MX1 skatītājiem jāgatavo karogi 1

 
Latvijas Grand Prix | 3.jūlijs 2013 8:49

Jūlija pirmajā nedēļas nogalē, 6. un 7. jūlijā Ķeguma motokrosa trasē "Zelta Zirgs" notiks Baltijā lielākie motosporta svētki. Četrās Latvijas Grand Prix klasēs kopumā uz starta stāsies vairāk kā divsimt motosportistu, no kuriem desmit pārstāvēs Latviju. Ņemot vērā iepriekšējo posmu rezultātus, Latvijas motosporta faniem ir jāgatavojas ar pilnu sparu atbalstīt savējos, jo sevišķi EMX 125 un EMX 250 klasēs, kurās mūsu sportisti ir spējīgi ne vien cīnīties par vietu pirmajā desmitniekā, bet arī būt čempionāta līderi.

Publicitātes foto.

Karaliskajā MX1 klasē Latviju pārstāvēs pieci sportisti. Vislabākais sniegums ir gaidāms no Matīsa Karro, Dāvja Ivanova un Augusta Justa. Tie regulāri cīnās par vietām otrajā desmitniekā, bet mājas trasē var sagādāt pārsteigumu, un ielauzties arī pirmajā desmitniekā. Lielākās cerības tiek liktas uz Matīsu Karro, kurš veiksmīgi ir atguvis savu veselību un fizisko formu. MX1 klasē uz starta stāsies arī tādi Latvijas sportisti kā Ivo Šteinbergs un Dāvis Līvs.

MX2 klasē šoreiz Latviju pārstāvēs tikai viens sportists – Roberts Justs, kuram šajā sezonā vēl neizdodas pilnvērtīgi cīnīties ar pārējiem šīs klases sportistiem, taču mājas trasē viņam ir visas iespējas palielināt savu čempionāta punktu skaitu.

Viennozīmīgi latviešu līdzjutējiem visbūtiskākās šoreiz būs Eiropas čempionāta klases. Un ne velti, EMX 125 klases čempionāta līderis pēc diviem posmiem ir neviens cits kā mūsu pašu Pauls Jonass, kurš ir uzvarējis visos šīs sezonas sacensību braucienos. Šī fakta dēļ vien mototrasē "Zelta Zirgs" Latvijas karogiem ir jābūt pārliecinošā pārsvarā. Paulam Jonasam EMX 125 cīņā piebiedrosies Tomass Šileika, kurš arī ir spējīgs cīnīties par godalgotām vietām, un Kristers Drevinskis.

Zviedrijas Grand Prix pierādīja, ka Latvijas motosporta faniem vērība ir jāpievērš arī EMX 250 klasei, kurā startē Kārlis Sabulis. Zviedrijā viņš fināla sacensībās cīnījās par vietu pirmajā pieciniekā un spēja finišēt 6. vietā, tikai nepilnas trīs sekundes desmitdaļas atpaliekot no piektās vietas ieguvēja.

Viens no nozīmīgākajiem sporta pasākumiem Latvijā - MX1 Latvijas Grand Prix notiks pateicoties Latvijas Republikas Valdības atbalstam, kas ir finansējusi GP licences apmaksu.

Sīkāku informāciju par MX1 Latvijas Grand Prix un motocentru Zelta Zirgs iespējams atrast šo sacensību mājas lapā www.mx1latvia.lv, bet plašāku informāciju par Pasaules motokrosa MX1 un MX2 čempionātu iespējams atrast Pasaules čempionāta oficiālajā mājas lapā www.motocrossmx1.com. Biļetes MX1 Latvijas GP apmeklēšanai iepriekš iespējams iegādāties Biļešu Serviss kasēs un www.bilesuserviss.lv, kā arī pasākuma norises laikā pie ieejas motocentrā "Zelta Zirgs".

Informatīvi atbalsta iAuto.

 
Visi komentāri
 
iAuto 3.jūlijs 2013 10:47
0 0 Atbildēt

Par Latvijas karogiem gan jāpadomā, jo iepriekšējās sacensībās jutos kā Igaunijā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti