Jonass Krievijas "Grand Prix" izcīna septīto vietu

 

Foto: Ekrānbilde no twitter.com/paulsjonass41

Nozare.lv | 10.jūnijs 2019 8:03

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass no "Rockstar Energy Husqvarna" komandas svētdien izcīnīja septīto vietu pasaules čempionāta sezonas astotajā posmā - Krievijas "Grand Prix", kas bija pēdējās sacensības pirms nākamajā nedēļā gaidāmā Latvijas etapa.

Uzvaru posmā svinēja slovēnis Tims Gajsers, kurš bija ātrākais abos braucienos un guva 50 punktus, pārņemot līderpozīciju kopvērtējumā.

Otrais ar 44 punktiem bija Arno Tonuss, bet trešo vietu ar 36 punktiem ieņēma cits šveicietis Žeremī Sīvers.

Jonass smagajā un cietajā trasē pirmajā braucienā bija septītais, bet otrajā finišēja sestajā pozīcijā, kas summā deva 29 punktus un septīto vietu.

Pirmajā braucienā Jonass pēc startā izvirzījās sestajā vietā, bet pēc francūža Gotjē Polēna neveiksmes viņam izdevās pakāpties uz piekto vietu. Tiesa, brauciena otrajā pusē Latvijas motosportistu apdzina trīs konkurenti, taču viens no viņiem, beļģis Klemāns Desaijs, cietajā trasē piedzīvoja smagu kritienu, kā rezultātā Jonass vienu pozīciju atguva un finišēja septītais.

Ja pirmajā braucienā samērā drošu uzvaru svinēja Gajsers, tad pusi no otrā brauciena vadībā bija nīderlandietis Glens Koldenhofs, kuru gan slovēnis apdzina. Gajsers teju zaudēja līderpozīciju, taču Tonuss apdzīšanas manevra laikā krita, kas slovēnim ļāva attālināties un svinēt.

Savukārt Jonass startā bija sestais, bet vienu pozīciju zaudēja savam bijušajam komandas biedram un nu jau bijušajam kopvērtējuma līderim Antonio Kairoli no Itālijas. Pēdējos apļos viņam bija jāaizstāvas no vēl viena bijušā komandas biedra Džefrija Herlingsa, taču nīderlandietis tika veiksmīgi atstāts aiz muguras, turklāt tika apdzīts arī Koldenhofs.

Kā vēstīts, sestdien kvalifikācijā Jonass bija septītais.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā par līderi kļuvis Gajsers, kurš iekrājis 351 punktu, par 13 punktiem apsteidzot šajā posmā neveiksmīgi startējušo Kairoli. Nākamie sekotāji ir vairāk nekā 100 punktu attālumā, Jonasam ar 167 punktiem ieņemot 11.pozīciju.

Tikmēr MX2 klasē abos braucienos uzvaras svinēja Jonasa bijušais komandas biedrs Horhe Prado no Spānijas, kurš ar 347 punktiem ir kopvērtējuma līderis šajā klasē.

Jau ziņots, ka Jonass šogad Itālijā izcīnīja otro vietu pasaules čempionāta piektajā posmā, pirmo reizi kāpjot uz goda pjedestāla prestižākajā MXGP klasē, kurā viņš aizvada debijas sezonu.

Pašlaik 22 gadus vecais Jonass pēc četru gadu sadarbības ar KTM rūpnīcas komandu pārcēlies uz "Husqvarna" vienību. Vēl 2017.gadā Latvijas sportists kļuva par pasaules čempionu MX2 klasē, bet divreiz viņš kļuva par šīs klases vicečempionu.

Jonasa jaunās komandas "Rockstar Energy Husqvarna" īpašnieks ir slavenais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta somu pilots Kimi Reikenens.

Šajā sezonā pasaules čempionātā 19 posmi, no kuriem desmitais jau nākamnedēļ notiks Ķegumā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti