Karro uzņem ātrumu un Anglijas motokrosa sacensībās izcīna otro vietu

 

Foto: Raivis Trečaks | rtmoto.co.uk

Mārtiņš Jankovskis, Matīsa Karro preses pārstāvis | 1.jūnijs 2015 6:38

Aizvadītajās brīvdienās Anglijā norisinājās ceturtais MX Nationals motokrosa čempionāta posms, kurā latviešu motosportists Matīss Karro MX2 klasē izcīnīja otro vietu.

Šis ir otrs Anglijas motokrosa čempionāts, kurā startē arī Matīss. Šis posms notika pludmalē, tāpēc trase bija smilšaina un smaga. Matīss startēja PRO MX1/MX2 ieskaitē, kur trasē kopā devās MX1 un MX2 braucēji. Sacensībās bija jāveic divi braucieni (25 minūtes + divi apļi), kur rezultāti tika skaitīti gan kopā, gan atsevišķi pa klasēm.

Pirmais brauciens Matīsam nebija īsti veiksmīgs, taču otrajā braucienā Karro bija ļoti ātrs, kas ļāva MX2 klasē izcīnīt uzvaru. Kopvērtējumā Matīsam otrā vieta.

„Pirmais starts bija ļoti slikts, jo pirms manis krita sportisti, tāpēc, izvairoties no kritiena, atkritu uz beigām,” iesāk Matīss Karro, kurš startēja “Route 77 Energy MVR-D Honda” komandas sastāvā. „Taču ar to viss vēl nebeidzās, jo tobrīd man bija problēmas ar brillēm, tāpēc biju spiests apstāties, lai problēmas ātri novērstu. Tajā brīdī biju atkritis uz pēdējo vietu. Turpināju braukt, cik ātri vien varēju un, lai arī braucienā bija dažas nelielas kļūdiņas, izdevās aizcīnīties līdz septītajai vietai MX2 klasē (MX2 klasē startēja 21 sportists).”

„Pirms otrā brauciena mehāniķis man teica, lai pirmos divus apļus pabraucu mierīgi un tikai pēc tam kāpinu tempu. Un tas arī izdevās, jo man šajā braucienā sanāca par 20 sekundēm apdzīt šī brīža lielā Anglijas motokrosa čempionāta MX2 klases līderi,” otrā brauciena notikumus komentē Karro.

Foto: Raivis Trečaks | rtmoto.co.uk

Karro atzīst, ka šajās sacensībās juties ļoti labi, kas nozīmē to, ka sportists lēnām tuvojas savai optimālajai formai. „Šajos braucienos man bija savs pulkstenis, kur varēju pārbaudīt savu fizisko kondīciju. Pēc sacensībām jāsecina, ka katru braucienu man izdevās nobraukt 32 minūtēs pilnā ātrumā. Arī pašsajūta pēc šiem braucieniem bija ļoti laba. Jūtu, ka lēnām atgūstu formu, par ko man ir liels prieks,” saka Karro.

Nākamais starts Matīsam paredzēts lielajā Anglijas motokrosa čempionātā, kas notiks šajā nedēļas nogalē. Šis posms notiks trasē, kur Matīsam allaž bijuši labi rezultāti. „Šī ir viena no labākajām trasēm Anglijā, kur man ļoti patīk braukt. Tagad gribu kārtīgi sagatavoties un nākamajā posmā uzrādīt vēl labāku rezultātu,” kaujinieciski nosaka Matīss.

Pēc sacensībām Anglijā Matīsam paredzētas divas sacīkstes Latvijā. Vispirms Karro MX Moduls komandas sastāvā startēs Latvijas motokrosa čempionātā Dobelē, bet 21.jūnijā Karro būs redzams Superkausa posmā Zaķusalā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti