Jonass izcīna sesto vietu Čehijas "Grand Prix"

 

Foto: Ekrānbilde no twitter.com/paulsjonass41

Nozare.lv | 28.jūlijs 2019 19:27

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass no "Rockstar Energy Husqvarna" komandas svētdien izcīnīja sesto vietu sezonas 13.posmā - Čehijas "Grand Prix".

Jonass pirmajā braucienā bija sestais, bet otrajā guva septīto pozīciju, kas summā deva 29 punktus un sesto vietu.

Uzvaru posmā svinēja francūzis Romēns Fevrs, kurš tika pie 50 punktiem, otrais ar 44 punktiem bija slovēnis Tims Gajsers, bet trešo vietu ar 40 punktiem ieņēma šveicietis Žeremijs Sīvers. Šādā secībā pirmā trijotne finišēja abos braucienos.

Jonass pirmā brauciena startā bija desmita beigās, bet pirmo apli pabeidza septītajā pozīcijā. Turpinājumā viņš pacēlās par vienu pozīciju un pietuvojās savam komandas biedram Armīnam Jasikonim, taču lietuvieti neapdzina un finišēja sestais. Tikmēr uzvaru svinēja Fevrs, kurš trīsarpus minūtes pēc starta apsteidza savu komandas biedru Sīveru un nosargāja vadību līdz pat finišam. Savukārt otrais bija Gajsers, bet trešajā pozīcijā palika Sīvers.

Otrajā braucienā Jonass stabili turējās septītajā pozīcijā. Kā pirmais no starta aizbrauca Sīvers, taču atkal Fevrs viņu sīvā cīņā apsteidza. Līdzīgi kā pirmajā braucienā, arī otrajā Gajsers apdzina Sīveru, tādējādi vietas uz pjedestāla bija tādas pašas.

Traumas dēļ MXGP klasē aizvien vēl nestartē KTM rūpnīcas komandas līderi Džefrijs Herlingss no Nīderlandes un itālis Antonio Kairoli.

MXGP klasē pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ir Gajsers, kurš iekrājis 582 punktus, bet otrais ar 405 punktiem ir Sīvers, kuram ar 379 punktiem seko francūzis Gotjē Polēns. Tikmēr Jonass ar 297 punktiem atrodas devītajā pozīcijā.

Savukārt MX2 klasē abos braucienos uzvarēja spānis Horhe Prado, kurš kopvērtējumā iekrājis 594 punktus, bet otrais ar 504 punktiem ir dānis Tomass Kjērs Olsens.

Jonasam šī ir debijas sezona spēcīgajā MXGP klasē, turklāt aizvadītajā gadā viņš iedzīvojās smagā savainojumā, tāpēc šo sezonu nācās iesākt nedaudz vieglākā režīmā.

Šajā sezonā pasaules čempionātā 19 posmi, no kuriem devītais jūnijā tika aizvadīts Ķegumā, kur Jonass ieņēma 12.vietu.

Jau ziņots, ka šajā nedēļas nogalē turpat Loketā norisinājās Eiropas čempionāts 85 kubikcentimetru klasē (EMX85), kurā uzvaras laurus plūca latvietis Edvards Bidzāns.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti