu gudrāks par tiem 100 klauniem kopā ņemtiem.

Tikai tagad saemā paceļ jautājumu par ekonomikas lejupslīdes apturēšanu, par to, kā Eiropas līdzekļus tērēt NĀKOTNES projektiem.

Kad nolems, būs jau trešais vilnis klāt. Un ekonomika vēl lielākā di*sā un ar vēl mazāk Eiropas naudu.

Uzreiz, maijā, to nevarēja darīt?

3 0 Atbildēt

Mūsu valstij ir pataloģiska tieksme uz austerity. Katru reizi ar jostas savilkšanu savāra mēslus, un katru reizi nonākot līdz šim grābeklim, ar milzu entuziasmu atkal uz tā uzlec.

Izskatās, ka atkal savilksim jostas, atkal IKP kritums būs divciparu skaitlis atšķirībā no ES

1 0 Atbildēt

GB12 rakstīja: Sāksim ar to, ka "ar covid", nevis "no covid". Tu tagad dari tieši to pašu, ko pārmet "žurnaļugām".

Pareizi tu saki - "liela daļa vispār mirst no kaut kā cita, kovids bija tikai kā VIENS NO ierosinātājiem". Tikai vairumā gadījumu tomēr ir zināms, ka, ja Covida nebūtu, cilvēks izdzīvotu.

Ja ar "viena ar lieko svaru" domāji 34 gadīgo sievieti no Talsiem, kāds trombs vai sirds mazspēja? Viņai plaušas bija pilnīgi čau. Un ne jau pirms tam.

Te jāpiezīmē divas lietas

- nekur netiek pierādīts pat tas, ka "kovids bija tikai kā VIENS NO ierosinātājiem" - tikpat labi šiem cilvēkiem varēja būt bezsimptomu covid.

- cilvēkiem ar lieko svaru ir problēmas ar plaušām - tas nav nekas jauns un ne velti liekais svars IR atzīts par riska faktoru arī covid gadījumā. Un tikai mūsdienu liekā svara "normalizācijas" apstākļos ir iespējams šādus cilvēkus saukt par "pilnīgi veseliem".

0 0 Atbildēt

650 rakstīja: Izskatās, ka aviokompānijas šonedēļ nopietni gatavojas otrajam reisu atcelšanas vilnim.Kuri knapi un mazā procentā,bet tomēr bija daļēji atjaunojušies.Preču sūtīšanas entuziasti var gatavoties kārtējajam kurjerpastu sponsorēšanas vilnim.Tiem pļaujaslaiks ir un būs vienmēr.

Un beigsies ar lēto avioreisu iznīkšanu. Cerams, ka vismaz dārgajos atgriezīsies pietiekami lielas atstarpes starp krēslu rindām un bezmaksas pusdienas.

Lasītākie raksti

Jaunie raksti