ES nosaka sankcijas sešām kompānijām par Kerčas tilta būvniecību 1

 

Ilustratīvs attēls Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 1.augusts 2018 14:36

Eiropas Savienība (ES) noteikusi sankcijas pret piecām Krievijas un vienu Krimas kompāniju, kuras saistītas ar Kerčas šauruma tilta būvniecību starp Krieviju un anektēto Krimas pussalu.

Sankcijas noteiktas kompānijām "Institut Gidrostroimost", "Mostotrest", "Zaļiv", "Stroigazmontaž", "Stroigazmontaž-Most" un "VAD". Divas no kompānijām - "Mostotrest" un "Stroigazmontaž" - pieder Krievijas prezidenta Vladimira Putina draugam oligarham Arkādijam Rotenbergam, kurām abām jau noteiktas ASV sankcijas.

Lēmums par sankciju noteikšanu otrdien publicēts ES Oficiālajā Vēstnesī.

"Krimas un Sevastopoles nelikumīgās aneksijas neatzīšanas politikas ietvaros Eiropas Savienības Padome Kerčas tilta būvniecību uzskata par kārtējo pasākumu, kas grauj, apdraud Ukrainas teritoriālo vienotību, suverenitāti un neatkarību," teikts Padomes paziņojumā.

Kerčas tilts tika atklāts šī gada maijā un šo soli jau nosodījušas ES un ASV.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 1.augusts 2018 21:12
5 0 Atbildēt

No nākošā gada Krievijā palielināsies pensijas vecums, palielināsies pievienotās vērtības nodoklis, saruks finansējums kultūrai un sportam, bet toties būs tilts.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti