Rankas pagastā traģiskajā negadījumā iesaistītā SIA "ADZT" īpašnieks nekomentē notikušo 12

 
Nozare.lv | 28.augusts 2015 14:26

Viņš atklāja, ka visu informāciju, kas ir viņa rīcībā, ir jau sniedzis policijai, sadarbojies ar to.

Rankas pagastā traģiskajā negadījumā iesaistītā SIA "ADZT" īpašnieks Andris Dzenis aģentūrai LETA atteicās komentēt notikušo.

Viņš atklāja, ka visu informāciju, kas ir viņa rīcībā, ir jau sniedzis policijai, sadarbojies ar to. Drīzumā Dzenis vērsīsies pēc juridiskas palīdzības šajā jautājumā, tad būs iespēja sazināties ar viņa advokātu, kurš, iespējams, varēs pateikt ko vairāk.

Ka ziņots, Rankas pagastā traģiskajā negadījumā iesaistītā SIA "ADZT" ir neliels, vienai personai piederošs uzņēmums, liecina "Firmas.lv" informācija.

Foto: Ekrānšāviņš no youtube.com

Uzņēmums dibināts 2012.gadā. Tā īpašnieks un valdes priekšsēdētājs ir Dzenis, kuram nepieder citi uzņēmumi un viņš neieņem vadošus amatus citos uzņēmumos.

Firma reģistrēta Smiltenē, tās pamatkapitāls ir 142 eiro.

SIA "ADZT" pērn strādājis ar 32 000 eiro apgrozījumu un 3700 eiro lielu peļņu.

Kā liecina uzņēmuma gada pārskats, pērn gūtā peļņa novirzīta obligātajā rezervē pamatkapitāla palielināšanai un ieguldīta sabiedrības nākotnes attīstībā.

2014.gadā faktiski visi uzņēmuma ieņēmumi gūti no kravu pārvadājumiem, vien 400 eiro gūti no metāllūžņu pārdošanas.

SIA "ADZT" pērn nodarbināti divi cilvēki.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, SIA "ADZT" pērn uzvarējusi divos mazos iepirkumos. "Latvijas Valsts mežu" Austrumvidzemes mežniecība algoja šo uzņēmumu stigu tīrīšanai Silvas meža iecirknī par 260 eiro.

Savukārt Smiltenes novada iepirkumā par ceļu tīrīšanu no sniega Bilskas un Launkanes pagastos SIA "ADZT" ieguva līgumu par 1692 eiro.

Kā ziņots, Rankas pagastā traģisko avāriju izraisījušo kravas auto saimnieks bija noņēmis no uzskaites, savukārt automašīnas vadītājam bija liegts piedalīties satiksmē līdz 2017.gadam.

26.augustā uz ceļa Gulbene-Smiltene notika divu automašīnu sadursme, kurā dzīvību zaudēja trīs cilvēki, tostarp divi bērni.

1967.gadā dzimis vīrietis, vadot uzņēmumam SIA "ADZT" piederošu kravas automašīnu MAZ, izbrauca no mazāk svarīga ceļa un nepalaida pa galveno ceļu braucošo automašīnu "Audi 100", kā rezultātā notika sadursme.

Ceļu satiksmes negadījumā cieta automašīnas "Audi 100" vadītāja, 1977.gadā dzimusi sieviete, un 2010.gadā dzimis bērns, bet gāja bojā trīs automašīnas "Audi" pasažieri - 1938.gadā dzimusi sieviete, 2004.gadā un 2008.gadā dzimušas meitenes.

 
Visi komentāri
 
Vernons 28.augusts 2015 15:12
10 0 Atbildēt

Saskaņā ar CSN 4., 6. un 10. punktiem, kas noteic kārtību un secību, kā darbojas Noteikumi un kā katram satiksmes dalībniekam uz ceļa ir jārīkojas, par vainīgu atzīstams "MAZ" vadītājs, kurš parkāpjot CSN 10. un 281.4., ceļa zīmes 206. "Dodiet ceļu" prasību, dot ceļu visiem transporta līdzekļiem, kas virzās pa šķērsojamo ceļu!

Ir pamats aizdomām, ka mehāniski saspiestas atsperes energo akumulātoros, kas doto transporta līdzekli parvērta par atkarīgu no vienas vienīgas gaisa trubiņas! Šādā situācijā rokas bremze atslēgta, gaisa truba pušu, resīveros gaisa nav un automatiski bremžu nav.

Par apzinātu tehniskā kārtībā neesošu auto ekspluatāciju arī ir paredzēta kriminālatbildība! Bremzēšanas pēdu arī nav!

"Audi" vadītājai bija ir un būs tiesības paļauties, ka arī citi satiksmes dalībnieki un citas personas pildīs šo Noteikumu prasības.

LMT 28.augusts 2015 15:36
5 0 Atbildēt

Tak nesenīt csdd ielīmēja apskati logā...

Konuss 28.augusts 2015 16:00
11 0 Atbildēt

Beidzot viena sakarīga analīze!

kaspis 28.augusts 2015 16:25
17 1 Atbildēt

vai tikai nav pirmais precedents visā foruma vēsturē, kad Vernons vainīgo auto tiešām atzīst par vainīgu, nevis sāk muhļīties ar saviem leģendārajiem "fūre juridiski nevainīga" un citiem murgiem, kas bieži novērojami citu rakstu komentāros...

Derglis 28.augusts 2015 16:53
0 0 Atbildēt

Dzenim galva nesāp (tautas sakāmvārds).

Vernons 28.augusts 2015 18:05
1 0 Atbildēt

Smagā avārijā Igaunijā cietuši 14 cilvēki. Tas Delfos.

Kā norāda policijas pārstāvji, "Opel" mikroautobuss samazinājis ātrumu, lai iegrieztos pa kreisi degvielas uzpildes stacijā. Tad viņam aizmugurē ietriecies autobuss un abi transportlīdzekļi iebraukuši pretējā virziena kustības joslā, kur notikusi sadursme ar trešo automašīnu.

Autobusā atradās 29 pasažieri un vadītājs. Avārijā ir cietuši mikroautobusa un autobusa vadītāji, trīs "Opel" pasažieri un deviņi autobusa pasažieri.

Un kāda būs analīze?

Kreisais spogulis 28.augusts 2015 20:20
1 0 Atbildēt

Šodien uz P37 Madona - Gulbene pie Cesvaines līdzīgi: virzienā uz Gulbeni brauc smagais ar piekabi CE un pretim virzienā uz Madonu vieglais un aiz vieglā buss līdz 3,5t. Tālāk divas versijas lieciniekiem: buss ieskrien vieglajam aizmugurē, sagriež tā, ka ar aizmuguri vieglais uzslīd pretimbraucošam smagajam, kurš par laimi spējis pamanīt bīstamību un kaut cik samazināt kustības ātrumu, kā to nosaka CSN 113.p. 1., 2. daļas. Vieglais , slīdot atmuguriski

, aizķēris smagajam priekšējo labo stūri un faktiski izšķaidīts. Sekas - smagi cietusi vieglā vadītāja. Otra versija - vieglā vadītāja veikusi nepārdomātu apdzīšanu pie nepietiekama redzamības attāluma un pēc manevra ielīdusi busam priekšā, kā rezultātā notikusi uzbraukšana un izstumšana pretējā ceļa pusē.

Braucu garām un ir video ar transportlīdzekļu izvietojumu uz brauktuves pēc negadījuma, bet nemāku te ievietot. Smagais palicis savā brauktuves pusē, vieglais smagajam labajā pusē, skatoties smagā braukšanas virzienā, buss pa labi nost no ceļa savā brauktuves pusē.

Lai labi ripo!

Palaidniex 29.augusts 2015 11:19
12 0 Atbildēt

Kas tur ko domāt par to Igauniju - Anna un Līze saka, ka autobusa vadītajs ir noziedzinieks ar iepriekēeju nodomu, jo apzināti nepievērš uzmanību notiekošajam uz ceļa, kā rezultātā notikušās bezdarbības rezultātā notiek CSN ar daudziem cietušajiem.

Savlaicīgi samazināts ātrums redzot notiekošo SEV PRIEKŠĀ - un visi sveiki un veseli. Vēlme veikt pagriezienu pa kreisi vieta kur tas atļauts nedrīkst būt uzskatīta par parkapumu vai iemeslu avārijai.

Pakaws 28.augusts 2015 18:43
3 2 Atbildēt

Nez Vernonam ir vispār kāda sajēga par pneimosistemas darbību, šīs mašīnas vispēr nevar no vietas izkustēties, ja tām nav pietiekošs gaisa spiediens bremzžu sistēmā, lai vispār saspiestu šo atsperi. Tas nav ZILs, kuram bija vienkontūru sistēma. Ja aizmugurējā kontūra bija atslēgta, tad kas tāds varēja notikt un tas jau pavisam cits stāsts!

Vernons 28.augusts 2015 21:59
2 0 Atbildēt

Tam tā vajadzētu būt! Gaiss ārā un auto stāv kā ierakts!

Katram energo akumulātoram vēl ir arī skrūve ar kuras alīdzību šo atseri saspiež, lai ar vislielāko piesardzību tiktu līdz remonta vietai! Izskatās, ka visas četras ir saspiestā stāvoklī!

Un šo auto pārvērta vienas kontūras sistēmā! Un tā pati izbeidzās!

janka 28.augusts 2015 22:07
0 3 Atbildēt

Tur trīs cilvēki miruši, bet jums analīze un cita figņa prātā... nožēlojami, varbūt tomēr policijai ļaut šo lietu atrisināt...

Līdzjūtība tuviniekiem.

Vietējais 29.augusts 2015 0:12
1 2 Atbildēt

Sakarīgi viss izklāstīts, malači! Rodas iespaids, ka pie

mums vēl joprojām sovjetu laiki turpinās .... no uzskaites

noņemti un ceļu satiksmei nederīgi transporta līdzekļi

brauc pa koplietošanas ceļiem, izraisa avārijas un tajās iet bojā nevainīgi cilvēki, vai kā šajā gadījumā - vienas ģimenes locekļi! Šoferis bez vadītāja apliecības ... vnk psdc kaut kāds!!!

Rodas jautājums - kā uzņēmuma vadītājs, kura uzņēmumā

ir tikai divi darbinieki, nevar izkontrolēt situāciju??? Nu jā ..

bizness ir pirmajā vietā un ir nospļauties par citu cilvēku dzīvēm! Viens uzvārds Dzenis jau liecina par visu ...

dzenis arī Āfrikā ir dzenis!!! Šim vudikam būtu jāsēž uz

viena sola tiesas zālē un pēc tam ķurķi, kopā ar slepkavu šoferi!!!!!!!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti