Aizvadīta bagātīga nedēļas nogale motokrosā

 
10.jūnijs 2013 12:56

Aizvadītajā nedēļas nogalē Stelpē norisinājās 3.Latvijas čempionāta un Latvijas kausa posms motokrosā, kur divu dienu garumā Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas un Somijas motosportisti cīnījās par godalgām un punktiem Latvijas čempionāta un Latvijas kausa ieskaitē, tikmēr spēcīgākie latviešu motokrosa sportisti piedalījās dažādās Pasaules čempionāta sacensībās - dāmu ieskaitē, MX1, MX2, kā arī blakusvāģu klasēm.

Dalībnieku skaits Latvijas čempionāta un Latvijas kausa sacensībās šajā gadā ar katru sacensību posmu aug, šoreiz uz starta stājās vairāk kā 330 sportisti dažādās motociklu, kvadraciklu un blakusvāģu klasēs. Kā atzina sacensību organizators, šajā gadā šajā Latvijas čempionāta un Latvijas Kausa posmā ir vislielākais dalībnieku skaits. Šogad lieliski sagatavotajā Stelpes trasē šīs nebija vienīgās plaša mēroga sacensības motokrosā, pēc mēneša šeit tiks aizvadītas Eiropas čempionāta sacensības 65 un 85cm3 klasēm.

Ivo Šteinbergs. Foto: Publicitātes foto.


MX1 klasē Stelpes posmā uzvaru izcīnīja Ivo Šteinbergs, lai arī abos braucienos no starta ātrāks bija Dāvis Līvs, Ivo Šteinbergs no Motoparks Kandava izcīnīja pirmo vietu abu braucienu summā šajās sacensībās, aiz sevis atstājot MX Moduls braucējus Dāvi Līvu un Dāvi Ivanovu. Tikmēr pasaules trasēs Latvijas spēcīgākais motosportists Matīss Karro izcīnīja 21.vietu.
MX2 klasē Stelpē abos braucos pārliecinošs līderis bija MX Moduls sportists Kārlis Sabulis, kas neļāva lietuviešu sportistam Arminas Jasikonis gūt uzvaru šajā posmā, bet trešo godalgu izcīnīja Andis Valts no Motosports RT komandas, savukārt 125cm3 jauniešu ieskaitē abos braucienos pārliecinošs līderis bija Tomass Šileika no K.Serģa motokluba, otrais – Kristers Drevinskis, pārstāvot Motosports RT, bet trešo vietu kopvērtējumā izdevās izcīnīt Hendrik Talviku no Igaunijas.


Kamēr mūsu labākās ekipāžas cīnījās par ieskaites punktiem pasaules čempionātā , Stelpē Latvijas čempionātā blakusvāģu klasē bagātīgā ārzemju sportistu konkurencē uzvaru izcīnīja T.Reesant no Igaunijas ar Latvijas kantētāju I.Skultānu, otro vietu – I.Radionov/D.Radionov no Krievijas, bet trešo – M.Sonn/T.Koiv. Pasaules čempionātā brāļi Daideri divu braucienu summā izcīnīja 4.vietu, bet M.Rupeiks/H.kurpnieks – 6.vietu, latviešu kantētājs K.Stupelis šajā posmā ir guvis traumu, līdz ar to viņu ekipāžai šoreiz ir jāsamierinās ar nullītēm, taču viens no latviešiem tomēr kāpa uz goda pjedestāla – E.Mucenieks, kurš ir kantētājs J.Herndriksam, viņi aizvadītajā posmā ieguva 3. vietu.


Kvadri Pro klasē lielisku sniegumu trasē skatītājiem sniedza MX Ādaži kvadru sportisti, kuri izcīnīja pirmo un trešo vietu E.Meņģeļa un R.Sootee izpildījumā, otrajā vietā atstājot Motoparks Kandava sportistu R.Reinfeldu.
Dāmu klasē Stelpē uzvaru izcīnīja Inga Pīlādze ( Motosports RT), aiz sevis atstājot A.Lankovsku ( F.F.F sporta klubs) un Elīnu Kalniņu ( Lizums MX). Šajā nedēļas nogalē labākā Latvijas dāmu braucēja motokrosā piedalījās Pasaules čempionāta 2.posmā un izcīnīja 4 punktus, kur kopvērtējumā pēc aizvadītiem 2 posmiem Samanta Josta ir 25.vietā.

Bērnu klubu ieskaitē Stelpes posmā uzvaru izcīnīja Bieriņu motoklubs, otro – Motokruīzs, bet trešo – Motosports RT, līdz ar to visi šie trīs klubi ir saglabājuši pozīcijas pirmajā trijniekā klubu kopvērtējumā, neļaujot šajā trijotnē ielauzties citiem motoklubiem pēc aizvadītas pus Latvijas čempionāta sezonas.
Pieaugušo klubu vērtējumā Stelpes posmā uzvaru izcīnīja Camk Latgale, uz goda pjedestāla otrā pakāpiena kāpa Motosports RT, bet trešā – Motoparks Kandava.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti