Pēc 5 dienām tomēr ir uzlabojumi, pagriež ceļa zīmi "Iebraukt Aizliegts" uz Jūrmalas galvenās ielas (+ VIDEO) 6

 
Māris Ozoliņš, iAuto redaktors | 6.oktobris 2021 8:29

Piecas dienas pēc iAuto.lv publikācijas remontdarbu veicēji Jūrmalā pagriež ceļa zīmi "Iebraukt aizliegts" tā, lai tā nemulsinātu autobraucējus, kas dodas Slokas virzienā.

Māris Ozoliņš, iAuto redaktors: "Pretējā pusē (Rīgas virzienā) šāda pati ceļa zīme "Iebraukt aizliegts" ar papildzīmi stāvēja vairāk kā 3 mēnešus. Ar interesi vēroju un pārliecinājos, ka tikai ar informācijas publiskošanu var ko panākt. Jūrmalas gadījumā diemžēl īstermiņā, jo izveidotā sistēma ir neprofesionāli pārvaldīta sākot no ZZS un Gata Trukšņa puses, tālāk pa ķēdīti līdz Jūrmalas pilsētas Attīstības pārvaldei un attiecīgajiem pašvaldības saistošajiem noteikumiem, kas pat neparedz būvnieku atbildību nepareizā ceļu satiksmes organizēšana."

Zīme gan ir salocīta, pa pusei karājas, bet vismaz vairs tā nemulsina. Skumjākais šajā visā, ka vismaz teorētiski mēs kā medijs nedrīkstam uzrakstīt, ka šai ceļa zīmei būtu jābūt pareizi saskaņā ar standartu, ja kantoris SIA Latvijas standarts ir kaut kādā veidā saglabājis feodālistiska tipa intelektuālā īpašuma tiesības un publiski attiecināmu regulējumu, kas mums neļauj tās publicēt publiski, pat draud mums."

Sarmīte Morica, Informācijas un mārketinga nodaļas vadītāja vietniece, SIA “Latvijas standarts”: "Vēlos atgādināt, ka standarti ir standartizācijas organizāciju intelektuālais īpašums. Standartu vai to daļu publiskošana, reproducēšana un izplatīšana jebkuriem līdzekļiem (kopēšana, fotografēšana utt.) un jebkurā formā  komerciālos vai nekomerciālos nolūkos bez standartizācijas organizācijas rakstiskas atļaujas ir aizliegta. Citējot standartus, jāievēro Latvijas Republikas Autortiesību likuma 19., 20. un 21.pants. Standartu godīgas lietošanas starptautiskā prakse nosaka, ka bez autora piekrišanas ir atļauts citēt līdz 5% no standarta teksta. Daudzkārtēja simbolu, izmēru, formulu utml. lietošana ir atļauta. Citos gadījumos ir jāsaņem rakstiska standartizācijas organizācijas atļauja".

 

Pirms tam situācija šajā remontposmā bija šāda: 

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
gunbox 6.oktobris 2021 9:59
5 0 Atbildēt

Redz kā, projektā nepilnības. Tagad tiek organizēts jauns valsts iepirkums uz servisu, kurš pārskrūvēs zīmi? Kā redzams, bez jauna projekta mūsu auKsti kvalificētais būvnieks ar loģiku nedraudzējas. Cerams, ka nenonāks pie kājas izraušanas un no jauna betonēšanas.

Slinkais 6.oktobris 2021 11:06
5 1 Atbildēt

aiziešu vakarā pagriezīšu to vella zīm atpakaļ, lai Mārim būtu ko ņemties

iAuto 6.oktobris 2021 11:16
1 4 Atbildēt

Savā īpašuma tu to vari darīt, bet, ņemot vērā apdraudējumu sabiedrībai un, ka tas viss ir publiskajā telpā, tad tas nav smieklīgi.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti