Aicina laikus pieteikties ilgtermiņa caurlaidēm iebraukšanai Jūrmalā

 

Foto: Publicitātes attēls

Jūrmalas pilsētas dome | 16.marts 2019 8:44

No 1.aprīļa atsāksies periods, kad iebraukšanai Jūrmalas pilsētas īpaša režīma zonā nepieciešama caurlaide. Jūrmalas pilsētas dome aicina transportlīdzekļu vadītājus, kuri plāno noformēt vai iegādāties ilgtermiņa caurlaides, neatlikt to uz pēdējo brīdi.

Caurlaides septiņām, 30, 90 dienām vai visam periodam var noformēt portālā www.epakalpojumi.jurmala.lv. Par iebraukšanu Jūrmalas pilsētas īpaša režīma zonā bez noformētas caurlaides tiek piemērots sods 50 eiro apmērā. Tādēļ pašvaldība aicina transportlīdzekļu vadītājus jau pirms 1.aprīļa pārliecināties par to, vai transportlīdzeklim ir spēkā esoša caurlaide.

Iepriekšējo gadu pieredze rāda, ka lielākā daļa transportlīdzekļu vadītāju par ilgtermiņa caurlaides noformēšanu atceras marta beigās. Jo savlaicīgāk pieteikums tiks iesniegts, jo ātrāk tas tiks izskatīts un caurlaide noformēta. Lai caurlaide būtu spēkā jau 1.aprīlī, pieteikums jāiesniedz līdz 22.martam un līdz 1.aprīlim jāsamaksā nodeva vai maksas par pakalpojumu. Marta pēdējās nedēļas beigās iesniegtos pieteikumus pašvaldība var nepaspēt izskatīt, tādēļ caurlaide 1.aprīlī var vēl nebūt spēkā.

Automātiski un bez maksas caurlaide tiks reģistrēta tikai tiem transportlīdzekļiem, kuri CSDD ir reģistrēti īpašumā vai turējumā uz Jūrmalā deklarētu personu vārda vai to personu vārda, kuriem Jūrmalā pieder nekustamais īpašums. Tāpat arī visiem juridisko personu, kuru juridiskā adrese reģistrēta Jūrmalā, CSDD reģistrētajiem īpašumā un turējumā esošajiem transportlīdzekļiem caurlaides tiek reģistrētas automātiski. Visos citos gadījumos caurlaides noformēšanai ir jāiesniedz pieteikums – noformējot caurlaidi par pilnu maksu, ar atvieglojumu vai atbrīvojumu. Visi gadījumi, kādos pienākas caurlaides nodevas atvieglojums vai atbrīvojums, ir uzskaitīti pašvaldības portālā www.jurmala.lv sadaļā “Caurlaides”.

Par automātiski reģistrētās caurlaides derīgumu transportlīdzekļa vadītājiem jāpārliecinās no 15. marta mājaslapā www.jurmala.lv, ievadot transportlīdzekļa reģistrācijas numuru un reģistrācijas apliecības numuru vai autorizējoties portālā www.epakalpojumi.jurmala.lv (sadaļā “Manas caurlaides” jābūt redzamai derīgai caurlaidei).

Caurlaide par pilnu maksu transportlīdzekļiem ar pilnu masu līdz 3,5 tonnām šogad septiņām dienām maksā 10 eiro, trīsdesmit dienām – 31 eiro, deviņdesmit dienām 55 eiro, visam periodam – 107 eiro. Transportlīdzekļiem ar pilnu masu virs 3,5 tonnām maksa par caurlaidi ir attiecīgi 12, 43, 110 un 213 eiro.

Vienas dienas caurlaižu iegādei šogad izmaiņu nebūs. Tāpat kā iepriekš vienas dienas caurlaide maksās 2 eiro. Ar vienu dienas caurlaidi īpaša režīma zonā (maksas zonā) varēs iebraukt neierobežotu reižu skaitu tajā datumā (līdz plkst.23:59), kuram caurlaide iegādāta. Caurlaidi varēs iegādāties elektroniski portālā www.visitjurmala.lv un mobilajā aplikācijā “Mobilly” arī pēc iebraukšanas pilsētā, tikai jāņem vērā, ka maksājums obligāti jāveic iebraukšanas dienā līdz plkst. 23:59. Iegādājoties caurlaidi, precīzi jānorāda transportlīdzekļa reģistrācijas numurs – pēc tā kontroles sistēma pārbauda, vai transportlīdzeklim ir iegādāta caurlaide.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 34

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Pilnīgi jaunais C3 Aircross sola pievilcīgas cenas (+ FOTO) 2

Citroën ir atklājis pirmos pilnīgi jaunā C3 Aircross attēlus. C3 Aircross un C3 hečbeku vieno dizaina identitāte, solījums par salona telpu un komfortu, kā arī ambīcijas satricināt tirgu ar ārkārtīgi konkurētspējīgām cenām. Abi modeļi ir balstīti uz Smart Car platformas, kas nodrošina daudzpusīgu dzinēju pieejamību un efektivitāti izmaksu ziņā. Lasīt vairāk

 

Briškens: Latvijā ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme 1

Latvijā biežākie smago ceļu satiksmes negadījumu veidi uz valsts ceļiem ir saistīti ar sadursmēm, tāpēc ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme, un tā noteikti saglabāsies kā prioritāte no Satiksmes ministrijas (SM) puses, ceturtdien ikgadējā Latvijas ceļu nozares konferencē sacīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P). Lasīt vairāk

 

Auto asociācija piedāvā risinājumu auto servisu legālas darbības veicināšanai 13

Katru gadu valsts budžets zaudē aptuveni 200 miljonus eiro, ko rada "ēnu tirgus", kas valda auto servisu nozarē. Tāpēc, lai veicinātu auto servisu legālu darbību, augstāku pakalpojumu kvalitāti un veicinātu nodokļu maksājumus, Auto asociācija rosina Latvijā ieviest autoservisu brīvprātīgas sertificēšanas sistēmu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti