Indonēzijas "Grand Prix" Jonass startēs no 13.vietas 1

 

Foto: Ekrānbilde no Twitter.com/paulsjonass41

Nozare.lv | 7.jūlijs 2019 9:21

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass no "Rockstar Energy Husqvarna" komandas sestdien piedzīvoja kritienu, bet tik un tā izcīnīja 13.vietu pasaules čempionāta sezonas 11.posma - Indonēzijas "Grand Prix" - kvalifikācijā prestižākajā MXGP klasē.

Par kvalifikācijas uzvarētāju kļuva pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis Tims Gajsers no Slovēnijas, kurš tuvākos sekotājus apsteidza par vairāk nekā desmit sekundēm. Tikmēr Jonass no viņa atpalika vienu apli.

Jonass jau kvalifikācijas otrajā līkumā piedzīvoja kritienu, tāpēc viņš uzreiz atkrita uz pašu pēdējo vietu, no vadošajiem braucējiem atpalikdams labu gabalu. Tiesa, pēc sacensību atsākšanas latvietis pakāpeniski savas pozīcijas uzlaboja un spēja pakāpties līdz pat 13.vietai.

Indonēzijas Lielās balvas izcīņa notiks svētdien. Šajā posmā traumu dēļ nepiedalās KTM rūpnīcas komandas līderi Džefrijs Herlingss no Nīderlandes un itālis Antonio Kairoli.

MXGP klasē pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ir Gajsers, kurš iekrājis 441 punktu, bet otrais ar 358 punktiem ir Kairoli. Nākamie sekotāji ir vairāk nekā 100 punktu attālumā, bet Jonass ar 219 punktiem ieņem devīto pozīciju.

Jonasam šī ir debijas sezona spēcīgajā MXGP klasē, turklāt aizvadītajā gadā viņš iedzīvojās smagā savainojumā, tāpēc šo sezonu nācās iesākt nedaudz vieglākā režīmā. Savukārt piektajā posmā, kas norisinājās Itālijā, Jonasspirmo reizi kāpa uz goda pjedestāla MXGP klasē, izcīnot otro vietu.

Šajā sezonā pasaules čempionātā 19 posmi, no kuriem devītais jūnijā tika aizvadīts Ķegumā, kur Jonass ieņēma 12.vietu.
 

 
Visi komentāri
 
Mārtiņš 7.jūlijs 2019 22:04
0 0 Atbildēt

Ja virsraksta autors zinātu kaut nelielu daļu no motokrosa kalifikācias noteikumiem,vismaz to, ko nozīmē iegūtā vieta kvalifikācijā, tad nebūtu jāraksta nepatiesa informācija par startēšanu no 13 vietas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti