Vidējā ātruma radari – tikai gada beigās (+ VIDEO) 13

 
LTV Ziņu dienests / iAuto.lv | 19.jūlijs 2022 9:52

Šogad esam piedzīvojuši vairākas traģiskas autoavārijas ar bojā gājušajiem un cietušajiem. Arī skatoties pēdējo gadu griezumā, ceļu satiksmes negadījumos bojā gājušo skaits Latvijā pieaug. Viens veids, kā panākt, lai braucam apzinīgāk, ir vidējā ātruma radari. To ieviešanai piešķirts pat finansējums, bet kādēļ šo radaru nav?

iAuto redaktora Māra Ozoliņa komentārs pie šī LTV sižeta:

"Tikai kāds sakars kopējam traģiskajam bojā gājušo skaitam ceļu satiksmes negadījumos ar ātrumu, cik % un kā tieši ātrums ir vainīgs. Ar divu joslu ceļiem katru savā virzienā mēs neuzlabosim satiksmes drošību. Vēl jau var paskatīties, cik traģiskas avārijas ir uz Rīgas - Jūrmalas vai Siguldas šosejām, kur atļautais braukšanas ātrums ir 110 km/h?

Pareiza traģisko negadījumu analīze būtu, ja ņemotu vērā satiksmes intensitātei neatbilstošo infrastruktūru un organizāciju pat 2022.gadā. Jā, pat esošo infrastruktūru mēs nemākam pareizi organizēt, īpaši labi, tas ir redzams ceļu būvdarbu laikā.

Piemēram, kā lai ievēro zīmēs, ja būvnieki, satiksmes institūcijas (RDSD) un Latvijas Valsts ceļi realizē satiksmes organizāciju būvdarbu laikā, uz Rīgas - Jūrmalas šosejas pie "Rīga" zīmes?  Šobrīd tur autovadītāji realitātē masveidā brauc uz 90+ km/h, posmā ar 50 km/h. Kā tas bija pareizi jādara, neesmu par šo studējis, kā šo institūciju algotie ierēdņi un darbinieki, kā arī nesaņemu par šo algu, bet varu piedāvāt:

  • Izveidot papildus pagaidu nogriešanās joslu (labākais variants) vai
  • Lētākais realizējamais variants būtu atļautais ātrums pa joslām 90, 70 un 50 vai 70, 70 un 50. Jūs taču esat "eksperti"...

iAuto atgadina, ka smagais transports Latvijā oficiāli nedrīkst braukt uz 90km/h un ko dara aiz tā braucošais vieglais transports?"

 
13 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
MMX 19.jūlijs 2022 11:07
11 0 Atbildēt

Braukšanas kultūra ir jautājums, kas prasa vairāk darba tā risināšanā nekā ātruma radaru uzstādīšana, līdz ar to es redzu, ka paliks tikai vēl sliktāk. Jau tagad interneta komentāros var dzirdēt komentārus, ka maksimālais ātrums ir 90km/h, līdz ar to braucu cik ātri gribu zem šīs robežas un ir redzams, ka tas sāk izpausties arī dabā.

Principā cilvēce sākusi regresēt - ja Ādolfs Vācijā cēla bāņus lai ātrāk pārvietotos, tad tagad moderni ir samazināt braukšanas ātrumu aizbildinoties ar drošību un vides saudzēšanu. Bāni celt ticība neatļauj, bet savstarpējā neiecietība tautā neļauj uzlaboties braukšanas kultūrai.

Tepat blakus postā par auto stikliem cilvēks lielās ar to, ka biedē "zemu lidojošos" braucot pretējā joslā, tad par ko mēs runājam?

Mjā 19.jūlijs 2022 10:09
9 7 Atbildēt

A kad būs kameras kas detektē idiotus uz ceļiem? Nu tos, kas brauc ar atļauto ātrumu, bet regulāri izraisa avārijas situācijas.

Hmm 19.jūlijs 2022 10:09
8 2 Atbildēt

Man kaut kā vienalga - pie šīm degvielas cenām es drīzāk sliecos uz igauņu braukšanas stilu (90 km/h) - degviela ietaupās un braukšana drošāka. Šodien pildīšu sava dīzeļgolfa bāku - esmu ar vienu uzpildi nobraucis 1260 km un tas, pateicoties nesteidzīgai braukšanai.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 21

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti