Pauls Jonass izcīna ceturto vietu kvalifikācijā

 

Foto: Ekrānbilde no twitter.com/paulsjonass41

Nozare.lv | 14.septembris 2019 16:05

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass no "Rockstar Energy Husqvarna" komandas sestdien izcīnīja augsto ceturto vietu sezonas pēdējā posma - Ķīnas "Grand Prix" - kvalifikācijā prestižākajā MXGP klasē.

Par kvalifikācijas uzvarētāju kļuva Nīderlandes braucējs Glens Koldenhofs, kurš arī iepriekšējā posmā bija ātrākais kvalifikācijā, bet pusotru sekundi lēnāks bija Jonasa komandas biedrs Armins Jasikonis. Savukārt labāko trijnieku noslēdza šveicietis Žeremijs Sīvers.

Pēc starta priekšā izrāvās šīs sezonas čempions slovēnis Tims Gajsers, tomēr brīdi vēlāk viņš vienā no pagriezieniem krita, līdz ar to līderpozīcijas pārņēma Koldenhofs. Nīderlandes braucējs līdz pat finišam nevarēja atslābt, jo vēl pēdējos apļos viņam aiz muguras cieši brauca gan Jasikonis, gan Sīvers, gan Jonass. Latvijas braucējs starp vadošajiem sportistiem bija jau kvalifikācijas sākumā, bet savu labāko laiku izdevās sasniegt trešajā aplī. Jonass no trešajā vietā finišējuša Sīversa atpalika par gandrīz sekundi, bet aiz viņa braucošais Džefrijs Hērlings, kurš tikai nesen atgriezās pēc traumas, latvietim zaudēja vien dažas sekundes desmitdaļas.

Tikmēr šīs sezonas čempions Gajsers kvalifikācijā ierindojās vien 11.vietā.

Jonasam sezonas pēdējais posms ir gana svarīgs, jo viņš šobrīd iesaistās sīvā cīņā ar savu komandas biedru Jasikoni par sesto vietu kopvērtējumā.

Traumu dēļ MXGP klasē šosezon vairs nestartēs KTM rūpnīcas komandas braucējs, itālis Antonio Kairoli.

Kopvērtējumā pirms pēdējā posma vadībā ir titulu nodrošinājušais Gajsers, kuram ir 744 punkti. Otrais ar 542 punktiem ir šveicietis Sīvers, bet trešo vietu ar 499 punktiem ieņem francūzis Gotjē Polēns. Tikmēr Jonass iekrājis 428 punktus un pakāpies uz sesto pozīciju, par 12 punktiem apsteidzot savu komandas biedru Armīnu Jasikoni no Lietuvas.

Svētdien braucēji aizvadīs abus braucienus cīņā par uzvaru sezonas pēdējā posmā. Pēc sezonas pēdējā posma sportisti vēl piedalīsies Nāciju kausā.

Jonasam šī ir debijas sezona spēcīgajā MXGP klasē, turklāt aizvadītajā gadā viņš iedzīvojās smagā savainojumā, tāpēc šo sezonu nācās iesākt nedaudz vieglākā režīmā.

Šajā sezonā pasaules čempionātā 18 posmi, no kuriem devītais jūnijā tika aizvadīts Ķegumā, kur Jonass ieņēma 12.vietu.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Kad neredz acīmredzamo (+ VIDEO) 22

Pa kreiso malējo joslu braucošais pikaps ar piekabi pazaudē daļu kravas. Vadītājs apstājas, padod atpakaļ un sāk nostiprināt no piekabes izkritušo priekšmetu, taču brīdi vēlāk stāvošajā sastāvā ietriecas vieglais automobilis. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 

Ar jaudu līdz 326 Zs - Volkswagen prezentējis jauno ID.3 GTX (+ FOTO) 6

Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen iepazīstinājis ar jauno ID.3 GTX – sportisku elektriskās piedziņas modeli, kas pārdošanā nonāks šogad. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti