Par bīstamo krustojumu Jūrmalā atbildīgo nav, jo nav nodots ekspluatācijā; bet tas strādā (+ VIDEO) 25

 
Māris Ozoliņš, iAuto redaktors | 20.decembris 2021 17:25

Kamēr satiksmes dalībnieku nesūdzēs tiesā atbildīgos dienestus un neprasīs piedzīt zaudējumus, tikmēr situācija būtiski nemainīsies, jo vismaz pagaidām atbildīgo nav.

Vienkāršā interneta tiešraidē izdevās nofiksēt vairākas bīstamas situācijas dēļ luksoforu bīstamās satiksmes organizācijas, ja ir laiks, iesaku noskatīties iAuto facebook tiešraidi no 6.12.2021 vakara.

NORMATĪEVIE AKTI

Iesākumā informācija, kas autovadītājiem nav jāzina, bet šajā tēma ir obligāta. Proti, Ministru kabineta noteikumi Nr.421 "Noteikumi par darba vietu aprīkošanu uz ceļiem":

1. Vispārīgie jautājumi

  1. Noteikumi nosaka, ar kādiem tehniskajiem līdzekļiem aprīko darba vietas uz ceļiem (turpmāk – darba vietas). (MK 05.05.2009. noteikumu Nr.394 redakcijā)
  2. Darba vietas aprīkošanu ar tehniskajiem līdzekļiem nodrošina persona, kas veic ceļu būvniecības, remonta, kā arī citus darbus uz ceļiem (turpmāk – darbu veicējs), to saskaņojot ar ceļa pārvaldītāju un valsts akciju sabiedrību “Latvijas Valsts ceļi” (turpmāk – Latvijas Valsts ceļi). (MK 05.05.2009. noteikumu Nr.394 redakcijā)
  3. Noteikumu izpildi kontrolē ceļa pārvaldītājs un Latvijas Valsts ceļi. (MK 05.05.2009. noteikumu Nr.394 redakcijā)
  4. Par noteikumu prasību neizpildīšanu darbu veicējs atbild likumā noteiktajā kārtībā.

LATVIJAS VALSTS CEĻU atbilde 7.12.2021 no Komunikācijas daļas vadītājas Annas Kononovas:

"Objekts Zigfrīda Meierovica prospektā Jūrmalā nav nodots ekspluatācija un darbi pašlaik objektā nenotiek. Iespējams sakarā ar laika apstākļiem ir būvdarbu pārtraukums. Precīzāku informāciju jāprasa pasūtītājam Jūrmalas pašvaldībai un būvdarbu veicējam.

Par to, ka objektā nav pabeigti būvdarbi brīdina plakāti objekta sākumā.

Tā kā darbi objektā nenotiek un MK noteikumu Nr. 421 prasības netiek pārkāptas, LVC nav komentāru sakarā ar šiem noteikumiem.

Ceļu satiksmes noteikumi nosaka: 131. Ja luksofors ir izslēgts vai darbojas mirgojošas dzeltenās gaismas režīmā, transportlīdzekļa vadītājam jāievēro neregulējamu krustojumu šķērsošanas noteikumi un pirms krustojuma uzstādīto priekšrocības ceļa zīmju prasības.

Par veco gājēju pāreju. Ja luksofors nedarbojas, jāvadās pēc ceļazīmēm.

Pamatojoties uz likuma Par autoceļiem 1. panta otro daļu: Pilsētu ielas ir attiecīgo pašvaldību iestāžu pārziņā, un to uzturēšanas un lietošanas kārtību nosaka šīs iestādes. Nosūtīsim Jūsu sūdzību Jūrmalas pašvaldībai izvērtēšanai un lēmumu pieņemšanai.

Ceļu satiksmes likuma 6. pants nosaka, ka Ceļa pārvaldītāja pienākumi ir:

  • nodrošināt, lai ceļš pastāvīgi tiktu uzturēts satiksmei drošā stāvoklī atbilstoši normatīvajiem aktiem un standartiem ceļu satiksmes drošības jomā;
  • nodrošināt, lai nekavējoties tiktu novērsti šķēršļi, kas traucē satiksmi un apdraud tās drošību, bet, ja tas nav iespējams, nodrošināt bīstamo vietu aprīkošanu ar atbilstošiem satiksmes organizācijas tehniskajiem līdzekļiem līdz šo šķēršļu likvidēšanai;
  • un kontrolēt ceļa darbu veikšanas kārtību."

iAuto KOMENTĀRS

Māris Ozoliņš, iAuto redaktors: "Sekojot padziļināti "Dubultu satiksmes mezgla" izstrādei un būvniecībai izgaismojās vairākas būtisksas nepilnības gan Valsts procesu uzraudzībā, gan pašvaldību deputātu un ierēdņu lēmumu pamatotībā, bet pats galvenais KONTROLĒ un ATBILDĪBA.

Iedzīvotāji neko daudz lietderīgu nevar darīt arī, ja ir saskatāmas acīm redzamas nepilnības un pat likuma pārkāpumi, kā zīmes Braukt aizliegts uzstādīšanas uz galvenās ielas, kā ceļa horizontālo apzīmējumu uzkrāsošanas pirms ceļa zīmju uzstādīšanas, kā nenodrošinot gājējiem pagaidu ceļu norobežotu no būvdarbiem, kā maldinošu pagaidu ceļa zīmju uzstādīšanu, kā nepareizu ceļa zīmju uzstādīšanu, pat vadstatņus novieto pretēji noteiktajai auto plūsmas kustībai."Dubultu satiksmes mezglā" jau tika konstatēti vairāki pārkāpumi pēc mana iesnieguma no Latvijas Valsts ceļu puses, tie tika iesniegti Jūrmalas pašvaldības policijā un viss :), lūk kādu atbildi saņēmām no Jūrmalas pašvaldības izpilddirektors E.Stobovs šeit >>> bet īsumā atbildību nosaka MK noteikumi un savstarpējie līgumu un tas ir arī viss.

Ja ceļa īpašnieks, kas šinī gadījumā ir Jūrmalas dome nenodrošina satiksmes drošību būvdarbu laikā, tad vērsos ar iesniegumu Latvijas Valsts ceļos, kur atbildi Jūs jau lasījāt raksta sākumā. Daudzas lietas procesu virzībā nosaka personāls un diemžēl Latvijas Valsts ceļu funkciju Jūrmalā pilda būvinženieris Guntars Ķerāns, kuram citi pienākumi ir svarīgāki un vieglāk pateikt, ka tas viss jānovērš ir Jūrmalas domei. Tā arī ir, bet augstāk minēt MK noteikumi Nr:421 nosaka arī Latvijas Valsts ceļu pienākumus.

PRIEKŠLIKUMS: Satiksmes ministrija var uzlabot situāciju ar kontroli būvdarbu laikā, nosakot, ka saskaņotās pagaidu satiksmes organizācijas shēmas būvdarbu laikā ir obligāti jāpublisko gan noteiktā interneta vietnē, gan fiziski izdrukas veidā pie būvdarbu informatīvās zīmes. Jo ja būvinženieris nevēlas pārbaidīt atbilstību likumam, tad to varētu darīt iedzīvotāji, kas attiecīgi ziņotu pārkāpumu gadījumā."

Vēlu veiksmi šajā krustojumā un īpaši gājējiem, jo tikai veiksme var palīdzēt šeit neiekļūt satiksmes negadījumā un saciet lietot videoreģistratoru, tas var paglābt no cietuma."   

LĪGUMA PUNKTI "Dubultu satiksmes mezglā", kas nosaka atbildību:

8. PUŠU ATBILDĪBA UN STRĪDU RISINĀŠANA

8.1. IZPILDĪTĀJS ir atbildīgs par savu darbaspēku, tā tehnisko nodrošinājumu, darbinieku kvalifikāciju un darba procesā pielietoto materiālu kvalitāti.

8.2. IZPILDĪTĀJS ir atbildīgs par LĪGUMĀ paredzēto būvdarbu veikšanā izmantojamo celtniecības iekārtu, instrumentu un cita aprīkojuma apdrošināšanu. Ja apdrošināšana nav veikta un iepriekšminētās iekārtas tiek bojātas vai iznīcinātas, tad, neatkarīgi no bojājuma vai zuduma cēloņa, PASŪTĪTĀJS nav atbildīgs.

8.3. Par līgumsaistību neizpildi vai nepilnīgu izpildi, PUSES ir atbildīgas saskaņā ar Latvijas Republikas spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem un LĪGUMA noteikumiem.

8.4. Par nepienācīgu saistību izpildi PASŪTĪTĀJS ir tiesīgs IZPILDĪTĀJAM piemērot līgumsodu 0,5 % (nulle komats piecu procentu) apmērā no LĪGUMA 4.1. punktā noteiktās līgumcenas par katru pārkāpuma dienu, bet ne vairāk kā 10 % (desmit procentus) no līgumcenas.

8.5. Ja IZPILDĪTĀJS kavē DARBU nodošanu, PASŪTĪTĀJAS ir tiesīgs IZPILDĪTĀJAM piemērot līgumsodu 0,5 % (nulle komats piecu procentu) apmērā no DARBU līgumcenas par katru kavējuma dienu, bet ne vairāk kā 10 % (desmit procentus) no DARBU līgumcenas.

8.6. Jebkura maksājuma, kas izriet no LĪGUMA, samaksas kavējuma gadījumā, samaksu nesaņēmusī PUSE ir tiesīga piemērot otrai PUSEI līgumsodu 0,5 % (nulle komats piecu procentu) apmērā no kavētā maksājuma summas par katru kavējuma dienu, bet ne vairāk kā 10 % (desmit procentus) no kavētā maksājuma summas.

8.7. Ja IZPILDĪTĀJA vainas dēļ DARBI netiek pabeigti LĪGUMĀ noteiktajā termiņā, IZPILDĪTĀJS kompensē PASŪTĪTĀJA izdevumus, kas saistīti ar DARBIEM nodrošinātā būvuzraudzības pakalpojuma termiņa pagarinājumu atbilstoši noslēgtajā līgumā par būvuzraudzību noteiktajām izmaksām.

8.8. Līgumsoda samaksa neatbrīvo PUSES no LĪGUMA saistību pienācīgas izpildes. PASŪTĪTĀJS ir tiesīgs IZPILDĪTĀJAM piemēroto līgumsodu ieturēt no savstarpējiem norēķiniem.

8.9. PUŠU strīdi, kas rodas būvdarbu un materiālu kvalitātes novērtēšanā DARBU veikšanas vai garantijas termiņa laikā, risināmi, pieaicinot neatkarīgu(-s) sertificētu(-s) ekspertu-(s) vai valsts ekspertīzes institūcijas, un ekspertīzes izdevumus sedz PUSE, kura saskaņā ar ekspertīzes slēdzienu tiek atzīta par vainīgu. Ja ekspertīze nekonstatē pārkāpumus, ekspertīzes izdevumus sedz ekspertīzes ierosinātājs.                                                      

Dubultu satiksmes mezgls:

  • pasūtītājs Jūrmalas dome 
  • būvprojektu izstrādāja un autoruzraudzību nodrošina SIA “JLD”
  • būvuzraudzību nodrošina SIA “Semita” (5 439 EUR)
  • būvdarbus veic personu apvienība “Igate-Liktenis” (898 793,97 EUR)

Jūrmalas domes atbilde vēl tiek gaidīta! Ja redzi nepilnības Jūrmalā, tu taču vari ar e-pastu oficiāli tās iesniegt uz pasts@jurmala.lv

Skaties tiešraidi no šī infrastruktūras brīnuma 20.12.2021 plkst 17:50 šeit https://www.facebook.com/iAutolv

Laika kods:

7:25 mikrofons atkal strādā

17:10 sarkanais iedegas uz 4 sekundēm

Lasi vēl iAuto.lv par šo tēmu:

 
Visi komentāri
 
GTD2 20.decembris 2021 18:51
3 1 Atbildēt

Bīstams gan nekas tai krustojumā nav . Varbūtās priekš laukiem uztaisīts par sarežģītu , tapēc arī brauc kā laukos ,

650 20.decembris 2021 19:37
0 0 Atbildēt

Pašlaik nav laika detalizēti šo materiālu noskatīties, taču jau pirmajās minūtēs ir 10000% skaidrs, ka lielāku Draņķi (par jūrmalNieku naudu) būtu grūti iedomāties.Ko lai neteiktu tālākie komentētāji, šis materiāls ir laikā un naglai uz galvas.Ar 2xs..

Tas draņķis tur jau kopš pirmās darbības dienas ir sevi poziconējis kā tīrs (truls) satiksmes kavētājs.Jo tas 5sek sarkanaiss režims tur iedegas pilnīgā randomā, pilnīgi bez jebkāda loģiska iemesla un JEBKURĀ (!) diennakts laikā.Naktī tas nostrādā uz tukšas ielas un pie jebkuras un jebkurā ātrumā piebraucošas atsevišķas mašīnas.Pie kam, abās vietās- tikko esi izripipinājies caur vienu šo viltus sarkano, 60m pirms Baznīcas Krusta pēkšņi iedegas tas otrs.Kad tuvākajā puskilometra apkārtnē nav neviena dzīva ne gājēja ne braucēja, ne arī izgriezties/apdgriezties pretendenta.Attiecīgi, kad tie tur ir, arī tad tas strādā pēc sev vien zināma algoritma.Sižetā bija redzams- no/baznīcas pretendents žēli stāv, bet nekāda kiber-automatizācija uz to neiedarbojas.

Rīgas galā tas 5sek sarkanais un tā jauni zaļā bulta tieši tādā pat randoma režīmā iedegas uz līdzenas vietas bez jebkāda loģiska iemesla jebkurā diennakts laikā.Vadītājs te ko "prognozēt" ir bezspēcīgs.Var vienīgi nodemonstrēt "reakciju" un pacietīgi uzgaidīt, ar kuru reizi kāds iebrauks šim asi-noreaģētājam viņa personīgi sensitīvajā aizmugures daļā.Tāpēc jau viņi tur brauc uz to sarkano- jo tas visusmēra "vadītājs" vienkārši nesaprot notiekošo.Vai šis te "mierināšanas kvants" tur uzlabo tā saucamo "satiksmes drošību"- nu prottams, nu kā gan citādi.

Daiļā ceļaAnna to apstiprinās jebkuram,atbildi uz jebkuru jautājumu ierasti sākot ar virtuālu norādi uz būtiskām psiholoģiski/profesionālajām nobīdēm paša tā nabaga jautātāja personībā un viņa galējo neizpratni par pasaules uzbūvi principā.Otrreiz/pajautāt diezin vai kādam vairs gribēsies.Jā.

Ko tur lumenus mērīt uz zīmes, ja pirmais spožais naksnīgās iluminācijas Objekts, ko jau teju pie pašas Domes tālumā ierauga piebraucējs no rīgaspuses, ir rūpīgi plānotie 2gab sarkanie Semafori pie izbrauktuves no Aspafāzijas vārdā nosauktās (naksnīgi/tukšās) jaun/stāv/vietas.Absurda simols.Tie tur augu diennakti ar visu savu 600kW jaudu centīgi iekrāso svinīgi sarkanu visu to apkārtni vismaz puskilometra rādiusā.Prottams, nesavtīgi izmantojot jūrmalNieku brīvprātīgi apmakakasāto bezmaksas elektrību.Jā.

Tiesāts tur netiks neviens un nevienam visdrīzāk pat netiks aizrādīts.Taj skaitā, tiem "pār/gājējiem", kuri tur joprojām pat itin dzīvas satiksmes brīžos veiksmīgi izmanto to pašu "veco" šķērsošanas vietu iepretim pašai stacijai.

Tālavietis 20.decembris 2021 20:26
4 1 Atbildēt

iAuto, pārlasiet 1.rindkopas 1.teikumu! Kurš kuru sūdzēs?

iAuto 20.decembris 2021 22:51
0 8 Atbildēt

Autobraucēji, kuriem ir noticis ceļu satiksmes negadījums dēļ nepienācīgi uzturēta ceļa.

Slinkais 20.decembris 2021 20:43
9 1 Atbildēt

nezinu, braucu tur x4 pa dienu, krustojums kā krustojums. brauc tik. kaitina tikai ka tur 30 ierobežo uzlikts. un šķiet ka darbojas ātruma sensors, kurš iesledz sarkano un īsu brīdi

iAuto 20.decembris 2021 22:53
0 4 Atbildēt

Oficiāli tas 30 ir spēkā 50 m līdz nākošajam krustojumam. Taču ideja samazināt ātrumu tur ir pareiza, tik Dubultu prospekta posmā no Baznīcas ielas līdz Kļavu ielai Slokas virzienā!

650 20.decembris 2021 23:06
0 4 Atbildēt

Kurā īsti vietā tas 30 tur ir uzlikts un cik (km) tālu no šīs vietas (pēc noteikumiem) šis ierobežojums darbojas?

Kāds diez ''sensors'' darbojas uz "regulējamās" gājēju pārejas Dubultu prosp un Lielupes ielas krustojumā? Brīžos, kad tas rāda sarkano vienkārši pats no sevis, jebkurā diennakts laikā? Vienkārši tāpat,kad nav ne braucēju, ne gājēju?

Pie viesnīcas Kurši- labticīgais "vadītājs" (lohs) apstājies uz sarkano pie Ceriņu ielas.Tikko viņš sāk braukt- iedegas sarkanais turpat 50m tālāk pie Kļavu ielas.Jā.

Ko konkrēti "rāda" tie 2gab 24/7 uz pillu klapi spīdošie sarkanie semafori pie izbrauktuves no (tukšā) ASpāzijas stāv laukuma? Kuŗš un no kāda "fonda" viņiem piegādā "barību"?

Dīvāna komentāri 20.decembris 2021 22:30
3 2 Atbildēt

Nav tur sarkanās gaismas radars. Un 30 darbojas lidz pirmajam krustojumam. Nav nepieciešams braukt uz 30

650 20.decembris 2021 23:12
0 0 Atbildēt

Jā.Galvenaiss ir iepotēt braucējam apziņu.Ka viņš vienkārši ir Lohs.Viņam ir vienkārši jābūt/gatavībā.Bikses ir jāatpogā tikko pa saviem vārtiem izbrauc.Nav jāzina, par ko un kad un kāpēc.

Ha 20.decembris 2021 23:39
3 4 Atbildēt

Izmēģināju. Ar 50 km /h Rīgas virzienā mierīgi tiek cauri abiem pa zaļo. Virs 60 km/ divreiz mēģināju un abas reizes divi sarkanie uz dažām sekundēm iedegās.

650 21.decembris 2021 14:46
0 2 Atbildēt

Pilnīgi Meli !

Kas lai tur nebūtu "labi domāts" vai "advancēti ieprogrammēts", visu šo laiku kopš palaišanas brīža tas suuds strādā absolūtā randomā un pilnīgā bezjēgā!

Nspr 21.decembris 2021 1:02
4 1 Atbildēt

Bet vai par sò posmu nav atbildīga Jūrmalas pašvaldība?

iAuto 21.decembris 2021 1:13
2 4 Atbildēt

Protams, ir!

:-) 21.decembris 2021 8:48
4 2 Atbildēt

Video redzu tik dažus auto vadītājus un sižeta autoru ar dīvainībām, jeb noslieci nesaprast, neievērot un kādu saukt, publiski, par IDIOTU, kaut csn pārkāpj citi, un pats ne ar ko, no pieminētā indivīda apzīmējuma, neatšķiras! Nekādu problēmu katru darba dienu 2x, šad tad pat 4x tur braucu, viss skiadrs un saprotams, jebkurā gadījumā labāk kā iepriekš, tad gan bija bardaks! Kārtējais sakārtotais satiksmes mezgls pilsētā, malači! Luksafora darbību, pavēros, pieregulēs un būss ideāli!

iAuto 21.decembris 2021 11:12
2 5 Atbildēt

Luksoforam pie tiesas ir ātruma kamera un visticamāk tas pats ir Baznīcas ielā. Tās regulācija arī ir tas bīstamais

nja 21.decembris 2021 12:02
6 2 Atbildēt

Ātruma pārsniegšana pilsētā nav bīstama, ja? Saki paldies saviem kolēģiem, autovadītājiem, pie mums daudz risinājumu nebūtu jāievieš, ja cilvēki prastu uzvesties!

:-) 22.decembris 2021 8:44
3 1 Atbildēt

Nesen salvēji Poliju, tur katrā miestā, pilsētā uz tranzīta ielām luksafori ar ātruma radaru, pārsnedz, iedegas sarkanais, nē, turpini!

iAuto 23.decembris 2021 11:02
0 0 Atbildēt

Redzēju, kā aizbrauc neatliekamā palīdzība lielā ātrumā un neieslēdzās sarkanā gaisma!

anoagask 21.decembris 2021 13:01
2 0 Atbildēt

nenodota objekta ekspluatācija nav admin pārkāpums???

650 21.decembris 2021 15:19
0 2 Atbildēt

Izvērsiet tak detalizētāk savus tos Assspāzijas godalgai nominētos dzejoļus!

Kur Jūs šādi "ikdienā 2-4x garāmbraucošie" anoanoanimizētie "pārstāvji" pēkšņi te tik kuplā skaitā saradāties?

Konkrēti- kāds "bardaks tur bija iepriekš? Un kāds "nav" tagad? Un kāds "bija" visu garo apzeltīto kūr-vasssaru un zeta lietus apslacīto rudeni?

Pa kurieni tur gāja *'pārgājēji" un kā vispār notika pats megadarbu process? Cik mēnešus tajos suuda luksoforos vispār mirgoja dzeltenais un kas konkrēti pa šo laiku tur tik rūpīgi tika "darīts"?

Pa kādiem kankariem brīvdienās kilometru garā LOHU rinda ar 5km/h tur nedēļām ilgi šturmēja pāri ceļam pārraktās ar lietū izšķīduša biezpiena suudiem pa roku galam aizdarītās kabeļu tranšejas? Remontētājiem neatradās lieka šķembu spaiņa, ta kur nu vēl pāris sauju "pagaidu" assfalta.Tieši tas pats notika kanaalizācijas remonta vietās Asaru un nupat Dubultu prospektā.Mēnešiem ilgi tas bardaks tur risinājās, bet neviens tas "ikdienas 2-4x garām/braucējs" to nepakam neredzēja.Laikam acis/dibenā nejauši bij iebāzuši,nupat tagad tik izvilka..Ta kur nu vēl kāds "uzraugs" no domes puses.Jā.

Tas vnk ir tāds J-malas lohu liktenis,lielākā daļa gadu gaitā pie tā sen pieraduši.Tāpat, kā pie pagājušajājājā gadsimtā ieviestās Zilās/egles pļavā pie domes logiem.Komplektā ar turpat brīnumlauka vidū iesprausto 24/8/369 režīmā darbojošos daudzkrāsaino Semaforu komplektu.

650 22.decembris 2021 12:04
0 0 Atbildēt

Jajā.Lieliski redzams,kad un pēc kāda algoritma aktivizējas tie anoanīmizētie "2-4x dienā" garāmbraucēji.

Par zīmes 30 atrašanās vietu un tās darbības zonu arīdzan neviens tas "ikdienass 2-4x" mutē/braucējs tā arī nav sadūšojies izteikties.Līdzīgi kā pagājušreiz, kad kādam bija gadījies salauzt alumīnija sētu pie mellužu estrādes.Arī tad kādam "ikdienišķajam" lietotājam rādījās 30.

B 23.decembris 2021 10:44
0 0 Atbildēt

Piekrītu, straujā luksoforu pārslēgšanās ir ne vien kaitinoša, bet arī bīstama. Uz sarkano pārslēdzas pāris sekunžu laikā, ir gadījies pārbraukt pāri sarkanajam, jo pārbraukt ir drošāk kā mest pa mēmajiem un tad pēc sekundes atkal gāzēt, jo, lūk jau ir zaļais atkal. Un vēl nakts laikā, satiksmes nekādas, bet kad esi 50 metrus no luksafora - jau sarkans. Kas liedza viņiem uzstādīt normālu režīmu? Kurš pajoliņš izdomāja, ka tas būs forši?

Pff 23.decembris 2021 13:29
0 0 Atbildēt

Jūrmalā uzliek lulsaforus vietās, kurās agrāk bija nepāredzamas gājēju pārejas vai vipār to nebija, tika notriekts gājējs un hop luksafora augšā. Gājēji, kā dzīvnieku, riskēšu un skriešu pāri... Uzliek luksaforu un tā pat skrien pāri pie sarkanā... Ja notriec tad KP... Drīzāk vēl mēģinātu piedzīt kompensāciju par auto remontu no paša vai ja nav "paša" tad ģimenes.

Pff 23.decembris 2021 13:32
0 0 Atbildēt

Pamuļķis vai dura? Brauc virs 60 uz spidometra tev būs sarkans uz dažām sekundēm, radars ir palicis uz vecās programmas, kas bija pirms remonta... Ja nezini tad turi savu pāksti ciet...

Ilgonis 23.decembris 2021 17:13
0 0 Atbildēt

Ja kas tur fotoradars, nomierina skrējējus

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Arī pārāk lēna braukšana var radīt avārijas situācijas (+ VIDEO) 11

Satiksmes drošību veido daudz un dažādi aspekti. Viens no tādiem ir – cik droši vadām savu transportlīdzekli un cik labi iekļaujamies satiksmes plūsmā. Nereti no autovadītājiem dzirdamas sūdzības par citu satiksmes dalībnieku pārgalvīgu braukšanas stilu. Tomēr ir arī tādi, kas kopējā satiksmes plūsmā neiekļaujas, jo dažādu iemeslu dēļ brauc pārāk lēni. Arī šāds braukšanas stils var radīt neprognozējamas situācijas uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Putas vai rezerves ritenis ? TV Autoziņu eksperiments (+VIDEO) 13

Modernajās vieglajās automašīnas vietas rezerves ritenim itin bieži nemaz nav, jo rats aizņem vietu un ir smags. Tomēr melnajā stundā tas noderētu. Tā uzskata arī Autoriepu Nama direktors Oskars Krampāns, kurš izrāda Autoziņām dažādus rezerves riteņu veidus. Populārākais ir pagaidu jeb mazais rezerves ritenis, tautā saukts par "desu" vai "tableti". Pagaidu rezerves ritenis ir kompromiss starp pilnvērtīgu riepu un vispār neko. Ar tādu drīkst braukt ne tālāk par 80 km un ne ātrāk kā 80 km/h. Pagaidu riepa ir ne vien mazāka, bet arī plānāka. Lasīt vairāk

 

Laika kapsula: sportiskais 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT ar tikai 716 km nobraukumu (+ FOTO) 6

Nīderlandē piedāvā lieliski saglabātu „laika kapsulu” – 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT, kas savā 32 gadus garajā mūžā nav nobraucis pat 1000 kilometrus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti