"Pasažieru vilciens" bijis gatavs pēc svētku uguņošanas pārvadāt 6000 pasažieru, bet izmantot vilcienus vēlējušies 10 000 1

 

Foto: Ekrānšāviņš no Google.com/maps

Nozare.lv | 20.novembris 2018 15:00

"Pasažieru vilciens" svētdien, 18.novembrī, bijis gatavs pēc svētku uguņošanas pārvadāt 6000 pasažieru, bet izmantot vilcienus vēlējušies vairāk nekā 10 000 cilvēku, tostarp arī Rīgas mikrorajonu iedzīvotāji, aģentūrai LETA atzina "Pasažieru vilciena" pārstāve Agnese Līcīte.

Viņa norādīja, ka pēdējos gados pēc svētku uguņošanas 18.novembrī "Pasažieru vilciena" pakalpojumus izmantoja apmēram 1500-3000 pasažieru, taču šogad, ņemot vērā vērienīgos valsts simtgades svinību plānus, "Pasažieru vilciens" bija gatavs apkalpot divas reizes lielāku pasažieru skaitu, nodrošinot iespēja komfortabli nokļūt mājās gandrīz 6000 pasažieru. Ierasto 35 vagonu vietā 18.novembra vakara reisos tika norīkoti 62 vagoni.

"Tā kā satiksme, tostarp sabiedriskā transporta kustība, bija paralizēta pat vairākas stundas pēc uguņošanas, pieļaujam, ka vilciens šajā brīdī bija vienīgais transports, kas spēja svētku apmeklētājus izvest no Rīgas centra. Tādēļ to izvēlējās ne tikai pasažieri, kuriem bija jānokļūst ārpus Rīgas, bet arī tie Rīgas iedzīvotāji, kuri mājup ilgstoši nevarēja nokļūt ne ar "Rīgas satiksmes" transportu, ne privātajām automašīnām. Svētku apmeklētāji izmantoja iespēju nokļūt uz galvaspilsētas mikrorajoniem ar vilcienu," teica Līcīte.

Viņa informēja, ka svētdien pēc plkst.18 iegādāto biļešu skaits no Rīgas visos maršrutos pieauga 2,2 reizes salīdzinājumā ar 2017.gada 18.novembra vakaru. Turklāt šogad no Rīgas 2,4 reizes vairāk iegādātas biļetes braucieniem A zonā, kas ir Rīgas robežās.

"Pēc mūsu aprēķiniem uz vilcieniem pēc salūta bija nolēmuši doties vairāk nekā 10 000 cilvēku, un šādu pasažieru pieplūdumu patiešām nebijām paredzējuši," atzina Līcīte.

Vienlaikus viņa atzīmēja, ka "Pasažieru vilciens" netika iesaistīts svētku norises plānošanā, svētku apmeklētāju plūsmas koordinēšanā vai drošības jautājumu risināšanā. "Pasažieru vilciens" pilda valsts pasūtījumu, tostarp reisi tiek plānoti, saskaņoti un izpildīti pēc pieprasījuma, bet īpaši reisi tiek norīkoti pēc konkrēta pasākuma organizatora lūguma. Tā kā šajā reizē svētku organizators nelūdza nodrošināt papildu kapacitāti vilcieniem, pēc "Pasažieru vilciena" iniciatīvas tika nolemts visiem 18.novembra vakarā paredzētajiem regulārajiem vilcieniem pievienot papildu vagonus lielākai to ietilpībai, kā arī mainīt vilciena Rīga-Sigulda atiešanas laiku, lai pēc svētku salūta nodrošinātu nokļūšanu mājup iedzīvotājiem šajā virzienā. Šie lēmumi tika pieņemti, balstoties iepriekšējā pieredzē ar līdzīga rakstura pasākumu norisi un paredzamo pasažieru skaita pieaugumu.

"Tomēr pēc šiem svētkiem daudzi pasažieri piedzīvoja nepatīkamu situāciju Rīgas dzelzceļa stacijā un pēc valsts svētku uguņošanas nevarēja iekļūt vilcienā, lai nokļūtu mājās ar vilcienu, kā bija iecerējuši. Tādēļ reaģējot uz lielo cilvēku skaitu, pēc plkst.23 operatīvi tika norīkoti vēl divi reisi Ogres un Slokas virzienā. "Pasažieru vilciena" rīcībā nav neierobežotas transporta tehnikas vienības, kuras iespējams operatīvi norīkot reisos, kā arī dzelzceļa sliežu izmantošana ir iepriekš jāsaskaņo ar infrastruktūras uzturētāju," uzsvēra Līcīte.

Kompānija "Pasažieru vilciens" izveidota 2001.gadā. "Pasažieru vilciens" ir vienīgais iekšzemes sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējs, kas pārvadā pasažierus pa dzelzceļu visā Latvijas teritorijā. "Pasažieru vilciens" ir patstāvīgs valsts īpašumā esošs uzņēmums.
 

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
ak,Dievs! 20.novembris 2018 18:25
4 0 Atbildēt

Vai tiešām netika saskaņots papildus transporta pieprasījums???Kuram idiotam bija vienalga,kā SVĒTKU dalībnieki nokļūs uz mājām? Pats droši vien siltumā un dienesta mašīnā sēdēja.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 3

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

Kāpēc jaunais Toyota Land Cruiser ir principiāli cits auto? (+VIDEO) 10

Uz plašās planētas ražošanā vairs nav atlicis daudz tādu automašīnu kā Toyota Land Cruiser. Tāpēc pirmā iepazīšanās ar jaunās jeb J250 paaudzes modeli Skotijā ir īpaši svarīga. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 3

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti