Eparlamentā ir daaaudz deputātu, starp tiem ir pa kādam, kas grib ar kaut ko izcelties. 8 gadus apspriedīs, nosūtīs darba grupas uz austrāliju un Dameriku, un beigās atstās kā ir
- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
Eiroparlamentāriete grib ieviest B+ tiesības SUV
Eiropas Parlamenta deputāte no Francijas Karima Delli vēlas ieviest jaunu apvidus auto vadītāja apliecību, kas ir mērķis klimata cīnītājiem par to radīto piesārņojumu un drošības aizstāvjiem par briesmām, ko tie rada gājējiem, velosipēdistiem un mazāku automašīnu vadītājiem.
Automašīnas "ne tikai aizņem vairāk vietas un ir mazāk energoefektīvas.. satiksmes drošības ziņā tie, visticamāk, tiks pakļauti sadursmēm vairāk nekā vieglās vieglās automašīnas un ar daudz nopietnākām sekām," sacīja Zaļo deputāte. Viņa vadīja Parlamenta darbu pie ES vadītāja apliecību noteikumu reformas.
B apliecība, kas šobrīd nepieciešama vieglo un furgonu vadīšanai, "nav pilnībā piemērota smagākajām vieglajām automašīnām," viņa iebilda. Tā vietā viņa vēlas jaunu B+ apliecību, kas attiektos uz automašīnām un furgoniem, kas sver vairāk par 1,8 tonnām. Vadītājiem vajadzētu būt iespējai to iegūt tikai pēc divu gadu pārbaudes laika ar parastu B atļauju, un tikai no 21 gada vecuma, viņa ierosināja.
Tas liktu populāru smago SUV, piemēram, Audi Q7, Volvo XC90 un BMW X5, vadītājiem iegūt atjauninātas tiesības.
Delli piebilda, ka varētu būt izņēmumi profesionāliem vai īpašiem mērķiem, piemēram, operatīvajiem transportlīdzekļiem.
Viņas priekšlikumos ir arī ES mēroga uz soda punktiem balstīta sistēma, kas sekotu ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem un atņemtu vai apturētu atļaujas saniedzot noteiktu slieksni. Šāda sistēma "var samazināt negadījumu un nāves gadījumu skaitu uz mūsu ceļiem", rakstīja likumdevēja.
Patlaban nav ES mēroga sistēmas, lai apstrādātu soda punktus un braukšanas aizliegumus, lai gan Komisijas marta ceļu satiksmes drošības paketē tika iekļauts priekšlikums par nopietnu pārkāpumu ES mēroga autovadītāju tiesību atņemšanu.