Jonasam neveiksmīgas sacensības un 21.vieta Francijas "Grand Prix"

 

Foto: Ekrānbilde no Twitter.com

Nozare.lv | 26.maijs 2019 19:22

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass no "Rockstar Energy Husqvarna" komandas svētdien Francijā guva vien 21.vietu pasaules čempionāta septītā posma sacensībās prestižākajā MXGP klasē.

Jonass sestdien kvalifikācijā pēc kritiena palika 26.vietā, tādējādi svētdien nevarēja startēt no izdevīgas starta pozīcijas. Pirmā brauciena laikā latvietis stabili turējās otrā desmita vidū, taču pēdējos apļos iebrauca boksos, sacensības nepabeidzot un tiekot klasificēts 31.pozīcijā. Savukārt otrajā braucienā viņš bija trešajā desmitā, tomēr beigās izcīnīja 19.vietu, kas summā deva divus punktus un vien 21.pozīciju.

Uzvaru abos braucienā svinēja slovēnis Tims Gajsers, kurš tika pie 50 punktiem. Otrais ar 40 punktiem bija divas trešās vietas izcīnījušais šveicietis Arno Tonuss, bet 38 punkti bija francūzim Romēnam Fevram. Neveiksmi otrajā braucienā cieta titulētais itālis Antonio Kairoli, kurš samierinājās ar 26 punktiem un septīto pozīciju.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc septiņiem posmiem līderis ar 311 punktiem ir Kairoli, kamēr otrais ar 301 punktu ir Gajsers. Savukārt Jonass septiņu sacensību laikā ieguvis 139 punktus, kas viņam licis atkāpties uz 11.vietu.

Tikmēr MX2 klasē uzvaru posmā svinēja spānis Horhe Prado, kurš tāpat kā Kairoli, iepriekšējā sezonā bija Jonasakomandas biedri. Kopvērtējumā viņš ir līderis ar 297 punktiem, bet ar 283 punktiem seko dānis Tomass Kjērs Olsens.

Jau ziņots, ka Jonass šogad Itālijā izcīnīja otro vietu pasaules čempionāta piektajā posmā, pirmo reizi kāpjot uz goda pjedestāla prestižākajā MXGP klasē, kurā viņš aizvada debijas sezonu.

Pašlaik 22 gadus vecais Jonass pēc četru gadu sadarbības ar KTM rūpnīcas komandu pārcēlies uz "Husqvarna" vienību. Vēl 2017.gadā Latvijas sportists kļuva par pasaules čempionu MX2 klasē, bet divreiz viņš kļuva par šīs klases vicečempionu.

Jonasa jaunās komandas "Rockstar Energy Husqvarna" īpašnieks ir slavenais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta somu pilots Kimi Reikenens.

Šajā sezonā pasaules čempionātā 19 posmi, no kuriem desmitais jūnija vidū notiks Ķegumā.

Šajā nedēļas nogalē turpat Francijā notika arī Eiropas čempionāta 250 kubikcentimetros trešā posma sacensības, kurās latvieti Kārlis Sabulis bija astotais. Sestdien pirmajā braucienā viņš bija septītais, bet svētdien otrajā braucienā finišēja 11.vietā.

Pēc šī posma Sabulis ar 74 punktiem kopvērtējumā pakāpies uz ceturto vietu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Vorsprung durch Technik - jaunais Audi Q6 e-tron kļūs pieejams arī Latvijā (+ FOTO)

Audi Q6 e-tron ir pirmais sērijveida modelis, kas izstrādāts uz PPE (Premium Platform Electric) elektroauto platformas, un tas ir nākamais solis premium elektriskās mobilitātes attīstībā. Jaunais elektriskais SUV simbolizē Audi saukli Vorsprung durch Technik. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti