Bakss/Stupelis uzvar otrajā pasaules čempionāta motokrosā blakusvāģiem posmā pēc kārtas

 

Foto: Sidecarteam Bax

Nozare.lv | 14.septembris 2014 15:00

Nīderlandes braucēja Etjēna Baksa un latviešu kantētāja Kaspara Stupeļa ekipāža svētdien triumfēja pasaules čempionāta motokrosā blakusvāģiem 11.posmā, kas norisinājās Francijā.

Nīderlandes un Latvijas duets svinēja uzvaru otrajā čempionāta posmā pēc kārtas. Pirms noslēdzošajām sezonas sacīkstēm tas saglabā izredzes cīnīties par čempionu titulu.

Bakss/Stupelis uzvarēja abos dienas braucienos, iekrājot maksimāli iespējamos 50 punktus. Ar 42 punktiem viņiem sekoja Francijas sportista Valentīna Žiro ekipāža un čempionāta līderis beļģis Bens Adriansens.

Tikmēr ceturto vietu posmā izcīnīja beļģu braucēja Jana Hendriksa un latviešu kantētāja Elvija Mucenieka ekipāža, kas braucienos ierindojās attiecīgi piektajā un ceturtajā pozīcijā, izcīnot 34 punktus.

Kā ziņots, tālāk par kvalifikācijas sacensībām šajā posmā netika latviešu kantētājs Haralds Kurpnieks kopā ar Koenu Dekoru no Beļģijas.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderpozīciju ar 405 punktiem saglabā Adriansena ekipāža, bet Baksa un Stupeļa duets izcīnījis 377 punktus, kas ļauj atrasties otrajā vietā. Savukārt Hendrikss/Mucenieks ar 308 punktiem saglabājuši trešo pozīciju.

Sezona nākamajā nedēļas nogalē noslēgsies Vācijā.

Šī sezona aizrit bez līdz šim labākajiem Latvijas pilotiem. Kā ziņots, Māris Rupeiks pagājušās sezonas izskaņā notikušajā Nāciju kausā pēc kritiena guva ļoti smagas traumas un pagaidām par atgriešanos sportā vēl nedomā, bet brāļu Jāņa un Laura Daideru ekipāža izjuka, kad kantētājs Lauris tika pieķerts dopinga lietošanā.

Tāpat ļoti smagu galvas traumu pagājušās sezonas vidū guva Latvijas pilots Arnolds Sīlis, kurš sacensībās brauca ar savu brāli Gintu. Pēc negadījuma Arnolds Sīlis divus mēnešus pavadīja komas stāvoklī un arī šobrīd turpina rehabilitāciju.

Nākamās sezonas čempionātā Latvija pēc ilga pārtraukuma gatavojas uzņemt divus pasaules čempionāta posmus.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 7

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti