Solvita Āboltiņa augustā izraisījusi avāriju; policija drīzumā lūgs Saeimai viņu izdot sodīšanai 5

 

Solvita Āboltiņa Foto: Ekrānšāviņš

Nozare.lv | 10.septembris 2015 16:20

Partijas "Vienotība" līdere Solvita Āboltiņa (V) augustā izraisījusi avāriju, un policija drīzumā lūgs Saeimai viņu izdot sodīšanai.

Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai LETA apstiprināja, ka 22.augustā policija saņēma izsaukumu uz Brīvības ielu Juglā, kur bija noticis kāds satiksmes negadījums. Notikuma vietā policija konstatēja, ka negadījums noticis, jo "Volkswagen" markas automašīnas vadītāja pārkārtojusies no otrās braukšanas joslas uz pirmo un nav pamanījusi pa pirmo braukšanas joslu braucošo "Škoda" markas auto, kuru vadīja Čehijas pilsonis.

Negadījumā cilvēki nav cietuši. Automašīnas avārijā nebija būtiski bojātas un pēc notikušā fiksēšanas policija atļāva tām turpināt piedalīties ceļu satiksmē.

"Volkswagen" markas auto vadītājai noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, un tuvākajās dienās Valsts policija lūgs parlamentu izdot deputāti administratīvajai sodīšanai. Par šādu pārkāpumu var piemērot naudas sodu no 15 līdz 70 eiro, turklāt vainīgajam autovadītājam tiek piešķirti divi soda punkti.

Šis nav vienīgais ceļu satiksmes negadījums, kurā šogad iesaistīts kāds no politiķiem. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) 7.jūnijā Vecrīgā ar automašīnu uzbrauca uz kājas sievietei, kura piedalījās lūgšanās. Gerhards incidenta brīdī bijis vieglā alkohola reibumā - viņam konstatēta 0,41 promile. Gerhardam par uzbraukšanu dievlūdzējai policija piemēroja septiņu eiro administratīvo sodu.

18.jūnijā Saeimas deputāta Jāņa Urbanoviča (S) stūrēta apvidus automašīna "Range Rover" Rēzeknē sadūrās ar velosipēdistu. Policija noskaidrojusi, ka šoferis veicis pagriešanās manevru un tajā brīdī automašīnā iebraucis velosipēdists. Pārbaudē noskaidrojies, ka šoferis pie stūres atradies skaidrā prātā.

Savukārt 27.maijā tirdzniecības centra "Mols" stāvvietā Saeimas deputāta Kārļa Seržanta vadītais transportlīdzeklis nedeva ceļu citai automašīnai, kas tuvojās no labās puses, kā rezultātā notika avārija. Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija vienbalsīgi nesen piekrita Seržanta administratīvai sodīšanai par šo ceļu satiksmes negadījumu.

 
Visi komentāri
 
anonimikis 10.septembris 2015 20:01
4 3 Atbildēt

Kāpēc par tādu sīkumu ir jāsaceļ tik liela jezga, lai tā vietā aizpildītu saskaņoto un miers?

GB12 10.septembris 2015 21:15
3 1 Atbildēt

Likums neļaujot deputātiem, ministriem un dažām citām amatpersonām rakstīt saskaņotos - man tā vismaz nesen viens klients, uz kuru arī šie noteikumi attiecoties, teica.

BadAss 11.septembris 2015 8:48
5 0 Atbildēt

Diez vai čehs parakstītos uz saskaņoto.

Man nepatīk Āboltiņa. Tomēr man arī nepatīk pastiprināta uzmanība pret sabiedrībā populārām personām par lietam, kas nav saistītas ar viņu profesionālo darbību.

LMT 11.septembris 2015 10:21
0 0 Atbildēt

Sarkanā bez šofera nav laba braucēja...

CRDI 11.septembris 2015 21:55
0 0 Atbildēt

A kurš bija pa priekšu braucošais? Vai rudvāvere vilcinājās ar rokām, vai par bremžsignāli izmantoja parūku?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 2

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Briškens: Latvijā ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme

Latvijā biežākie smago ceļu satiksmes negadījumu veidi uz valsts ceļiem ir saistīti ar sadursmēm, tāpēc ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme, un tā noteikti saglabāsies kā prioritāte no Satiksmes ministrijas (SM) puses, ceturtdien ikgadējā Latvijas ceļu nozares konferencē sacīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P). Lasīt vairāk

 

Auto asociācija piedāvā risinājumu auto servisu legālas darbības veicināšanai 10

Katru gadu valsts budžets zaudē aptuveni 200 miljonus eiro, ko rada "ēnu tirgus", kas valda auto servisu nozarē. Tāpēc, lai veicinātu auto servisu legālu darbību, augstāku pakalpojumu kvalitāti un veicinātu nodokļu maksājumus, Auto asociācija rosina Latvijā ieviest autoservisu brīvprātīgas sertificēšanas sistēmu. Lasīt vairāk

 

Komisijā neatbalsta piedāvājumu liegt pārdot alkoholu degvielas uzpildes stacijās 25

Alkohola tirgošana degvielas uzpildes stacijās (DUS) arī turpmāk netiks ierobežota, šādu pozīciju otrdien atbalstīja Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas vairākums. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti