Pie Cēsīm avarējusī Lietuvas lidmašīna bijusi atceļā no Aviācijas dienām Igaunijā 2

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 9.augusts 2021 10:08

Pie Cēsīm svētdien avarējusī nelielā Lietuvas lidmašīna bijusi atceļā no Aviācijas dienām Igaunijas Tartu apriņķī.

Par to ziņu aģentūrai BNS pavēstīja viens no pasākuma organizētājiem, Igaunijas Aviācijas muzeja izveidotājs un direktors Mati Meoss.

"Viņi kā viesi piedalījās aviošovā un devās atceļā," sacīja Meoss.

Jau ziņots, ka svētdien nelielas lidmašīnas avārijā pie Cēsīm gājis bojā Lietuvas pilsonis, bet vēl viens Lietuvas pilsonis cietis, aģentūra LETA noskaidroja atbildīgajos dienestos.

Valsts policija ap plkst.13.30 saņēma informāciju, ka Cēsu novada Priekuļu pagastā, Priekuļu lidlaukā, avarējusi lidmašīna, kurā atradušies divi Lietuvas pilsoņi. Pilots avārijā gājis bojā, bet pasažieris cietis un nogādāts medicīnas iestādē.

Latvijas Civilās aviācijas aģentūras (CAA) rīcībā esošā informācija liecina, ka gaisa kuģis Priekuļu lidlaukā bija ieradies no Tartu Igaunijā un Latvijā nolaidies, lai uzpildītu degvielu.

CAA skaidro, ka pēc tehniskās nolaišanās gaisa kuģis sāka pacelšanos, lai turpinātu lidojumu uz Biržiem Lietuvā, taču pacelšanās laikā aptuveni 20 metru augstumā tika novērotas tehniskas problēmas ar dzinēju - tā darbība bija nepastāvīga. Gaisa kuģa pilots, nepabeidzot pacelšanos, mēģināja veikt ārkārtas nolaišanos turpat Priekuļu lidlaukā, tomēr nolaišanās bija neveiksmīga un gaisa kuģis avarēja lidlauka teritorijā netālu no skrejceļa.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā aģentūrai LETA apstiprināja, ka pēc lidmašīnas avārijas viena persona ir mirusi negadījuma vietā, bet otra ar politraumu nogādāta slimnīcā.

Lietuvas mediji ziņo, ka bojāgājušais ir lidmašīnas īpašnieks Arvīds Šabrinsks un ka avarējušais lidaparāts ir starpkaru periodā inženiera Antana Gustaiša radītās lidmašīnas ANBO II replika.

Aviācijas inženieris, pilots, brigādes ģenerālis Gustaitis izstrādāja deviņu veidu ANBO lidmašīnas, kuras militārajā aviācijā tika plaši izmantotas pilotu apmācībā un izlūkošanā.

Gaisa kuģis bija reģistrēts Lietuvas gaisa kuģu reģistrā. Avarējušais gaisa kuģis 2020.gadā piedalījās aviācijas skatē arī Latvijā, kur tam un gaisa kuģa apkalpei tika veikta Latvijas CAA inspekcija. Bojā gājušais gaisa kuģa pilots bija ar lielu lidojuma pieredzi, ziņo CAA.

 
Visi komentāri
 
ZZZZ 9.augusts 2021 10:26
0 0 Atbildēt

Bēdīgi, bet šoreiz sapinās meistarībā arī ar lielu pieredzi.

Kanibaals 9.augusts 2021 13:03
0 0 Atbildēt

Taa bija lidojošais auto?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti