Latvijas spīdvejistiem trešā vieta Biķerniekos notikušajā pāru Eiropas čempionāta finālā (+ video)

 
Nozare.lv | 15.augusts 2016 8:09

Latvijas spīdvejisti Andžejs Ļebedevs un Ķasts Puodžuks sestdien izcīnīja trešo vietu Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Biķernieku trasē notikušajā pāru Eiropas čempionāta finālā.

Ļebedevs un Puodžuks četros braucienos katrs izcīnīja pa vienai uzvarai.

Tā kā lietus dēļ bija pabojāta trase, sacensības tika pārtrauktas priekšlaicīgi un Eiropas čempions tika noskaidrots, ņemot vērā pirmos četrus braucienus.

Negaidīti par čempioniem kļuva itāļi Nikolass Kovati un Nikolass Visentins, otro vietu ieņēma Dānija, bet Latvijas spīdvejisti palika trešie. Visām trim komandām bija pa 14 punktiem, bet vietu secību noteica uzvarēto braucienu skaits. Pa trim uzvarām bija Itālijai un Dānijai, taču itāļiem bija par vienu otro vietu vairāk, kamēr Latvijas sportisti braucienos tika pie diviem panākumiem.

Savukārt pagājušā gada čempione Polija palika ceturtā, atstājot aiz sevis Krieviju, Čehiju un Vāciju.

Pirmās sacensības atjaunotajā Biķernieku trekā bija plānots aizvadīt 2014.gada augustā, tomēr paredzētais "Grand Prix" seriāla posms nelabvēlīgu laikapstākļu dēļ tika atcelts un dienu vēlāk aizvadīts Daugavpilī. Līdz ar to pirmās sacensības notika gandrīz gadu vēlāk - pērn jūnija beigās Biķerniekos norisinājās "Grand Prix" pretendentu pusfināla sacensības.

Sākotnēji spīdveja stadions Biķernieku trasē tika izbūvēts 1976.gadā. Pagājušā gadsimta septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados trekā notika augstākā līmeņa bijušās Padomju Savienības spīdveja čempionāti. Tiesa, dažādu apstākļu dēļ deviņdesmito gadu sākumā spīdvejs Rīgā panīka. Savukārt vēsturiskais Latvijas spīdveja centrs ir Daugavpils, kur stadions izbūvēts jau 1963.gadā.

Pērn Latvija, nestartējot savā spēcīgākajā sastāvā, Eiropas čempionāta finālā pāriem Ungārijā ierindojās pēdējā vietā starp septiņām komandām.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 3

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

Kāpēc jaunais Toyota Land Cruiser ir principiāli cits auto? (+VIDEO) 10

Uz plašās planētas ražošanā vairs nav atlicis daudz tādu automašīnu kā Toyota Land Cruiser. Tāpēc pirmā iepazīšanās ar jaunās jeb J250 paaudzes modeli Skotijā ir īpaši svarīga. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 3

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti