Markess kļūst par pirmo debitantu, kurš izcīnījis pasaules čempiona titulu "MotoGP" klasē

 
Nozare.lv | 11.novembris 2013 10:20

Spānis Marks Markess no "Repsol Honda" vienības svētdien triumfēja pasaules motošosejas čempionātā kļūstot par pirmo debitantu, kurš to iespējis prestižajā "MotoGP" klasē.

Markess sezonas pēdējā, 18.posmā Valensijā finišēja trešajā vietā - ar to bija gana, lai tikai 20 gadus vecais sportists kļūtu par pasaules čempionu.

Jau no pirmajiem apļiem pagājušās sezonas pasaules čempions Horhe Lorenso no "Yamaha Factory" komandas un Markesa komandas biedrs Danijs Pedrosa aizvadīja asu un bezkompromisa cīņu par pirmo vietu, bet Markess aiz viņiem turējās trešais.

Tas noslēdzās 21.aplī, kad Lorenso centās atkarot zaudēto līderpozīciju, un abi braucēji pieļāva kļūdu, kā rezultātā par līderi kļuva Markess, bet Lorenso atkrita uz otro vietu, kamēr Pedrosa - uz piekto.

Lorenso nevilcinoties metās apdzīt Markesu, ko arī paveica, izdarot visu, kas no viņa atkarīgs, lai cerētu uz čempiona titulu. Turpinājumā vairs nekas būtiski nemainījās - Pedrosa pakāpās līdz trešajai vietai un pāris apļus pirms finiša viņu garām palaida arī Markess, kuram ar trešo vietu pilnīgi pietika titulam.

Tikmēr Lorenso tika pie astotās uzvaras šosezon, taču tas nebija pietiekami, lai izcīnītu čempiona titulu.

Markess kļuvis ne tikai par pirmo debitantu, kurš triumfējis pasaules čempionātā, bet arī par jaunāko braucēju kopš 1978.gada, kuram izdevies tikt pie "MotoGP" titula.

Sezonas noslēgumā Markess ar 334 punktiem bija pirmais, bet viņam līdz tikai četru punktu atstatumam pietuvojās Lorenso. Lai kļūtu par čempionu, Lorenso vajadzēja pēdējā posmā tikt pie uzvaras un cerēt, ka Markess nefinišēs labāko četriniekā.

Savukārt Pedrosa bija trešais kopvērtējumā ar 300 punktiem.

Pēc pagājušās sezonas karjeru noslēdza divkārtējais čempions Stouners no Austrālijas, tikmēr Lorenso pērn kļuva par divkārtēju pasaules čempionu. Pirmoreiz viņš titulu izcīnīja 2010.gadā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti