Jonasam kritiens un 26.vieta Francijas "Grand Prix" kvalifikācijā

 

Foto: Ekrānbilde no Twitter.com

Nozare.lv | 25.maijs 2019 20:22

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass no "Rockstar Energy Husqvarna" komandas sestdien Francijā pēc kritiena palika 26.vietā pasaules čempionāta septītā posma kvalifikācijā prestižākajā MXGP klasē.

Par kvalifikācijas brauciena uzvarētāju tika kronēts slovēnis Tims Gajsers, otrais bija šveicietis Arno Tonuss, bet trijnieku noslēdza beļģis Klemāns Desaijs. Tikmēr Jonass uzvarētājam zaudēja nedaudz vairāk par pusotru minūti un ierindojās 26.vietā. Tikmēr viņa lietuviešu komandas biedrs Arminas Jasikonis ierindojās devītajā pozīcijā.

Pēc pirmā apļa Jonass ieņēma 11.pozīciju, tomēr nākamajā aplī viņš piedzīvoja kritienu un sacensību turpinājumā viņš izslīdēja pat no pirmā trīsdesmitnieka. Noslēdzošajos apļos Jonasam izdevās pakāpties nedaudz augstāk, tomēr atgriezties labāko divdesmitniekā viņš nespēja.

Pirms kvalifikācijas aizvadītajos treniņos, piezemējoties pēc lēciena vienā no tramplīniem, Jonass arī piedzīvoja kritienu, tomēr ātri vien uzrausās kājās un devās pēc motocikla, šķietami nopietnas traumas neguvis.

Francijas Lielās balvas izcīņa notiks svētdien.

Sestdien notika arī Eiropas čempionāta 250 kubikcentimetros trešā posma pirmais brauciens, kurā latvietis Kārlis Sabulis izcīnīja septīto vietu. Otrais brauciens notiks svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc sešiem posmiem līderis ar 285 punktiem ir itālis Antonio Kairoli, kamēr otrais ar 251 punktu ir Gajsers. Savukārt Jonass sešu sacensību laikā ieguvis 137 punktus, kas viņam ļauj būt septītajā vietā.

Jau ziņots, ka Jonass šogad Itālijā izcīnīja otro vietu pasaules čempionāta piektajā posmā, pirmo reizi kāpjot uz goda pjedestāla prestižākajā MXGP klasē, kurā viņš aizvada debijas sezonu.

Pašlaik 22 gadus vecais Jonass pēc četru gadu sadarbības ar KTM rūpnīcas komandu pārcēlies uz "Husqvarna" vienību. Vēl 2017.gadā Latvijas sportists kļuva par pasaules čempionu MX2 klasē, bet divreiz viņš kļuva par šīs klases vicečempionu.

Jonasa jaunās komandas "Rockstar Energy Husqvarna" īpašnieks ir slavenais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta somu pilots Kimi Reikenens.

Šajā sezonā pasaules čempionātā 19 posmi, no kuriem desmitais jūnija vidū notiks Ķegumā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Hyundai ST1 – komerctransports mazajiem uzņēmējiem

Dienvidkorejas autoražotājs Hyundai izstrādājis minivenam Staria līdzīgu daudzfunkcionālu furgoniņu "Service Typ 1", ko varēs izmantot dažādu kravu transportēšanai. Lasīt vairāk

 

Šī auto cena patīkami pārsteidz! Bet vai tas ir vienīgais...? (+VIDEO) 3

Mūsu rīcībā ir kāds līdz šim Latvijā vēl neredzēts auto. To izmēģināt aicināsim mūsu uzticamo draugu, radio dīdžeju un kvēlu autoceļotāju Egonu Reiteru. Lai maksimāli koncentrētos uz šī auto tehniskajiem dotumiem un gaitas komfortu, Egonu automobilī mēs iesēdināsim ar aizsietām acīm un līdz pat brauciena beigām neatklāsim viņam šī auto nosaukumu. Lasīt vairāk

 

Satiksmes autobusa un vieglās automašīnas sadursme Rīgā (+ FOTO) 25

Rīgā, Zolitūdē, Gramzdas un 15.līnijas krustojumā šodien, 15. martā, notikusi sadursme starp satiksmes autobusu un vieglo automašīnu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti