Austrālijas GP kvalifikācijā pirmo starta vietu izcīna Lorenso

 
iAuto | 19.oktobris 2013 10:40

Austrālijas Lielās balvas izcīņas kvalifikācijā pirmo starta vietu svētdienas sacensībām izdevās izcīnīt sezonas kopvērtējuma vicelīderim Horhem Lorenso („Yamaha”), savukārt galvenais titula pretendents Marks Markess („Honda”) Filipa salas trasē bija otrs ātrākais, uzrādot par 0,221 sekundi lēnāku apļa laiku.

Šī bija pirmā Lorenso uzvara sacensību kvalifikācijā kopš maijā notikušajām sacensībām Heresā, kas bija sezonas trešais posms.

Horhe Lorenso Foto: motogp.com

3.vietā sacensībām kvalificējās leģendārais itāļu motobraucējs Valentino Rosi („Yamaha”), kuram kopš pirmā starta prestižākajā MotoGP klasē tikai divas reizes – 2011. un 2012.gadā – nav izdevies šeit kāpt uz goda pjedestāla, bet piecas reizes itālis izcīnījis Austrālijas Lielo balvu.

No 4.vietas sacensības sāks Alvaro Bautista („Honda”), kurš kvalifikācijas noslēgumā avarēja, bet 5.vietā sacensībām kvalificējās iepriekšējā posma uzvarētājs Danijs Pedrosa („Honda”).

Avārijas kvalifikācijas otrajā kārtā piedzīvoja arī Kolins Edvards („FRT Kawasaki”) un Rendijs de Punjē (ART), kuri sacensības sāks no 11.un 12.vietas.

Trīs posmus pirms sezonas beigām Markess ir čempionāta vadībā ar 298 punktiem, savukārt Lorenso šogad spējis sakrāt 255 punktus, bet Pedrosa – 244 punktus un sezonas noslēgumā zaudējis reālas izredzes cīnīties par titulu.

Lai kļūtu par čempionu, Markesam šajā nedēļas nogalē jāizcīna par septiņiem punktiem vairāk nekā Lorenso. Tas nozīmē, ka Lorenso nedrīkst finišēt zemāk par otro pozīciju, lai saglabātu cerības uz savu trešo titulu. 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti