Austrālietis Robs Adelbergs izcīna FMX Latvijas Grand Prix 2013 (+ foto)

 

Foto: Artūrs Igaveņš

FMX Latvijas Grand Prix | 28.oktobris 2013 10:59

Ar latīņu teicienu "Veni, vidi, vici" FMX Latvijas Grand Prix 2013 izcīņu varētu raksturot austrālietis Robs Adelbergs, kurš pēc trīs gadu pārtraukuma atgriezās Motofrīstaila Pasaules čempionātā, pirmo reizi viesojās Rīgā un uzreiz izcīnīja uzvaru.

Savukārt latviešu publikas mīlulis, čehs Libors Podmols, kurš gan piekāpās Robam Adelbergam un Maiklam Melero, atguva čempionāta līdera statusu.

Jau kvalifikācijā austrālietis Robs Adelbergs "pacēla latiņu" ļoti augstu, parādot, ka cīņa par uzvaru būs ļoti sīva un, ka čempionāta līderiem ir nopietni jāsaņemas, lai izcīnītu tik kāroto uzvaru. Tajā pašā laikā kvalifikācijas lielākie zaudētāji bija vācietis Hanns Akermans, kurš piedzīvoja tik smagu kritienu, ka samaņu atguva tikai slimnīcā, un līdzšinējais čempionāta līderis, francūzis Deivids Rinaldo, kurš pieļāva pārāk daudz kļūdas un neiekļuva finālā, tādējādi zaudējot arī čempionāta līdera statusu. Runājot par neveiksminiekiem, jāpiemin arī mūsu pašu Mārtiņš Aleksandrovičs, kurš plānoja piedalīties Whip lēcienu sacensībās. Viņš rīta treniņu sesijā piedzīvoja tik pat smagu kritienu kā Hanns Akermans un uz sacensībām Arēnā Rīga spēja noskatīties tikai no malas.

Foto: Artūrs Igaveņš

Čempionāta astotā posma finālā bez Adelberga, Melero un Podmola iekļuva arī čehs Petrs Pilats, spānis Hose Miralles un francūzis Braiss Izzo. Jāatzīmē, ka pārtraukums čempionātā nesa jaunas vēsmas – faktiski visi piloti bija sagatavojuši jaunus trikus un triku kombinācijas, kas lika lauzīt galvu nevien sacensību komentētājam, bet arī pieredzējušajiem tiesnešiem. Finālā visi sportisti izskatījās ļoti spēcīgi, taču Hose Miralesam un tikko traumas izārstējušajam Braisam Izzo neizdevās tik labs sniegums, lai cīnītos par godalgotajām vietām. Vienīgi Petram Pilatam izdevās no tiesnešiem saņemt tik labu vērtējumu, ka līdz pēdējam brīdim viņš cerēja, ka saņems vismaz bronzu, taču jau pēc dažiem Adelberga lēcieniem Pilata acīs bija lasāms, ka viņš nojauš, ka arī šoreiz Rīgā viņam neizdosies saņemt godalgu.

Gan augstlēkšanas sacensībās, gan Whip lēcienu sacensībās triumfēja vācietis Kajs Hāse, kurš augstlēkšanā vienīgais pārvarēja 7,8 metru atzīmi, bet Whip lēcienos pārspēja pārējos dalībniekus.

Foto: Artūrs Igaveņš

Motofrīstaila Pasaules čempionāts Latvijā kopš 2007. gada viesojās ik gadu. Taču 2014. gada kalendārā Rīgas vārds vairs nav iekļauts un šobrīd nav zināms, kad atkal tas tajā varētu parādīties. Protams, Latvijas GP organizatori darīs visu, lai jau tuvākajos gados atkal atrastu finansējumu šo sacensību norisei Latvijā.

Foto: Artūrs Igaveņš

Foto: Artūrs Igaveņš

Foto: Artūrs Igaveņš

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 2

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 

Gaidāmā sniegputeņa dēļ Rīgā ievieš "sniega biļetes" un bezmaksas sabiedrisko transportu autovadītājiem 9

Gaidot sniegputeni, Rīgā pirmdien tiek ieviestas "sniega biļetes" un autovadītāji varēs izmantot sabiedrisko transportu bez maksas, aģentūru LETA informēja Rīgas dome. Lasīt vairāk

 

Latvijas elektrisko automašīnu tirgū ienāk Ķīna; vai rietumu ražotājiem ir ko likt pretī? (+ VIDEO) 6

Pasaulē lielākā elektrisko automašīnu ražotāja Ķīna pagaidām gan mazā apmērā, bet sāk startēt arī Latvijā. Pasaulē otras lielākās ekonomikas pārstāvniecība ar šāda tipa transporta līdzekļiem pagaidām nav sevišķi liela, taču tuvāko gadu laikā tas varētu mainīties. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti