No 100 fotoradariem uzlikta soda nauda 27,69 miljonu apmērā, Svētciema radars - 1 miljons EUR (+ VIDEO) 42

 
iAuto | 4.marts 2019 10:08

CSDD valdes priekšsēdētājs Andris Lukstiņš informē par 2018.gadā paveikto.

Valdes priekšsēdētājs uzskata, ka fotoradaru darbība ir efektīva: tajās vietās, kur tie uzstādīti, samazinājies ceļu satiksmes negadījumu skaits un krities vidējais ātrums, turklāt uzliktas soda naudas 27,69 miljonu eiro apmērā, no kuriem iekasēti 21,44 miljoni eiro. Fotoradaru darbības zonā ceļu satiksmes negadījumu skaits sarucis par 33 procentiem, smago CSNg skaits - par 36%.

Latvijā pirmais fotoradars tika uzstādīts 2014.gadā, bet 2018.gadā to skaits sasniedzis 100. 

iAuto redakcija: "Saprotam, ka fotoradaru mērķis bija drošība, taču salīdzinot 2 galvenos grafikus kā soda naudas jeb ieņēmumus un cietušo skaitu + bojā gājušos redzam pretējas attīstības tendences!

Interesanti vēl būtu redzēt uzturēšanas izmaksas, cik tās ir un kas piemēram saņem par IT uzturēšanu."

 
42 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
as 4.marts 2019 14:16
13 6 Atbildēt

Radari rekordisti tikai pierāda to, ka ātruma ierobežojums tajā vietā ir nesamērīgs pret reālo dzīvi! Ja tik liela daļa sabiedrības nespēj ievērot ātrumu tajā vietā, tas nozīmē, ka tas ir pārāk mazs, jālauj braukt ātrāk un negadījumu novēršanai jāmeklē citi risinājumi! Svētciemā būtu jāceļ žogs un gājēju tilts un jāļauj braukt cauri uz 90! Iespējams, ka pat to nevajag, var vienkārši likvidēt ātruma ierobežojumu. Pašreizējais ir neloģisks vienam šķūnim un viensētas iedzīvotājam!

as 4.marts 2019 11:56
12 3 Atbildēt

1.cik naudas šajā biznesplānā ir ieguldīts, kāda "rentabilitāte"?

2.redzu, ka krītas vidējais ātrums. Kautkur bija pētījums, ka tas tieši tekmē tautasimniecību - jo mazāks vidējais ātrums, jo mazāki ieņēmumi budžetā, jo netiek ražotoi un pārdoti pakalpojumi un preces!

edmunds zalite 4.marts 2019 17:13
9 3 Atbildēt

radari un policija, kuri spiezj ieveerot nepamatotaas atruma ziimes, arii sekmee avaarijas, jo cilveeks zaudeeto laiku censas iedziit, braucot ar atljauto aatrumu arii vietaas, kur tas nav sapraatiigi, taa vietaa lai brauktu atbilstosi situaacijai uz celja.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 5

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti