Alonso pēc līguma ar "McLaren" komandu plāno noslēgt karjeru

 

Foto: f1fanatic.co.uk

Nozare.lv | 10.aprīlis 2015 7:27

Divkārtējais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Fernando Alonso no Spānijas pēc līguma ar "McLaren" komandu plāno noslēgt savu karjeru.

Spānis "McLaren" komandā atgriezās pirms šīs sezonas, pārejot no "Ferrari" vienības, bet šajā sezonā Lielbritānijā bāzētā komanda ir viena no vājākajām.

"Pēc 15, 16, 17 vai cik tur gadiem Pirmajā formulā, būs pietiekami," paudis 33 gadus vecais Alonso, kurš pašlaik gatavojas nedēļas nogalē Ķīnā gaidāmajam jaunās sezonas trešajam posmam.

Kā zināms, pēc testos piedzīvotas smagas avārijas spānis izlaida šīs sezonas pirmo posmu Austrālijā, bet sacensību apritē atgriezās otrajā posmā Malaizijā, kurā nesasniedza finišu.

Tiek vēstīts, ka Alonso trīs gadu līgumā, kas noslēgts līdz 2017.gadam, saņem 40 miljonus dolāru (37 miljonus eiro) gadā.

"Beigšu karjeru "McLaren," pauda Alonso. "Man patīk uzvarēt, jo esmu sportists, tomēr, pateicoties gadiem, esmu sācis skatīties arī uz citiem notikumiem."

Alonso ''Renault'' komandas formulā Foto: f1fanatic.co.uk

Alonso par pasaules čempionu kļuva 2005. un 2006.gadā, pārstāvot "Renault" komandu, bet 2007.gadā viņš pievienojās "McLaren", kur gan nespēja sadzīvot ar tā brīža komandas biedru Lūisu Hamiltonu, pavadot tikai vienu sezonu.

Savā līdzšinējā F-1 pilota karjerā Alonso guvis 32 uzvaras un 97 reizes kāpis uz goda pjedestāla.

"McLaren" komanda nav spējusi uzvarēt nevienās sacīkstēs kopš 2012.gada.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pasaules pirmizrāde elektroauto Škoda Elroq Prāgā! No 33 000 eur, no 380 km distance (+ VIDEO) 12

iAutolv ir klāt pilnīgi jaunā Škoda Elroq elektriskās piedziņas krosovera prezentācijā. Lasīt vairāk

 

No šodienas Rīgā daudz jaunu maksas autostāvvietu (+ VIDEO) 24

Rīgā ieviestas jaunas maksas autostāvvietas vairākos ielu posmos, kur ir liels pieprasījums pēc iespējas novietot transportlīdzekli. Tās izveidotas, lai mazinātu automašīnu stāvēšanu ielu malās, jo iepriekšējā kārtība radījusi neērtības gan tuvāko māju iedzīvotājiem, gan citiem šoferiem. Izmaiņas lielākoties skārušas galvaspilsētas centru. Lasīt vairāk

 

Divi "dala ceļu", citiem problēmas - bīstama situācija uz A4 autoceļa Polijā (+ VIDEO) 30

Video autors uzskata, ka "sižets aizsākās" brīdī, kad Opel vadītājs nobloķēja Cupra vadītāju. Pēdējais nolēma atdarīt, izbrauca Corsa priekšā un nobremzēja, liekot vadītājam izmanevrēt uz otru joslu - tieši Land Rover priekšā. Lasīt vairāk

 

Stūrēšana pretēji pagrieziena virzienam - obligāta! (+ VIDEO) 13

Ņemot vērā, ka šāds manevrs nereti jāizpilda arī lielā ātrumā, būtu interesanti uzzināt, cik ilgi trenējas šie puiši un, kā pēc tam izdodas braukšana ar pašu personīgo auto. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti