Pārbaudes laikā fiksē automašīnu ar nepilnu milimetru dziļu riepu protektoru 22

 

Foto: VP

VP | 21.janvāris 2024 10:39

18. janvārī, Valsts policijas Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki kopā ar Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) darbiniekiem Rīgā veica automašīnu tehniskā stāvokļa pārbaudi, īpašu uzmanību pievēršot tieši riepu stāvoklim un to atbilstībai likumā noteiktajām prasībām.

Kopā tika pārbaudītas 244 automašīnas un fiksēti vairāk nekā desmit pārkāpumu. Vismazākais konstatētais protektora dziļums bija 0,80 mm.

Ceturtdien, 18. janvārī, VP Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki kopā ar CSDD darbiniekiem veica pārbaudi Rīgā, Krasta ielā, kur kopumā pārbaudīja 244 automašīnas. Vairākām automašīnām tika konstatētas neatbilstības noteiktajām prasībām, piemēram, par neatbilstošu riepu protektoru trīs automašīnām noņemtas numurzīmes, savukārt astoņām automašīnām anulētas tehniskās apskates.  Tāpat 32 automašīnu vadītāji tika brīdināti, lai paseko līdzi riepu protektoru dziļumam, jo tas bija atbilstošs minimālajai robežai (4 – 5 mm).

Tāpat par braukšanu ar neatbilstošām riepām, pret iepriekšminētajiem autovadītājiem Valsts policija uzsāka 11 administratīvā pārkāpuma procesus. Policija uzsāka vēl trīs administratīvā pārkāpuma procesus par citiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

Lai autovadītāji neapdraudētu ne savu, ne apkārtējo drošību, turpinot piedalīties satiksmē ar ziemas laikapstākļiem neatbilstošām riepām, likumsargi kopā ar CSDD turpinās pastiprināti pievērst uzmanību transportlīdzekļu riepu protektoru dziļumam un to atbilstībai noteikumiem.

Atgādinām, ka minimālais ziemas riepu protektora dziļums vieglajām automašīnām ir 4 mm. Par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram ir nepietiekams normatīvajos aktos noteiktais riepu protektora dziļums vai ir riepu bojājums, kas apdraud satiksmes drošību, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no trim līdz vienpadsmit naudas soda vienībām, kas ir no 15 līdz 55 eiro.

 

 

Foto: Publicitātes foto

 
Visi komentāri
 
Nja 21.janvāris 2024 11:02
1 0 Atbildēt

Vajadzētu šo akciju veikt pie servisa, piespiedu riepu maiņa un miers. Savādāk, nu uzlika sodu, un?

Tja 21.janvāris 2024 11:10
1 3 Atbildēt

Varbūt kaut kā savādāk vispār to vajadzētu organizēt?, varbūt tam nabaga cilvēkam nosponsorēt lietotas, bet vēl lietojamas riepas? - es savus vecos riepu komplektus vienmēr atstāju servisā, bet ne tuvu "līdz nullei" nobrauktus, domāju, ka k'ādam tie vēl derēja, kaut sezonu.

0pis 21.janvāris 2024 11:32
8 0 Atbildēt

Serviss kādam tos arī uzmontēja par nelielu samaksu, 50 par 4 riepām ar skrūvēšanu.

Kanibaals 21.janvāris 2024 16:11
8 1 Atbildēt

Nabaga cilvēkam nevajag lekt augstāk par savu dirsu. Nevar atļauties riepas, lai brauc ar sabiedrisko.

Sergejs 22.janvāris 2024 9:25
3 0 Atbildēt

Vai pīpēt atmet, prāva tiesa šo pilotu pa jaunai premium riepai mēnesī izkūpina dūmos. 

 Var teikt ka tā nav mana daļa ko kuram darīt ar naudu, bet tad kad tāds frukts ar saviem "lisjen" iebrauks manā auto tad tā kļūs arī par manu daļu, pēkšņi

anoagask 21.janvāris 2024 11:19
0 0 Atbildēt

Ja

imzz 21.janvāris 2024 12:52
1 1 Atbildēt

Tirgus ekonomikā gan pirmais jautājums ir, kurš par to maksās. Servisam naudu vajag uzreiz, nebūs nekāds "tagad uz parāda, likuma noteiktajā kārtībā jums šo naudu kaut kad ieskaitīs".

Nja 21.janvāris 2024 20:51
4 0 Atbildēt

Valsts samaksā, pēc tam Tev rēķinu iedod. Šādi Rīgā ar graustiem cīnās. Pašvaldība sakārto un iedod rēķinu. Pats saproti, kādi līgumi un cenas ir pāsvaldībai. Bet sods un brauc tālāk nedomāju ka daudz ko līdz. Kāda ir iespēja ka noķers vēl.

to bikšu arī nav 21.janvāris 2024 20:01
0 0 Atbildēt

Parādu piedzinēji izğērba,un?

Kanibaals 22.janvāris 2024 15:50
7 0 Atbildēt

Tad nav ko līst Mogo parādos pērkot savu BMW.

Pieredze 21.janvāris 2024 13:24
3 0 Atbildēt

Kāpēc Austrijā un Vācijā (arī sniegotajos kalnos ) minimums ir 3 mm?

Erfārungs 21.janvāris 2024 13:47
4 0 Atbildēt

kad dabūsi 60 eiro sodu, sapratīsi, ka par 3 mm šajās valstīs jau štrāfē, ieteicamā maiņa tur - 4 mm.

Tie 21.janvāris 2024 18:19
1 0 Atbildēt

gan nīkuļi, nemāk sodīt.  Tikai 60€ sods! Pie mums malači;  sods +TA nost + nr nost.  Vot to es saprotu

Janka 22.janvāris 2024 8:32
7 0 Atbildēt

Gluži ta nav, ja izlasīsi vairāk par virsrakstu:

Pie mums piemēro brīdinājumu vai naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no trim līdz vienpadsmit naudas soda vienībām, kas ir no 15 līdz 55 eiro.

Neviens nedz tehnisko, nedz nr. neņem nost(drošvien ja vien galīgi uz kordiem nebrauc), iedod cedeli kur jāpārskaita un brauc tālāk! 😉 Tieši tapēc jau arī tik daudzi p.figā braukā... Jo samaksāt sodu, reizi gadā ir lētak ne kā nopirkt pat lietotas riepas.

 Un vispār vēl lētak ir izmest šo cedeli miskastē un tēlot muļķi... ķip lai jau 'valsts' meklē, jo viņai jau vajag...

Kanibaals 21.janvāris 2024 16:11
2 1 Atbildēt

Tāpēc, ka liek ķēdes.

Nja 21.janvāris 2024 20:52
3 0 Atbildēt

Citur cilvēkiem prāts. Kalnos ķēdes obligātas, jeb jābūt bagāžniekā līdzi. Un pofig kādas riepas.

Nju 23.janvāris 2024 8:21
0 0 Atbildēt

Tikai neaizmirsti, ka ķēdes darbojas līdz ~50km/h(diži ātrāk ar viņām tāpat nepabrauksi) un tās drīkst izmantot tikai šajos īpašajos 'kalna' posmos nevis uzliksi 1. decembrī, noņemsi 1 martā... un mauc kur gribi ar viņām. 😅 Tā tas nestrādā

Aukstumā, putenī tev jākāpj ārā, jāstellē lai tikai 'uzbrauktu kalnā'  Nezinu, nav īsti patīkams process. Vienu reizi esmu licis.

Tāpēc neizprotu šos prātiņus kas domā, ka ir tiesīgs braukt ar vasarenēm, jo bagāžniekā esot ķēdes....

 Ķēdes ir kā papildus drošības fīča, avārijas gadījumam ja ar riepu funkcionalitāti nepietiek pat ar labām un svaigām ziemenēm, konkrētā ceļu posmā(parasti dēļ kalnu ceļu slīpumiem), tad uzliek pie šī posma lai droši to pārvarētu un tiktu galamērķī.

Nevis - man po, man esot ķēdes....

Nja 23.janvāris 2024 9:56
0 0 Atbildēt

Es jau nekur neteicu, ka asaras riepas var būt. Tas vairāk bija domāts, pat ja tev ir pašas krutākās ziemas riepas, ja ar ķēdēm, tad ar ķēdēm un viss. Cilvēkiem tajās zemēs ir prāts, tas arī viss. Apskaties uz citām zemēm kur ir ziema, bet ziemas riepas nav obligātas. vnk žopa. Pat ja uznāk nedēļu ziema.

650 21.janvāris 2024 22:30
1 0 Atbildēt

Ta kādi tur mm.Vienkārši varam noapaļot- lidz kādai vērtībai cilvēks "domā", un sākot/ar kādu viņš nedomā.

Loģika spiestu padomāt/par!- kur viņš plānojis braukt,un cik platas ir tās konkrētās riepas.Vienkārši cilvēcīgi parunāt.Ar ko tu rēķinies un ar ko tu riskē.Protams, ja tu esi spējīgs domāt.

650 21.janvāris 2024 23:16
0 0 Atbildēt

Turedzi kā "ir".Tuvairs nesaprotikā ir. Vai "viņi" ir atsevišķus  atklājuši/noziedzniekus, jebvai "viņi" ir tā vien kārši pieļāvuši tādēvēto Nolaidību.Kad tā dēvētie Noziedz/nieki ira savairojušies nemērā neiedomājamos daudzumos.Hvvz.

Janka 22.janvāris 2024 8:20
16 0 Atbildēt

Pieņem likumā, ka vadītāju kopā ar auto sūta uz ukrainas frontes līniju, 1-6mēn ilgumā!

 Uzreiz ļautiņi būs paklausīgi...

 Savādak tagad izraksta cedeli un rullē talāk liekot mīksto... 😉 ja neatrod naudu riepām, tad kāda motivācija maksāt naudas sodu?

 Labāk tak ik vakaru vietējā alko outletā nopirkt iemīļoto dziru un pielieties!

Latvietis 23.janvāris 2024 6:24
0 0 Atbildēt

Vajag mainīt likumu. Ja tavs auto riepu atlikums ir mazāks par minimumu, tad auto tiek konfiscēts un uz Tolmetu zem preses. Nav ko braukāt ar 2t smagu letālo ieroci!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 1

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 

Tikai tagad Latvijas Valsts ceļi atjauno 110 km/h uz Rīgas - Jūrmalas šosejas 30.04.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv konstatē, ka aprīļa pēdējā dienā situācija uz Rīgas-Jūrmalas šosejas izmainījusies un tagad maksimālais atļautais ātrums ir 110 km/h. Lasīt vairāk

 

Tiesai būs vēlreiz jāskata lieta par bēgšanu no policijas pirms 5 gadiem (+ VIDEO) 3

Tiesai atkārtoti būs jāizskata krimināllieta, kurā pirms aptuveni pieciem gadiem kāds autovadītājs narkotisko vielu reibumā bēga no policijas. Pakaļdzīšanās laikā – no Rīgas līdz Ogrei – cieta vairāki likumsargi. Bēgošo autovadītāju izdevās apturēt, tikai lietojot šaujamieroci. Un tieši ar vīrieša ievainošanu galvā saistīts Augstākās tiesas Senāta lēmums, kas paredz daļēji atcelt zemākās instances tiesas lemto, ka vīrietim par izdarīto jāizcieš piecarpus gadu cietumsods. Lasīt vairāk

 

Mitsubishi modernizējis krosoveru ASX (+ FOTO)

Reizē ar platformas brāli Renault Captur, modernizācijas procesam cauri gājis arī Mitsubishi ASX. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti