Edgaru Meņģeli Vācijā piemeklē neveiksmes – tikko izdodas nosargāt sezonas vadību

 

Foto: Publicitātes attēls

LaMSF | 17.maijs 2016 7:29

Aizvadītā nedēļas nogale bija motosporta sacensībām bagāta ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē. Latvijas vārdu Vācijā turpināja aizstāvēt 2016.gada Eiropas čempions kvadraciklu klasē Edgars Meņģelis, kuram šis posms diemžēl nesa vairākas neveiksmes vienlaicīgi.

Netipiski neveiksmīgu nedēļas nogali Eiropas čempionātā kvadracikliem aizvadīja pērnā gada līderis Edgars Meņģelis. Lai gan sezonas kopvērtējumā sportists joprojām nosargā 1.vietu, svētdienas sacensības Meņģelim sagādāja ne mazums galvassāpju. Ja sestdienas kvalifikācijā Edgars kā ierasts bija neapturams, izcīnot pārliecinošu uzvaru un sniedzot pārliecību, ka neapšaubāmi sportistu redzēsim uz goda pjedestāla, tad svētdien viss mainījās.

Mehāniķu dēļ sportists bija spiests izlaist pirmo braucienu, kas pamatīgi iedragāja dienas kopvērtējumu. Otrajā braucienā viss ritēja gludi, sportistam atrodoties savā ierastajā līdera lomā, taču neilgi pirms brauciena beigām tika piedzīvota vēl viena neveiksme – caura riepa -, kuras rezultātā sportists piekapās francūzim Adrian Mangieu, finišējot 2.vietā.

„Rūgtuma piegarša pēc aizvadītās nedēļas nogales. Sestdien viss ritēja pēc plāna – labi sadraudzējos ar trasi un nopelnīju pirmo starta vietu svētdienas braucieniem, taču mehāniķu nolaidības dēļ ar komandas biedru neizgājām uz starta – nokavējām pirmsstarta zonu par 20 sekundēm un līdz ar to atlika noskatīties braucienu no malas.

Būs vien jāuzdāvina pulkstenis,” pēc sacensībām sarkastiski piebilst sportists, „Otrajā braucienā izcēlu startu un praktiski gaidīju finišu, taču pēdējos trīs apļos viss apgriezās kājām gaisā – dabūju cauru riepu un sāka pamatīgi gāzt lietus. Rezultātā zaudēju līderpozīciju un tik tikko nosargāju 2.vietu - redzēju, ka strauji tuvojas arī 3., 4. un 5.vieta, kas varēja apdraudēt manu kopvērtējumu. Ir par ko padomāt...

Tagad priekšā neliels pārtraukums - jāgatavojas noslēdzošajiem posmiem Baltijā.” Posma kopvērtējumā sportists izcīnīja 10.vietu, čempionāta kopvērtējumā saglabājot 6 punktu pārsvaru pār tuvāko sekotāju un komandas biedru, francūzi Adrianu Mangieu (Adrian Mangieu).

Atgādinām, ka posmā startēja arī Ričards Zālīte, kuram abos braucienos 16.vieta, bet posma kopvērtējumā 17.pozīcijā.

Nākamais Eiropas čempionāta posms kvadracikliem 30. un 31.jūlijā tiks aizvadīts Stelpē, Pīlādžu mototrasē, kur paralēli risināsies arī pasaules čempionāts blakusvāģiem. Talantīgo sportistu atbalstīt tiek aicināts ikviens līdzjutējs, lai pašmāju trase palīdzētu nodrošināt čempiona titulu arī šogad.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 16

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti