Jonasam ceturtā vieta pasaules čempionāta posma kvalifikācijā 1

 

Pauls Jonass Foto: tattlermx.nl

Nozare.lv | 26.aprīlis 2015 7:37

Talantīgais Latvijas motobraucējs Pauls Jonass sestdien izcīnīja ceturto vietu Nīderlandē notiekošā pasaules čempionāta motokrosā MX2 klasē sezonas piektā posma kvalifikācijā.

Jonass, kurš šosezon pārstāv KTM rūpnīcas komandu "Red Bull KTM Factory Racing", kvalifikācijā 12 apļu summa no uzvarētāja komandas biedra Džefrija Herlingsa no Nīderlandes, kurš tiek uzskatīts par sezonas galveno favorītu, atpalika par 33 sekundēm.

Tikmēr vēl viens latvietis Roberts Justs no "HSF Logistics" komandas kvalifikācijā ieņēma 14.vietu, Herlingsam zaudējot minūti un 42 sekundes.

Šo sezonu Jonass iesāka lieliski, jo sezonas pirmajā posmā Katarā viņš bija sestais, bet pēc tam nākamajās sacensībās Taizemē un Argentīnā guva otrās vietas. Savukārt pirms nedēļas Itālijā Jonass ierindojās 11.vietā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc četriem posmiem līderis ar 172 punktiem ir Herlingss, kuram ar 159 punktiem seko francūzis Dilans Fernandiss. Savukārt Jonass ar 133 punktiem seko trešajā pozīcijā.

Tikmēr Justs ar 44 punktiem kopvērtējumā atrodams 16.pozīcijā.

Šajā etapā prestižākajā MXGP klasē Latvija atkal nav pārstāvēta. Iepriekšējās sezonas noslēguma kopvērtējumā savā karjerā augstāko 13.vietu guva Matīss Karro, kurš starpsezonā vienojās par atgriešanos "MVR-D Honda" komandā, kas nenodrošinātu latvieša dalību pasaules čempionātā. Turklāt februārī Karro savainoja ceļgala krusteniskās saites un trasē varēs atgriezties vien tuvākajā laikā.

Tikmēr septiņos pasaules čempionāta posmos MXGP klasē plānojis trasē dosies Dāvis Ivanovs ("MX Moduls").

Pasaules čempionātā šosezon plānoti 18 etapi, turklāt 12.jūlijā sportistiem arī plānotas sacensības Ķeguma trasē Latvijā.

 
Visi komentāri
 
Jonass 26.aprīlis 2015 14:40
0 0 Atbildēt

Jonasam kritiens pa iet pa 29 ;///

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti