Satiksmes ministrijai nākamgad nepieciešami papildus 129,9 miljonus euro 3

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 1.septembris 2018 11:43

Satiksmes ministrija (SM) prioritāro pasākumu plāna izpildei 2019.gadā ir iesniegusi Finanšu ministrijai līdzekļu pieprasījumu 129,9 miljonu euro apmērā.

Lielāko daļu no prasītajiem finanšu līdzekļiem jeb 87 miljonus euro plānots novirzīt  "Autoceļu sakārtošanas programmai 2014.-2023.gadam". Viena no SM galvenajām prioritātēm ir autoceļu sakārtošana, lai apturētu pakāpenisku autoceļu sabrukumu un turpinātu iesāktās aktivitātes sabiedriskā transporta sistēmas uzlabošanai. Īstenojot minēto programmu, valsts autoceļu stāvoklis tiktu ievērojami uzlabots. Neapmierinoša autoceļu kvalitāte ir viens no būtiskiem ceļu satiksmes drošības riskiem, kā arī tranzīta attīstību kavējošiem faktoriem.

14,2 miljonus euro SM ir nepieciešami kompensācijai par dzelzceļa infrastruktūras lietošanu. Izdevumi par publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras maksu veido vismaz 50% no kopējiem AS „Pasažieru vilciens” izdevumiem. Tie būtiski ietekmē kopējos AS „Pasažieru vilciens” zaudējumus par pasažieru pārvadāšanu, savukārt piešķirtā finansējuma apmērs nav pietiekams, lai segtu AS "Pasažieru vilciens" faktiskos ar infrastruktūru izmantošanu saistītos izdevumus un nodrošinātu pārvadājumus līdzšinējā apmērā.

SM 12,6 miljonu euro lūdz, lai sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem reģionālās nozīmes maršrutos un pilsētu nozīmes maršrutos segtu zaudējumus normatīvajos aktos noteiktā kārtībā.

SM ir arī norādījusi vēl vairākus prioritāros pasākumus, tādus kā kompensāciju par abonētās preses piegādi, rīcības plāna trokšņa samazināšanai valsts autoceļiem īstenošanai, kā arī pasākumiem, kas saistīti ar datu drošību. Kopumā SM ir iesniegusi 17 prioritāros pasākumus 2019.-2021.gadam.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 1.septembris 2018 14:19
2 2 Atbildēt

Nesen vēl kaut kas lielījās, ka ir vairāk kā 600 miljonu pārpalikums.

m.tvnet.lv/section/4133/6140598

Tā ka, šie 130 ir viens sīkums.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti