Lai uzlabotu satiksmes infrastruktūru, oktobra sākumā Rīgā un Pierīgā notiks autovadītāju aptaujas 3

 

Foto: ekrānšāviņš no Balticlivecam.com

Nozare.lv | 28.septembris 2018 14:27

Sākot izstrādāt Rīgas transporta sistēmas ilgtspējīgas mobilitātes rīcības programmu, oktobra pirmajā nedēļā Rīgā un Pierīgā notiks autovadītāju aptauja, lai noskaidrotu, cik daudz autobraucēju ierodas Rīgā no blakus pašvaldībām, kurp viņi dodas un ar kādu mērķi, aģentūru LETA informēja Rīgas domes pārstāve Ieva Zariņa.

Šajā laikā uz noslogotākajiem Pierīgas ceļiem stāvēs cilvēki, kuriem uz vestēm būs rakstīts "Rīgas dome". Stāvot sastrēgumos, autovadītāji varēs anketas aizpildīt uz vietas vai arī tās paņemt līdzi un vēlāk iemest VAS "Latvijas pasts" vēstuļu kastītē jebkurā pasta nodaļā, lielākajos tirdzniecības centros vai arī SIA "Circle K" degvielas uzpildes stacijās.

Tāpat autovadītājiem tiks piešķirts "QR" kods, kuru izmantojot, anketu varēs aizpildīt arī elektroniski - Pilsētas attīstības departamenta mājaslapā.

Departaments aicina aicina autovadītājus būt atsaucīgiem un veltīt nedaudz laika aptaujas anketas aizpildīšanai, lai projekta izstrādes procesā būtu pieejams sabiedrības viedoklis.

Plānots, ka aptaujas rezultātā iegūtā informācija dos reālu priekšstatu par Rīgas pilsētas un Pierīgas pašvaldību savstarpējo svārstmigrāciju, tās bilanci un ietekmi uz pilsētas satiksmes infrastruktūras kopējo noslodzi. Tāpat plānots, ka iegūtie dati palīdzēs saprast iedzīvotāju pārvietošanās paradumus un izstrādāt ieteikumus Rīgas un Pierīgas iedzīvotāju mobilitātes uzlabošanai.

Aptauja ir projekta "Rīgas transporta sistēmas ilgtspējīgas mobilitātes rīcības programma" pirmais posms. Projektu izstrādā Rīgas dome sadarbībā ar SIA "E.Daniševska birojs" un SIA "Solvers". Programmas mērķis ir nodrošināt sistemātisku un plānveidīgu pieeju infrastruktūras un to elementu plānošanā un ieviešanā.

 
Visi komentāri
 
650 28.septembris 2018 16:18
0 0 Atbildēt

Kāpēc ne Otrajā oktobra nedēļā ? Kas tieši tur tajā "Pirmajā" nedēļā tāds ir, ka lietus un vētras laikā jāpilda anketas ?

usaexperc 28.septembris 2018 16:56
0 1 Atbildēt

Otrajā nav jēgas, ja nu lohi atkal tiek pie varas...

murx 29.septembris 2018 13:18
0 1 Atbildēt

Par to naudu nebūtu prātīgi noalgot kādu svešzemju satiksmes organizācijas firmu, kura iztiks bez aptaujām, bet nodarbosies ar to normāli?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti