Lorenso uzvar Austrālijas GP; Markess uzrāda apļa rekordu un tiek diskvalificēts

 
iAuto | 20.oktobris 2013 9:28

Horhe Lorenso (“Yamaha”) ar uzvaru Austrālijas GP ievērojami uzlabojis savas izredzes tikt pie trešā pasaules čempiona titula prestižākajā MotoGP sērijā, jo esošais čempionāta kopvērtējuma līderis Marks Markess (“Honda”) tika diskvalificēts no sacensībām un punktus kopvērtējumā neguva.

Marks Markess motociklu maiņas brīdī Foto: motogp.com

Markess neievēroja pirms sacensībām noteikto laiku, kurā sportistiem jādodas mainīt motociklus, tādēļ viņam tika parādīts melnais karogs, kas nozīmē izstāšanos no sacensībām. Markess motociklu mainīt devās pēc 11.apļa jeb vienu apli vēlāk nekā atļauts. 13.aplī spāņu motobraucējs uzstādīja Filipa salas trases rekordu, apdzina savu komandas biedru Daniju Pedrosu un pēc nākamā apļa tika diskvalificēts.

Un tomēr jānorāda, ka Lorenso uzvarēja pateicoties savam ātrumam, nevis konkurenta diskvalifikācijai, jo “Yamaha” braucējs sestdien uzvarēja kvalifikācijas sacensībās un vadībā turējās arī visu sacīksti.

Obligāta motociklu maiņa sacensību laikā, tika noteikta pirmo reizi MotoGP vēsturē, jo riepu ražotājs “Bridgestone” nevarēja garantēt savu ražojumu pienācīgi ilgu mūžu Filipa salas trasē. Šāda prakse ir sacensībās ar mainīgiem laikapstākļiem, taču vēl nekad – pilnībā sausā sacensībā. Motociklu maiņa sportistiem bija jāveic devītā vai desmitā apļa beigās, vienlaikus sacensību distance tika samazināta no 27 apļiem līdz 19 apļiem.

Markesa kļūda nozīmē to, ka divus posmus pirms sezonas beigām seriāla debitantam paliek 298 punkti, savukārt Lorenso kontā ir 280 punkti, un Markess vairs nedrīkst pieļaut kļūdas, ja vēlas kļūt par čempionu savā pirmajā sezonā.

Lai kļūtu par čempionu jau šajā nedēļas nogalē, Markesam bija jāizcīna par septiņiem punktiem vairāk nekā Lorenso. Tāds pats uzdevums Markesam ir arī sezonas priekšpēdējā sacensībā - jāuzvar, kamēr Lorenso nedrīkst finišēt augstāk par 3.vietu. 

2.vietā Austrālijā finišēja Pedrosa, kurš teorētiski var pacīnīties par titulu – viņam līdz čempionāta kopvērtējuma līderim pietrūkst 34 punkti – tomēr reālas izredzes viņam uz to nav. Ja arī Markess izlaidīs no rokām 1.vietu, maz ticams, ka tikpat neveiksmīgs sezonas noslēgums būs arī Lorenso. Un tomēr, motoru sportā iespējams ir viss.

3.vietu Austrālijā izcīnīja itālis Valentino Rosi, kurš Filipa salā savā 14 gadus ilgajā karjerā MotoGP sērijā šeit uz goda pjedestāla nebija kāpis tikai divas reizes – 2011.un 2012.gadā.

Nākamais posms notiks jau pēc nedēļas “Honda” mājvietā Motegi aplī Japānā, savukārt čempionāts noslēgsies 10.novembrī ar sacensībām Valensijas trasē Spānijā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti