Autoceļu uzturētājs veicis bedru remontdarbus 3078 kubikmetru apjomā

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 15.marts 2019 10:32

AS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU), lai uzlabotu grants ceļu caurbraucamību, ir veicis seguma iesēdumu un bedru remontdarbus 3078 kubikmetru apjomā, kā arī greiderēšanu vairāk nekā 2600 kilometru apjomā, aģentūru LETA informēja LAU pārstāve Maija Eglīte.

LAU informēja, ka paaugstinoties gaisa temperatūrai, kūstoša sniega un lietus ietekmē, daudzviet uz grants autoceļiem braukšanas apstākļi pasliktinās, tie pārmitrinās un zaudē nestspēju, kā rezultātā veidojas bedres un iesēdumi.

Veicot materiāla iestrādi autoceļa segumā - smilts vai šķembas, Kurzemes reģionā veikti seguma iesēdumu un bedru remontdarbi 1764 kubikmetru daudzumā, Zemgales reģionā 1224 kubikmetru, Vidzemes reģionā 60 kubikmetru un Latgales reģionā 30 kubikmetru.

Greiderēšanas darbi uz grants autoceļiem ir iespējami pie optimāla mitruma, kad grants segums nav pārmitrināts. LAU apseko valsts autoceļus un tiklīdz tiek konstatēts, ka autoceļa tehniskais stāvoklis un mitrums ir atbilstošs, lai autoceļš netiktu bojāts ar remontdarbos nepieciešamo tehniku, tiek uzsākti greiderēšanas darbi. Šogad greiderēšana Kurzemes reģionā veikta 1635 kilometru apjomā, Zemgales reģionā 448 kilometru, Vidzemē 398 kilometru daudzumā, Latgales reģionā 91 kilometra un Rīgas reģionā 44 kilometru.

LAU apseko valsts autoceļus un masveida greiderēšana, lai uzlabotu braukšanas apstākļus pa grants autoceļiem, tiks uzsākta, kad autoceļi būs apžuvuši. Līdz tam LAU aicina ceļu lietotājus izturēties ar sapratni un ievērot uz grants autoceļiem uzstādītās transporta masas ierobežojuma zīmes.

LAU aicina informēt par ceļu stāvokli valsts autoceļu posmos, zvanot uz "Latvijas Valsts ceļi" Satiksmes informācijas centra diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.

LAU veic gandrīz 200 dažādus ikdienas uzturēšanas darbus uz valsts autoceļiem. Uzturamo valsts autoceļu kopgarums ir vairāk nekā 20 000 kilometri, no tiem 9 129 km autoceļu ir ar melno segumu un 10 989 kilometru ir grants autoceļu, kā arī ikdienas uzturēšanas darbi tiek veikti uz vairāk nekā 900 tiltiem.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti