Lūk, kādēļ nav analīzes - CSDD joprojām nav piekļuves ceļu satiksmes negadījumu dokumentācijai 13

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 8.janvāris 2024 9:54

VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija" (CSDD) joprojām nav piekļuves ceļu satiksmes negadījumu dokumentācijai, kas ļautu analizēt nepieciešamos uzlabojumus satiksmē, pirmdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja direkcijas valdes priekšsēdētājs Aivars Aksenoks.

Viņš norādīja, ka CSDD eksperti ir gatavi veikt katra pagājušajā gadā notikušā ceļu satiksmes negadījuma, kurā bija bojā gājušie, analīzi, taču, lai to paveiktu, ir nepieciešams liels atbalsts gan no Tieslietu ministrijas, gan arī no Iekšlietu ministrijas puses, jo CSDD ekspertiem ir nepieciešama pieeja visiem izmeklēšanas dokumentiem.

"Šobrīd mums nav pieeja - mēs neredzam negadījumu shēmas, mēs neredzam liecinieku liecības," pauda Aksenoks, norādot, ka mērķis ir šo jautājumu sakārtot, lai CSDD varētu sniegt atbildes, kādi ir bijuši iemelsi traģiskajiem ceļu satiksmes negadījumiem un kur ir nepieciešami uzlabojumi.

Viņš norādīja, ka pērn ļoti nopietni sākts strādāt šajā virzienā un prognozēja, ka šogad CSDD varētu iegūt piekļuvi nepieciešamajai informācijai.

Vienlaikus Aksenoks piebilda, ka Latvijā sabiedrībā, piemēram, ir samērā neiecietīga vai pat naidīga attieksme pret jebkādiem mēģinājumiem samazināt braukšanas ātrumu.

CSDD publiskotā informācija liecina, ka 2023.gadā Latvijā satiksmes negadījumos bojā gāja kopumā 149 cilvēki, 2022.gadā - 113, 2021.gadā - 147, bet 2020.gadā - 139 cilvēki. Vienlaikus mērķis 2024.gadam ir, lai satiksmesnegadījumos bojā gājušo skaits nepārsniegtu 111. 

CSDD ir valsts akciju sabiedrība. Direkcija reģistrē transporta līdzekļus Latvijā, izsniedz vadītāju apliecības, veic automašīnu tehnisko apskati un sniedz citus pakalpojumus. Direkcijas kapitāldaļu turētājs ir Satiksmes ministrija.

 
13 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
John 8.janvāris 2024 14:38
31 2 Atbildēt

Tika tērēti tūkstoši visādās reklāmu kampaņās, fotoradari, vid ātruma radari, jo Latvijā avārijas notiek tikai dēļ ātruma pārsniegšanas. Nejau kreisie pagriezieni, lēnie svētdienas braucēji, slikta ceļa kvalitāte bija pie vainas. Nē tikai ātrums ātrums ātrums.

Bet tagad izrādās, ka viņiem nav tādu datu, kādēļ notiek avārijas uz ceļiem.😂

Original Nja 9.janvāris 2024 9:02
27 0 Atbildēt

Nedod, jo nav ko dot. Un ja arī ir kaut kāda "statistika", tad tie ir tikai teoretizēti cipari, kas aizgūti no aptuveniem datiem, jo viss vienmēr tiek piesiets ātrumam, nekam citam

Jobo 8.janvāris 2024 13:52
18 0 Atbildēt

Paga Paga. Tad ko viņi visu laiku stāsta, ka ja autovadītāji samazinātu ātrumu par 10km/h, tad samazinātu bojāgājušo skaitu par 20 gadā. No kurienes viņiem tādi dati, ja viņiem nav tādi dati? Sanāk, ka CSDD visu laiku meloja?

Ātrums - tas vnk ir iemesls, lai saliktu fotoradarus pa visu valsti?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Gājējs "nogāž" divus motociklistus (+ VIDEO) 7

Viens no motociklistiem pamana gājēju pie pārejas un sāk bremzēt, taču aizmugurē braucošais tam nav gatavs. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 7

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 

Mopēds vai velosipēds? (+ VIDEO) 12

Laikam kļūstot siltākam, ielās arvien vairāk parādās arī elektroskrejriteņi un elektromopēdi. Vienlaikus – ar jaunu sparu uzliesmo domstarpības starp šo braucamrīku lietotājiem un kājāmgājējiem. Tikmēr saasinās konkurence arī pašu koplietošanas braucamrīku operatoru vidū. Viens no uzņēmējiem tiek vainots konkurences kropļošanā, sev par labu interpretējot likuma normas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti