Purvciemā nozog "BMW X6" lukturus, tos izgriežot no virsbūves 15

 
If P&C Insurance AS Latvijas filiāle | 23.aprīlis 2014 17:28

Aprīļa vidū Rīgā Purvciemā kādas daudzdzīvokļu ēkas pazemes stāvvietā automašīnai BMW X6 no virsbūves tika izgriezti un nozagti LED lukturi, pamatīgi sabojājot arī auto virsbūvi.

Zagto auto detaļu tirgus Latvijā joprojām ir pietiekami liels, lai auto detaļu zagļiem būtu interese zagt ne tikai auto spoguļus. Arī auto lukturi ir viena no trim zagļu iecienītākajām auto detaļām aiz auto spoguļiem un atpakaļgaitas sensoriem. Tāpat zagļi mēdz zagt arī dekoratīvās uzlikas (moldingus), auto magnetolas un pat auto stūres.

Apzagtais BMW X6 Purvciema stāvlaukumā Foto: Publicitātes attēls

“Visbiežāk auto lukturi tiek zagti, tos vienkārši noskrūvējot vai noņemot, taču šinī gadījumā zagļi izmantojuši netipisku metodi – lukturi izgriezti no automašīnas virsbūves, sabojājot gan sānu spārnus, gan motora pārsegu. Tas bija iespējams, jo automašīnai ir plastmasas spārni, kurus ir viegli sagriezt, nesabojājot pašus lukturus. Konkrētajā gadījumā automašīnas remonta izmaksas ir gandrīz 9000 eiro apmērā, no kuriem 5000 eiro ir abu LED lukturu nomaiņa,” informē If Apdrošināšana Transporta atlīdzību daļas vadītājs Pāvels Valainis.

Jāpiebilst, ka pēdējā laikā vērojama tendence, ka tiek zagti arī Volkswagen Touareg auto lukturi, kuru nomaiņa izmaksā aptuveni 3000 eiro, kā arī Porsche Cayenne lukturi, kuru nomaiņa izmaksā aptuveni 3500 eiro. “Auto īpašniekiem jāatceras, ka ir svarīgi padomāt par sava auto drošību, atstājot to uz ilgāku laiku, jo, piemēram, minētā auto lukturu zādzība prasa ilgāku laiku un nav paveicama dažu minūšu laikā. Tāpat jāatceras, ka viena efektīvākajām aizsardzības metodēm pret auto detaļu zādzībām ir to marķēšana,” norāda Pāvels Valainis.

Kā zināms gan Latvijā, gan Lietuvā auto detaļu zādzības bija un arī joprojām ir ienesīga nodarbe, jo auto spoguļi, lukturi un citas detaļas ir salīdzinoši viegli nozogamas auto detaļas ar pietiekami lielu vērtību. Savukārt If P&C Insurance AS Atlīdzību daļas dati Igaunijā liecina, ka šādas zādzības gandrīz vispār nenotiek, jo Igaunijā nav zagto auto detaļu tirgus un šīm detaļām vienkārši nav noieta.

 
Visi komentāri
 
anonimikis 23.aprīlis 2014 16:58
1 0 Atbildēt

ar akumulatora fleksi ne to vien var nogriezt. baigi labs tāds aparāts :)

sviesc 23.aprīlis 2014 19:40
0 0 Atbildēt

tik agri vai veelu, ar to pashu fleksi, kaads rocinjas zaglim noiisinaas.

darklight 23.aprīlis 2014 21:35
4 2 Atbildēt

Lūk viens no iemesliem, kāpēc turpinu braukt ar veco Opeli. Tam neviens ne lukturus, ne spoguļus nezags. Magnetola tik jāsargā.

LMT 23.aprīlis 2014 21:44
0 1 Atbildēt

Paveca ziņa, žēl labs auto.

iAuto 23.aprīlis 2014 22:06
4 0 Atbildēt

Jā, šodien If atsūtīja

LMT 23.aprīlis 2014 22:30
0 2 Atbildēt

Apollo jau izrunāta tēma... 10:15 bija ievietots.

www.apollo.lv/zinas/ar-izdo...ukturus/648104

Švaki, švaki, švaki!

iAuto 23.aprīlis 2014 22:44
5 0 Atbildēt

Nez kā mēs to pārdzīvosim, sekundes vēl pieliec

Palaidniex 24.aprīlis 2014 12:41
1 0 Atbildēt

Vienīgais kas man nav skaidrs - NO KĀ UN KUR IR IZGATAVOTI tie lukturi, ka viņi maksā tādu piķi???

Vienkārši ziņkārīa moka! Nu bet reāli: "...no kuriem 5000 eiro ir abu LED lukturu nomaiņa..."

Kanibaals 24.aprīlis 2014 20:01
0 0 Atbildēt

Rūpnīca uzliek kādu cenu grib. Tas lai tā būtu papildus ekstra un nepirktu lēto modeli uzliekot pēc tam LED. Cenu politika, neviens neliek pirkt. Kamēr neparādās neoriģinālie, tikmēr brīvais tirgus nestrādā.

Cena gan stipri pārspīlēta, faktiski tie ir divreiz lētāki.

Palaidniex 24.aprīlis 2014 20:22
1 0 Atbildēt

arī "štuka" par lukturi ir maigi izsakoties - pārspīlējums

GB12 25.aprīlis 2014 9:24
0 1 Atbildēt

Iks-sestajam nav vis... Lielākajai daļai jaunu auto lukturi maksā no 500 līdz 700 EUR gabalā... līdz ar to, šādas klases auto štuka ir vēl diezgan pamaz.

IkdienasViesis 24.aprīlis 2014 15:30
0 1 Atbildēt

Vispār jau, ļoti rupjš stils, lopiska attieksme pret auto. Savādāk to nenosauksi. Normali cilvēki tā nerīkojas.

Kanibaals 24.aprīlis 2014 20:02
0 0 Atbildēt

Tieši tā. Normāli cilvēki, kas var atļauties šādus auto dzīvo privātmājā vai tiem ir šoferi, kas auto novietos to personīgajā apsargājamā garāžā. ;)

Undertaker 24.aprīlis 2014 16:31
0 1 Atbildēt

Lukturus droši var meklēt to pašu apdrošinātāju sadarbības autoservisos. Situācijā, kad apdrošinātāji dempingo ar polišu cenām, tas atsaucas arī uz atlīdzības izmaksu apmēru. Apdrošinātājs dala ar 2 vai 3 servisa sastādīto tāmi. Lūk rezultāts! Pat solīdi kantori sāk rezerves daļas iegādāt ss.lv sludinājumos, lai tikai iekļautos remonta izmaksām atvēlētajā summā. Manai 1,5 gadīgai automašinai ziemā uzkrita ledus no mājas jumta. Par priekšējā stikla, labā spārna , labā spoguļa un alumīnija kapota "remontu" piedāvāja 400 EUR ... Alumīnija kapota cena vien ir pāri 1000 EUR un garantijas auto nekāda baulēšana un špaktelēšana nav pieļaujama.

IkdienasViesis 25.aprīlis 2014 12:40
0 0 Atbildēt

Atceros, 1987.gadā, vienā veikala stāvvietā kāds neuzmanīgi braucot bija pārsitis mana fāterīša volgas apaļo H4 lampas lukturi, kas bija atvests no Vācijas....Vietējā tirgū rumbulā tolaik tāds jauns maksāja 50 rubļus, veikalos vispār nopirkt nevarēja. Tajos laikos tml.lieta bija liels deficits. 90-tajos gados gan visas lukturu lietas varēja Rumbulā nokārtot "pa lēto" - šrota piedāvājums bija milzīgs. Šodien jaunajiem auto šrotos kaut ko dabūt ir grūti, bet veikalos cenas augstas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO)

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 

Brāļi Lielbārži izcīna pirmo uzvaru Pasaules čempionātā Portugālē

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alqueidão, “Torres Novas” trasē aizvadīts Pasaules čempionāta pirmais posms blakusvāģu motokrosā, kur savu pirmo uzvaru šajā seriālā izcīnīja Daniels Lielbārdis un Bruno Lielbārdis. Lasīt vairāk

 

Busiņa šoferis zaudē tiesības (+ VIDEO) 23

Busiņa šoferis brauc pa kreiso malējo joslu un bloķē ātrāk braucošos, bet, kas vēl ļaunāk, vienā brīdī viņš apstājas un iet izskaidroties ar Audi vadītāju. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti