Novembrī Rīgā ar videonovērošanas kamerām konstatēti ap 600 pa sabiedriskā transporta joslām braucoši vadītāji 23

 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Nozare.lv | 11.novembris 2023 8:25

Novembrī Rīgā ar videonovērošanas kamerām konstatēti 606 pa sabiedriskā transporta joslām braucoši autovadītāji, aģentūru LETA informēja Rīgas pašvaldības policija.

Šoruden policija sākusi aktīvāk kontrolēt tos autovadītājus, kuri neatļauti brauc pa sabiedriskā transporta joslām. Kontrolē tiek izmantotas pārvietojamās videonovērošanas kameras, kas pašlaik izvietotas piecās vietās.

Pārvietojamās videonovērošanas kameras Rīgas pašvaldības policija dažādu likumpārkāpumu konstatēšanai izmanto vairākus gadus, bet šoruden uzsākta jauna prakse - ar portatīvo kameru fiksēto pārkāpumu lēmumi par soda piemērošanu tiek noformēti attālināti un nosūtīti vadītājam elektroniski vai pa pastu, proti, kamera bez likumsargu klātbūtnes nolasa automašīnas reģistrācijas numuru un fiksē pārkāpumu.

Pašlaik portatīvās novērošanas kameras uzstādītas piecās vietās - Vaidavas ielā, Aleksandra Čaka ielā, Oskara Kalpaka bulvārī, Pārdaugavā pie uzbrauktuvēm uz Vanšu un Akmens tiltiem.

Atkarībā no nepieciešamības kameru novietojums ik nedēļu var tikt mainīts, tādēļ autovadītājiem jāatceras, ka noteikumi jāievēro pastāvīgi, nevis tikai tajā vietās, kurās izziņots, ka uzstādītas pārvietojamās novērošanas kameras, brīdina policija.

Šogad kopumā Rīgas pašvaldības policija konstatējusi 4023 autovadītājus, kuri neatļauti braukuši pa sabiedriskā transporta joslu. Ceļu satiksmes likums par šādu pārkāpumu paredz naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam 40 eiro apmērā. Vienlaikus līdz ar šo pārkāpumu autovadītāji mēdz izdarīt arī citus, piemēram, šķērsot nepārtraukto līniju braukt bez apdrošināšanas vai derīgas tehniskās apskates, tādēļ daži autovadītāji pēc pārkāpuma izdarīšanas saņem vairākus sodus vienlaikus.

 
Visi komentāri
 
0pis 11.novembris 2023 8:54
0 2 Atbildēt

Ja brauc pa sabiedriskā joslām, tad par sodu jāuzdod 3 mēnešus strādāt par Bolt vadītāju 😊

es 11.novembris 2023 9:55
6 3 Atbildēt

Maskavas ielā arī varētu uzlikt. Un pat vairākas, pa vienai aiz katra krustojuma.

Freijers 11.novembris 2023 15:31
2 0 Atbildēt

Ja? Un cik tad Maskavas ielā brauc pa A joslu ? Cik ātri japarkartojas ja izgriež no šķērsielas ? Ka tikai paonanēt no domas, ka kādu atkal par ko sodīt varētu….

Rr19 12.novembris 2023 13:10
0 0 Atbildēt

Tur pa sabiedrisko brauc jau no Ķengaraga ielas,ja ne ātrāk.

Kas par 11.novembris 2023 11:41
8 4 Atbildēt

varenu sasniegumu mūsu drošības un sabiedriskās kārtības labā  !

Būtu labi,  ja mūs pilsoņus, policija tomēr sargātu no tiešām kriminaliem elementiem , nevis tikai sodītu par nebūtiskiem pārkāpumiem, ar milzīgām soda naudām un vēl ar to lepotos,  ka milzu sasniegumu mūsu labā  !!!!

Un 11.novembris 2023 11:57
6 0 Atbildēt

vispār,  priekš kam ķert kabatzagļus,  auto apzadzējus,  uzbrucējus uz ielām naktī, utt? 

No tiem taču soda naudas neiekasesi  ! 

iJuris 11.novembris 2023 12:14
5 1 Atbildēt

Un cik sodi ieksaēi no RS par sabiedriskā transporta joslas neizmantošanu, braukšanu blakus citam sabtransam radot šķērsli citiem?

Domāju ka ir tikai godīgi, ja reiz viņiem iedod veselu joslu, tad tikai un vienīgi to drīkst izmantot.

Kur problēma?

Vēl būtu jauki veikt izpēti, lai noskaidrotu kādi ir sabtransa joslas tiešie ieguvumi kopējā ainā. 

Nevis tas ka viens autobuss ar lielai daļai cilvēku nederīgu maršurutu brauc vienu reizi 1h.

Bet tāds globāls, cik ļoti un cik lielā attālumā šī josla ietekmē kopējo satiksmi.

maza utopija, bet ja jau visiem ir iespēja savu taisnību stumt, es arī gribu tādu iespēju.

Nu 11.novembris 2023 13:14
6 0 Atbildēt

Aizmirsti par to, jo mūsu politiķim ir iestāstīts,  ka viņi vidējais vēlētājs brauc ar sabiedrisko. Un tur viņi gaužām kļūdās,  jo šis vēlētājs vispār viņus ienīst un vēlēšanām neiet.  LV vēlētājs ir tā dēvētais vidusslānis, kas tiek ignorēts un nīcināts visos veidos.

650 11.novembris 2023 14:20
3 0 Atbildēt

Kaut kas te neiet kopā.Cik diez sabtransa reisus ir kopumā aizkavējuši šie te pieķertie 600 lohi? 

Cik ir sodīto/Par! ĀTRUMA pārkāpumu V/vid zonās? Kāda tur ir (patiesā) attiecība iekassēto sodanaudu apmēros starp "ātrumpārkāpējiem" un "pārējajiem pārkāpējiem" ???

Sawron 11.novembris 2023 14:26
4 0 Atbildēt

''kamera bez likumsargu klātbūtnes nolasa automašīnas reģistrācijas numuru un fiksē pārkāpumu''...Nopietni jāsāk izskatīt variantu par braukšanu bez VNZ, vai arī tai uzkarināt magnētus no ledusskapja, jo te sods ir iespējams tikai, ja musari apstādina. Bet viņu nav daudz, kā zināms. vismaz 3500 eur par octas neesamību nevarēs uzkarināt...

Freijers 11.novembris 2023 15:55
4 1 Atbildēt

Kāpēc bez, var ar netīru, kad uznāks sniegs ar apsnigušu - ot tad varēs visa pseido attālinātā prevencija n tajos līmeņos (nu jau valsts, CSDD, pašvaldību kameras) sūkāt finpi. Kādai kontrolei pret šo aptrakušo sodu izrakstīšanu “neapturot” jābūt.

imzz 11.novembris 2023 15:10
2 0 Atbildēt

tie visi ir e-mobīļi :-/

anonimikis 11.novembris 2023 15:47
0 0 Atbildēt

Pa šitām joslām vajadzēja atļaut braukt Bolt drive un Citybee mašīnām.

Freijers 11.novembris 2023 15:58
1 2 Atbildēt

Vēl kādam ar koplietošanas elektropļeedaku, sarūsējušu riteni un visiem citiem “vienlīdzīgākajiem”.

ZZZZ 11.novembris 2023 17:34
2 0 Atbildēt

Jā un tos EV lohus arī izdzīt ārā. Lai tak brauc kur parastie cilvēki ar ICE. Aizņem te vai zinies kaut kādas brīvakas joslas. Lai viņi visi sēž kopā tajā korķī kopistiskajā.

Krotow 11.novembris 2023 17:43
5 0 Atbildēt

Ja uz galvenā ceļa ir korķis 2 kvartālu garumā (Brīvības iela pirms T/C Alfa ap 17:30 darba dienas vakarā), līdz krustojumam palikuši 30...50 metri, tuvumā nav sabiedriskā transporta un esmu vienīgais vai vēl ar vienu-diviem, kuriem krustojumā jāgriežas pa labi, aizbraucot līdz krustojumam pa sabiedriskā transporta joslu, mēs patiesībā izdarām labu darbu. Jo samazinām korķi uz galvenā ceļa. Taču to lūrētāji laikam neņem vērā.

WALA 11.novembris 2023 20:55
2 0 Atbildēt

Lūrētājiem, skaidri un gaiši jānorāda, ka ja starp tevi un tavu vajadzīgo labo pagriezienu nav atrodams cits krustojums, tad braukšana pa sab. trans joslu ir OK, un to pat var juridiski pamatot, tā kā cik lielas distances braukšana pa sab. transa joslu skaitās aizliegta pretstatā "iebraukšanai" tajā lai nogriestos teiksim otrpus tiltam noteikumos nekur netiek definēta jo arī 5 metri pa sab. trans joslu ir braukšana pa to, unsavukārt ja "mēģinam" to tikai šķērsot, tad tā vairs nav nogriešanās no šīs joslas .... kā paģēr CSN ...

WALA 11.novembris 2023 20:59
2 0 Atbildēt

P.S. vienīgi jāuzmanas, jo ceļinieki ar ir nu jau salikuši sab. transa joslas beigas īsi pirms tādām vietām kur tā varētu legāli darīt t.i. faktiski tava nogriešanās piem. uz Zemitānu tilta notiek jau vietā kur sab. transa josla jau ir beigusies, un tur vairs tu nevari izlīst ar šo punktu apspriešanu ... tiesa tu pirms pārvada nevari zināt kāda būs satiksmes organizācija tā otrā pusē ...

Krotow 11.novembris 2023 21:47
2 0 Atbildēt

Tās vietas regulārajiem braucējiem jau ir vairāk vai mazāk zināmas. Turpat Brīvības ielā tādas joslas beigas 50m garumā atrodas pie lielā Teikas krustojuma pagriezienam uz Džutas ielu. Tur tas ir adekvāti un daudzi (arī es) to izmanto. Augšējā piemērā minēts krustojums ar Dzērbenes (bij. Akadēmijas) ielu. Tur tādu joslas beigu joprojām nav. Tādi, kuriem tur jānogriežas, gan ir.

!!!! 11.novembris 2023 21:26
5 3 Atbildēt

Lietotājs “uupis” (cilvēks kurš vēlas, lai gājēji un velosipēdisti ietu bojā) ir tāda domāšana.

Kad viss iAuto bļāva, ka gājējam pirms došanās pāri gājēju pārejai ir jāpārliecinās par to, vai auto uzsācis bremzēšnu un pamanījis gājēju lietotājs “uupis” braši apgalvoja, ka to nevajag darīt, ir jāduj pāri un pofig, kas notiks, tas notiks.

Viss iAuto protestēja, ka pie auto stūres var būt arī tāds veselības problēmu nomākts cilvēks (kā lietotājs “uupis”), kuram paliek slikti un viņš netīšām nenoreaģē un uzbrauc gājējam. Viss iAuto apgalvoja, ka autovadītājiemiem ir jāskatās laicīgi, kas notiek uz gājēju pārejas. Neviens speciāli neaicina notriekt gājēju uz gājēju pārejas, vai gājēju un velosipēdisti tumsā uz ielas bez atstarojošajiem elementiem un/vai apgaismes ierīcēm. Lietotājs “uupis” savukārt saka, ka velosipēdistiem un gājējiem nav nekādu pienākumu nekur, viss esot autobraucēju atbildība un mudināja ātrāk skriet uz gājēju pārejām nemaz neskatoties, kas notiek apkārt (jo gājēju pāreja ir gājēju pāreja) un vēlams neizmantot nekādus atstarojošos elementus un/vai apgaismes ierīces dienas tumšajā laikā ne gājējiem, ne velosipēdistiem, jo CSN taču nav nekas minēts par to.

Respektīvi mēs šeit nonākam pie slēdziena, ka lietotājs “uupis” vēlas nodarīt kaitējumu gājējiem un velosipēdistiem!

Kad viss iAuto portāls saka, ka vadītājiem riteņbraucējiem un gājējiem jābūt uzmanīgiem, lietotājs “uupis” apgalvo, ka nē, jābūt uzmanīgiem tikai auto vadītājiem, un ja kāds nomirs pie auto stūres, tad vismaz uz gājēja, kapa varēs uzrakstīt “es nebiju vainīgs”…

es 11.novembris 2023 22:43
3 1 Atbildēt

Ko šitas obižennijs te var ņemties....ieliec svecīti, varbūt pāries tā nieze.

Riepucis 13.novembris 2023 10:03
0 0 Atbildēt

Bet vadītāji tak ir auni, kas jāpieskata. Braucu, skatos ka uz ieskriešanās joslas viens stāv un otrs apstājas aiz pirmā. Vēlāk eju garām, tur jau trešais apstājies. No rīta eju, redzu ka tagad jau ieskriešanās josla pilna ar auto un visiem saliktas kvītis pie loga.

Nu, kādam aunam ir jābūt lai parkotos ieskriešanās joslā? Vēlāk ejot uz bodi, redzēju ka iepriekšējā krustojumā ir zīme (X) un kādu gabalu aiz tās ir izbraukšana no DUS. Laikam pirmais vadītājs izdomāja ka tas ir krustojums un (X) vairs nav spēkā, bet pārējie stājās jo kāds jau stāvēja un tāpēc drīkst.

Nu sakiet, vai jūs izbrīna ka šādi vadītāji brauc pa sab. joslām un dara citas stulbības, un pēc tam pārdzīvo ka tiek sodīti.

Rr19 14.novembris 2023 15:51
0 0 Atbildēt

Tur nav jābrīnās, Robežu ielu arī nesen pārtaisīja pa vienvirziena, bet vēl šodien brauc pret virzienu, kā ērgļi.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 2

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 

Cadillac izstrādājis elektrisku krosoveru Ķīnas tirgum

Modelis Optiq paredzēts Ķīnas tirgum, taču vēlāk Cadillac to plāno pārdot arī ASV. Lasīt vairāk

 

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 45

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 

"Kritiskās masas" velobraucienā notikuši divi negadījumi un sākti četri administratīvā pārkāpuma procesi 26

Rīgā trešdien tradicionālajā un nesaskaņotajā "Kritiskās masas" velobraucienā notikuši divi negadījumi un sākti četri administratīvā pārkāpuma procesi, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti