"MotoGP" zvaigzne Markess cer aizmirst iepriekšējā posma kļūdu

 
Nozare.lv | 23.oktobris 2013 12:57

Pasaules motošosejas čempionāta prestižajā MotoGP klasē kopvērtējuma līderis Marks Markess cer pēc iespējas ātrāk aizmirst iepriekšējā posmā Austrālijā pieļauto kļūdu.

Foto: motogp.com

Svētdien notikušajā 16.posmā šīs sezonas debitants Markess saņēma diskvalifikāciju pēc tam, kad noteiktajā laikā neiebrauca boksos nomainīt motociklu.

Sacensībās tika noteikts, ka potenciālu riepu problēmu dēļ visiem sportistiem devītajā vai desmitajā aplī jādodas boksos, lai mainītu motociklus, un tieši šis punkts Markesam lika pieļaut debitanta cienīgu kļūdu, jo nevienā no noteiktajiem apļiem viņš tā arī neiebrauca pitstopā.

Posmā uzvarēja pagājušās sezonas labākais braucējs Horhe Lorenso, samazinot kopvērtējuma deficītu pret Markesu līdz 18 punktiem.

"Jau iepriekš teicu, ka čempionāts ir ļoti garš," atzinis Markess. "Šoreiz notika šāds incidents, un varbūt nākamajā posmā Motegi būs vēl kāds cits. Tomēr zinu, ka dodamies pareizajā ceļā un jūtos labi. Ja nebūtu šīs ķibeles, Austrālijā cīnītos par uzvaru."

"Mūsu stratēģijā tikta pieļauta kļūda, jo domājām, ka varam doties boksos arī nākamajā aplī," atzina Markess. "Mums nepieciešams aizmirst šo kļūdu un koncentrēties nākamajai sacīkstei."

Kā paziņojumā izteicās Markesa pārstāvētā "Repsol Honda" vienība, tā sapratusi, ka sportisti var pabeigt desmit apļus un boksos doties pirms 11.apļa beigām.

Nākamais pasaules čempionāta posms šajā nedēļas nogalē risināsies Japānā, bet sezona 10.novembrī noslēgsies Valensijas trasē Vācijā.

"Ja Markess konstanti spēs izcīnīt vietas uz goda pjedestāla, viņu apsteigt būs neiespējami, tomēr vēl priekšā ir daudz apļu un daudz kas var notikt," izteicies Lorenso.

20 gadus vecais Markess var kļūt par jaunāko pasaules čempionu prestižākajā motošosejas klasē kopš 1978.gada, kad to paveica amerikānis Kenijs Robertss. Tāpat viņš var kļūt par pirmo titulu izcīnījušo debitantu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti