Dobeles novadā pie skolas notriekts zēns, kurš notikuma vietā miris 43

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 12.septembris 2015 12:24

Vakar no rīta Dobeles novadā pie kādas skolas ar automašīnu notriekts mazgadīgs zēns, kurš notikuma vietā gājis bojā.

Kā aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā, negadījums noticis pirms plkst.8 Dobeles pagastā, pie Lejasstrazdu sākumskolas. 1979.gadā dzimis vīrietis ar pikapu "Chevrolet Silverado" braucis pa vietējas nozīmes ceļu virzienā uz Lejasstrazdu centru, kad uz gājēju pārejas iznācis 2008.gadā dzimis zēns.

Šoferis puiku laikus nav ieraudzījis, jo viņš esot pēkšņi iznācis no aizsega - stāvoša mikroautobusa. Zēns notikuma vietā gājis bojā.

Vakar Kuldīgā divu vieglo automašīnu sadursmē cietusi šogad dzimusi meitenīte un apmēram 55 gadus veca sieviete.

Piektdien ap plkst.15 Kuldīgā, Mucenieku ielā, 1948.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu "Opel Zafira", nepamanīja pa galveno ceļu braucošo automašīnu "Mazda", kuru vadīja 1987.gadā dzimusi sieviete. Rezultātā notika abu automašīnu sadursme, kurā cieta automašīnas "Mazda" pasažieri - šogad dzimusi meitenīte un 1959.gadā dzimusi sieviete. Abas cietušās tika nogādātas slimnīcā.

Jūrmalā, Bauskas ielā, vakar 1990.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu "VW Caddy", izraisīja sadursmi ar automašīnu "Mercedes Benz". Negadījumā cieta "Mercedes Benz" pasažieris, 1992.gadā dzimis vīrietis, kurš tika nogādāts slimnīcā.

Savukārt Rīgā, Piedrujas ielā, vakar ap pusdienlaiku apgāzās 1980.gadā dzimis motociklists. Viņš tika nogādāts slimnīcā.

 
Visi komentāri
 
Palaidniex 12.septembris 2015 17:10
8 0 Atbildēt

Laiks atcerēties kā autovadītājam jārīkojas tuvojoties skolai, it īpaši tur esošajai gājēju pārejai...

Būs droši vien te kāds nezkur skrienošais, kurs nu ņemsies stāstīt, ka uz gājēju pārejas gājējus notriekt esot rekomendējami...

mamma 12.septembris 2015 17:27
14 5 Atbildēt

Vai šoferis nevarēja paredzēt, ka var izskriet bērns ....Nožēlojamais tips!!! Līdzjūtība tuviniekiem!

Dita 12.septembris 2015 17:52
4 20 Atbildēt

Traģisks gadījums.Bet nožēlojama esi tu pati.Bija rakstīts,ka pirms gājēju pārejas bijis pieparkots mikroautobuss.Ja tu kaut reizi mūžā butu sēdējusi pie auto stūres , un kaut ko jēgtu no CSN,tad te tik pretīgus komentārus nerakstītu

Palaidniex 12.septembris 2015 18:29
20 2 Atbildēt

Ja pirms gājēju pārejas pie skolas ir pieparkots busiņš, autovadītajam jābūt 18x piesardzīgākam. Tas nav attaisnojums. Csn 159. Un 160. Punktu ignorēšana ir kļuvusi par ikdienu. Visiem kaut kur baigi jāskrien... Ko nokavēsiet savās dzelzs lamatās?

Vietejais 13.septembris 2015 10:22
2 0 Atbildēt

Nu cik man bērnībā ir mācījuši vecāki, un saprāts atļauj, tad ja tu izkāp no autobusa, vai kāda cita transportlīdzekļa, tad ceļu pēc tam šķērso kad tas ir aizbraucis, vai arī pa aizmuguri, nevis priekšu. Tāpat, CSN ir rakstīts, ka tu savu aparātu nedrīksti novietot bīstami tuvu gājēju pārējai tādējādi apgrūtinot redzamību.

Kā arī tagad sabiediedrība ir tik tālu degradējusies ka nemāk savām atvasītēm iemācīt, ka gājēju pāreja nenozīmē to, ka tu vari skriet pāri neskatoties, un nepārliecinoties, ka automašīna tiešām apstāsies, vai ir spējīga apstāties. Ne vienmēr auto var apturēt 5 metros.

Bet tagad jau jebkurā negadījumā kur iesaistīti "mazāk aizsargāti" ceļu satiksmes dalībnieki, par vainīgo atzīst šoferi, jo viņš redz nav paredzējis tos 100 un 1 iespējamo gadījumu kas varētu notikt. Mēs, šoferi, arī esam tikai cilvēki, un ne vienmēr varam laikus paredzēt kas var notikt, un laikus noreaģēt. Gājējiem un riteņbraucējiem arī ir jāuzņemas atbildība par savu rīcību.

Palaidniex 13.septembris 2015 11:14
11 2 Atbildēt

Mhm, un Tu savos 8-12 gados biji apzinīgs un likumpaklausīgs ka riebj... Nekad nekļūdījies un vienmēr strikti ievēroji CSN. Nekad neaizrāvos un neveici nepārdomātus un straujus "manevrus"? Nu, nu... Plika tiršana!

Atceries ka vadītājs vada paaugstinātas bīstamības objektu! Viņš liek eksāmenu, ka apzinās ko un kā vada un ievēro noteikumus! Izlasi vēlreiz 38.4, 159. Un 160. Lasi kamēr pielec! Pat tad ja pie pārejas neviena nav - šie punkti ir spēkā! Lai nāvīgi notriektu kādu ātrumam parasti jābūt virs 50 km/h. Ar mazāku ātrumu reti kad pietiek. Tas tā - viela pārdomām!!!

P.s. 1.septembris bija burtiski tikko. VISIUS autovadītājus aicināja braukt lēnāk PILNĪGI VISUR PILSĒTĀ!

Vietejais 13.septembris 2015 22:10
2 1 Atbildēt

Man nekad neienāca prātā sķērsot pāreju, nepārliecinoties, vai auto tiešām apstāsies. Vajag savas atvases izglītot, nevis tupi paļauties uz to, ka redz šoferiem tā ir noteikumos rakstīts. Tagad, būdams šoferis, ievēroju to pašu principu, pie pārejas, pārliecinos vai nebrauc auto un vai, ja tas brauc, vai varēs apstāties.

Sāk jau apnikt, tas, ka visi burzī virsū šoferiem, bet tajā pat laikā, gājēju izglītošanai nepievērš uzmanību. Ja tu savu pienākumu neizpildīji, un neiemācīji savai atvasej, ka uz ceļa ir jāuzmanās un labāk divreiz pārliecināties, pirms šķērso pāreju, vai vienkārši ceļu, tad tas jau ir uz tavas sirdsapziņas. Jo šoferi nevar vienmēr visus redzēt, ir daudz faktori, kas var apgrūtināt redzamību un reakciju. Gājēji ir tādi paši ceļu satiksmes dalībnieki, kā auto, atšķirība ir tikai tāda, ka viens vada 1.3t smagu dzelzs bundžu.

Pēc tevis teiktā, visiem šoferiem ir jāievēro CSN pēc grāmatas. Tādā gadījumā, lai gājēji arī kārto vismaz teorētisko eksāmenu, lai saprastu, un apzinātos kā kustība notiek uz ceļa.

Tieši tā, parasti, būtībā pietiek arī ar 20 km/h, ja cilvēks tiek parauts zem auto tad sekas ir daudz smagākas, nekā ja uzrauj uz haubes.

Varētu padomāt, ka tu esi tik "apzinīgs" pie auto stūres, ka pie katras gājēju pārejas apstājies, un minūti gaidi vai neviens nenāks, ka arī pa pilsētu brauc uz 30. Šādi vadītāji tieši ir vainīgie pie tā, ka citi kļūst agresīvi. Jo CSN ir punkts par to ka tev vadot auto ir jāiekļaujas braucošajā plūsmā, un nedrīksi nepamatoti lēni braukt, tādējādi apdraudot pārējos satiksmes dalībniekus. Pamēģini kādreiz ar savu auto pa Rīgas centru uz 20 pabraukt intensīvas satiksmes laikā, ātri vien pa zobiem atruasi.

Palaidniex 13.septembris 2015 22:23
18 1 Atbildēt

Oi, oi, oi kā aizsvilies!

Vēl pamelo par to, kā izkāpjot no auto Tev VIENMĒR ir atstarotājs!

Vēlreiz atkārtoju nobraukt gājēju uz pārejas 99,999% ir vadītāja vaina.

Auto uztic tikai tiem, kas spēj iemācīties CSN un apliecināt zināšanas VALSTS eksāmenā! Pie kam cilvēki var kļūdīties un primārais vadītāja uzdevums ir rīkoties maximāli tā, lai neciestu neviens mazak aizsargatātos īpaši izceļot! Vai tiešam neatceries KĀ jārīkojas ar auto TUVOJOTIES pārejai? Ja vainīgi tikai gājēji - nodod savu apliecību tivakajā CSDD nodaļā, jo dzīves eksāmenu par CSN ievērošanu nespēj izturēt! Mēs visi mazliet pārkāpjam, BET ir jāspēj uzņemties atbildību par savu rīcību!

Ar to mūsdienu sabiedrībā ir visšvakāk...

Nāvējoši uzbraukt bērnam diennakts gaišajā laikā uz gājēju pārejas pie skolas - tas ir pārkāpums vainu pastiprinošos apstākļos un jāspej uzņemties par ko tādu atbildību!

atbildīgs gājējs 20.septembris 2015 18:04
0 0 Atbildēt

"Mēs visi mazliet pārkāpjam, BET ir jāspēj uzņemties atbildību par savu rīcību! "

Tā tu raksti, bet atbildību nez kāpēc uzgrūd tikai auto vadītājiem, kaut gan arī gājējiem ir ceļa drosības noteikumi kuri jāievēro un kurus uz skolu bērniem vienmēr nāk skaidrot policija, gadu no gada. VISIEM ir jāuzņemas atbildība par savu rīcību, un, patīk tev tas vai nē, neapdomīgi skrienot pāri gājēju pārejai nepaskatoties uz ceļu arī ir jāuzņemas atbildība par savu rīcību, šajā gadījumā bērns samaksā ar savu dzīvību.

Komunikācija ar pašu bērniem - citējot tevi "Ar to mūsdienu sabiedrībā ir visšvakāk..."

GB12 14.septembris 2015 8:44
9 1 Atbildēt

Vernons niku nomainījis?

atbildīgs gājējs 20.septembris 2015 17:47
0 0 Atbildēt

Vai bērnam nav iemācīts skatīties pirms ceļa šķērsošanas? Bērnam ir jāzin ceļa drošība un parūpēties par sava bērna dzīvības drošību ir pirmkārt vecāku pienākums.

Ļoti labi zināms ka pat pirms gājēju pārejas šķērsošanas jāpaskatās vai netuvojas auto un ja ir auto lai paskatās vai tas palaidīs, nevis maršēt pāri cerot ka gan jau apstāsies! Kas pats sevi nesargā, to Dievs nesargā.

ar kādu ātrumu jābrauc 12.septembris 2015 17:55
9 0 Atbildēt

Ar kādu ātrumu jābrauc,lai uz gājēju pārejas nobrauktu gājēju !!! Pirms gājēju parejas jāapstājas un jāpārliecinās,ka uz pārejas neviena nav un ceļš ir brīvs !!! Un tā ir jāuzbrauc,ka bērns uz vietas miris !!! No kaut kurienes izskrēja !!! Tā ir gājēju pāreja - cits iet lēnā soli,cits varbūt ari skrien !

Jānis 13.septembris 2015 12:14
0 5 Atbildēt

Pirms gājēju pārejas ir jāapstājas?? Kur tas ir rakstīts?

sviesc 13.septembris 2015 22:36
11 1 Atbildēt

159. Transportlīdzekļa vadītājam, tuvojoties neregulējamai gājēju pārejai, jāsamazina braukšanas ātrums vai jāaptur transportlīdzeklis pirms gājēju pārejas, lai dotu ceļu gājējiem, kas šķērso brauktuvi pa gājēju pāreju vai iziet uz tās, ja tie varētu tikt traucēti vai apdraudēti.

160. Ja pirms neregulējamas gājēju pārejas apturēts transportlīdzeklis vai citi transportlīdzekļi, tuvojoties neregulējamai gājēju pārejai, samazina braukšanas ātrumu, transportlīdzekļa vadītājs var turpināt braukt tikai tad, kad ir pārliecinājies, ka transportlīdzekļu priekšā neatrodas gājēji.

atbildīgs gājējs 20.septembris 2015 18:13
0 0 Atbildēt

24. Pirms brauktuves šķērsošanas pa gājēju pāreju, kur satiksme netiek regulēta, gājējiem jānovērtē attālums līdz transportlīdzekļiem, kas tuvojas, kā arī jānovērtē to braukšanas ātrums un jāpārliecinās par drošību.

27. Gājējiem aizliegts:

27.4. iziet uz brauktuves, nepārliecinoties par to, vai netuvojas transportlīdzekļi, aiz stāvoša transportlīdzekļa vai cita šķēršļa, kas ierobežo redzamību.

rt 12.septembris 2015 18:16
1 0 Atbildēt

Pļurkt atkal apvainosies, bet pie d.rsas, lieku viņam virsū. Silverado vadītāju varēja uz vietas nosist kāds garāmgājējs afekta stāvoklī.

p.s. vismaz tā auto bildi varēja ielikt, jo tajā apkārtnē ir bieži redzēts viens stulbi braucošs, marku neesmu ievērojis, amerikāņu pikaps ar kautkādiem logo aplīmēts. Pamatkrāsa balta.

msh 12.septembris 2015 19:34
0 0 Atbildēt

Tāds liels pikaps ir en.wikipedia.org/wiki/Chevrolet_Silverado Attiecīgi lielāka masa ko bremzēt.

Kanibaals 13.septembris 2015 11:39
0 0 Atbildēt

ar ķengursitamo bērnu galvu augstumā

es 12.septembris 2015 19:22
3 0 Atbildēt

Auto vadītājs izdarīja slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos, tā to CP būtu juridiski korekti jānorāda protokolā.

migla 12.septembris 2015 23:12
0 3 Atbildēt

interesanti cik šogad novembrī būs gājēju, jo atkal CSDD un policija nav pieņēmuši lēmumu ,ka jāsāk domāt ne tikai par naudas skaitīšanu ,bet tomēr par drošību .

Pirms gājēju pārējām jābūt izgaismotam tā lai autovadītājs tumšā laikā redzētu kājāmgājēju pirms tam ,kad viņš būs nolēmis pāriet ceļu.

Redzot pirms gājēju var autovadītājs izglābt kādu , bet ja viņam lec priekša .Paskatieties paši tumsā tiek izgaismots tikai braucamā daļa ,bet ,kas notiek malās neko nevar redzēt.Automašīna taču braucamo daļu izgaismo...

Palaidniex 12.septembris 2015 23:55
11 2 Atbildēt

Pārlasi 159. Un 160. CSN punktus. Silti iesaku!

Gājējiem arī deretu atstarotāji, tas gan tiesa...

atbildīgs gājējs 20.septembris 2015 18:17
0 0 Atbildēt

Pārlasi 24. un 27. CSN punktus. Silti iesaku!

Gājējiem derētu tiešām noteikumus ievērot, tas gan tiesa...

Palaidniex 12.septembris 2015 23:57
9 2 Atbildēt

P.s. Ne CSDD ne Policija nepieņem nedz lēmumu par apgaismojuma uzstādīšanu, nedz to pasūta uzstādīt...

Palaidniex 12.septembris 2015 23:58
2 2 Atbildēt

P.p.s. Plkst 8:00 gan no rīta, gan vakarā vēl ir gana gaišs, lai apgaismojums NEKO konkrētajā gadījumā nemainītu!

migla 13.septembris 2015 11:34
1 0 Atbildēt

Par to jau runa ,ka policija un CSDD neko nenosaka tikai iekasē naudu.Mums vajag reāli drošību darbinieki ,kas domā par mums nevis domā ,ka tik vairāk no mums noberzt naudu.

Jūrmala pie RIMI pabrauc ap 23.00 Tallinas iela ...daudz tādu ielu ,LED lampiņa ir lētāk nekā cilvēku dzīvība.

Ja policija tā uztraucas par jostām sakot ,ka tā ir mūsu drošība un grib naudu par to noberzt ,tad par ko mums vēl runāt,. LED daudzus izglābs...

Palaidniex 13.septembris 2015 17:47
9 1 Atbildēt

Migla, nu padomā kaut mazliet, saprotu - grūti, jo nnesi, iespējams, radis...

Piemēra pēc - tev pašam izkāpjot no auto ir atstarotājs? Un vēlreiz - pie gajēju pārejas nekas netraucē braukt lēnāk un skatīties pa malam uzmanīgāk!

Palaidniex 13.septembris 2015 17:50
0 1 Atbildēt

80-tā līmeņa jautājums - par ko CSDD iekasē naudu?

Vernons 14.septembris 2015 10:58
0 18 Atbildēt

Vispār pastāsts ir vēl banālāks! Regulāru pasažieru parvadājumu autobuss apstājas ārpus pieturas, tuvāk gājēju pārejai un izlaiž mazu pasažieri. Tas no šķēršļa, par kuru kļuva buss, jož pāri ielai. "Ņe delai dobra i ņebudet zla" teic krievu paruna.

Kolektīvi veikts noziegums nav noziegums, bet noziedzīga politika.

Ja autobusa vadītājs vēlas nodarboties ar labdarību, tad ņem puiku pie rokas un ved pāri ielai pats!

Un tas saucas "Priekšā esošam ar savu rīcību jāgarantē drošība"!

Buss kļūst par šķērsli, apzināti tuvu apstājoties gājēju pārejai! Izlaiž savu pasažieri un to nobrauc!

Tajā brīdī tur pat tuvu nebija neviena dzīva dvēsele!

Bet CSN sastāv no viena vienīga punkta 10.! Tad izdomājiet katrs, KĀ Jūs uz ceļa rīkosities, lai ar Jūsu piespēli kāds nezaudē dzīvību.

Busa vadītājs ar savu rīcību padarīja par idiotu kādu citu, kurš nosita bērnu.

Palaidniekam šoreiz patiesība!

"Pārlasi 159. Un 160. CSN punktus. Silti iesaku!"

lynx85 14.septembris 2015 11:07
8 0 Atbildēt

kā tur bija, lai policija spriež. Bet jebkurā gadījumā, pie skolas(!) kādu nomaukt uz gājēju pārejas - tas ir noziegums, nevis sakritība. Gadījumā vēl viss nenotika 30kmh ierobežojumu zonā?

Palaidniex 14.septembris 2015 11:45
8 1 Atbildēt

Vernon - pajāt, ka tur stāvēja buss, pie gājēju pārejas ātrums ir jāsamazina, ja tur stāv buss - jāsamazina VĒL VAIRĀK, nevis tupa jāmauc!

Neviens,par idiotu citu nepadarīja, tikai spilgtā negadījumā ilustrēja, ka savas galvas kurinātājam nav!

Kad vienreiz pieleks, ka katram pašam ir jāspēj vērtēt situācija, atbilstoši jākoriģē savs rīcības plāns, bet, ja tas izrādījies kļūdains, atzīt savu vainu un UZŅEMTIES atbildību!

Kas ļāva vadītājam nepietiekamas (dēļ šķēršļa) redzamības apstākļos braukt pāri pārejai pie skolas NESAMAZINOT ātrumu līdz drošam??? Pieparkotā busa vadītājs spieda viņam akseleratoru? Mazais krāns spieda akseleratoru?

Vernons 14.septembris 2015 12:16
4 16 Atbildēt

Notiesās autobusa vadītāju! Nav jau pirmais tāds gadījums!

Problēma ir mākslīgi radīta, ar CSDD svētību tiek štancēti vienādi truli braucēji.

Katram pašam! Bērnam bija jābūt pavadonim! Jo bērns nebija apguvis elementāras liets.

Nebūs Tev pajāt! Kad no Tavas piespēles notiks šāds negadījums, tad arī Tevi piekars pie lielā zvana.

Nenotieks pēc Tava prāta, katram otram! Katram jātbild par savu rīcību!

Palaidniex 14.septembris 2015 12:24
6 1 Atbildēt

Pieparkotas mašīnas vadītāju? Pat tad ja ta ir noteikumos atrakstītos metros no pārejas?

A pašam nav jāievēro ne 159. Ne 160...? Tos kāds pēkšņi atceļ, jo ielas malā ir pieparkots auto? Kurš CSN punkts atceļ 159. Un 160. Punktus ja gājēju pārejas tuvumā noparkots auto?

Kurš tieši punkts atļauj bezatbildīgi vilkt nepietiekamas redzamibas apstāklos?

Smagi greiza tev tā uztverīte...

Atceries, ja kāds tev (uz citiem tas pilnīgi un galīgi neattiecas) ieliks pakaļā -pie vienas vietas kā un kādos apstākļos - tev ar putām uz lūpām jācīnās par savu vainu.

Vernons 14.septembris 2015 12:28
0 8 Atbildēt

Tu uz ceļa arī esi tik pat neuzmanīgs kā šeit, komentējot?

Palaidniex 14.septembris 2015 12:33
10 0 Atbildēt

Veselais saprāts un spēkā esošo csn punktu izpratne ir uzskatāma par neuzmanību?

Palaidniex 14.septembris 2015 12:31
10 1 Atbildēt

Un vēl, vernon, lielāka atbildība par CSN, kur viens pārkāpējs ir mazāk aizsargātais uz gajēju pārejas un otrs - speciālu apmācību un apliecību saņēmušais auto vadītājs - likums nosaka, ka atbildiba uzņemas aizsargātākais un sertificētākais no iesaistītajiem...

Un pilnīgi pie vienas vietas - kādi statisti un dekorācijas ir apkārt...

Redzi greizas dekorācijas - brauc LĒNĀK! tikai tu, ne dekorācijas rada CSN. Ir nepārskatāmāka, neskaidrāka situācija - brauc lēnāk vai stājies! Nevis tupa kurini

Vernons 14.septembris 2015 13:03
1 13 Atbildēt

Izskatās ka Tu esi viens no CSDD štancētiem trafaretu braucējiem! Arī es esmu mazāk aizsargātais gājējs, bet izkāpjot no sava auto, ar vesti mugurā, esmu 100 vērtīgāks pat Taviem vismazāk aizsargātiem, nemācītiem un mācīties negribošiem gājējiem. Tādus tikai kaps izmacīs!

Velti Tu par mani satraucies. Domā labāk pats par sevi.

Likums nosaka ka CSN jāzina un jāpilda katram, ne viss katram otram un katram trešajam!

Dekorāciju uzlicējs arī var norauties zviedru aizskarus!

Palaidniex 14.septembris 2015 13:37
11 1 Atbildēt

Kaut kā tevi neatceros uzvelkam vesti, kad izkāpi no autobusa. Nedz arī jauniešiem, tevis vadītajā autobusā vedi tādas nenovēroju.

Vēlreiz atkārtoju - vadītājam CSN ir jāzina un jāpilda obligātāk!

Tu te sludini tiesības sertificēti lekt uz galvas ūdenī, kur nezini, kas darās zem ūdens limeņa? Proti tuvojoties nepārskatāmai gājēju pārejai nesamazināt ātrumu? Kurš punkts to ļauj? Ar kādām tiesībām?

Ja tas sīkais būtu izskrējis uz ceļa no aizsega tālu no skolas un gājēju pārejas - es saprastu - sīkais pats vinīgs! Bet te visiem sludina dajebkur braukt lēnāk (lasi krietni uzmanīgāk) bērni tikko ir sākuši iet uz skolu, ir skola, ir pāreja, ir aizsegs, bet nē - nāvīgi notriekt tur bērnu esot ok vai likumīgi, piedodiet, tu esi reāli slims!

csn 14.septembris 2015 17:03
1 4 Atbildēt

vispār CSN ir jāpilda visiem

atbildību uzņemas nevis aizsargātākais, bet noteikumus pārkāpušais ceļu satiksmes dalībnieks

Vernons 14.septembris 2015 15:33
0 0 Atbildēt

www.google.lv/maps/@56.6595...8i6656!6m1!1e1

Un kurā vietā Jūs savu bērnu, uz skolu, izsēdinātu?

khmm 14.septembris 2015 16:46
2 0 Atbildēt

Pie skolas stāvlaukumā. Vai ielas malā pēc pārejas, piekodinot sīcim apiet auto pa aizmuguri.

Bet ja sīcis nāk no mājas ceļa otrā pusē un godīgi šķērso ielu pa gājēju pāreju? Ko tad?

Tam slepkavam ar iepriekšēju nodomu vienalga bija jātuvojas gājēju pārejai pie skolas ar lēnu gaitu bija jābūt ir gatavam apstāties, it īpaši ja nav pārskatāma tā vieta un tur ir pieparkoti auto.

Lai nāvējoši notriekt gājēju, statistika liecina, vajag ātrumam būt 50+ km/h, pie zemāka ātruma gājēja iespējas izdzīvot pieaug ģeometriskā progresijā... Un ir ļoti reti letāli iznākumi.

Secinājums čalis ar mazu krānu, bet lielu pašapziņu un lamatu brutāli un nežēlīgi veica slepkavību ar iepriekšēju nodomu, piekrītot palaidniekam - klaji ignorējot 159., 160, 38,4 CSN punktus!

csn 14.septembris 2015 17:18
0 0 Atbildēt

domāju lai kādu vainotu ir jāzin visi apstākļi.

cik ātri brauca auto 30 vai 50 vai 60+. Cik tālu no gājēju pārejas bija buss (varbūt tas ir galveneis vainīgais jo traucēja bērnam un vadītājam redzēt vienam otru). Cik pēkšņi bērns izskrēja vai izgāja uz pārejas.

Atkarībā no apstākļiem vainīgais būs viens, otrs un varbūt visi trīs.

Palaidniex 14.septembris 2015 21:20
6 0 Atbildēt

Ja tas notika 8:00 no rīta tad tas nebija vienīgais bērns kurš šķērsoja ap to laiku ielu.

Prakse rāda, ka līdz 50 km/h izdīvojušo procents ir milzīgs, virs 50 - niecīgs...

Un atceramies bērnam nav jakārto valsts eksāmens par CSN, nedz tam ir nojēga par dažado auto spēju stāties. Tāpēc ir 159. un 160. CSN punkti. Ātrums ir jāsamazina vai jāapstājas ja pāreju kāds šķērso vai grasās to darīt. Neredzi daļu pārejas - piebrauc tik tuvu, lai redzētu, ja ir brīvs - tikai tad šķērso to! Viss a kas te nesaprotams???

atbildīgs gājējs 20.septembris 2015 18:34
0 0 Atbildēt

Piekrītu ka bērnam nav jāpārzin CSN, bet paskatīties pa labi un pa kreisi pirms ielas šķērsošanas gan prot visi bērni, ja viņiem to iemāca. Ja viņš tikai būtu paskatījies aiz busa vai gadījumā kāds ar mazu krāniņu nepārkāpj noteikumus, bērns vēl būtu dzīvs! Ātri braucošu mašīnu viņš būtu pamanījis un būtu bijis gudrāks par to auto vadītāju, ja tikai būtu paskatījies pa labi un pa kreisi.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Divi džigiti ar ZILiem nesadala ceļu; liktenis žēlo (+ VIDEO) 1

Divi kirgīzu džigiti ar padomjlaiku ZIL kraviniekiem nesadala ceļu un viens no kraviniekiem ietriecas brauktuves atdalošajās barjerās. No šī ZIL priekšpuses maz kas paliek pāri, taču trieciens šoferi izmet uz ielas un viņš paliek šķietami neskarts. Lasīt vairāk

 

80 500 eiro - elektriskais Cadillac jau Eiropā (+ FOTO) 7

Pilnībā elektriskais Cadillac Lyriq sper pirmos soļus Eiropā. Automašīna jau pieejama dažos tirgos, tostarp Vācijā, kur tās cena būs vismaz 80 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pilots, kurš uz Tallinas šosejas veica avārijas nosēšanos, ir pieredzējis instruktors (+ VIDEO) 12

Sestdien uz Tallinas šosejas avārijas nosēšanos veica privātā lidmašīna. Tās pilots ārkārtas situācijā rīkojies pareizi. Lasīt vairāk

 

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 7

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti