Izvērtēšanai Saeimas komisijā nodod pilsoņu ieceri atļaut labo pagriezienu, ja luksoforā deg sarkanā gaisma 9

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 25.marts 2021 13:28

Saeima šodien lēma nodot Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai tālākai izvērtēšanai 10 078 Latvijas pilsoņu kolektīvo iesniegumu, kas piedāvā atļaut labo pagriezienu pie sarkanās gaismas, ja tas netraucē citiem vadītājiem un gājējiem.

Parakstu vākšana tika sākta 2016.gada vasarā. Kā iniciatīvas pieteicējs norādīts Dmitrijs Mišukovskis, un iniciatīvas pieteikumā norādīts, ka daudzās valstīs esot atļauts labais pagrieziens uz sarkano luksofora signālu vietās, kur pie luksofora pielikta zaļā bultiņa un ir droši manevram.

Ņemot vērā citu valstu pieredzi, Mišukovskis secinājis, ka tādējādi varēs uzlabot satiksmes situāciju uz Latvijas ceļiem.

Sākumam viņš piedāvā uzzināt, kuri no krustojumiem der pagriezienam uz sarkano gaismu. Līdztekus tam būtu jāievieš jauna ceļazīme, kas atļauj šo pagriezienu. Vēl par pārmaiņām būtu jāinformē visi autovadītāji. Noslēdzošais iniciatīvas solis būtu "uzmontēt zīmes uz luksofora stabiem".

Šādu izmaiņu rezultātā, kā uzskata Mišukovskis, tiktu uzlabota satiksme, kā arī sastrēgumi kļūtu mazāki.

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
anonimikis 25.marts 2021 14:06
9 1 Atbildēt

Daudzās valstis neviens neuzskata, jo to nav daudz. Lietuvā to jau vāc nost. Pie esošās braukšanas kultūras Latvijā šis ierosinājums robežojas ar noziedzīgu darbību, kas var paaugstināt cietušo skaitu.

GTD2 25.marts 2021 15:49
6 1 Atbildēt

par velo uz gājeju pārejas vienozīmigi japieņem likums, ja stumj velo priekšroka , bet ja brauc ar velo tad laid auto, pie sadursmes kuršvairs nomērīs uz cik velo braucis uz 5 vai 25. likumiem jabūt nepārprotamiem

Vernons 25.marts 2021 14:58
4 3 Atbildēt

Un kā reaģēs velosipēdisti, kas "gājēja ātrumā", 25 km/ h iemanās vilkt pa trotuāru!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Divi džigiti ar ZILiem nesadala ceļu; liktenis žēlo (+ VIDEO) 1

Divi kirgīzu džigiti ar padomjlaiku ZIL kraviniekiem nesadala ceļu un viens no kraviniekiem ietriecas brauktuves atdalošajās barjerās. No šī ZIL priekšpuses maz kas paliek pāri, taču trieciens šoferi izmet uz ielas un viņš paliek šķietami neskarts. Lasīt vairāk

 

80 500 eiro - elektriskais Cadillac jau Eiropā (+ FOTO) 6

Pilnībā elektriskais Cadillac Lyriq sper pirmos soļus Eiropā. Automašīna jau pieejama dažos tirgos, tostarp Vācijā, kur tās cena būs vismaz 80 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pilots, kurš uz Tallinas šosejas veica avārijas nosēšanos, ir pieredzējis instruktors (+ VIDEO) 12

Sestdien uz Tallinas šosejas avārijas nosēšanos veica privātā lidmašīna. Tās pilots ārkārtas situācijā rīkojies pareizi. Lasīt vairāk

 

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 7

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti