Telefons, drošības jostas, riepas - par ko pienākas soda punkti 5

 

Foto: Ekrānbilde

Nozare.lv | 10.oktobris 2019 18:32

Stājušās spēkā Ministru kabineta apstiprinātās izmaiņas normatīvajos aktos, kas paredz autovadītājiem par mobilā telefona un citu viedierīču lietošanu pie auto stūres reģistrēt vienu pārkāpumu uzskaites punktu, aģentūru LETA informēja Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD).

Direkcijā norādīja, ka šī ir samilzusi problēma, par ko liecina pagājušā gadā CSDD veiktais pētījums, kas atklāja, ka vairāk nekā 70% autovadītāju ikdienā pie stūres lieto mobilos telefonus. Pamatojoties uz šo pētījumu, CSDD sadarbībā ar Valsts policiju veica kampaņu "Izkāp no telefona!". Ministru kabinets lēma, ka par šiem pārkāpumiem būtu jāreģistrē soda punkti. 

CSDD un Satiksmes ministrija aicina vadītājus mainīt savus paradumus un atturēties no mobilā telefona un citu viedierīču lietošanas brauciena laikā. 

Tāpat viens pārkāpumu uzskaites punkts tiks reģistrēts vadītājam tad, ja pasažieris brauciena laikā nebūs piesprādzējies, savukārt pasažierim par nepiesprādzēšanos, tāpat kā līdz šim, tiks izteikts brīdinājums vai piešķirts naudas sods. 

Soda punkts pienāksies arī par braukšanu ziemā ar auto, kas ir aprīkots ar vasaras riepām, un par iebraukšanu krustojumā sastrēguma laikā.

Savukārt ar diviem pārkāpumu uzskaites punktiem tiks sodīta braukšana vienvirziena ielā pretējā virzienā.

Tāpat ir stājušās spēkā izmaiņas pārkāpumu uzskaites punktu dzēšanas kārtībā. 

Līdz šim, sakrājot četrus punktus, vadītājam tika piedāvāta iespēja brīvprātīgi apmeklēt apmācību kursus ceļusatiksmes drošības jautājumos. Turpmāk, sakrājot četrus punktus, vadītājam tiks piedāvāta arī iespēja apmeklēt braukšanas uzvedības korekcijas grupu nodarbības jeb psihologu konsultācijas. Ja kursi ceļu satiksmes drošības jautājumos vai psihologu konsultācijas tiks noklausītas, arī turpmāk vadītājam tiks dzēsti divi punkti.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
kā tad... 10.oktobris 2019 21:44
11 1 Atbildēt

Un ko ,tad paši poliči arī būs jāsoda,braucot pie stūres runā pa telefonu... Super vai ne???

... 11.oktobris 2019 0:42
7 3 Atbildēt

Pat galvenais, ka samaksājot legālu "kukuli" kursu organizatoriem, tiec vaļā no soda punktiem. Jautājums - kam šie indulgenču tirgoņi maksā "otkatu"?

Rexx 11.oktobris 2019 7:40
5 1 Atbildēt

Agrākos laikos baznīca tirgoja grēku atlaišanas lapas- indulgences. Tāpat arī vēl tagad, izsūdzot grēkus, pēc tam nolūdzoties,grēki tiek atlaisti. Sistēma nav jauna.????

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 2

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Ko dara šī tehnika? (+ VIDEO) 5

Kravas auto ar piekabi kaut ko vienmērīgi izkaisa uz ceļa. Vai varētu būt, ka šādi ātrā un vienkāršā veidā tiek atjaunots ceļa segums? Lasīt vairāk

 

Tikai tagad Latvijas Valsts ceļi atjauno 110 km/h uz Rīgas - Jūrmalas šosejas 30.04.2024 (+ VIDEO) 18

iAutolv konstatē, ka aprīļa pēdējā dienā situācija uz Rīgas-Jūrmalas šosejas izmainījusies un tagad maksimālais atļautais ātrums ir 110 km/h. Lasīt vairāk

 

Tiesai būs vēlreiz jāskata lieta par bēgšanu no policijas pirms 5 gadiem (+ VIDEO) 3

Tiesai atkārtoti būs jāizskata krimināllieta, kurā pirms aptuveni pieciem gadiem kāds autovadītājs narkotisko vielu reibumā bēga no policijas. Pakaļdzīšanās laikā – no Rīgas līdz Ogrei – cieta vairāki likumsargi. Bēgošo autovadītāju izdevās apturēt, tikai lietojot šaujamieroci. Un tieši ar vīrieša ievainošanu galvā saistīts Augstākās tiesas Senāta lēmums, kas paredz daļēji atcelt zemākās instances tiesas lemto, ka vīrietim par izdarīto jāizcieš piecarpus gadu cietumsods. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti