Velosipēdistiem "sarkanais neeksistē" (+ VIDEO) 41

 
iAuto | 16.jūlijs 2021 17:18

Divi velosipēdisti ignorē aizliedzošo signālu un viens no viņiem saduras ar sieviei, kas šķērso brauktuvi pa gājēju pāreju.

 
Visi komentāri
 
WALA 16.jūlijs 2021 17:26
15 0 Atbildēt

Gluži tas pats kas pie mums uz Čaka ielas ar ļoti retiem izņēmumiem.

Furochkins 16.jūlijs 2021 17:33
2 0 Atbildēt

Tādus sodīt pēc pilnas programmas, atņemt divrieni bez tiesībām iegādāties jaunu.

s 16.jūlijs 2021 17:45
19 6 Atbildēt

Tādiem vajadzīgi arī tūlītēji fiziski sodi (piemēram, kā melnajam narkomānam Floidam), jo viņu intelekts ir pārāk zems, lai apjēgtu saistību starp nodarījumu un sekām, ja tās nav tūlītējas. Ja man kāds veloderasts uztrieksies uz gājēju pārejas vai ietves, tad nožēlos, ka todien vispār no mājas ir izgājis. Bet tie gļēvulīgie kropļi jau parasti izvēlas notriekt sievietes vai citus acīmredzami vājākus cilvēkus, kuri nespēs viņus noķert.

S 16.jūlijs 2021 17:55
4 1 Atbildēt

paklau, s, tagad kameru laikmetā pēc uzbrukuma cilvēkam, pat ja tas būtu velosipēdists kas tevi notriecis bez iepriekšēja nodoma, tu beigās paliksi bez apakšbiksēm, kad tiesa piespriedīs maksāt kompensāciju.

es neaizstāvu lisapēdistu, kas notriec gājēju, bet linča tiesai ir sekas.

bet tā kā sekoji Floida lietai, tu jau pats to zini.

s 16.jūlijs 2021 18:26
2 3 Atbildēt

Turu īkšķi par Dereku - attiecībā uz Augstāko tiesu. Viņš nepareizi darīja to, ka tajā laikā [kad tika arī filmēts] skatījās uz apkārtējiem ar pašapzinīgu izteiksmi; tas varēja iespaidot zvērināto viedokli. Bet, nu, tādi zvērinātie, kuri nespēj apjēgt, ka cilvēks žņaugšanas laikā nespēj runāt (tai skaitā nespēj nemaz pateikt, ka viņam trūkst elpas), ir neobjektīvi. Neobjektivitātei iemesls ir ASV sabiedrības sašķeltība.

Protams, Latvijā arī ir sašķelta sabiedrība - normālie cilvēki un veloderasti. Taču te lietu spriež taisnīga tiesa, nevis zvērinātie...

Ja man sanāks sadursme ar veloderastu, es centīšos viņu turēt piespiestu pie zemes, līdz ierodas policisti, stipri, taču piesardzīgi. Gluži kā to filmā 'Briljanta roka' ieteica.

SM 18.jūlijs 2021 12:49
0 5 Atbildēt

S, Tu esi latents gejs, be citus par velorastiem saukā. Tev patiesībā patīk iespīlētie vīriesu dibeni, bet Tu to sev noliedz, jo esi homo sovieticus kotlesēdājs, govzemists.

SMukais 18.jūlijs 2021 13:21
4 1 Atbildēt

par apspīlētiem dibeniem tu sāki runāt, pelmeņēdāj.

es minoties valkāju parastu ielas apģērbu, bet tevi satrauc apspīlētās veloformas un tava latence sāk lauzties uz āru.

Sāc to pieņemt hahaha

s 18.jūlijs 2021 13:07
0 0 Atbildēt

Pediņ, lasīt iemācies - nevis par velorastiem, bet gan par velodarastiem.

Un tev nav ne kripata taisnības par mani. Turpini vien dzīvot savos maldos un ilūzijās, vienlaikus lamādams visus, kuri pret tādiem, kā tu, attiecas ar riebumu.

Atņemt velo 16.jūlijs 2021 17:52
18 2 Atbildēt

Tāpat kā konfiscēt auto vadītājiem, kas izraisa negadījumus ar cietušajiem. Lai būtu godīgi.

ribins 19.jūlijs 2021 21:55
0 0 Atbildēt

es braucu ar abiem bet tie kas tikai ar velo galvas vajag pareiza vieta iestadit!savadak visas tiesibas pieder velo!

jptvm 16.jūlijs 2021 17:50
0 0 Atbildēt

Kad es saku - lisapēdistiem ir jābrauc pa brauktuvi, tad neuzjātos virsū gājējai.

Krotow 16.jūlijs 2021 19:53
2 0 Atbildēt

Šis jau brauca pa brauktuvi un tāpat uzjājās. Braucot pa ielu, jāskatās uz ceļu priekšā, nevis saviem pedāļiem.

? 16.jūlijs 2021 18:49
1 4 Atbildēt

Un ko iauto vēlējās pateikt ar šo video? Ka ir dullie uz riteņiem? Kur ir audzinošais vai izglītojošais moments? Jeb svarīgi bija tikai izraisīt sūdu mešanu uz ventilatora komentāros, vairojot klikšķu skaitu? Doktordesas piegarša, šef...

s 16.jūlijs 2021 18:52
5 1 Atbildēt

Svarīgi ir pavēstīt veloderastiem, ka viņu zemiskā rīcība var būt nofilmēta un parādīta internetā. Ja viņiem pašiem kauna nav, tad varbūt tuviniekiem vismaz jocīgi ap dūšu paliks..

S 16.jūlijs 2021 18:58
9 0 Atbildēt

Nu...? Motorasti viens otra pārkāpumus un stulbības regulāri filmē, liek internetā un vai tāpēc to kļūst mazāk? Ne taču

Krotow 16.jūlijs 2021 19:54
1 0 Atbildēt

No video nevar saprast vai uzbraucēju kāds noskaidroja. Turpat vajadzēja pielikt vārdu uzvārdu, tēvavārdu (jo Krievija) un adresi.

imzz 16.jūlijs 2021 19:13
5 0 Atbildēt

Tāpēc, ka daudziem riteņbraucējiem ir morāle kā svētajām govīm uz steroīdiem. Mani pašu viereiz notrieca cits riteņbraucējs - es samazināju ātrumu pirms šķēršļa, bet sportiskais uzlikās virsū no aizmugures, izsita stūri taisnā leņķī pret braukšanas virzienu, es , saprotams, kārtīgi nolikos uz acīm, bet, kad es slējos augšā, ceļgali riktīgi asiņaini, tad kadrs ievērtēja situāciju un brauca ātri projām-tālāk no "grēka".

saprotu 16.jūlijs 2021 20:35
2 0 Atbildēt

Jā, lopiski izdarījās ar tevi. Pats saskaros ar idiotiem kas minās pretī lūrot telefonā vai klausoties muzonu ausīs. Bet varbūt vajag nevis šausmināties komentāros, bet pilsētu domēm un csdd piedāvāt izglītojošu programmu, lai veiktu prevenciju un izglītošanu? Daudzi jau nemaz neaizdomājas, ka uzkāpjot uz velo viņi kļūst par TL vadītājiem ar visām izrietošajām sekām. To var un vajag labot globālā līmenī, nevis komentējot. Velokultūra ir jāveido, jo šobrīd cilvēki masveidā kāpj uz velo un brauc pa pilsētu.

s 16.jūlijs 2021 21:58
2 0 Atbildēt

Pirmais un galvenais velokultūras veidošanas nosacījums ir aizliegt un kategoriski nepieļaut "kritisko masu", jo tieši tā rada ārprātīgo nihilismu.

Ja kāds velosipēdists to saprot, tad vismaz ar savu klātbūtni to neveicinās...

S 17.jūlijs 2021 10:15
1 1 Atbildēt

Par kuru masu tu runā, to nabaga vienu masu braucienu (atzīšōs - kā velobraucējs nezinu, kad tas notiek)? Tas jau ir drīzāk velopraids, kurā piedalās aiz izmisuma tie, kas ir noguruši no autorastu braukšanas paradumiem un velo infrastruktūras trūkuma. Tas viens brauciens pilnīgi neko nemaina, esi drošs.

Vajag runāt par velokultūru, popularuizēt to un tad arī paši velosipēdisti kļūs zinošāki, apdomīgāki un vairāk respektēs pārējos satiksmes dalībniekus. CSN ir tikai formālais ietvars, bet ir ļoti daudz nerakstīto likumu, kas uzlabo satikšanu velobraucējiem savā starpā, gan ar auto vadītājiem. Jā, nepietiek uzkāpt uz velo, ir jāmācās redzēt arī pārējos un rēķināties ar to klātbūtni uz ceļa, nesavākt sev visu celiņu, nelikt citiem manevrēt savas neuzmanības dēļ un daudz ko citu.

Aizliegt un nepieļaut - nu, kamōon, to mēs esam piedzīvojuši jau ar drifteriem un visu ko citu. Radiet apstākļus driftam prom no ceļa - un viņi to nedarīs uz ceļa. Uztaisiet velojoslas - cilvēki mīsies pa tām. Utt. Aizliegumi ir jāpēta, vai vienkāršāk nav atļaut, bet kontrolētos apstākļos.

s 17.jūlijs 2021 10:47
0 1 Atbildēt

Pavēro, kas darās uz ietvēm Čaka ielā (tieši blakus velojoslām)...

Nē, ar to vien, ka tiek izveidotas velojoslas, nebūt nepietiek. Veloderasti ir fiziski jāsoda. Un nedrīkst pieļaut "kritisko masu", jo tas pārāk daudziem velosipēdistiem iepotē nesodāmības un pārākuma apziņu. Tikai pēc tam var sākt runāt par kaut kādas kultūras veidošanu.

Tas ir līdzīgi, kā sadzīves kultūras audzināšana degradētam plencim. Jāsāk ar striktiem ierobežojumiem viņam un tikai pēc tam var cerēt, ka viņš mēģinās kaut ko mainīt savā uzvedībā, lai kļūtu par normālu cilvēku.

S 17.jūlijs 2021 11:04
1 0 Atbildēt

Un tā fiziskā soda pieminēšana katrā tavā komentārā liek minēt, ka bērnībā pats esi fiziski sodīts par jebkuru pārkāpumu, un tagad centies to pašu ekstrapolēt uz pārējiem. Tas ir noslēgts loks - varmākas upuris ar laiku pats kļūst par varmāku. Tas ir pierādīts fakts, ne es to izdomāju.

s 17.jūlijs 2021 11:20
0 1 Atbildēt

Neuzminēji, es netiku bērnībā fiziski sodīts. Es vienkārši pietiekami daudz esmu savā mūžā redzējis, lai nedzīvotu naivās ilūzijās par cilvēku dabu.

Aicinājums uz fiziskiem sodiem ir atbildīga rīcība. Jo, ja uz ietvēm un gājēju pārejām būs vairāki fiziski konflikti starp gājējiem un veloderastiem, tad policija drīzāk pievērsīs uzmanību šai problēmai un arī politiķi varbūt sāks domāt, kā sistēmiski risināt veloderastu radīto apdraudējumu normāliem cilvēkiem.

S 17.jūlijs 2021 10:57
0 0 Atbildēt

Kas notiek uz ietvēm? Pieļaut...nepieļaut...tad nedrīkst pieļaut arī motoklubu braucienus, amatieru auto rallijus, auto klubu braucienus...tas viss provocē cilvēkus justies pārākiem par plūsmu, droši vien tā arī rodas advancētie vadītāji, kas brauc pēc faktiskā ātruma, stresojot par tiem, kas brauc pēc spidometra. Aizliegt visu un visus slānīt, lai ceļi būtu tukši. Jā.

s 17.jūlijs 2021 11:12
3 0 Atbildēt

Atšķirībā no veloderastiem, moto un auto vadītāji vismaz zina, ka var sastapties ar Ceļu policiju un saņemt sodu par pārkāpumu. Pastāv ierobežojošs mehānisms. Veloderastiem tāda nav, tāpēc arī tik nekaunīgi uzvedas.

Kamēr CP viņus nesāks sodīt, tikmēr vienīgā iespēja ir, ka gājēji viņus fiziski soda; fiziski dzen prom no ietvēm un neļauj braukt virsū cilvēkiem uz gājēju pārejām.

Kā teica vienā vesternā: "Ar labiem vārdiem un revolveri var panākt vairāk labā, nekā tikai ar labiem vārdiem"...

s 17.jūlijs 2021 11:04
0 0 Atbildēt

Pa ietvēm Čaka ielā (tas ir, tieši blakus velosjoslai) brauc daudzi velosipēdisti - lieli tēvaiņi, atklāti ignorējot gājējus. Tādi tev velokultūru labprātīgi mācīsies? Tiešām esi tik naivs?

S 17.jūlijs 2021 12:29
2 0 Atbildēt

Kāpēc brauc pa ietvi, man pašam nav skaidrs. Vieni ir indiešu studenti ar Wolt kastēm uz muguras, kas lēni ripinās un pēta māju numurus - bet viņi arī ripinās pa to ietvi, nevis lido. Tēvaiņi, kas uz kalnu ričukiem mauc pa ietvi, es piekrītu, ir iznīdējama suga. Lai lido pa brauktuvi, iepriekš uzaudzējot olas braukšanai pa ielu. Tiktāl mums viss saskan. Es kā gājējs arī neciešu, ja velobraucēji zvana gājējiem - tak ej tu ratā, brauc pa brauktuvi ja gribi ātrāk par gājēja ātrumu. Uz pārejas arī nav ko lidot un spraukties starp gājējiem.

Man te bija onka, kas no rītiem brauca pretī pa šauru gājēju celiņu, Reiz es neizturēju un paskaidroju, ka tas ir gājēju celiņš un es nelēkšu nost no tā, lai dotu viņam ceļu. Gribi ātri - brauc pa brauktuvi kā visi velobraucēji. Bet uz gājēju celiņiem rēķinies ka esi otrā vijole.

Man kā autovadītājam nav grūti saprast, kā brauc auto un kā domā vadītāji un vai es tiem traucēju vai nē, bet tiem kas ir bez auto vadīšanas pieredzes nav plūsmas sajūtas un viss balstās tikai uz gājēja priekšstatiem par satiksmi. Tāpēc arī bez apzinātās velokultūras veidošanas viņi arī paliks riteņotu velorastu līmenī un traucēs gan gājējiem, gan autorastiem, gan velosipēdistiem..

650 16.jūlijs 2021 19:10
2 0 Atbildēt

Uhh ku labi iestūma to veceni ar galvu pret assfaltu.. Hahhahā, ahhhahahāā, hāāāā

650 16.jūlijs 2021 20:49
0 0 Atbildēt
Krotow 16.jūlijs 2021 19:40
1 1 Atbildēt

Iestumsim tevi ar galvu pret asfaltu tā kārtīgi, varbūt beigsi muļķības rakstīt.

650 16.jūlijs 2021 21:39
0 0 Atbildēt

Jajā,nu ierauj gan.Būtu bijis ieteicams vēl viņu ar (nomazgātu..) stabiņu tā kārtīg iznoslĀnīt,žēl ka tiem nabagiem nav no kurienes to izraut )izskrūvēt). Hahā,ahhahhāaaā,āā .

'ps., jā, xpertTēma ir īstā, Muļķības šeit atļaujas tikai retais.Gluži kā uz čakkaielass

650 16.jūlijs 2021 22:43
0 1 Atbildēt

ps, vēl būtu ieteicams kārtīgi IESTUMT vietējajiem dz-satiksmes organizātoriem un iedvesmotājiem.Nepagāja ne pāris d kopš jaunpieņemtajiem idiot Varoņlēmumiem.Debilā vieta pie gaujass tilta tukša nepaliks, cerams tur izbāzīs galvenāko LVL x-pertu un spraudēju vaska figūras.

Vispār, vasks dārgs,.Lai nav alixpressā jāpērk, carnikavas pagassta iezemieši varētu kko no vietējo govju suuduem iz-veidot. : www.instagram.com/p/CRJGEadAQiF..._web_copy_link

Savukārt, Ceļa posmā Saldus - Kuldīgā (taisnā gabalā,pēc jaunākajām euronormām art1gab zākaksmēra uzkrāsoto brūno vidējo līniju aprīkotajā), smaga vairāku auto sadursme. Uz vietas strādā NMPD (5 brigādes) un VUGD.

www.instagram.com/p/CRZb952A4nm/ -tā ka turpinam tik "iestumt" krieviem velosipēdu p-kaļā

Sansan 17.jūlijs 2021 0:05
0 0 Atbildēt

Manā pieredzē ir divi gadījumi, kad velosipēds notriec gājēju, kas pārējās vidū pagriežas un iet atpakaļ.

s 17.jūlijs 2021 0:45
3 1 Atbildēt

Jebkurš autoskolas kursants tiek lekciju laikā brīdināts, ka gājējs var pārejas vidū pagriezties un iet atpakaļ, ka tam jābūt gatavam.

Ja velosipēdisti to neapjēdz, tas tikai parāda, ka šādi veloderasti ir bīstami satiksmei.

Gājējs 19.jūlijs 2021 11:34
0 0 Atbildēt

Gājējs uz pārejas ir kings un var staigāt turp un atpakaļ. Tā kā veloseksuāļiem teisības no 18 gadiem nevajag, viņi tos noteikumus nemaz nezin, tik bļaustās, ka viņus diskriminē un nepalaiž, kad deg sarkanā gaisma.

CP 19.jūlijs 2021 13:43
0 0 Atbildēt

Izlasi CSN, king. Tu pat izlekt uz pārejas nedrīksti, nepārliecinoties ka neapdraudi satiksmes drošību. Bišku jau tie gājēji ir izlaisti, atļaujot domāt ka tie drīkst izmantot savu stāvokli. Iet pāri tu vari, bet ne pēkšņi, ne izlecot priekšā auto (kuram gan jābūt gatavam apstāties), nedz arī tīši kavējot satiksmi. T.i. ja veca tante lēnām vilksies pāri, tas būs OK. Ja tu, jauns un sprauns komentētājs, vilksies pa pāreju šurpu turpu ņirdzīgi lūrot uz vadītāju, ar tā paša vadītāja policijā iesmiegtu video tevi paņems priekšā par CSN neievērošanu. Tevi, kingu, sodīs kā visparastāko pārkāpēju

uupis 19.jūlijs 2021 9:40
1 0 Atbildēt

Hmm – a ko mēs darīsim ar dzērājšoferiem, kuri katru dienu tiek noķerti vidēji 10 gab?

Skūterists 19.jūlijs 2021 11:27
0 0 Atbildēt

Nu klūk dzīvs pierādījums tam, ka Velosipēdiem vajag OCTA, jo sieviete divas reizes dabūja sitienu pa galvu. Pirmo reizi ar velosipēdista ķiveri un otro reiz atsitoties pret zemi. Kāds ir sekas veselībai, mēs varam tikai minēt un daktera palīdzība tur noteikti ir vajadzīga.

Nebūtu arī nekāds brīnums, ja tas velose**ālis pēc sievietes novilkšanas no ceļa vienkārši paerautu vagu.

Bet pie mums redz skūteri esot bīstami, bet velo var darīt ko grib, tos jau gadiem neviens nekontrolē.

Nepriecājies 19.jūlijs 2021 13:39
0 0 Atbildēt

Savelkot statistiku par negadījumiem, nāksies uzspiest uz apdrošināšanas iekļaušanu stāvdrāžu nomas cenā. Lai varētu izmaksāt kompensācijas gājējiem, kas cietuši no skūteristiem. Jo pēc jau notikuša negadījuma no skūiterista neko paņemt nevar - varbūt tikai analīzes, bet pat tās būs sliktas. Tāpēc - gribi braukt ar nomas skūteri, naudu vispirms!

Lisijs 19.jūlijs 2021 13:16
0 0 Atbildēt

Lisijs arī normāls čalis, aizbrauc tālāk, it kā nekas nebūtu noticis! Es tak sen teicu, ka ar velosipēdiem normāli veči nebrauc, te tam ir uzskatāms piemērs. Pilnīga vienaldzība pret sievieti.

19.jūlijs 2021 13:36
0 0 Atbildēt

Normāli veči brauc ar kruzaku, skatās hokeju, piestrebjot aliņu un pēc tam no priekiem pāragri ejakulē uz savas madāmas ciskām. Un raksta velosipēdistiem naidīgus komentārus

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti