"Rīgas satiksme" pieķērusi darbiniekus krāpjamies ar "invalīdu biļetēm" 5

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 5.oktobris 2019 9:37

Pēc pārbaudes par aizdomīgi biežajiem pašvaldības subsidēto e-talonu pīkstināšanas gadījumiem SIA "Rīgas satiksme" atmaskojusi un no darba atbrīvojusi negodīgus darbiniekus, kuri devuši pieeju "invalīdu biļetēm" cilvēkiem, kuriem tās nepienācās, piektdien vēstīja raidījums "TV3 ziņas".

Raidījumā atgādināja, ka aizdomās par mahinācijām ar cilvēku ar invaliditāti pārvadājumiem Rīgas mikroautobusos valsts pavasarī apturēja 2,2 miljonu eiro dotāciju Rīgas domei. Viens no iemesliem - dīvainības ar aizdomīgi biežu pašvaldības apmaksāto e-talonu validāciju mikroautobusos.

Pēc Autotransporta direkcijas aprēķiniem, rekordisti mēnesī pīkstinājuši subsidēto e-talonu 300 reižu, bet "Rīgassatiksmes" dati liecina, ka veiktas ap 500 validācijām mēnesī.

"Rīgas satiksmes" valdes priekšsēdētājs Ernests Saulītis raidījumam stāstīja, ka nepilnības tiešām tika konstatētas.

"3000 braucieni, rēķinot par 1,5 eiro - ir 4500 eiro. Tā nav "Rīgas satiksmes" vaina, bet tas ir saistīs ar valsts informācijas sistēmu nesavienojamību. Ja "Rīgas satiksmei" nenonāk informācija, ka šai personai nav invalīda statusa, mēs nevaram zināt. Šobrīd ir izdarīts daudz, lai veiktu uzlabojumus. Jā, cilvēkam ir iespējas braukt 400 reizes mēnesī. Nevar aizliegt. Pensionāram ar 75 gadiem patīk 300 reizes mēnesī braukt. E-talonu nopīkstina. Tas nav pārkāpums," pauda Saulītis

Pēc pārbaudēm atklājies, ka pārkāpumu veic kāds "Rīgas satiksmes" darbinieks, kas piešķīris atlaides par braucieniem sabiedriskajā transportā cilvēkiem, kuriem tās nepienākas.

"Esam konstatējuši mūsu darbinieku negodīgu rīcību divos gadījumos. Bez jebkāda pamatojuma tika piešķirtas tiesības izmantot invalīda braukšanas atlaidi. Cilvēki ir atbrīvoti no darba," skaidroja Saulītis.

Viņš lēsa, ka nākotnē "Rīgas satiksme" varētu noteikt arī kvotu, cik reižu mēnesī atlaižu saņēmēji var izmantot pašvaldības apmaksātos e-talonus, bet tā jau ir pašvaldības, nevis "Rīgas satiksmes" izšķiršanās un politisks lēmums.

 
Visi komentāri
 
Bāc 5.oktobris 2019 10:46
2 0 Atbildēt

"pensionāram patīk 300 reizes mēnesī braukt"" !!!

Lāsma 5.oktobris 2019 12:04
2 0 Atbildēt

Vou (!!!!!!), praktiski 30 reizes dienā, ta jau visa dzīve uz riteņiem paiet ))))))))) !!!!

Vispār kaut kā nereāli tas izklausās, izskatās, ka vairāk uz penšu rēķina kāds grib piķi nosmelt !

Tas gan 5.oktobris 2019 19:45
1 0 Atbildēt

tā ir atklāta bezkaunība un šādu cilvēku apmelošana - vecam cilvēkam parasti nav tik viegli ar staigāšanu, iekāpšanu/izkāpšanu transportlīdzeklī, kur nu vēl invalīdam (tur vajag speciāli pielāgotus), tad padomājam loģiski, kāda mārrutka pēc lai viņi brauktu 300-400 reizes mēnesī

Students 7.oktobris 2019 9:06
0 0 Atbildēt

Tikai nevajag, katru rītu tie penžuki brauc uz tirgu, kad visi dodas uz darbu un skolu. Katru vakaru, kad cilvēki brauc no darba un skolas, penžuki atkal brauc no tirgus. KO viņi tur visu dienu dara?

Pie tirgus, kad sabiedriskajam transportam atveras durvis, penžuki iespiež atpakaļ transportā izkāpjošās masas, izkaro sev sēdvietu un tikai tad pārējiem ļauts izkāpt. Nav brīnums, ka pēc pūļa iespiešnas atpakaļ transportā nav spēka!

Kanibaals 5.oktobris 2019 21:49
0 0 Atbildēt

Lai ieliek ierobežojumu uz skaitu. Nav reāli 30 reizes braukt.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti