Pamatīga avārija "vilcieniņš" uz A7 šosejas starp Katlakalnu un Baložiem (+ VIDEO) 21

 
iAuto | 25.septembris 2020 16:04

Šodien, 25.septembrī, uz Bauskas šosejas pie Katlakalna notika avārija ar četru automašīnu dalību pirms plkst.12:00.

Aģentūra LETA ziņo, ka negadījumā iesaistīti četri auto - BMW, "Nissan", "Lexus" un "Hyundai" un negadījumā ir viens cietušais.

Ja Tev ir VIDEO (no reģistratora, no mobilā), vai FOTO no avārijas, policijas darba vai citiem atgadījumiem uz mūsu ceļiem, tad sūti tos publikācijai iAuto.lv uz sociālajiem tīkliem Facebook, uz e-pastu iAuto at iAuto .lv, vai šeit >>> 

 

 
Visi komentāri
 
TML 25.septembris 2020 16:18
1 0 Atbildēt

"LMT" Tu Krapsim uzrakstīji? - rubriku "avārijas" pat skatīties bail - smagas katru dienu...

wons 25.septembris 2020 16:29
9 5 Atbildēt

Tām jaunajām līzinga automašīnām, vai tad nav tā, ka tās pašas apstājas, ja priekšā šķērslis?

gunbox 25.septembris 2020 16:38
2 5 Atbildēt

Distroniks ir uzlikts uz auto kaut kādā 2000šajā gadā. Tas, ka daži stagnāti ar šo uzceno sava auto vērtību tkai šodien ir cits stāsts. Tā kā autiņam nav nemaz jābūt tik jaunam. Un kompis ir tikai palīgsistēma, nevis autopilots.

Es 25.septembris 2020 17:44
0 0 Atbildēt

VW grupas auto jā, citiem, kā pagadās.

Volx 26.septembris 2020 9:42
0 1 Atbildēt

Hyundayam arī ir

gunbox 25.septembris 2020 16:34
18 6 Atbildēt

Pēc tā fakta, cik nenopietni tiek ievērotas distances Rigā, es esmu pārsteigts, ka vilcieniņu nav 10x vairāk. Šādai būtu jābūt ikdienai, lai pakaļā lienošie ībļi sāktu kustināt pelēko, ja vien ir atlicis. Bet paredzu, ka bez ķengursitamā aizmugurē priekšējam auto viņi tajā saredz mīkstu spilvenu.

Vernons 25.septembris 2020 16:46
6 15 Atbildēt

Nu protams, CSN ir saistoši katram otram, "Distances" izskatā!

Bet kā jārīkojas katram pirmajam?

Pisētā es formētu abus par vainīgiem! Ja nevar uzrādīt vainīgo!

tĀ! 25.septembris 2020 17:13
12 3 Atbildēt

Pisakas ordeni Vernonam - par to, ka priekšā stāvošo uzskata par vainīgu. Nepavācās malā, kad tam viens nāk iekšā pēcpusē!

650 25.septembris 2020 17:40
5 2 Atbildēt

Ordeni nosaukt "N-tās pakāpes P-ass".Apbalvot katru, kuram ir "tiesības" bremžu gaismas pielietot sinhroni ar pagriezienrādi.

Pēcpuse tieši priekš tam ir domāta- lai viņu pie katras mazākās iespējas izliktu ūtrupē un laipni "piedāvātu" tajā ienākt jebkuram aizmugurē esošajam interesentam.Mācīt vajag tikai kā pareizi "ienākt".Piedāvāšana lai paliek pašu piedāvātāju ziņā.Jā.

Ja rindā brauc -ass (kurš spējīgs noreaģēt, būdams pat metru no priekšābraucēja pēcpuses), viņš var mierīgi to savu mākslu pielietot.Ar garantiju- ka katru reizi aiz viņa braucošie izrādīsies tikpat meistarīgi -asi.Jā.

Vernons 25.septembris 2020 17:51
1 4 Atbildēt

CSN 57. punkts! Brīdinājuma signāls! STOP signāls ar augšup paceltu roku! CSN 60. punkts! Bet CSL 19. pants "Pienākumi un tiesības" teic ka katrs ar savu rīcību tomēr garantēs drošību"!

Te visiem STOP signāls no trieciena pa Pakaļu! Tas gan ir sasniegums 21. gadsimtā!

Vernons 25.septembris 2020 18:45
1 5 Atbildēt

Tavi "kloni" šodien satikās! Pašā priekšā bija egoists no egoistiem! Tava skola!

:-) 28.septembris 2020 10:26
0 0 Atbildēt
imzz 26.septembris 2020 11:21
5 2 Atbildēt

Vernons atkal troļļo. Tā augšup paceltā roka vairāk attiecas uz motociklistiem un mopēdistiem kā rezerves variants, ja bremžu gaismas nestrādā. Lai autovadītājs dotu šādu signālu. logs, vai jumta lūka vispirms jāatver, parasti tie ir ciet.

Bez tam ekstrēmā bremzēšana, kura izraisa vilcieniņus, notiek apstākļos, kad laika knapi pietiek nospiest bremzes pedāli, nekam citam.

Tātad, "priekšā braucošo" var vainot par nonākšanu situācijā, kad vajag ekstrēmi bremzēt, ne par ko citu.

Vernons 26.septembris 2020 21:17
1 8 Atbildēt

33 gadu garumā tā ir ikdiena! Visur, kur pie teikšanas juristi ir šādas sekas!

Pļurkt 26.septembris 2020 16:23
1 3 Atbildēt

Nekādīgi nevaru saprast šito i-auto vietni! Kaut kādus dalbajobus aka Vernons nebano - laikam ir šīs vietnes ALGOTIE TROĻĻI, tādējādi regulāri tracinot pārējos, bet JEBKĀDAS ATBILDES UZ ŠĪ MŪJĀBEĻA KOMENTĀRIEM dzēš ārā!!!

Vernons 26.septembris 2020 21:14
1 6 Atbildēt

Neveiksminieks!

x_rays 27.septembris 2020 3:52
1 5 Atbildēt

Nekad nepiekritīšu Vernona viedoklim par priekšējā vainu, ja pakaļā iebrauc daunis, kurš neseko līdzi satiksmei, guļ pie stūres, vai baksta telefonu. Tu vienkarsi nevari to izdarīt, ja uzmanība ir uz ceļu. Ja kasīt kuli svarīgāk, ka skatīties uz ceļu, tad gan mierīgi.

Vernons 27.septembris 2020 14:51
1 4 Atbildēt

Ar kārtībā esošu auto Tu satiksmē piedalies?

Ceru ka zini, kas ir savlaicīgs virzienrādītājs!

STOP signāls, ko visi pazīstam, bet CSN neatrodam, droši vien nav Tavam auto no "Trieciena pa pakaļu"!

Droši vien zini, kā jāsamazina Ātrums?

Droši vien zini, kam domāti spoguļi un tur arī paskaties!

Droši vien proti izteksmīgi braukt, ieņemot savlaicīgu stāvokli joslā manevram!

Nu un Kam no visa manis minētā nav nozīme un Tu to nepildi?

Kas ir tas, ko Tu nespēj izdarīt!

650 27.septembris 2020 19:58
3 0 Atbildēt

Kādā veidā priekšābraucējs var ietekmēt TO faktu, ka viņam pakaļā brauc daunis? Kāds te ir tas primārais uzdevums? Panākt, lai daunis neiebrauc pakaļā, vai novilkt bikses un laipni atļaut daunim savu pakaļu izdukurēt pa pilnu programmu?

Pārfrāzēšana,kašķa meklēšana,demagoģija un jebkuru cilvēciski saprotamu lietu noliegšana- lūk tā ir Dalbaēbu taktika.Atļaut sevi sasist, bet pēc tam te visur truli kladzināt- cik tev liela taisnība un "ko bija jādara tam daunim".

Dauņu skaits aug pa stundām- jo retam "ne-daunim" ir drosme aizrādīt kādam tam trulajam drubas bakstītājam vai ciu blakuslietu piekopējam.Tāpēc šodien izņēmums ir sastapt uzmanīgu aizmugurēbraucēju.Retums, veiksme.Mums ir demokrātija- tāpēc jebkurai pakaļai ir jābūt atvērtai un pieejamai priekš jebkura interesenta.Iznākumu nosaka nevis Pats pakaļas īpašnieks, bet gan viņa pakaļu apdraudošais Daunis.Jā.

Vernons 27.septembris 2020 20:28
0 4 Atbildēt

Lai Tevis pieminētie "dauņi" iepazīstas ar CSL 51. pantu! Un ja Krapsis ar savu juridisko izglītību spētu izpildīt likuma "Par policiju" 4. Pantu, tad neviens neuzdrošinātos apšaubīt savas muļķības neizbēgamās sekas: "280 Eiro sods un 6 soda punkti" labākā gadījumā! Ja iestājas "Kriminālprocess", tad šie "sūdi" ir krietni smagāki!

Jau otrā dienā avāriju skaits samazinātos 10 reizes!!!

650 27.septembris 2020 22:31
1 0 Atbildēt

Jā.Nekur nekad neviens "vadošais lohspecālists" nav atgādinājis pa nepieciešamību apgūt kādas "pašaizsardzības iemaņas" pret varbūtējo Dauni.Mums ir iedzimta lojalitātes izjūta pret jebkuru suudu.Esam zaudējuši orientāciju laikā un telpā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti