Man vienu zināmu XC90 īpašnieks dēvē par baklažānu. Tas auto tiešām ir tādā krāsā. Es savas mašīnas parasti dēvēju modeļu nosaukumos: Astra, Leons, Partners... Kaut gan Partneru es vēl mēdzu saukāt arī par lūzni vai hlamu
Vairāk nekā puse jeb 53% autovadītāju savam auto ir devuši vārdu vai iesauku un vairākums no tiem ir pamazinājuma formā, liecina "If Apdrošināšanas" internetā veiktās aptaujas rezultāti, Daļa vadītāju dēvē savus auto ar dzīvniekiem saistītos mīļvārdos: Bitīte, Kamenīte, Astriņa-pelīte, Melnītis, Zaķītis, Lastočka, Susuriņš, Bērītis, Gazele. ( rakstīju jau, ka šitādus vārdiņus neapšaubāmi sievietes sadod ( atskaitot, varbūt GAZeli )
Dāmai bija Ford Mustang "Zefīrs" - pēc numura ZF-XX.
Man 90to sākumā bija "Drednauts" (Angļu karakuģis (1906. g.), kas bija tik nesalīdzināmi spēcīgāks par jebkuru iepriekšējo karakuģi, ka to būvēšanu visās valstīs nekavējoties pārtrauca un uzsāka līdzīgu karakuģu (drednautu) būvi. (tezaurs.lv)).
Iesauku deva padzīvojis vācu pāris ar Golfu, kurus izvilku no dziļām smiltīm Baltijas jūras piekrastē (pašvaldības ceļš, nevis kāpas, posmā Liepāja - Kolka (precīzi neatceros). Auto bija... Volga GAZ - 21 ražots 1965. gadā, (viss orgināls). Lēniem ceļojumiem ideāls, priekšā dīvāns, kuru nolaižot izveidojas liela gulta, ātrumkloķis pie stūres, pieci ātrumi (trīs uz priekšu, viens atpakaļ un neitrālais ), var izspiest pat 90 km/h, benzīna un eļļas patēriņš vienāds , benzīns A 72 vai A76.
Auto iesaukas
Piektdienas noskaņā padalīsimies ar savu un sev zināmo auto vārdiem un iesaukām.
Kā zinām, cilvēki mēdz savas mašīnas personificēt un dot tām kādus īpašus vārdus. Kas interesants ir dzīvojis jūsu garāžā?