Valdība atbalsta uzlabojumus sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanas un izmantošanas kārtībā 1

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

SM | 9.oktobris 2019 10:10

Ņemot vērā ANO Konvenciju par cilvēku ar invaliditāti tiesībām, sabiedriskā transporta pakalpojumu pārvadātājam ir pienākums valstī nodrošināt tādu sabiedrisko transportu, kas pielāgots personām ar ierobežotām pārvietošanās spējām.

Attiecīgi otrdien, 8. oktobrī, Ministru Kabinets (MK) atbalstīja Satiksmes ministrijas (SM) sagatavotos grozījumus par sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanas un izmantošanas kārtību.

Noteikumu projekts paredz, ka sabiedriskā transporta pakalpojumu pasūtītājam saglabājas pienākums pakalpojumu sniegšanā iesaistīt tādu transportlīdzekļu skaitu, kas nodrošina  valsts un pašvaldības garantētus noteiktas kvalitātes un apjoma sabiedriskā transporta pakalpojumus personām ar ierobežotām pārvietošanās spējām. Savukārt minimālās prasības sabiedrisko transportlīdzekļu pielāgošanai un pielāgojamo transportlīdzekļu skaitu noteiks līgumos par sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu.

Tāpat noteikumu projekts paredz pārvadātāja tiesības sabiedriskos transportlīdzekļus aprīkot ar videonovērošanas kamerām un veikt videonovērošanu. Tajā pašā laikā pārvadātājs ir atbildīgs par pasažieru tiesību un interešu ievērošanu, kā arī par pakalpojuma drošumu, lai tiktu aizsargātas pasažieru likumiskās intereses, cilvēku dzīvības, veselības aizsardzību un īpašuma aizsardzību. Vienlaikus videonovērošanas mērķis ir palīdzēt novērst un atklāt noziedzīgus nodarījumus vai citus likumpārkāpumus.

Precizēta arī bagāžas pārvadāšanas kārtība, nosakot rokas bagāžas izmērus, ņemot vērā sabiedriskā transporta nozarē esošo situāciju.

 
Visi komentāri
 
reku 9.oktobris 2019 23:16
0 0 Atbildēt

Dažās Eiropas valstīs pat videoreğistratori ir aizliegti.Manas intereses un tiesības ir dzīvot bez visādiem video lūriķiem.Domāju ka taisnība uzvarēs un noravēs visas globālās izsekošanas ierīces,tāpat kā fotoradarus.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Kā taps jaunais Rail Baltica tilts pār Daugavu Rīgā (+ VIDEO)

Ir sākusies jaunā Rail Baltica tilta pār Daugavu būvniecība. Respektējot galvaspilsētas vēsturi, jaunajā tilta konstrukcijā saglabās esošā dzelzceļa tilta ikonisko izskatu. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti