Latviešu motosportisti plūc laurus Indonēzijā

 
LAMSF | 11.decembris 2013 6:45

Lai arī aktīvā motokrosa sezona ir aizvadīta un FIM kronējuši arī Pasaules čempionus, tikai šonedēļ ir noslēgusies motokrosa sezona Indonēzijā, kur savu dalību ņēma divi Latvijas sportisti – deviņ kārtējais Latvijas čempions un divkārtējais “Super kausa” čempions – Dāvis Līvs, kā arī Eiropas vicečempions – Toms Macuks, izcīnot godalgas.

Foto: Publicitātes attēls

1.decembrī Atklātā Indonēzijas čempionāta pēdējā posmā Pati pilsētā, pārstāvot “Husqvarna evalube Indonesia” klubu MX2 klasē Dāvis Līvs izcīnīja 7.vietu, bet Toms Macuks – 5.vietu.

Šajā sacensībās abi sportisti startēja pirmo reizi, savukārt Free Style sacensībās jau otro gadu piedalās vienīgais Free Style latviešu sportists – Mārtiņš Aleksandrovičs, kurš arī uzaicināja latviešu motokrosa sportistus piedalīties šajās sacensībās un savus spēkus nolēma izmēģināt gan “MX Moduls” sportists Dāvis Līvs, gan arī “Rodeo” sportists – Toms Macuks, jo Latvijas motokrosa sezona ir beigusies un, kā atzina Dāvis, “šī bija lieliska iespēja pagarināt motokrosa sezonu, kā arī pabūt tādā eksotiskā valstī kā Indonēzija.”

Indonēzijas čempionātā MX1 klases nav, līdz ar to Dāvis un Toms startēja MX2 klasē , mototrases Indonēzijā līdzinās Superkrosa trasēm. Lai arī Indonēzijas čempionātā kvalifikācijas braucienā Dāvim izdevās uzrādīt ātrāko apļa laiku, lielā karstuma dēļ ( aptuveni +35 grādi) sportistam bija grūti cīnīties par augstākām pozīcijām un finālbraucienos tik labi neveicās, kopvērtējumā 5.vietu izcīnīja Toms Macuks, bet Dāvis Līvs – 7.vietu, uzvaru izcīnīja – Austrālijas sportists – Lewis Stuart.

Vakar, 8.decembrī norisinājās Indonēzijas motokrosa sezonas noslēdzošās sacensības – “Husqvarna Evalube Powecross”, kas ir lielākās un prestižākās motokrosa sacensības Indonēzijā, arī šajās sacensībās abi latviešu sportisti piedalījās, un šoreiz ar daudz ievērojamākiem rezultātiem, izcīnot pirmo un otro vietu. Sestdien spēcīgā lietus dēļ treniņi tika atcelti, savukārt sacensību dienā – 8.decembrī- laiks bija lielisks, trase apžuvusi un kvalifikācijas braucienā Dāvim Līvam izdevās uzrādīt 2.labāko apļa laiku aiz austrālieša – Nick Murray, bet trešo – Tomam Macukam.

Foto: Publicitātes attēls

Šajā sacensību seriālā līdzjutējiem tika sarūpēts ļoti interesants šovs, kur brauciena finālā tiekas divi ātrākie sportisti un Dāvis Līvam izdevās aizcīnīties līdz finālam, cīnoties ar austrālieti – Lewis Stuart, diemžēl šajā braucienā Dāvim nācās piekāpties paliekot 2.vietā, bet Toms Macuks izcīnīja 4.vietu. Lielajā finālbraucienā latviešiem bija iespēja revanšēties , kad uz starta stājas visi dalībnieki – 20 sportisti, pus stundu pirms izšķirošā brauciena trasi “nolaistīja” tropiskais lietus, kas abiem sportistiem palīdzēja dominēt finālbraucienā un līdzjutējiem rādīt lielisku sniegumu latviešu izpildījumā. Dāvis Līvs šajā braucienā demonstrēja pārliecinošu pārākumu un izcīnīja uzvaru, aiz sevis atstājot arī otru latviešu sportistu – Tomu Macuku. Dāvis Līvs atzina, ka esot ļoti apmierināts ar sniegumu Indonēzijā un iespēju piedalīties šajā lieliskajā pasākumā. Sportisti vēl nedēļu pavadīs Bali pilsētā, tad atgriezīsies Latvijā, kur turpinās aktīvi gatavoties 2014.gada motokrosa sezonai.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti