Motošosejas kalendars 2014. gadam Latvijā

 

Foto: Motoaplis.lv

14.janvāris 2014 6:26

31. decembris un Rīgas ielās ar motociklu braukājošs Salavecis... Visdrīzāk laba zīme visiem motociklistiem - gan ikdienas braucējiem, gan ātruma izslāpušiem motošosejas braucējiem.

Jaunā sezona ir jau sākusies, dažiem ir nobraukti pirmie kilometri Eiropas trasēs , citi strādā pie savu motociklu uzlabošanas  tepat mājās.

Latvijas motošosejas braucējiem paveras pietiekami  plašas iespējas sacensībām gan pašmāju trasēs, gan kaimiņvalstīs. Latvijas čempionāts tradicionāli ietvers arī posmus Igaunijā, kur sacīkšu dalībnieku vidū ir arī daudz skandināvu braucēju, kurus pamatīgi ieinteresējusi atjaunotā Pērnavas trase. Baltijas čempionāts saglabās savu iepriekšējo formātu ar vienu ieskaites sacīksti katrā valstī, kas paver laba rezultāta iespējas ātriem un regulāriem sacensību dalībniekiem.

Foto: Motoaplis.lv

Latvijas sacīkšu seriālu plānots atklāt 25 maijā, bet jau 1 jūnijā, Pērnavā, sadarbībā ar Krievijas čempionāta organizatoriem paredzēts motošosejai unikāls pasākums – Nāciju Kauss. Motošoseja ir viena no retajām motosporta disciplīnām, kur tradicionāli uzsvars tiek likts uz individuālajiem rezultātiem, tad protams komanda, ražotājs...

Tiesa, vēl nesenā pagātnē bija gan valstu(republiku), gan komandu(klubu) ieskaites, bet mainoties politiskajai un ekonomiskai situācijai tas viss kļuvis par otrā plāna notikumu. Krievijas organizatorus visupirms ieinteresējis Pērnavas trases potenciāls un augstais tur notiekošo sacīkšu dalībnieku meistarības līmenis. Sacensības plānotas kā valstu komandu sacensības, un tas izraisījis neviltotu  interesi Krievijā un Skandināvijā, kuru motošosejas kalendāri tiek pieskaņoti šim pasākumam.

Kvalitatīva solās būt jūlija sākuma sacīkste Pērnavā, kad līdztekus nacionālā čempionāta ieskaitēm paredzēts arī  Somijas motošosejas čempionāta posms. Latvijā motošoseja savu kulmināciju sasniegs 17 augustā, kad dienu iepriekš Biķerniekos atjaunotajā trasē būs beidzies pasaules spīdveja čempionāta posms. Šī daudzveidīgā motoru sporta nedēļas nogale organiski iekļausies arī Rīgas pilsētas svētku noskaņā.

Visas sezonas garumā Biķerniekos notiekošo motošoseju papildinās arī Zelta Mopēda, skūteru un retromotociklu klašu braucieni, kuriem lielākā daļa sacensību notiek Latvijas kartodromos. Iknedēļas treniņu iespējas Biķerniekos  ikvienam interesentam piedāvās motošosejas klubs Motoaplis.

Motošosejas sacensību kalendārs 2014 (provizorisks)

25 maijs                Biķernieki

1 jūnijs                 Pērnava

6 jūlijs                  Pērnava

20 jūlijs                 Biķernieki

17 augusts            Biķernieki

24 augusts            Pērnava

7 septembris         Pērnava

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti